Natuurgebieden

Natuurgebieden rond de Etna vulkaan

Naast de Etna vulkaan zijn er nog vele andere prachtige natuurgebieden op Sicilië. Deze natuur wordt gekenmerkt door prachtige groene heuvels en bergen, robuuste rotsen en diepe kloven. Dit zijn de meest bekende natuurgebieden:

Parco dei Nebrodi

Ten noorden van de Etna ligt het natuurgebied Parco dei Nebrodi. Dit is een groot gestrekt gebied waar je prachtige wandelingen kunt maken. Ook worden hier onvergetelijke jeep tours georganiseerd. Enkele tips:

Nebrodi jeep tour 9H

Natuurgebied Avola

Het natuurgebied van Avola staat vooral bekend om haar diepe kloof met daarin de Laghetti d’Avola. Een prachtig gebied waar je zomers heerlijke verkoeling kunt zoeken… Echter moet je daarvoor wel een zeer pittige wandeling afleggen!

Wandelpad Laghetti di Avola - Cavagrande
Laghetti di Avola - Cavagrande

Pantalica

Het natuurgebied, de necropolis van Pantalica, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en ligt op ongeveer 40 km van Siracusa en op zo’n 60 km van Catania. Pantalica is gratis toegankelijk en je kunt hier zelf wandelen. In het gebied zijn diverse wandelingen aangegeven en de wandelpaden zijn goed onderhouden.

Wandeling Pantalica
Necropolis van Pantalica

Alcantara Vallei

De Valle dell’Alcantara is het natuurgebied rondom de Alcantara rivier. De Alcantara vallei is zeker een plek waar je gemakkelijk een dag kunt doorbrengen. Helemaal op hete zomerse dagen brengt de rivier die hierdoor loopt heerlijke verkoeling.

Strand Gole Alcantara Kloof
De Alcantara rivier op Sicilië

Nieuws

Aeroporto di Catania tijdelijk gesloten voor onderhoudswerkzaamheden in mei!

We willen je informeren over een belangrijke verandering met betrekking tot je …

Etna vulkaan spuwt ringen

Linguaglossa | De majestueuze Etna vulkaan, gelegen op oosten van het prachtige …

Excursie Etna Nord 3000m weer van start!

Linguaglossa | Dit jaar is er in verhouding weinig sneeuw gevallen op …

Meer nieuws