Over Etna Sicilië

Het doel van Etna Sicilië is het bieden van eerlijke en betrouwbare informatie over alles wat het mooie eiland Sicilië, en dan met nadruk het gebied rond de Etna vulkaan, te bieden heeft. Van wandelingen, tot achtergrond informatie en van mooie dorpjes en steden tot accommodaties.

Etna wandelingen | Excursies | Etna vulkaan | Parco dei Nebrodi | Accommodaties

Team Etna Sicilië

Etna Sicilië is opgericht door Anniek Bakker en Alessandro Lo Giudice. Vanuit hun passie om avontuur, natuur & cultuur te willen delen, zijn zij deze website begonnen.

Anniek en Alessandro op de Monte Ilice met uitzicht op oude kraters

Anniek Bakker

Op 7 februari 1986 is Anniek geboren. Al sinds haar 2de levensjaar gaat ze op vakantie naar Italië. De liefde voor dit fantastische land is haar dus met de paplepel ingegoten. Inmiddels heeft ze ook de liefde van haar leven in Italië gevonden: Alessandro.

Samen hebben zij een huis op Sicilië en gaan ze er regelmatig op uit om de geweldige omgeving van de Etna vulkaan te ontdekken. Zodra Anniek over Italië mag praten, gaan haar ogen glinsteren. Deze passie voor dit land en nu met nadruk voor Sicilië wil zij via deze website www.etnasicilie.nl overbrengen.

Alessandro Lo Giudice

Alessandro is een geboren en getogen Siciliaan. Hij spreekt dan ook regelmatig Siciliaans in plaats van Italiaans. Alessandro groeide op aan de voet van de Etna vulkaan en werkt daar al jaren als gids op de quad.

Hij is gek op avontuur. Kan hij er niet op de quad of de enduro motor op uit, dan maakt hij graag een mooie wandeling met Anniek. Alessandro is graag onder de mensen en staat altijd voor iedereen klaar. Via deze website wil hij zijn passie voor avontuur en zijn prachtige geboortegrond met iedereen delen.

Uitzicht vanaf de Monte Ilice krater op zee

Nieuws

Aeroporto di Catania tijdelijk gesloten voor onderhoudswerkzaamheden in mei!

We willen je informeren over een belangrijke verandering met betrekking tot je …

Etna vulkaan spuwt ringen

Linguaglossa | De majestueuze Etna vulkaan, gelegen op oosten van het prachtige …

Excursie Etna Nord 3000m weer van start!

Linguaglossa | Dit jaar is er in verhouding weinig sneeuw gevallen op …

Meer nieuws