Kabelbaan Etna Zuid

De kabelbaan Etna zuid, aan de zuidzijde van de Etna, is een van de meest bekende trekpleisters van de vulkaan. Vele toeristen komen hier jaarlijks naartoe om met deze kabelbaan richting de top van de Etna te gaan, maar helaas is de top krater via Etna Zuid al sinds juli 2021 afgesloten wegens de activiteit van de vulkaan. Dit zijn de alternatieve excursies:

Etna Zuid kabelbaan + 4×4 bus 2750 meter

Etna Nord 4×4 bus 2950 meter

Kabelbaan naar de top van de Etna vulkaan

De kabelbaan, in combinatie met off-road bussen, is de enige optie om aan de zuidzijde naar de top van de vulkaan te komen, zonder zelf het hele stuk te hoeven lopen. De kabelbaan start op een hoogte van 1923 meter, bij Rifugio Sapienza. In slechts enkele minuten ben je op een hoogte van 2500 meter.

Vanaf hier stap je over in speciale off-road bussen, die je naar 3000 meter hoogte brengen op de Etna vulkaan. Vanuit hier heb je een prachtig panoramische uitzicht op verschillende oude kraters en lavastromen en kun je zelfs tot aan zee kijken.

Wil je naar de top van de vulkaan, dan dien je een excursie te boeken met een echte vulkaangids. Het is niet toegestaan op eigen gelegenheid naar de top te wandelen.

Kabelbaan Etna Sud - Nicolosi

Verwacht geen lava van dichtbij te zien, ook niet met een uitbarsting. Het is namelijk te gevaarlijk om daar dichtbij in de buurt te komen. Als de vulkaan geen uitbarsting heeft, zie je wel rook uit de hoofdkrater komen. Hieraan zie je dat de vulkaan actief is.

Kosten kabelbaan Etna*

Kabelbaan Etna zuid
Je kunt met de kabelbaan de Etna op. Deze kabelbaan is enkel aan de zuidzijde van de Etna. De kabelbaan brengt je naar een hoogte van 2500 meter. De tocht met de kabelbaan kost € 50,00 p.p. (kinderen € 30,00)

Kabelbaan + offroad bussen
Wil je naar 3000 meter hoogte, dan kost dit € 78,00 p.p.. Je gaat dan het eerste stuk met de kabelbaan en daarna met de off-road bussen. (kinderen kosten € 50,00 p.p.)

Reserveer de kabelbaan + offroad bus hier

Je kunt natuurlijk ook lopend naar 3000 meter gaan wanneer je uit de kabelbaan stapt. Je moet dan nog ongeveer 1,5 uur omhoog lopen.

Naar de top van de Etna
Wil je naar de hoofdkrater van de Etna vulkaan? Dit kan en mag enkel onder begeleiding van een gediplomeerde vulkaangids. Wegens de activiteit van de vulkaan is deze excursie al sinds juli 2021 verboden bij Etna Zuid. De excursie wordt nu enkel via Etna Nord aangeboden, maar je moet hiervoor een hele goede conditie hebben. Je kunt deze excursie direct bij ons boeken, bekijk hem hier (let op: vol=vol!):

Excursie Etna top krater met de kabelbaan (niet mogelijk wegens activiteit van de vulkaan)

Excursie Etna top krater met 4×4 bus en trekking (Etna Nord)

Het verschil tussen de noord- en zuidzijde van de Etna? De noordzijde is veel robuuster en natuurlijker én daarnaast een stuk minder toeristisch! De zuidzijde is enorm toeristisch en door de kabelbaan bekender.

Let op: er zijn websites (Zelfs op Get your guide, waar je overigens ook teveel betaalt) die de excursie naar de top via Etna Zuid aanbieden. Echter zul je dan vlak van tevoren horen dat de excursie niet door kan gaan of veranderd, omdat je niet via Etna Zuid naar de topkrater kunt en mag. Ik kies ervoor om eerlijke informatie te geven, zodat je weet wat je boekt.

Alternatieven kabelbaan Etna Sud

Wil je naar de top van de Etna vulkaan, maar minder geld uitgeven? Dan kun je natuurlijk zelf naar de top lopen. Echter zul je wel altijd een vulkaangids moeten boeken voor het laatste stuk naar de top. Je mag namelijk enkel onder begeleiding van een professionele vulkaangids naar de top van de Etna vulkaan.

Wandeling top Etna vulkaan

Een gids kent het terrein en de vulkaan, wat de wandeling een stuk veiliger maakt. En daarnaast kan hij je ook nog eens het een en ander over de vulkaan uitleggen!

Ook aan de andere zijde van de Etna vulkaan kun je naar de top toe. Vanuit hier (Etna Nord, Piano Provenzana) worden zowel wandeltochten als excursies met de 4×4 off-road bus richting de top georganiseerd.

Kabelbaan Etna Zuid boven de Silvestri kraters

Adres kabelbaan Etna Zuid

Parco dell’Etna
Piazzale Rifugio Sapienza
95030 Nicolosi (CT)

* Wij vermelden de prijzen die op dit moment bij ons bekend zijn. 

Nieuws

Brand vliegveld Catania, vliegveld gesloten tot 19 juli

Catania 17 juli 2023 | Angst op het internationale vliegveld Vincenzo Bellini …

5x de Hitte ontvluchten op Sicilië

Sicilië | Na 1,5 maand regen, is er nu een periode van …

Alertheidniveau Etna vulkaan verhoogd

Etna | Sinds 18 mei is de activiteit van een van de …

Meer nieuws