Kabelbaan Etna zuid – 2500 meter

5 / 5bekijk alle beoordelingen
 • 100% tevredenheid garantie
 • Dé Sicilië specialist
 • Géén vooruitbetaling
Start tour:
Dagelijks
Duur tour:
Eigen invulling
Kosten:
€ 50,00 p.p. (Kinderen € 30,00 p.p.)
Excursie aanvragen

Kabelbaan Etna 2500 meter (retour) – skip the line ticket

Wil je een leuk uitstapje, en wat hoger op de vulkaan op, zonder zelf omhoog te moeten lopen? De Kabelbaan Etna zuid brengt je vanaf Rifugio Sapienza op 1923 meter hoogte naar 2500 meter hoogte op de Etna vulkaan. Onderweg kijk je uit op oude kraters, zoals de prachtige Silvestri kraters!

Kabelbaan Etna heen + terug
Skip-the-line ticket
Inclusief gratis extra tips (hoe er te komen, parkeren en waar naartoe te gaan)

➤ De kabelbaan Etna is het hele jaar door geopend. In geval van harde wind, regen en/of onweer kan de kabelbaan sluiten.

Instappen Etna kabelbaan Rifugio Sapienza 1923m
Kabelbaan Etna vulkaan Etna Zuid top krater
Silvestri krater Kabelbaan Etna

Wat zie je tijdens de excursie met de kabelbaan:

Bij Etna Zuid kun je met de kabelbaan van 1923 meter bij Rifugio Sapienza naar 2500 meter hoogte op de Etna vulkaan. Je kunt hier vervolgens net zo lang blijven als je zelf wilt. En vervolgens kun je de kabelbaan weer terug naar beneden nemen. Vanaf  2500 meter heb je een mooi uitzicht op de gestolde lavavelden bij Etna Zuid. Zo kijk je uit over de lava die tot aan Catania rijkt en zie je de zee. Ook heb je vanuit de kabelbaan zelf een super uitzicht op de lager gelegen Silvestri kraters.

Je mag zelf bepalen wanneer je de kabelbaan terug neemt, maar houd wel rekening met de sluitingstijd van de kabelbaan! De kabelbaan sluit om 16.00 uur in de winter en om 17.30 uur in het hoogseizoen. De laatste rit naar beneden is vaak 10-15 minuten voor sluitingstijd.

Etna kabelbaan specificaties

 • Startpunt kabelbaan Etna: 1923 meter
 • Aankomst kabelbaan Etna: 2500 meter
 • Hoogteverschil: ongeveer 580 meter stijgen met de kabelbaan
 • Duurt rit kabelbaan: 12-15 minuten per rit

De excursie met de Etna kabelbaan is elke dag te doen vanaf 08.30 uur ‘s ochtends tot ongeveer 16.00 uur. In het hoogseizoen is de excursie tot later op de dag mogelijk. (Dit ligt aan de openingstijden van de kabelbaan. Deze sluit in het laagseizoen om 16.00 uur)

Je kunt je auto op Etna Zuid parkeren. Hier is veel parkeergelegenheid. Let op, dit is wel betaald parkeren. Als je later op de dag komt op drukke dagen, bestaat de kans dat het moeilijk is om parkeerplek te vinden.

Kabelbaan Etna openingstijden

De kabelbaan is elke dag van het jaar open. Bij harde wind en/of hevige regen en/of kans op onweer kan de kabelbaan echter sluiten. Dit zijn de openingstijden van de Etna kabelbaan.

Winter dienstregeling Etna kabelbaan

 • Open: 08.30 uur
 • Sluiting: 16.00 uur
 • Laatste afdaling met de kabelbaan: 15.50 uur

Zomerdienstregeling Etna kabelbaan (hoogseizoen)

 • Open: 08.30 uur
 • Sluiting: 17.45 uur
 • Laatste afdaling met de kabelbaan: 17.30 uur

Prijs kabelbaan Etna (retour):

Het is niet mogelijk om online een kaartje voor de kabelbaan te kopen. Je kunt alleen van tevoren reserveren, zodat je niet in de rij hoeft te staan bij de kassa. Met andere woorden, een ‘skip the line’ ticket. Wist je dat je hiermee al snel 30 minuten van je tijd bespaart?! (Zie de afbeelding voor een deel van de rij bij de kassa).

Prijzen vanaf 1 maart 2024:

 • Volwassenen: € 50,00 per persoon
 • Kinderen: € 30,00 per persoon
 • Kinderen van 0-4 jaar: gratis

We vragen géén enkele betaling vooraf, omdat we werken op basis van vertrouwen. Je kunt de excursie op de dag zelf betalen, direct aan de kassa, zonder in de rij te hoeven staan, contant, met de pin of creditcard betalen. En je kunt altijd gratis annuleren!

Inclusief
Skip-the-line voucher
Kabelbaan Etna heen en terug
Panoramisch uitzicht op de Silvestri kraters tijdens de kabelbaan rit
Gratis tips en mini kaart over hoe hier te komen en waar te parkeren en waar te kijken
Gratis ondersteuning en advies in het Nederlands, 7 dagen per week

Exclusief
X 4×4 bus naar 2920 meter hoogte
X Vulkaangids
X Eten en drinken
X Fooi voor de gids en chauffeur (niet verplicht!)
X Huren van schoenen en of een jas (niet verplicht)
X Parkeren

Kortom, met een voucher van Etnasicilie.nl ben jij sneller aan de beurt bij de kassa en profiteer je van veel gratis extra informatie. Zo start jij onbezorgd aan jouw beste Etna ervaring!

Kabelbaan Etna adres

Met de reservering ontvang je van ons het adres, een link naar Google Maps en een handig kaartje met daarop precies waar je moet zijn, waar je kunt parkeren en waar je kunt eten! Zo start je onbezorgd aan je Etna excursie!

Etna Kabelbaan – Funivia dell’Etna
Stazione Partenza Piazzale Funivia Etna Sud
95030 Nicolosi (CT)

Jouw skip-the-line ticket boeken?

Gebruik het formulier op deze pagina. Wij nemen in principe binnen 1 uur contact met je op! Let op dat ons antwoord bij een hotmail en live e-mail adres soms in de spamfolder terecht komt.

Géén vooruitbetaling
Beste prijs garantie
Gratis annuleren

+ Gratis Nederlandse ondersteuning
+ Veel gratis extra tips voor de beste start van jouw Etna excursie!

Etna kabelbaan sneeuw Etna vulkaan
Cabine Etna kabelbaan Etna vulkaan
Etna kabelbaan skilift Etna Zuid

FAQ Kabelbaan Etna

1. Is de kabelbaan altijd open?
Ja, in principe is de kabelbaan het hele jaar door open, elke dag. Met harde regen en/of onweer of bij een uitbarsting wordt de kabelbaan wél gesloten uit veiligheid. Houd daarom altijd goed het weer in de gaten voordat je vertrekt. Je kunt hiervoor ook op de dag zelf kijken naar de webcam van de Funivia dell’Etna. Zo kun je zien hoe het weer op 2500 meter hoogte is!

2. Mag iedereen in de kabelbaan?
Ja, iedereen mag en kan in de kabelbaan. De kabelbaan heeft gesloten cabines waar maximaal 6 personen in kunnen per cabine. Ook honden mogen (gratis) mee naar boven. En ook een fiets mag gratis mee naar boven.

3. Ik heb hoogtevrees, kan ik dan in de kabelbaan?
De kabelbaan overbrugt een hoogteverschil van bijna 580 meter. Sommige mensen krijgen wat last van hun oren, een tip is dan even wat drinken of klaren. Je gaat met de kabelbaan niet over grote ravijnen heen. Je blijft op een constante hoogte van zo’n 30 meter boven de grond. Of je de kabelbaan met hoogtevrees kunt nemen, verschilt per persoon.

4. Wat kan ik op 2500 meter hoogte doen?
De maximale hoogte waarop je zonder vulkaangids mag lopen, is 2500 meter hoogte. Dit betekent dat je officieel dus niet verder omhoog mag lopen vanaf hier! Wel mag je dus naar lager gelegen gebieden lopen.
Het mooiste om te zien is echter de krater van 2001, Cratere del Laghetto, op 2560 meter hoogte. Weet echter dat je hier dus officieel al niet zonder vulkaangids mag lopen.
Verder is er een bar op 2500 meter hoogte waar je iets kunt drinken, of een broodje, pizza van de plaat of arancino kunt eten.

Krater Piano del Laghetto krater 2001 Etna Zuid kabelbaan 2560m
Uitzicht Piano del lago krater 2001

5. Waarom mag ik zonder gids niet hoger de vulkaan op?
Er gelden officiële richtlijnen die altijd aangepast kunnen worden op basis van de trillingen en activiteit en gas vanuit de topkraters. Zonder gids ben je dus niet op de hoogte van de gevaren. Daarnaast is het terrein onvoorspelbaar. Enkel een gids weet waar nog hete gas onder de lava zit en je je dus eenvoudig kunt ‘verbranden’. Enkel een vulkaangids weet waar opeens gaten of kloven zitten.
En niet te vergeten, mocht de vulkaan opeens uitbarsten… een vulkaangids weet hoe te handelen! Dus mijn advies is altijd de complete excursie boeken met de Etna kabelbaan + 4×4 bus en gids naar 2920 meter hoogte.

6. Wat voor kleding en schoenen raad je aan?
We raden altijd kleding in laagjes aan. Hoger op de vulkaan staat vaak meer wind en dat maakt het echt frisser. Neem daarom altijd een hoodie of jasje mee. Verder is het advies goede sportschoenen met profiel/grip met hoge sokken, zodat je enkels beschermd zijn. Nog beter zijn bergschoenen natuurlijk.

Denk daarnaast ook om een muts en/of sjaal in de wintermaanden. En een zonnebril en zonnebrand wanneer de zon schijnt.

Je kunt ook een jas of wandelschoenen huren. Dit kan bij een van de souvenirwinkels rond het startpunt op 1923 meter hoogte of zelfs bij het aankomstpunt op 2.500 meter als je uit de kabelbaan stapt.

 • Jas huren: € 5,00 per jas
 • Schoenen huren: € 5,00 per paar
 • Sokken (alleen verkoop): € 3,50 per paar

7. Is er een beste tijdstip om naar boven te gaan met de Etna kabelbaan?
We raden vaak aan om voor de ochtend te kiezen. In de middag is er namelijk vaak meer kans op bewolking, waardoor het zicht (iets) minder is of kan zijn.

Lange wandelingen beginnen vaak tussen 08.30 en 09.00 uur ‘s ochtends. Op dat tijdstip staan er vaak gidsen met hun groepen in de rij. Om deze reden beschouwen wij de beste starttijd tussen 09.00 en 10.00 uur.

14. Waarom kost deze service van Anniek niets?
Ten eerste omdat ik echt graag mensen de beste ervaring op hun vakantie op Sicilië wil geven. Ik geef je daarom graag eerlijk advies, zodat jij zelf de beste keuze voor jou en jouw gezelschap kunt maken.

Hoe ik dan toch verdien? Ik doe de marketing en ondersteuning voor de bedrijven van de excursies via o.a. deze website. Zij hoeven zo zelf geen kosten uit te geven aan marketing en ook niet jullie vragen te beantwoorden, dat doe ik immers voor ze. Dit scheelt hun tijd en geld.

Als jullie besluiten te reserveren, en jullie gaan de excursie doen en vergeten niet jullie voucher te laten zien, dan ontvang ik van hun een kleine vergoeding. Kortom, de organisaties betalen mij voor de service die ik geef aan jullie! =) Zo kan ik ook altijd dezelfde prijs garanderen (of soms zelfs een betere) als je via mij boekt in plaats van rechtstreeks.

Je betaalt mij helemaal niets en ik vraag ook nooit een vooruitbetaling (behalve bij de helikoptervlucht). Ik werk op basis van vertrouwen. P.s. lees de vele reviews maar bij de excursies, dan weet je dat ik voor die 10+ ervaring ga!

8. Moet ik de Etna kabelbaan reserveren?
We raden altijd aan om te reserveren. Je hebt niet alleen het voordeel dat je voorrang hebt bij de kassa, maar je krijgt ook veel extra tips en informatie bij je boeking zodat je excursie zorgeloos begint. Bovendien betaal je niets voor online boeken én kun je altijd gratis annuleren!

We ontvangen een vergoeding van de kabelbaan voor elke ‘klant’ die we brengen. Je betaalt hier niets extra’s voor. Dus door bij ons te boeken, help je ons om veel gratis informatie te kunnen blijven bieden, zoals deze die je zojuist hebt gelezen! =)

Dus waarom zou je via ons boeken?

100% Eerlijke en actuele informatie
Geen verborgen extra kosten
Beste prijsgarantie
Skip-the-line ticket
Veel gratis extra tips en uitleg (in het Nederlands!)

Excursie aanvragen

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling
5,0 / 5
Beoordelingsoverzicht
De excursie
5,0 / 5
Service Etna Sicilië
5,0 / 5
Prijs/kwaliteit
5,0 / 5
“Super service!”

Super goed geholpen bij het kiezen van een excursie op de Etna, vooral omdat het soms lastig is een inschatting te maken of iets wel of niet kan met een kleine erbij van 1 jaar. Wij waren erg tevreden en het was voor iedereen goed te doen.

14 juli 2023 – Hilde & Maarten uit Nederland
“Prima service”

Super service. Veel actuele detailinfo gehad waar we mee verder konden. Ondanks wat regen een voltreffer geweest, onbeschrijflijke ervaring, zowel bovenaan ( achter kabelbaan)als meer beneden, de onderste kraters

22 augustus 2022 – Pascal uit Nederlamd
“Geweldig geholpen”

We zijn geweldig geholpen door Anniek en vooral goed geadviseerd! Heerlijk ontzorgt zodat wij van de reis op de Etna konden genieten.

20 juni 2022 – Naomi uit Nederland
“Snelle reactie welke ook heel duidelijk was!”

Prima service van Anniek. Ze reageert heel vlot. Wij waren eind maart in Sicilië en er lag net een verse lading sneeuw op de Etna. Anniek gaf snel en helder alle excursies opties (ivm de sneeuw waren niet alle excursies mogelijk, of gedeeltelijk mogelijk). Met de voucher was het bij de kassa ook snel en makkelijk. Eenmaal boven, mooi zicht op alles beneden, en ook naar boven naar de krater. Was een leuke excursie!

24 maart 2022 – Dennis uit Nederland
“Leuk om wat meer van de vulkaan te zien”

Leuk om de vulkaan vanuit de kabelbaan te zien en de Silvestri kraters. Een volgende keer zou ik wel nog hoger willen!

20 juli 2020 – Annette uit Nederland
€ 50,00 p.p. (kinderen € 30,00 p.p.)
Kabelbaan Etna zuid - 2500 meter

Excursie aanvragen

We nemen binnen 1 uur contact met je op!

Geen vooruitbetaling
De betaling vindt plaats op de dag van de excursie.

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden voor de behandeling van mijn persoonsgegevens

Advies nodig of vragen? Ik help je graag met het kiezen van de juiste excursie!

Elke dag bereikbaar van 09.00 uur - 21.00 uur
(ook op zondag!)

Anniek:

(+31) 06-23370594
anniek@etnasicilie.nl

ANVR

Gecertificeerd reisleider