Trekking Etna top krater | kabelbaan

4,7 / 5bekijk alle beoordelingen
 • 100% tevredenheid garantie
 • Dé Sicilië specialist
 • Géén vooruitbetaling
Start tour:
Dagelijks om 9.00 uur
Duur tour:
Full day
Kosten:
€ 120,00 p.p.
Excursie aanvragen

Wat zie je tijdens de excursie:

Deze excursie vertrekt vanaf Etna Zuid, de toeristische zijde van de Etna vulkaan. Meestal dien je rond 9.00 uur te verzamelen en zul je rond 09.30 uur vertrekken. Je gaat met de kabelbaan omhoog vanaf een hoogte van 1923 meter. In slechts enkele minuten brengt de kabelbaan je naar een hoogte van 2500 meter. Vanuit de cabine heb je aan de rechterzijde een mooi uitzicht op de Silvestri kraters.

Kabelbaan Etna Zuid boven de Silvestri kraters

Vanaf hier stap je over in speciale 4×4 jeeps of offroad bussen. Deze jeeps brengen je naar een hoogte van 3000 meter. Vanaf hier moet je nog ongeveer 1 uur en 20 minuten naar de top lopen. Onderweg zal de vulkaangids je diverse dingen over de vulkaan vertellen.

Eenmaal op de top van de vulkaan kun je genieten van het uitzicht op de actieve krater van de Etna vulkaan. Waarschijnlijk zul je hier rook uit zien komen en je zult zeker de sterke zwavelgeur ruiken.

Bocca nuova krater op de Etna

Je hebt de tijd om wat foto’s te maken en natuurlijk om te genieten van het moment dat jij op deze imposante plek staat op de meest actieve vulkaan van Europa! Je zult niet te lang bij de hoofdkrater blijven staan, in verband met de zwavelgeur.

Na het bereiken van de top, zul je samen met de vulkaangids weer afdalen. De afdaling gaat te voet tot aan de kabelbaan. Daarna kun je weer met de kabelbaan terug naar beneden. De laatste kabelbaan gaat om 15.45 uur terug. Je kunt er dus vanuit gaan dat je om 16.00 uur zeker weer terug bent bij de auto.

Gidsen & talen

De wandeling wordt begeleid door opgeleide vulkaangidsen. Deze gidsen spreken Italiaans, Engels en/of Frans en zullen je tijdens de wandeling het een en ander over de vulkaan en kraters vertellen.

Wandeling specificaties

 • Lengte: 2,5/3 km omhoog + 6 km naar beneden
 • Duur: 1,5 uur omhoog + 2 uur naar beneden
 • Hoogte startpunt: 2900 meter
 • Hoogste punt: 3300 meter
 • Hoogteverschil: 400 meter stijgen + 800 meter dalen
 • Moeilijkheidsgraad: Moeilijk (i.v.m. hoogteverschil)

De wandeling start dagelijks op reservering. Let op dat deze wandeling erg snel vol zit, het is dus aan te raden om deze ruim vooruit te boeken. Meestal vertrekt de wandeling in de ochtend rond 09.30 uur. Je moet echter altijd een half uur van te voren aanwezig zijn om kennis te maken met de vulkaangids. Daarnaast wordt ook je uitrusting gecontroleerd. Voor deze wandeling zijn goede loopschoenen verplicht. Ook dien je een (wind)jack mee te nemen.

Je kunt de auto bij Etna Zuid parkeren. Hier is voldoende parkeergelegenheid. Let op: het is betaald parkeren!

Vereisten

Het is verplicht om tijdens de wandeling goede wandelschoenen te dragen. Deze zijn eventueel ook te huur via de vulkaangidsen. Daarnaast dien je laagjes kleding te dragen en een jas (is ook te huur) mee te nemen. Het weer kan namelijk snel veranderen in de bergen. Ook dien je minimaal 1,5 L water mee te nemen.

Let op dat deze wandeling wel enige training vereist. Je moet wel fit zijn om deze wandeling te kunnen doen. Heb je last van hartproblemen dan mag je deze excursie niet doen. Last van je knieën? Ook dan raden we de tocht af, in verband met de afdaling waar toch veel kracht op de knieën komt.

Excursie aanvragen

Talen die door de gidsen worden gesproken

 • Engels
 • Frans
 • Italiaans

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling
4,7 / 5
Beoordelingsoverzicht
De excursie
4,6 / 5
Service Etna Sicilië
4,9 / 5
Prijs/kwaliteit
4,6 / 5
“Prachtige ervaring”

Geweldige ervaring! De gids spraken goed Engels en vertelden veel interessants over de Etna. De moeite waard!

25 juli 2020 – Jen uit Nederland
“Super excursie op de etna”

Wij hebben echt een super excursie op de Etna gehad! Onze gids Nikos wist ons enorm veel te vertellen en reageerde ook super goed op onze zoon die onderweg een paniekaanval kreeg ivm hoogte en ijle lucht..wij hebben samen met onze kinderen 9 en 11 jaar een dag gehad om nooit te vergeten!bijna onbeschrijfelijk!!maar zeer zeker de moeite waard!!toppers!!ow en vooraf ook goede informatie gekregen!en avond vantevoren ook nog bericht gekregen al met al een dikke tien!Vooraf in Nederland meerdere keren app contact gezocht met Anniek!Telkens kregen we snel antwoord en gaf ze ons goede adviezen/tips

21 juli 2020 – Patrick uit Nederland
“Prima verzorgde excursie, na enkele dagen slecht weer waarbij afgeraden werd om naar boven te gaan eindelijk toch gelukt.zeker de moeite waard.”

Onder begeleiding van gids met groep naar top geweest van krater.( Zonder gids niet toegestaan). Pittige klim maar er werd goed rekening gehouden met de snelle en minder snelle lopers. Onderweg duidelijke uitleg in prima Engels. Geboekt via site etnasicilie.nl.

7 september 2019 – Thea uit Nederland
“Prachtige beklimming”

Een beklimming aan de noord-kant was niet mogelijk. Gelukkig kon Anniek nog een excursie via de zuid-flank boeken. Een grotere groep, maar met prima begeleiding van Daniele en Dominico. Met veel kennis en enthousiasme vertellen ze over de Etna. Een mooie ervaring.

17 augustus 2019 – Ellen en Erwin uit Nederland
“Top ervaring”

Na 3 dagen van wachten ivm slecht zicht naar boven gegaan. Eerst de kabelbaan en wij hebben naar boven gewandeld waar de jeeps stoppen en een rondleiding gehad bij de vulkaan die voor het laatst in 2002 was uitgebarsten. Het rookte en rommelde. Door veel te harde wind was het niet mogelijk en onverantwoord de laatste 250 meter naar de grote krater te lopen waar je wel een beetj geoefend voor moet zijn. Terug met de jeep en de kabelbaan. 3 dagen na ons bezoek kwam de Etna weer tot een uitbarsting. Wij waren er op 1 juni. Dank en een top ervaring. Wij logeerden op de camperplaats op de etna met de kachel aan. Groetjes, Gonny & Frans

19 juni 2019 – Frans Troost uit Nederland
“Onvergetelijke ervaring”

Helaas konden wij mede door de harde wind niet naar de top. Echter de Etna was in de nacht ervoor actief geworden! Hierdoor krijgen wij een spectaculair schouwspel te zien van grote aswolken. De 2 gidsen Daniele en Vincenzo vertelden vol passie over "hun" Etna. Deze tour is een echte aanrader met een top service bij het boeken en terplekke bij Etna. Gewoon doen!

16 juni 2019 – Roy uit Nederland
“Geweldige excursie!”

De informatie vooraf was heel duidelijk en persoonlijk. Een mooie tocht gemaakt, met geweldige uitzichten.

4 mei 2019 – Erik uit Nederland
“Fantastisch excursie naar de top van de Etna”

Via Aniek konden we deze excursie boeken. De informatie was bondig en duidelijk. Een dag van te voren kregen we nog een directe reminder. De ontvangst op de afgesproken plaats was prima. Wie nog geen goede schoenen had kon ze ter plekke lenen. We hadde twee prima gidsen mee, oplettend, zorgxaam en i formatief. Een aanrader deze excursie naar de Etna

29 april 2019 – Tini uit Nederland
“Mooie boeiende excursie”

Je ziet zeker de mooiste plekjes van de vulkaan, de gidsen leggen alles supergoed uit en lijken erg gemotiveerd te zijn om ons te begeleiden en ons wat bij te leren, het enige minpunt is dat de excursie best lang duurt en dat het best ver lopen is over onverharde en hobbelige weggetjes, als je geen goede conditie hebt en een beetje minder valide bent zou je het niet kunnen doen.

24 april 2019 – Mirjam uit Nederland
€ 120,00 p.p.
Etna top krater (3320 m) trekking + kabelbaan

Excursie aanvragen

We nemen binnen 1 uur contact met je op!

Geen vooruitbetaling
De betaling vindt plaats op de dag van de excursie.

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden voor de behandeling van mijn persoonsgegevens

Advies nodig of vragen? Ik help je graag met het kiezen van de juiste excursie!

Elke dag bereikbaar van 09.00 uur - 21.00 uur
(ook op zondag!)

Anniek:

(+31) 06-23370594
anniek@etnasicilie.nl

ANVR

Gecertificeerd reisleider