Trekking Etna top krater | 4 uur

 • 100% tevredenheid garantie
 • Dé Sicilië specialist
 • Géén vooruitbetaling
Start tour:
Dagelijks
Duur tour:
3,5 - 4 uur
Kosten:
€ 130,- p.p. (kinderen 5-12 jaar € 100,00)
Excursie aanvragen

Wat zie je tijdens de excursie:

Deze tocht start vanaf Piano Provenzana, aan de noordzijde van de Etna vulkaan. Vanaf hier rijd je met een 4×4 terreinwagen omhoog richting de top krater van de Etna. Je rijdt over gestolde lava en langs de gestolde lava van verschillende uitbarstingen. Ook kom je langs oude kraters met de terreinwagen.

De terreinwagen brengt je tot een hoogte van 2965 meter en vanaf daar begint dan de wandeling naar de top krater van de Etna vulkaan. Deze wandeling maak je onder begeleiding van opgeleiden vulkaangidsen. Zij zullen je tijdens de trekking ook diverse dingen over de Etna vulkaan en haar uitbarstingen vertellen.

Wandeling top Etna vulkaan

De gids brengt je naar de top van de Etna vulkaan, waar je vervolgens de tijd hebt om een paar foto’s te maken. Je zult niet enorm lang boven zijn, omdat dat niet kan met de zwavelgeur.

Top krater Etna vulkaan trekking

Gidsen & talen

De wandeling wordt begeleid door opgeleide vulkaangidsen. Deze gidsen spreken Italiaans, Engels & Frans en zullen je tijdens de wandeling het een en ander over de vulkaan en kraters vertellen. Geef bij je aanvraag aan welke taal jouw voorkeur heeft, zodat wij hier qua indeling rekening mee kunnen houden.

Wandeling specificaties

 • Lengte: 2,2 km
 • Duur: 1,5 uur omhoog + 1 uur naar beneden
 • Hoogte startpunt: 2965 meter
 • Hoogste punt: 3300 meter
 • Hoogteverschil: 335 meter
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Wandeling Etna top krater

De wandeling start dagelijks op reservering. Let op dat deze wandeling erg snel vol zit, het is dus aan te raden om deze ruim vooruit te boeken. Meestal vertrekt de wandeling in de ochtend rond 10.00 uur. Je moet echter altijd een half uur van te voren aanwezig zijn om kennis te maken met de vulkaangids. Daarnaast wordt ook je uitrusting gecontroleerd. Voor deze wandeling zijn goede loopschoenen verplicht. Ook dien je een (wind)jack mee te nemen.

Je kunt de auto op Piano Provenzana parkeren. Dit is betaald parkeren. Een parkeerwachter rijdt hier rond.

Wanneer mogelijk

Door politieke omstandigheden, zijn excursies via Etna Nord momenteel niet mogelijk. De weg naar de hoofdkrater aan de noordzijde van Etna is gesloten. Wij hopen eind juni 2019 meer te weten of het deze zomer nog mogelijk gaat zijn. Zodra er meer duidelijkheid is of de weg open gaat en welk bedrijf de excursies mag organiseren, zal deze excursie geüpdatet worden. Zowel qua inhoud, prijs als beschikbaarheid.

Wil je sowieso naar de top van de Etna vulkaan? Boek dan de excursie via Etna zuid, met de kabelbaan. Dit is momenteel de enige mogelijke excursie naar de top en deze zit hierdoor extra snel vol!

Vereisten

Het is verplicht om tijdens de wandeling goede wandelschoenen te dragen. Deze zijn eventueel ook te huur via de vulkaangidsen. Daarnaast dien je laagjes kleding te dragen en een jas (is ook te huur) mee te nemen. Het weer kan namelijk snel veranderen in de bergen. Ook dien je minimaal 1,5 L water mee te nemen.

Excursie aanvragen

Talen die door de gidsen worden gesproken

 • Engels
 • Frans
 • Italiaans
€ 130,00 p.p.
Trekking Etna top krater | 4 uur

Excursie aanvragen

We nemen binnen 1 uur contact met je op!

Geen vooruitbetaling
De betaling vindt plaats op de dag van de excursie.

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden voor de behandeling van mijn persoonsgegevens

Advies nodig of vragen? Ik help je graag met het kiezen van de juiste excursie!

Elke dag bereikbaar van 09.00 uur - 21.00 uur
(ook op zondag!)

Anniek:

(+31) 06-23370594
anniek@etnasicilie.nl

ANVR

Gecertificeerd reisleider