Etna sunset 3000m + pick-up

4,3 / 5bekijk alle beoordelingen
 • 100% tevredenheid garantie
 • Dé Sicilië specialist
 • Géén vooruitbetaling
Start tour:
Elke dag op reservering rond 17.00 - 18.00 uur
Duur tour:
3 Uur
Kosten:
€ 105,00 p.p. (Kinderen € 90,00)
Excursie aanvragen

Etna sunset 3000m + pick-up

Met de Etna sunset 3000m + pick-up excursie wordt je opgehaald in Letojanni, Taormina of Giardini Naxos bij een van de pick-up punten. De transfer service brengt je naar Piano Provenzana voor de excursie op de Etna vulkaan mét zonsondergang. Je gaat de vulkaan eerst nog met daglicht bezoeken en zo de kraters van 2002 ontdekken of de krater van 1809. En daarna brengt de 4×4 off-road bus je naar bijna 3000 meter hoogte om te genieten van het uitzicht én de ondergaande zon.

Wil je deze excursie doen, maar heb je zelf vervoer? Dit is dezelfde excursie, maar dan zonder pick-up:

Wat zie je tijdens de excursie:

De Etna sunset 3000m + pick-up excursie start vanaf Piano Provenzana – Etna Nord op 1800 meter hoogte. De pick-up service zorgt ervoor dat jij hier komt vanaf Letojanni, Taormina of Giardini Naxos.

De 4×4 off-road bus vertrekt vanaf Piano Provenzana en rijdt over de onverharde lava weg richting de kraters van 2002. Dit is de laatste grote uitbarsting aan de noordzijde van de Etna vulkaan die Piano Provenzana verwoest heeft. Na een bezoek aan deze kraters, waarbij je over de kratermond loopt (kleine trekking van ongeveer 20 minuten) met de vulkaangids, gaat de excursie verder met de 4×4 bus naar het observatorium. Het is ook mogelijk dat deze stop vervangen wordt door een stop bij de krater van 1809. Dit is afhankelijk van het weer en de activiteit van de vulkaan. Is de vulkaan in uitbarsting, dan zullen we altijd zo snel mogelijk omhoog gaan, zodat je de uitbarsting van dichtbij kunt meemaken!

Zonsondergang Etna na regen onweer - Etna sunset 3000m
Etna sunset 3000m + pick-up
Etna sunset 3000m + pick-up

De 4×4 offroad bus zet je af op een hoogte ongeveer 2900 meter bij het observatorium, vanaf waar je naar het uitzichtspunt loopt (ongeveer 5 minuten lopen, 30 meter omhoog). Hier heb je een prachtig uitzicht op de actieve, rokende topkrater van de Etna vulkaan, de Valle del Bove, het maanlandschap van de Etna vulkaan en je kunt zelfs Taormina en Catania en de blauwe zee zien!

Op dit punt wacht je op de ondergaande zon. Afhankelijk van de periode kun je een lichtspel zien van de ondergaande zon, of een echt daadwerkelijk het ‘bolletje’ die ondergaat in het maanlandschap van de Etna vulkaan.

Zodra de zon onder is gegaan, gaat de 4×4 bus weer terug naar beneden, mits de vulkaan in uitbarsting is. Is er een uitbarsting en is er lava te zien, dan blijven we vaak 30 minuten langer. Want juist (en enkel) in het donker kun je het rood van de hete lava goed zien.

Gidsen & talen

De wandeling wordt begeleid door opgeleide, officiële vulkaangidsen. Deze gidsen spreken Italiaans en Engels en soms ook nog Frans. Zij zullen je al in de bus het een en ander over de vulkaan vertellen.

Specificaties

 • Hoogte startpunt: 1800 meter – Piano Provenzana
 • Hoogste punt: 2950 meter – boven het observatorium
 • Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
 • Starttijd: 17.00 – 18.00 uur
 • Eindtijd: rond 20.00 – 21.00 uur
 • Duur excursie: 3 uur ongeveer

Starttijd en beschikbaarheid
De Etna sunset excursie start dagelijks om 17.00 – 18.00 uur (afhankelijk van het moment van de ondergaande zon). De excursies starten vanaf april/mei normaal gesproken en zijn meestal mogelijk tot half/ eind oktober. In de winter is de excursie niet mogelijk, omdat er dan sneeuw op de Etna ligt en de bussen niet meer omhoog kunnen rijden.

Er zijn gelimiteerde plaatsen beschikbaar en de excursie is enkel mogelijk op reservering. De excursie gaat door bij een minimale deelname van 8 personen. Je moet altijd minimaal 20/30 minuten van tevoren aanwezig zijn. Zo heb je tijd om even te wennen aan de hoogte, om te parkeren, alvast een paar foto’s te maken en om voor de excursie te betalen.

Parkeren
Je kunt de auto op Piano Provenzana parkeren. Dit is betaald parkeren. Een parkeerwachter rijdt hier rond. De kosten hiervoor bedragen € 3,00 per dag. In de avond is parkeren echter vaak gratis, omdat de parkeerwachter er dan niet meer is =).

Etna kraters 2002 wandeling
Uitbarsting Etna vulkaan zonsondergang
Excursie Etna vulkaan 4x4 bus

Prijs excursie Etna sunset 3000m + pick-up

De excursie kost € 105,00 per persoon. Kinderen betalen € 90,00 t/m 12 jaar. Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis, mits ze op schoot zitten bij hun ouders/ verzorgers. Je kunt op de dag van de excursie betalen bij de ticket office op het vertoon van je reservering. Zonder reservering is er géén plaats voor je! Je kunt de excursie contant betalen, met de pin of met de creditcard.

Inclusief is:

Pick-up vanaf Giardini Naxos / Taormina (heen en terug)
Bus 4×4 naar 2950 meter hoogte (heen en terug)
Begeleiding van een professionele vulkaangids (Engels & Italiaans)
Wandeling van ongeveer 20/30 minuten bij de kraters van 2002
Zonsondergang op 2950 meter hoogte
Observatorium 2900 meter
Wandeling van 5 min. naar panoramisch uitzichtpunt op 2950m
Entree Parco dell’Etna

Exclusief is:

X Water/ drinken
X Eten
X Jas huren (€ 5,00 per jas)

Vereisten Etna sunset 3000m + pick-up

Deze excursie is niet geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen onder de 9 maanden oud. Heb je last van hartproblemen, ook dan raden we deze excursie af.

Deze excursie is wél geschikt als je géén enorme trekking wilt doen, maar wél de vulkaan optimaal wilt beleven. De stops en wandelingen zijn goed te doen voor iedereen (jong en oud)!

Kleding
We raden altijd een lange broek aan, ook in de zomer, omdat het toch wel afkoelt. Helemaal als de zon eenmaal onder gaat. Daarnaast staat er altijd wel wind op de Etna vulkaan, houd hier dus rekening mee. We adviseren altijd een jasje mee te nemen of een hoody, zodat je ook je oren kunt bedekken met een capuchon of muts.

Schoenen
De excursie is goed te doen op goede sportschoenen (met hoge sokken). Je hoeft dus niet persé bergschoenen te dragen, maar als je ze hebt, dan is het advies deze wel te dragen. Let op dat je schoenen wel vies kunnen worden van het stof van de lavastenen.

Krater 2002 Etna Excursie 4x4 bus
Bus 4x4 Sneeuw Etna Nord
Etna uitbarsting lava 2900m

Veel gestelde vragen

Ik ben zwanger en voel me fit, waarom mag ik niet mee?

De excursie wordt echt afgeraden aan zwangere vrouwen. Dit komt omdat je van 1850 meter tot 2900 meter via een off-road weg over de lava rijdt. Dit betekent best wat hobbels en bobbels in de weg. Dit ‘geschut’ is niet goed voor de kleine in de buik.

Mijn baby is 8 maanden, mag hij echt niet mee?

Jawel, hij mag wel mee, maar het is op uw eigen verantwoordelijkheid. Let erop dat je naar een hoogte van 2900 meter gaat. Wijzelf zijn dit al niet gewend, maar een baby al helemaal niet. Voor een baby kan het betekenen dat ze last krijgen van de oortjes. Daarom is het advies toch wel minimaal 9 maanden oud.

Wat is het verschil tussen deze excursie en een jeeptour met pick-up?

Met een jeeptour met pick-up ga je maar tot maximaal 1850 (Etna Nord) of 1900 (Etna Zuid) meter hoogte op de Etna vulkaan. Dit is namelijk de limiet tot waar je met de auto kunt komen. Met de Etna vulkaan 3000m excursie ga je écht de vulkaan op, zie je kraters en kom je dus zo hoog mogelijk: the real deal!

Is een pick-up in Catania ook mogelijk?

Ben je met een groep van minimaal 10 personen, dan kunnen we ook in Catania (en omstreken) een pick-up regelen (hier kan een meerprijs voor gevraagd worden). Anders hebben we op dit moment enkel de optie van een pick-up in Giardini Naxos, Taormina of Letojanni. Wél kunnen we je eventueel ergens onderweg oppikken, op de route. Denk bijvoorbeeld aan Piedimonte Etnea of Linguaglossa.

Ik heb bagage, waar kan ik dit laten?

Je kunt je bagage eventueel in de pick-up bus laten. Deze bus brengt je na de excursie namelijk ook weer terug. Dus mocht je bagage hebben, geen probleem!

Excursie aanvragen

Talen die door de gidsen worden gesproken

 • Engels
 • Italiaans

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling
4,3 / 5
Beoordelingsoverzicht
De excursie
4,0 / 5
Service Etna Sicilië
5,0 / 5
Prijs/kwaliteit
4,0 / 5
“Mooie excursie naar de Etna met zonsondergang (met pick-up)”

Alles was perfect geregeld. Anniek reageerde heel snel op onze vragen. De chauffeur voor de pick-up was precies op tijd bij ons appartement. De gidsen zijn heel vriendelijk en behulpzaam. De excursie was een indrukwekkende ervaring.

2 juli 2023 – Erna uit Nederland
€ 105,00 p.p. ( Kinderen € 90,00)
Etna sunset 3000m + pick-up

Excursie aanvragen

We nemen binnen 1 uur contact met je op!

Geen vooruitbetaling
De betaling vindt plaats op de dag van de excursie.

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden voor de behandeling van mijn persoonsgegevens

Advies nodig of vragen? Ik help je graag met het kiezen van de juiste excursie!

Elke dag bereikbaar van 09.00 uur - 21.00 uur
(ook op zondag!)

Anniek:

(+31) 06-23370594
anniek@etnasicilie.nl

ANVR

Gecertificeerd reisleider