Etna wandelingen

De Etna vulkaan biedt prachtige landschappen om te voet te ontdekken. Van enorme vlaktes met lavagesteente, tot gebieden waar het groen weer begint te groeien. Niet alleen de actieve krater, maar ook de oude kraters zijn prachtig om te bezoeken met een wandeling.

Alessandro en ik trekken er regelmatig op uit om nieuwe Etna wandelingen te ontdekken. Alle wandelingen die op deze pagina genoemd worden, hebben wij dus zelf gelopen!

Etna wandelingen

Wandeling Monti Sartorius

Aan de Noord-oost zijde van de Etna kun je naar de 7 oude kraters van de Monti Sartorius wandelen. Een prachtig gebied met een eenvoudige wandeling.

Anniek en Alessandro bij de Monti Sartorius

Wandeling Silvestri kraters

Bij Etna Zuid kun je de Silvestri Kraters eenvoudig te voet verkennen. Je kunt hier natuurlijk een excursie heen boeken, maar je kunt hier ook zelf naartoe rijden en naar de krater lopen.

Krater Silvestri van de Etna vulkaan

Wandeling Monte Ilice krater

Een andere prachtige wandeling is die naar een zeer oude, niet meer werkende krater: de Monte Ilice. Hier kun je over de gehele (inmiddels volledig begroeide) kratermond lopen en heb je prachtige uitzichten op o.a. de Etna top, Taormina en de zee.

Anniek en Alessandro op de Monte Ilice met uitzicht op oude kraters

Nieuws

Magische zonsondergang na slecht weer

Etna Nord | Het voor- en najaar op Sicilië wordt soms gekenmerkt …

4x4 Bus Etna Nord in TOP GEAR!

De Etna vulkaan op met de Torsus Praetorian, dat kan bij Etna …

Kabelbaan Etna Zuid verruimd openingstijden

Nicolosi | De kabelbaan bij Etna Zuid is een van de grote …

Meer nieuws