Quad tour zonsondergang Etna Sud

 • 100% tevredenheid garantie
 • Dé Sicilië specialist
 • Géén vooruitbetaling
Start tour:
Elke dag op reservering om 18.00 uur
Duur tour:
2 Uur
Kosten:
€ 130,00 per quad
Excursie aanvragen

Wil je een combinatie van avontuur en magie? Ontdek de Etna vulkaan per quad en geniet van de prachtige magische zonsondergang op 1900 meter hoogte!

Deze excursie is (enkel op reservering) op elke avond van de week mogelijk in de maanden juli en augustus. Buiten het hoogseizoen is deze excursie mogelijk op vrijdagavond.

Wat zie je tijdens de quad tour?

De quadtour vertrekt vanaf Rifugio Sapienza – Etna Sud en duurt ongeveer 2 uur. Tijdens de tour rijden we langs een lavakloof, zien we oude kraters van afstand en bezoeken we een lavagrot.

Ook laten we je typische gebouwen uit de regio zien, die je kunt vergelijken met de Nuraghi op Sardinië of de Trulli’s in Puglia. We dalen af naar het brembos van de Etna vulkaan en rijden langs oude lavastromen en komen langs bijzondere maanlandschappen van lava.

We rijden door een droge rivierbedding en passeren een dennenbos op de Etna. Een mooi contrast tussen het groen van de natuur en het zwart van de lava. Waarna we weer terugkeren naar het beginpunt op 1900 meter hoogte bij Rifugio Sapienza.

Quad tour zonsondergang Etna Zuid
Zonsondergang quad tour Etna Zuid

Na de quadtour gaan we met z’n allen een pizza eten bij Rifugio Sapienza. De pizza, een drankje en een toetje is inclusief bij de tour!

Gidsen & talen

De tour wordt begeleid door ervaren gidsen. Zij spreken Italiaans en Engels en zullen je tijdens de tour meer vertellen over de Etna vulkaan, de uitbarstingen en de omgeving.

Specificaties tour

 • Start tour: 18.00 uur in de avond
 • Duur tour: 2 uur quad rijden
 • Startpunt: Rifugio Sapienza – Etna Sud
 • Eindpunt: Rifugio Sapienza – Etna Sud
 • Prijs: € 130,00 per quad (er kunnen 2 personen op 1 quad)

Geef bij je reservering aan welke avond jouw voorkeur heeft. Mocht je meerdere dagen kunnen, geef dit dan ook direct aan bij je aanvraag. Je moet altijd 30 minuten voor aanvang aanwezig zijn, dus om 17.30 uur.

Let op: deze excursie is erg snel volgeboekt en heeft beperkte plaatsen, dus zorg dat je op tijd reserveert!

De quads

De tour wordt gereden op 4×4 CF moto quads. Dit zijn automatische quads. De organisatie zorgt daarnaast ook voor een helm en haarnetje. De tours worden gegeven met respect voor de natuur én met in acht name van de grootst mogelijke veiligheid. Je rijdt namelijk wel in een Nationaal Park.

Quadtour Etna Zuid

Kleding advies

Neem altijd een jasje mee. Het kan soms wat frisser zijn wanneer je op de quad rijdt. Daarnaast is het advies om dichte schoenen te dragen. Dit kunnen goede sportschoenen zijn, of bergschoenen. Neem ook een (zonne)bril mee. Dit voorkomt dat je opwaait stof van andere quads in je ogen krijgt. Wil je onderweg dingen meenemen, zorg dan dat je een rugzak(je) meeneemt.

Let op dat je vies kunt worden tijdens het quad rijden door opwaaiend stof van het off-road rijden. Draag dus geen nieuwe kleding.

Vereisten

 • Voor het rijden van een quad is een minimale leeftijd van 18 jaar en het B-rijbewijs vereist.
 • Kinderen kunnen achterop als passagier. Het advies voor kinderen is een minimale leeftijd van 8 jaar.
 • Quad rijden (of als passagier meegaan) is niet toegestaan bij een zwangerschap.

Op de dag van de excursie moet jij je rijbewijs bij je hebben. Voor het rijden op een quad gelden dezelfde regels als voor het rijden in een auto. Dit betekent dus ook geen alcohol.

Er mogen maximaal 2 personen op 1 quad. De prijs voor de excursie is per quad en verschilt niet als je alleen op een quad gaat, of met 2 personen.

Veelgestelde vragen

Is de excursie mogelijk tijdens een uitbarsting?
Ja, tot nu toe wel. Wel is het natuurlijk altijd kijken wat de uitbarsting doet en hoe de wind staat (ivm lava regen). In 2021 zijn er meer dan 50 uitbarstingen van de vulkaan geweest. De excursies zijn altijd doorgegaan. De uitbarstingen zijn op 3300 meter hoogte. De tour gaat tot maximaal 1900 meter hoogte. Bij gevaar zullen de excursies natuurlijk geannuleerd worden en/of gestopt worden.

Is het quad rijden moeilijk?
Nee, het quad rijden is niet moeilijk. De quads zijn automatisch. Je geeft gas met je een knop bij je duim. En je remt met je voet en/of met je handrem aan het stuur. Belangrijk is om gewoon recht op de quad te blijven zitten. Je hoeft niet mee te buigen zoals men dat met motorrijden doet. We zien dan ook vaak dat sommige vrouwen beter quad rijden dan motorrijdende mannen! 😉 Overigens legt de gids je voor vertrek uit hoe de quad werkt.

Wat gebeurt er bij slecht weer?
Als het slecht weer is, of te bewolkt voor een zonsondergang, dan wordt de quad tour met zonsondergang geannuleerd. Bij je boeking krijg je alle contactgegevens. Heb je op de dag van de excursie twijfels over het weer, stuur de organisatie even een appje en je weet direct waar je aan toe bent. Wel is het zo dat het weer op de Etna vulkaan niet goed te voorspellen is. Daarom is het vaak pas op de dag zelf bekend of een tour wel of niet door kan gaan. De organisatie doet er in principe alles aan om een tour altijd door te laten gaan!

Mocht je tour door slecht weer geannuleerd worden, dan doen we altijd onze uiterste best om je tour te verplaatsen, zodat je nog op een andere dag deze fantastische Etna quad tour kunt doen. Het advies is dan ook om de excursie zo vroeg mogelijk in je vakantie te boeken.

Excursie aanvragen

Talen die door de gidsen worden gesproken

 • Engels
 • Italiaans
€ 130,00 per quad
Quad tour met zonsondergang Etna Sud

Excursie aanvragen

We nemen binnen 1 uur contact met je op!

Geen vooruitbetaling
De betaling vindt plaats op de dag van de excursie.

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden voor de behandeling van mijn persoonsgegevens

Advies nodig of vragen? Ik help je graag met het kiezen van de juiste excursie!

Elke dag bereikbaar van 09.00 uur - 21.00 uur
(ook op zondag!)

Anniek:

(+31) 06-23370594
anniek@etnasicilie.nl

ANVR

Gecertificeerd reisleider