Godfather tour in een Fiat 500

5 / 5bekijk alle beoordelingen
  • 100% tevredenheid garantie
  • Dé Sicilië specialist
  • Géén vooruitbetaling
Start tour:
Elke dinsdag en vrijdag om 09.30 uur of 15.30 uur
Duur tour:
4 uur
Kosten:
€ 300,00 per Fiat 500
Excursie aanvragen

Met de Godfather tour in een Fiat 500 krijg je een dubbel unieke ervaring! Je rijdt zelf in een echte Italiaanse Fiat 500 naar de meest mooie locaties uit de Godfather film. Je rijdt over de Siciliaanse wegen naar o.a. Savoca en Forza d’Agro.

Wat doe je tijdens de Fiat 500 Godfather tour?

De tour start vanaf Taormina/ Giardini Naxos. Je rijdt in je eigen klassieke Fiat 500 auto achter de tourleider auto aan. Langs de kust bij Taormina rijd je naar het kleine stadje Savoca. Sinds 2008 is Savoca uitgeroepen tot een van de mooiste dorpjes van Italië.

Godfather tour in een Fiat 500
Godfather kathedraal Forza d'Agro

Onder begeleiding van je tourleider bezoek je alle Godfather locaties en de meest belangrijke monumenten van Savoca, zoals het Cappuccini klooster en de grafkelder uit de 18de eeuw. Na een bezoek aan Savoca stap je weer in je Fiat 500 en rijd je naar het middeleeuwse dorp Forza d’Agro. Hier ga je de andere filmlocaties van de Godfather bezoeken.

Tijdens de Godfather tour met Fiat 500 breng je niet enkel een bezoek aan deze mooie filmlocaties, maar beleef je ook direct het eiland Sicilië.

Een leuk weetje: de belangrijkste scenes uit de Godfather trilogie zijn dus niet opgenomen in Corleone, zoals het dorp in de film genoemd wordt. Corleone ligt vlakbij Palermo op Sicilië, maar dit dorp was al veel te modern en ontwikkeld in de jaren 70 om als filmlocatie te dienen. Voor de verschillende scenes uit de film werd gekozen voor Savoca, Forza d’Agro en Fiumefreddo di Sicilia.

Savoca Sicilië
Forza d'Agro Sicilië

Deze locaties bezoek je o.a. tijdens de tour:

  • Bar Vitelli in Savoca
  • Santa Lucia kerk (van de bruiloft) in Savoca
  • Maria S. Annunziata kathedraal in Forza d’Agro
  • Corleone family house in Forza d’Agro

Voorwaarden Godfather tour

Je moet zelf in de Fiat 500 rijden. Hiervoor is het hebben van een Europees rijbewijs B noodzakelijk. De auto is handgeschakeld, hier moet je dus goed mee kunnen rijden! Je rijdt achter een tour leider auto aan en wordt begeleid door een Engels sprekende gids.

Er kunnen maximaal 2 volwassenen in één Fiat 500. Er kunnen nog 2 kinderen achterin zitten. Hiervoor geldt een leeftijd van 3 tot 12 jaar. Kinderen onder de 3 jaar mogen niet deelnemen aan deze tour.

Dagen, tijden en prijs Godfather tour met Fiat 500

De Godfather tour is elke dinsdag en vrijdag mogelijk. Van oktober tot juni start de tour om 09.30 uur in de ochtend. In de maanden juli t/m september start de tour in de middag om 15.30 uur. De hele excursie duurt ongeveer zo’n 4 uur.

De tour kost € 300,00 per Fiat 500. In een Fiat 500 kunnen 2 volwassenen of maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen.

Excursie aanvragen

Talen die door de gidsen worden gesproken

  • Engels
  • Italiaans

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling
5,0 / 5
Beoordelingsoverzicht
De excursie
5,0 / 5
Service Etna Sicilië
5,0 / 5
Prijs/kwaliteit
5,0 / 5
“In een fiatje 500 uit 1969 langs mooie Godfatherplekken”

Wat een ervaring!! We werden opgehaald bij ons hotel door een top reisleidster, Maria. We mochten de kleur van ons Fiatje uitzoeken en samen met nog een ander stel begon een geweldige ervaring. We kregen veel info over de plekken uit de film en ze vroeg ons of we als extraatje nog naar de catacombe in Savoca wilden. Natuurlijk!! Bij Bar Vitelli kregen we heerlijke granita! Overal was tijd voor foto’s en voor extra uitleg. En halverwege de tour een foto momentje langs de kust. Oor het maken van geweldige foto’s in het Fiatje. Anniek had alles goed voor ons geregeld en alle liep heel soepel. Dank voor deze gave trip, Anniek!!

7 september 2022 – Denny en Nicole uit Nederland
€ 300,00 per Fiat 500
Godfather tour in een Fiat 500

Excursie aanvragen

We nemen binnen 1 uur contact met je op!

Geen vooruitbetaling
De betaling vindt plaats op de dag van de excursie.

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden voor de behandeling van mijn persoonsgegevens

Advies nodig of vragen? Ik help je graag met het kiezen van de juiste excursie!

Elke dag bereikbaar van 09.00 uur - 21.00 uur
(ook op zondag!)

Anniek:

(+31) 06-23370594
anniek@etnasicilie.nl

ANVR

Gecertificeerd reisleider