Big Bench Etna

Als je richting Piano Provenzana rijdt vanaf Linguaglossa, kom je langs de Big Bench. Deze giganische rode bank staat op ongeveer 1550 meter hoogte op de Etna vulkaan (Etna Nord).

Uitzicht vanaf de Big Bench Etna

Als je op de bank gaat zitten, kijk je uit op de vaak rokende topkrater van de Etna vulkaan. Achter je heb je uitzicht op zee en kijk je uit op Taormina en de gestolde lavastroom van de uitbarsting van 2002.

De big bench op de Etna vulkaan is bank nummer 200. Op de bank staat: ‘na ranni panchina pi na ranni muntagna’ wat betekent: ‘een grote bank voor een grote berg’.

Naast de bank staat een trappetje waarmee je erop kunt komen. Om er te komen kun je de auto langs de weg in de lava as parkeren. In 2 minuutjes loop je naar de big bench nummer 200 toe, die ongeveer 10 meter boven de straat ligt.

Foto Big Bench Etna vulkaan
Big Bench 1550m Etna Nord
Uitzicht Big Bench Etna Nord 1550m

Big bench paspoort

Wil je vaker zo’n gigantische bank bezoeken? Dan kun je stempels verzamelen in een speciaal big bench paspoort. Je kunt een paspoort kopen op de volgende locaties, waar je tevens ook een stempel kunt krijgen:

  • Rifugio Ragabo
  • Chalet Clan dei Ragazzi
  • Pro Loco Linguaglossa
  • Monte Conca restaurant

Locatie Big Bench Etna vulkaan

Link Google Maps: https://goo.gl/maps/dQrbQFgcsydEVKTe7?coh=178573&entry=tt

291 Big Bench in de wereld

De kaart waarop alle Big Bench’ staan, telt inmiddels 291 banken verdeeld over Italië en Europa. Voorlopig staan er maar 2 gigantische banken op Sicilië. Eén in Linguaglossa op een hoogte van 1530 meter op de vulkaan Etna (bank nummer 200) en de andere in Centuripe in de provincie Enna (bank nummer 202). De Big Bench op de Etna is rood van kleur en de bank in Centuripe is roze en blauw.

Momenteel worden er 65 nieuwe Big Benches gebouwd, waaronder 3 op Sicilië (Petralia Sottana, Bivona, Marsala). Wil je weten waar ze in Europa staan? Dit is de officiële website van de Big Bench Community.

Tip: als je naar Piano Provenzana gaat, stop hier dan dus even voor een kleine pauze en geniet van het uitzicht op de zee en de Etna vulkaan! Het is de moeite waard!

Nieuws

Aeroporto di Catania tijdelijk gesloten voor onderhoudswerkzaamheden in mei!

We willen je informeren over een belangrijke verandering met betrekking tot je …

Etna vulkaan spuwt ringen

Linguaglossa | De majestueuze Etna vulkaan, gelegen op oosten van het prachtige …

Excursie Etna Nord 3000m weer van start!

Linguaglossa | Dit jaar is er in verhouding weinig sneeuw gevallen op …

Meer nieuws