Etna wandelingen

De Etna vulkaan biedt prachtige landschappen om te voet te ontdekken. Van enorme vlaktes met lavagesteente, tot gebieden waar het groen weer begint te groeien. Niet alleen de actieve krater, maar ook de oude kraters zijn prachtig om te bezoeken met een wandeling.

Alessandro en ik trekken er regelmatig op uit om nieuwe Etna wandelingen te ontdekken. Alle wandelingen die op deze pagina genoemd worden, hebben wij dus zelf gelopen!

Etna wandelingen

Wandeling Monti Sartorius

Aan de Noord-oost zijde van de Etna kun je naar de 7 oude kraters van de Monti Sartorius wandelen. Een prachtig gebied met een eenvoudige wandeling.

Anniek en Alessandro bij de Monti Sartorius

Wandeling Silvestri kraters

Bij Etna Zuid kun je de Silvestri Kraters eenvoudig te voet verkennen. Je kunt hier natuurlijk een excursie heen boeken, maar je kunt hier ook zelf naartoe rijden en naar de krater lopen.

Krater Silvestri van de Etna vulkaan

Wandeling Monte Ilice krater

Een andere prachtige wandeling is die naar een zeer oude, niet meer werkende krater: de Monte Ilice. Hier kun je over de gehele (inmiddels volledig begroeide) kratermond lopen en heb je prachtige uitzichten op o.a. de Etna top, Taormina en de zee.

Anniek en Alessandro op de Monte Ilice met uitzicht op oude kraters

Nieuws

Etna vulkaan al 6 maanden extreem actief

Linguaglossa | De Etna vulkaan is sinds het begin van dit jaar …

Etna vulkaan weer uitgebarsten, Sicilië kleurt rood!

Linguaglossa | De Etna is al een aantal weken onrustig. Regelmatig spuwt …

Prince Charming tv opnames Sicilië

Vanavond (16 december 2020) komt de allereerste aflevering van Prince Charming op …

Meer nieuws