Kabelbaan Etna zuid – 2500 meter

5 / 5bekijk alle beoordelingen
  • 100% tevredenheid garantie
  • Dé Sicilië specialist
  • Géén vooruitbetaling
Start tour:
Dagelijks
Duur tour:
Eigen invulling
Kosten:
€ 50,00 p.p. (Kinderen € 30,00 p.p.)
Excursie aanvragen

Met de kabelbaan op de Etna vulkaan (retourticket)

Wat zie je tijdens de excursie met de kabelbaan:

Bij Etna Zuid kun je met de kabelbaan van 1920 meter naar 2500 meter hoogte. Je kunt hier vervolgens net zo lang blijven als je zelf wilt. En vervolgens kun je de kabelbaan weer terug naar beneden nemen. Vanaf  2500 meter heb je een mooi uitzicht op de gestolde lavavelden bij Etna Zuid. Ook heb je vanuit de kabelbaan een super uitzicht op de lager gelegen Silvestri kraters.

Je kunt op 2500 meter hoogte natuurlijk ook zelf gaan wandelen, echter mag je niet naar de top van de vulkaan. Je mag alleen naar de top van de vulkaan onder begeleiding van een gediplomeerde vulkaangids. De maximale toegestane hoogte zonder vulkaangids op de Etna vulkaan is 2500 meter.

Excursie kabelbaan specificaties

  • Hoogte startpunt: 1920 meter
  • Hoogste punt: 2500 meter
  • Hoogteverschil: 580 meter stijgen met de kabelbaan

De kabelbaan is elke dag geopend van 09.00 uur tot 16.00 uur. In het hoogseizoen is de kabelbaan langer geopend. De laatste kabelbaan gaat om 16.00 uur terug. Mis je deze, dan zul je dus terug naar beneden moeten lopen.

Je kunt de auto bij Etna Zuid parkeren. Hier is voldoende parkeergelegenheid. Let op: het is betaald parkeren!

Funivia dell'Etna 2022
Uitzicht kabelbaan Etna vulkaan

Prijs kabelbaan (retour):

Je ontvangt van Etna Sicilië een voucher als je deze excursie boekt. Met deze voucher heb je een reservering voor de kabelbaan én voorrang (speciale rij) bij de kassa van de kabelbaan om jouw ticket te betalen. Je hoeft namelijk bij ons niets vooruit te betalen. Daarnaast bieden wij de kinderprijs voor kinderen t/m 12 jaar in plaats van 10 jaar. Nog een voordeel als je vooraf reserveert!

De prijs is voor heen én terug met de kabelbaan! (Een retourticket) 

Prijs vanaf 1 maart 2023:

  • Volwassenen: € 50,00 per persoon
  • Kinderen 5-12 jaar: € 30,00 per persoon
  • Kinderen van 0-4 jaar: gratis

Let op: een kinderprijs geldt voor kinderen van 5 tot 12 jaar als je via Etna Sicilië boekt. Ga je zelf naar de kassa, zonder reservering en voucher van Etnasicilie.nl, dan geldt de kinderprijs slechts voor kinderen tot 10 jaar!

Kortom, met een voucher van Etnasicilie.nl ben jij sneller aan de beurt bij de kassa én betalen kinderen tot 12 jaar een lagere prijs!

Kleding tips

Wij raden goede loopschoenen aan, of tenminste stevige sportschoenen. Je loopt namelijk wel op lava gesteente. Ook raden we je aan om altijd een trui of jasje mee te nemen (zijn ook te huur). Hoe hoger je komt, hoe kouder het wordt en vaak staat er opeens veel meer wind. Ook een pet kan handig zijn voor de zon en vergeet je zonnebril en de zonnebrand niet! Neem daarnaast natuurlijk voldoende water mee en eventueel een versnapering.

Eten en drinken

Je kunt zelf iets te eten en drinken meenemen. Maar je kunt ook iets kopen in de bar op 2500 meter hoogte als je aankomt met de kabelbaan. Je vindt hier diverse broodjes, mini-pizza en bijvoorbeeld de bekende arancini.

Silvestri krater Kabelbaan Etna
Aankomst kabelbaan Etna vulkaan

FAQ

Is de kabelbaan altijd open?

Ja, in principe is de kabelbaan het hele jaar door open, elke dag. Met harde regen en/of onweer of bij een uitbarsting wordt de kabelbaan wél gesloten uit veiligheid. Houd daarom altijd goed het weer in de gaten voordat je vertrekt.

Mag iedereen in de kabelbaan?

Ja, iedereen mag en kan in de kabelbaan. De kabelbaan heeft gesloten cabines waar maximaal 6 personen in kunnen per cabine. Er is ongeveer 600 meter hoogte verschil. Sommige mensen krijgen wat last van hun oren. Je gaat met de kabelbaan niet over grote ravijnen heen. Je blijft op een constante hoogte van zo’n 30 meter boven de grond. Of je de kabelbaan met hoogtevrees kunt nemen, verschilt per persoon.

Ik wil vanaf de kabelbaan zelf gaan lopen, mag dat?

Ja en nee. Zonder vulkaangids mag je officieel tot maximaal 2500 meter hoogte komen. Dat betekent dus dat je enkel in het gebied mag wandelen waar je met de kabelbaan aankomt. Wil je hoger, dan moet je officieel een erkende vulkaangids nemen.

Er zijn natuurlijk mensen die het erop gokken en toch alleen de vulkaan oplopen. Let op dat dit heel gevaarlijk kan zijn. Ten eerste omdat het terrein heel ongelijk is en je makkelijk kunt verdwalen als je van de weg gaat. Ten tweede omdat de vulkaan erg actief is. Hoger op de vulkaan gaan, zonder professionele begeleiding, kan dus echt levensgevaarlijk zijn. Wil je hoger op de vulkaan, dan is ons advies om de excursie met de kabelbaan en 4×4 bus te boeken, of een trekking naar de top van de Etna onder begeleiding van een vulkaangids.

Excursie aanvragen

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling
5,0 / 5
Beoordelingsoverzicht
De excursie
5,0 / 5
Service Etna Sicilië
5,0 / 5
Prijs/kwaliteit
5,0 / 5
“Super service!”

Super goed geholpen bij het kiezen van een excursie op de Etna, vooral omdat het soms lastig is een inschatting te maken of iets wel of niet kan met een kleine erbij van 1 jaar. Wij waren erg tevreden en het was voor iedereen goed te doen.

14 juli 2023 – Hilde & Maarten uit Nederland
“Prima service”

Super service. Veel actuele detailinfo gehad waar we mee verder konden. Ondanks wat regen een voltreffer geweest, onbeschrijflijke ervaring, zowel bovenaan ( achter kabelbaan)als meer beneden, de onderste kraters

22 augustus 2022 – Pascal uit Nederlamd
“Geweldig geholpen”

We zijn geweldig geholpen door Anniek en vooral goed geadviseerd! Heerlijk ontzorgt zodat wij van de reis op de Etna konden genieten.

20 juni 2022 – Naomi uit Nederland
“Snelle reactie welke ook heel duidelijk was!”

Prima service van Anniek. Ze reageert heel vlot. Wij waren eind maart in Sicilië en er lag net een verse lading sneeuw op de Etna. Anniek gaf snel en helder alle excursies opties (ivm de sneeuw waren niet alle excursies mogelijk, of gedeeltelijk mogelijk). Met de voucher was het bij de kassa ook snel en makkelijk. Eenmaal boven, mooi zicht op alles beneden, en ook naar boven naar de krater. Was een leuke excursie!

24 maart 2022 – Dennis uit Nederland
“Leuk om wat meer van de vulkaan te zien”

Leuk om de vulkaan vanuit de kabelbaan te zien en de Silvestri kraters. Een volgende keer zou ik wel nog hoger willen!

20 juli 2020 – Annette uit Nederland
€ 50,00 p.p. (kinderen € 30,00 p.p.)
Kabelbaan Etna zuid - 2500 meter

Excursie aanvragen

We nemen binnen 1 uur contact met je op!

Geen vooruitbetaling
De betaling vindt plaats op de dag van de excursie.

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden voor de behandeling van mijn persoonsgegevens

Advies nodig of vragen? Ik help je graag met het kiezen van de juiste excursie!

Elke dag bereikbaar van 09.00 uur - 21.00 uur
(ook op zondag!)

Anniek:

(+31) 06-23370594
anniek@etnasicilie.nl

ANVR

Gecertificeerd reisleider