Etna vulkaan 2900 meter met kabelbaan

4,6 / 5bekijk alle beoordelingen
 • 100% tevredenheid garantie
 • Dé Sicilië specialist
 • Géén vooruitbetaling
Start tour:
Dagelijks
Duur tour:
2 uur
Kosten:
€ 78,00 p.p. (kinderen t/m 12 jaar € 50,00)
Excursie aanvragen

Etna vulkaan kabelbaan + 4×4 bus

Wil je de Etna vulkaan bezoeken en zo hoog mogelijk komen, maar is de stevige wandeling naar de top niet aan jou besteed? Dan is deze excursie iets voor jou! Je komt op een hoogte van 2920 meter vanwaar je langs een kratermond gaat lopen onder begeleiding van een vulkaangids. Je hebt vanaf hier een super uitzicht op de topkrater. Na de wandeling van ongeveer 40 minuten keer je terug naar beneden.

Deze excursie is inclusief kabelbaan heen en terug, 4×4 bus heen en terug en vulkaangids!

Wat zie je tijdens de excursie:

De excursie start bij Etna Zuid op een hoogte van 1900 meter. Je gaat hier met de kabelbaan omhoog naar 2500 meter. Vanaf hier ga je met de 4×4 offroad-bussen naar een hoogte van 2920 meter naar località Torre del Filosofo. Hier ga je, onder begeleiding van een vulkaangids, een rondje lopen langs een kratermond. Deze stop/ wandeling duurt in totaal ongeveer 40 minuten. Daarna keer je terug naar de bussen en ga je weer terug naar beneden naar 2500 meter vanwaar je de kabelbaan weer terug neemt naar 1900 meter.

Doe je deze excursie aan het einde van de dag, dan ga je terugweg enkel met de 4×4 bussen naar 1900 meter, omdat de kabelbaan sluit. De laatste excursie start momenteel rond 14.00 uur.

Je mag op de terugweg (2500 meter) zelf bepalen wanneer je de kabelbaan terug neemt, maar houd wel rekening met de sluitingstijd van de kabelbaan! De kabelbaan sluit om 16.00 uur.

Funivia dell'Etna kind straat
Silvestri krater Etna Sud
Kabelbaan Etna vulkaan - funivia

Excursie specificaties:

 • Totale duur: Ongeveer 2 uur tot 2,5 uur
 • Wandeling: 40 minuten
 • Hoogte startpunt: 1900 meter
 • Hoogte eindpunt: 2920 meter (*momenteel 2750m)
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Deze excursie is elke dag te doen vanaf 09.00 uur ’s ochtends tot ongeveer 16.00 uur. In het hoogseizoen is de excursie tot later op de dag mogelijk. (Dit ligt aan de openingstijden van de kabelbaan. Deze sluit in het laagseizoen om 16.00 uur)

De kabelbaan gaat ongoing tussen 09.00 uur en 16.00 uur. De 4×4 bussen rijden elke 40 minuten of wanneer er voldoende mensen zijn. In het hoogseizoen rijden de 4×4 bussen elke 5 minuten.

Je kunt je auto op Etna Zuid parkeren. Hier is veel parkeergelegenheid. Let op, dit is wel betaald parkeren. Als je later op de dag komt op drukke dagen, bestaat de kans dat het moeilijk is om parkeerplek te vinden.

Prijs:

Je ontvangt van Etna Sicilië een voucher als je deze excursie boekt. Met deze voucher heb je voorrang (speciale rij) bij de kassa van de kabelbaan. Zeker in de zomer en het weekend kan je dit veel tijd schelen, want je staat hier al snel +30 minuten in de zon te wachten! Daarnaast weet de organisatie zo van je komst en ben je dus zeker van een plaats voor de excursie!

Prijzen vanaf 1 maart 2023:

 • Volwassenen: € 78,00 per persoon (€69,00 voor de kabelbaan en bus + € 9,00 voor gids)
 • Kinderen: € 50,00 per persoon (€41,00 voor de kabelbaan en bus + € 9,00 voor de gids)
 • Kinderen van 0-4 jaar: gratis

Let op: een kinderprijs geldt voor kinderen van 5 tot 12 jaar als je via Etna Sicilië boekt. Ga je zelf naar de kassa, zonder voucher van Etnasicilie.nl, dan geldt de kinderprijs slechts voor kinderen tot 10 jaar!

Het is verplicht om de € 9,00 voor de gids te betalen, omdat je niet zonder officiële vulkaangids op 2900m hoogte mag komen.

Kortom, met een voucher van Etnasicilie.nl ben jij sneller aan de beurt bij de kassa én betalen kinderen tot 12 jaar een lagere prijs!

Trekking Etna sud Barbagallo crater Etna funivia
Silvestri krater Kabelbaan Etna

Vereisten:

Draag goede, stevige schoenen, je loopt namelijk wel op gesteente (gestolde lava). Zorg voor kleding in laagjes en neem altijd een trui en/of jack mee. Hoe hoger je komt, hoe kouder het is en vaak staat daar ook meer wind op de open vlakte!

Zorg ook altijd dat je wat te eten en drinken meeneemt. En vergeet natuurlijk je fotocamera niet (of gewoon je smartphone ;-)).

FAQ

Mag je langer boven blijven als je dit wilt?
Nee, in principe mag dit niet. Je bent onderdeel van een groep en moet in principe met dezelfde groep mee terug als waarmee je gekomen bent. Dit is nodig om het aantal plaatsen in de bussen te regelen. Soms zijn uitzonderingen mogelijk maar dat moet je dan ter plaatse vragen en dit ligt aan de drukte.

Wel mag je langer op 2500 meter (bij de kabelbaan) blijven op de terugweg. Je kunt dan zelf bepalen wanneer je de kabelbaan terug neemt, maar houd wel rekening met de sluitingstijd! De laatste kabelbaan gaat om 15.50 uur (in het hoogseizoen blijft hij wat langer open).

Kan iedereen deze excursie doen?
Ja, in principe wel. Maar houd er wel rekening mee dat je van 1900 meter naar 2920 meter hoogte gaat. Wij Nederlanders zijn deze hoogtes niet gewend. Op 2900 meter heb je bijvoorbeeld 10% minder zuurstof in de lucht. Sommige mensen vinden dit niet prettig. Ook kinderen mogen naar 2900 meter hoogte. Houd wel rekening met de oortjes. Voor baby’s raden we de excursie wel af.

Heb je last van hartproblemen dan raden we de excursie af. Ook voor zwangeren is de excursie niet geschikt, omdat je een stuk in de 4×4 bussen omhoog rijdt wat best ‘hobbelig’ is omdat je over lava rijdt.

Moet ik deze excursie reserveren?
Ja, ons advies is om de excursie tijdig te reserveren. Zo weet de organisatie van je komst en weet jij zeker dat je mee kunt op de excursie. Daarnaast scheelt een reservering je veel tijd (skip-the-line!) en ontvang je van ons alle informatie en de locatie duidelijk per email. Daarnaast heb je als je kinderen hebt in de leeftijd tussen 10 en 12 jaar extra korting bij een reservering!

Is de kabelbaan inclusief in deze prijs?
Ja, de kabelbaan is inclusief bij deze excursie. Voor de prijs van € 78,00 per persoon (volwassene) ga jij met de kabelbaan omhoog en weer naar beneden. Ook de 4×4 bus omhoog en weer naar beneden is inclusief, evenals de vulkaangids die je op 2920 meter hoogte begeleidt tijdens de wandeling rond de kratermond. Geen verborgen kosten en geen extra kosten dus!

Ik weet nog niet zeker welke dag ik wil en hoe laat, hoe kan ik toch reserveren?
Mijn advies is altijd om de excursie zo vroeg mogelijk in je vakantie te boeken. Is het slecht weer, of komt de dag niet goed uit, dan kun je eenvoudig verplaatsen. Bij de reservering geven we een richttijd door aan de organisatie. Als je vervolgens iets eerder of later komt, is dit geen probleem. Wil je de gemaakte reservering verplaatsen naar een andere dag, dan is dit ook geen probleem. Hier zitten geen kosten aan verbonden. Je betaalt pas op de dag dat jij beslist dat je naar boven gaat en bij de kassa staat. En het voordeel met de reservering is dat je niet in de rij hoeft te staan, je hebt voorrang. En daarnaast ontvang je van mij allemaal leuke extra tips en gratis advies in het Nederlands, wel zo makkelijk! 😉

Waarom kost jouw service Anniek niets?
Ten eerste omdat ik echt graag mensen de beste ervaring op hun vakantie op Sicilië wil geven. Ik geef je daarom graag eerlijk advies, zodat jij zelf de beste keuze voor jou en jouw gezelschap kunt maken. Hoe ik dan toch verdien? Ik doe de marketing en ondersteuning voor de bedrijven van de excursies via o.a. deze website. Zij hoeven zo zelf geen kosten uit te geven aan marketing en ook niet jullie vragen te beantwoorden, dat doe ik immers voor ze. Dit scheelt hun tijd en geld. Als jullie besluiten te reserveren, en jullie gaan de excursie doen en vergeten niet jullie voucher te laten zien, dan ontvang ik van hun een kleine vergoeding. Kortom, de organisaties betalen mij voor de service die ik geef aan jullie! =) Zo kan ik ook altijd dezelfde prijs garanderen (of soms zelfs een betere) als je via mij boekt ipv rechtstreeks.

Excursie aanvragen

Talen die door de gidsen worden gesproken

 • Engels
 • Frans
 • Italiaans

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling
4,6 / 5
Beoordelingsoverzicht
De excursie
4,7 / 5
Service Etna Sicilië
4,8 / 5
Prijs/kwaliteit
4,4 / 5
“Etna trip”

Een excursie die je zeker moet maken. Hou het weer in de gaten. Kies een goeie dag uit. Zorg voor warme kleding. Bovenop de Etna is het flink kouder en er waait een stevige wind. Trip snel een uitstekend geregeld door Anniek. Konden in de fast line. Dat scheelden ons zeker een rij van een 1/2 uur. Kies dus voor een boeking vooraf.

24 september 2023 – Anja uit Nederland
“Een bijzondere ervaring”

We hebben de uitgebreide informatie van de e-mail over de kabelbaan, locatie e.d erg gewaardeerd, het is bijna een must om naar de Etna te gaan als je op Sicilië bent. Het was een prachtige dag, waren ruim op tijd om dichtbij te parkeren. Vouchers lagen klaar en rustig naar boven, eenmaal uit de bus was de steile helling een bijzondere ervaring, we konden allebei niet verder lopen doordat we duizelig en draaierig werden, soort dronken gevoel. Erg gelachen maar na twee pogingen rustig op bankje gaan zitten en met de bus naar beneden. Hadden het niet willen missen. Achteraf blij dat we geen georganiseerde wandeltocht hadden afgesproken.

15 september 2023 – Rian uit Bonaire, Caribisch Nederland
“Flexibel en advies op maat!”

In eerste instantie de avondexcursie geboekt. Vanwege de weersverwachting werd deze tijdig geannuleerd. Anniek hield ons goed op de hoogte en bood alternatieven aan. Helaas konden die ook niet doorgaan vanwege het weer op de dag zelf en werd het weer een andere excursie. Steeds snel en goed geïnformeerd door Anniek. Ook variant 3 was zeker de moeite waard!

6 september 2023 – Marty uit Nederland
“Mooie excursie ”

Alles was perfect geregeld, het enige minpunt was de priority regel, dat was voor deze excursie niet van toepassing.

22 augustus 2023 – Bertil uit Nederland
“Fantastische ervaring ”

Wij (gezin met 2 kinderen) hebben een super ervaring gehad We waren als eerste bij de krater waardoor we foto’s konden maken zonder massa’s mensen erop Het was wel fris op 2910 meter dus een jasje is wel goed om mee te nemen (beneden 30 Gr boven 15 graden ) 1 klein nadeel de gids was moeilijk te verstaan omdat het behoorlijk hard waaide maar verder top ervaring Anniek dank je voor het snelle reageren bij de boeking en we kregen inderdaad voorrang bij de kassa

8 augustus 2023 – Remco uit Nederland
“Complete excursie”

We hebben via Etnasicilie.nl deze excursie geboekt. Alle contact vooraf super fijn via Anniek. We begonnen met de kabelbaan, daarna de 4x4 truck en boven nog een klein stukje lopend met een Engels/Frans/Italiaans sprekende gids omhoog waar we op de rand van een krater. De etna zelf rokend op de achtergrond. Prachtig! We hebben genoten van deze tour. Tip, ga vroeg, de eerste tour, er was toen nog geen rij. Dus BOEKEN maar!

30 juli 2023 – Vincent & Francis uit Nederland
“Leuke ervaring! ”

Als je op Sicilië bent dan is de Etna wel iets wat je gezien moet hebben vinden wij. Het was een leuke ervaring maar niet echt een wauw factor voor ons. Iets meer van verwacht. Desondanks een leuke dag gehad!

19 juli 2023 – Danielle uit Nederland
“Indrukwekkende uitstap die zeker de moeite loont als je Sicilië bezoekt. ”

Dankzij de duidelijke en aangename communicatie met Anniek vonden wij op een bijzonder vlotte manier de weg naar Mount Etna, de ticketbalie waar onze voucher reeds afgedrukt klaar lag, de kabelbaan en nadien de 4X4 bus. Alles was zeer duidelijk, zoals Anniek reeds vooraf had uitgelegd. Een topervaring met het gezin!

11 juli 2023 – Stéphanie uit België
“Indrukwekkende Etna”

Fijn dat het zo snel was geregeld door Anniek: onze voucher lag zelfs geprint bij de kassa. Het was een mooie, zeer warme dag en er waren niet veel bezoekers, dus niet in de rij gestaan voor kabelbaan en bus. De meegebrachte trui en jas waren niet nodig. Boven op de vulkaan was het namelijk nog 24 graden. Wel jammer dat het niet mogelijk was om naar de kraterrand te gaan. Het was wel een verrassing dat er ook nog een laag sneeuw onder het lava-gruis ligt.

25 juni 2023 – Bert uit Nederland
“Dichte mist, niets gezien. ”

Helaas dichte mist, zeer druk, veel bussen en veel mensen, maar bijna niemand ging naar boven. Na korte wandeling weer teruggereden. Jammer. Beoordeling dus niet mogelijk.

2 juni 2023 – Joost uit Nederland
“Bezoek aan de Etna - 29/05/23”

Alles fijn geregeld via Anniek van etnasicilie.nl. Goede en snelle communicatie met Anniek en dat maar één dag voor vertrek. Ter plaatse was alles met de ontvangen voucher snel geregeld. Alleen het parkeren was wat spannend - we hadden de laatste plek. Ook het kabelbaan personeel was zeer vriendelijk en behulpzaam. Fijne gids boven aan de berg ontmoet na de rit met een van de 4x4 bussen. We kwamen aan in de mist maar eenmaal helemaal boven trok de hemel open. Wat een indrukwekkend landschap! Onze gids gaf prima uitleg over het ontstaan van de Etna in goed Engels. Bezoek is absoluut de moeite waard geweest - we bevelen Anniek graag aan. En als je niet topfit bent: neem de kabelbaan en de bus naar boven en hou er ook rekening mee dat het boven knap fris is, dan is het laatste deel van de wandeling (met goede schoenen) prima te doen.

29 mei 2023 – Eveline en Johan uit Nederland
“Top ervaring ”

Goed geregeld, mooi om mee te maken, leuke gids!

14 mei 2023 – Hans uit Nederland
“Prachtige mooie beleving op de Etna”

We waren vrijdag 5 mei 2023 om 09.30 uur bij de kabelbaan aanwezig. De tickets die door Aniek waren geregeld lagen al voor ons klaar. Na de kabelbaan gingen we verder naar boven met de 4x4 bussen. Daarna nog een klein stukje lopen en compleet onder de indruk wat je dan ziet. Geen beesten, geen gras, geen groen......alleen maar lava en sneeuw. Prachtige mooie excursie die iedereen moet doen als ze op Sicilië zijn. Bedankt Aniek voor het regelen!!

5 mei 2023 – Olaf uit Nederland
“Bezoek aan de Etna”

Redelijk last minute geboekt via deze site en hoe fantastisch dat er direct een reactie kwam en we met 9 personen de Etna konden bezoeken, een quad excursie op de dag van aankomst konden doen en tevens konden paardrijden! Heel fijn en uitgebreide communicatie over de excursie met vele tips en do’s en don’ts. Al met al een aanrader om hier te boeken. Verzekerd van service en plezier!

28 april 2023 – Maike uit Nederland
“Snelle service”

Wij vonden deze website en stuurden een mail mbt reserveringen en informaties. Algauw kregen we een terugkoppeling terug mbt reservering. Dankzij de snelle service van Anniek hebben wij tijdens onze vakantie de prachtige vulkaan Etna mogen zien.

24 november 2022 – Selcan Yilmaz uit Nederland
“Wat een pracht!”

Ongelofelijke ervaring. Niet te missen als je in SIcilië bent! Wij gingen met de kabelbaan en bus naar 2750m met een 3- en een 5-jarige. Goed te doen! Alles was heel duidelijk gecommuniceerd en georganiseerd. Bedankt om me deze dag zo ontspannen te laten beleven! Blijft veel geld, maar toch een aanrader.

7 november 2022 – Karen uit België
“Mooi weer op de Etna”

Goed geregelde excursie, werkt met een voucher en dat liep als een trein. Mooi weer helpt bovenop de berg en dat hadden we. Blijft wel duur een combiticket

24 oktober 2022 – Piet (60 jaar) uit Nederland
“Mooi weer op de Etna”

Goed geregelde excursie, werkt met een voucher en dat liep als een trein. Mooi weer helpt bovenop de berg en dat hadden we. Blijft wel duur een combiticket

23 oktober 2022 – Piet (60 jaar) uit Nederland
“Etna jong stel”

Gidsen spraken slecht engels

12 oktober 2022 – Bart uit Nederland
“Enorm genoten ”

De reservering was uitstekend geregeld, de kaartjes lagen klaar bij aankomst. De tocht die we maakten klopte precies met de informatie die we hadden ontvangen. Anniek reageerde zeer snel, goed en vriendelijk op vragen

7 oktober 2022 – Monique uit Nederland
“Fantastisch!”

Goede service en een super mooie tocht!

27 september 2022 – Dieneke uit Nederland
“Prima geregeld door Anniek.”

Excursie naar de Etna. Reservering via Anniek. Bij aankomst stond er een gigantische rij, maar wij konden deze dankzij de reservering gewoon voorbij lopen. Na de kabelbaan stonden de 4x4 en de gids klaar om ons verder de berg op te brengen. Prima geregeld en een leuke excursie. Tip. Probeer voor een parkeerplaats eerst het plein voor de lift. Voor een kleine donatie heb je daar een plek vlak bij de lift.

23 september 2022 – Erik uit Nederland
“Etna, met Etnasicilie een prachtige ervaring.”

Via de site kwam ik Anniek haar naam tegen. Savonds gebeld en geappt, de zelfde avond reservering binnen. Mail met handige tips ( niet wachten in de lange rij voor de kassa) , al met al een mooie ervaring. Alles sluit mooi op elkaar aan en je hebt veel eigen tijd. Wil je de Etna bezoeken? bel Anniek.

21 september 2022 – Arno uit Nederland
“Etna 2750 met kabelbaan en 4x4 bus. ”

Met kabelbaan naar 2750m (hoger is verboden door recente uitbarstingen)gewandeld met gids, die in verstaanbaar engels heel veel vertelde over de Etna. Daarna met 4x4 autobus naar kleine krater waar rook uitkwam. Het was n geweldige ervaring. Etnasicillie.nl site heeft hele duidelijke en uitgebreide uitleg. Ben blij dat we hier geboekt hebben. SUPER!!

15 september 2022 – SPark en MBouman uit Nederland
“Onvergetelijk bezoek aan de Etna”

Passeer zeker via deze web site als je van plan bent om de etna te bezoeken. Gereserveerd de avond ervoor, en alles verliep net zoals Anniek het uitgelegd had. Super is dat. En de Etna : die is indrukwekkend onvergetelijk mooi. Een absolute aanrader!

10 september 2022 – Kris uit België
“Bijzondere ervaring, alsof je op een maanlandschap loopt.”

Prima geregeld door Anniek. Nauwelijks wachttijd. Lag keurig printje klaar. Bijzondere ervaring zo hoog. Alsof je op een maanlandschap loopt. Poreus maar ook weer niet.

8 september 2022 – Caspar uit Nederland
“24/7 service! ”

De avond van tevoren de excursie (Etna, kabelbaan + 4x4 bus tot bijna bovenaan) nog kunnen reserveren + uitgebreid persoonlijk contact met mevr. gehad. Ongekende service!

5 september 2022 – Ciska uit Nederland
“Heel tevreden ”

Anniek heeft ons geweldig geholpen met de voorbereiding op de trip naar de Etna !! Qua voucher , info én snelle reactie via de mail . Super aan te raden !!

2 september 2022 – Marianne uit Nederland
“Super geregeld!”

Via whatsapp snel contact gehad en alles was snel geregeld. Fijne uitgebreide mail ontvangen met alle info en de reservering lag netjes klaar bij de excursie!

26 augustus 2022 – Emma uit Nederland
“Perfect geregeld ”

Super goed geregeld door Aniek!! Geen gedoe terplaatse , maar gewoon voucher laten zien en alles is geregeld , hele leuke afwisselende tour gedaan met zowel kabelbaan, bus en te voet! Ideaal, ook met kind. Nogmaals bedankt Aniek ?

4 augustus 2022 – Ilona uit Nederland
“Superhulp !”

Wij reizen 3,5 week door Sicilië en ik dacht echt alles goed voorbereid te hebben. Toch miste ik wat informatie en zo kwam ik terecht op de site van Anniek . Eindelijk een duidelijke , heldere en to the point site . Een mail met verzoek en enkele vragen gestuurd. Binnen no time zeer bruikbare informatie terug gekregen. Alles was perfect geregeld en lagen de tickets voor de wandeling Etna zuid met bus voor ons klaar bij de kassa . We zijn vroeg vertrokken (9:30) en dat was achteraf erg fijn ! De tour op zich is zeker niet zwaar en goed te doen voor praktisch iedereen . We hebben toch ook de steile klim ( optioneel ) getrotseerd en mooie foto’s kunnen maken . Het was vandaag zo’n 19 graden op 2750 meter , dus een lange broek kan , maar niet persé noodzakelijk . Zorg wel voor goede schoenen ! We hebben een prima zorgeloze dag gehad mede dankzij de hulp en tips van Anniek. Topservice!

26 juli 2022 – Madeleine uit Nederland
“Niet willen missen”

Bijzondere ervaring, hadden we niet willen missen. Wat een uitzicht. Waren er rond 10.15 uur. In loop vd dag trok bewolking over de Etna zodat je top niet meer kon zien maar toen waren wij al weer op weg naar beneden. Het oogt allemaal wat chaotisch met al die groepen en drukke gidsen maar het loopt uiteindelijk vanzelf. Dank Aniek voor de snelle service, we reserveerden vrij laat de avond van tevoren, maar hadden op tijd de bevestiging binnen en onze reservering lag al klaar bij het loket.

23 juli 2022 – Lia uit Nederland
“Goede service!”

Zeer goede service. Een duidelijke instructie over locatie, tijd, inhoud tour. Als je nog vragen hebt, krijg je direct antwoord via de mail!

21 juli 2022 – Babette uit Nederland
“Met Anniek naar de Etna”

Prima ervaring, voucher snel en goed geregeld, verzilveren bij de kassa fluitje van een cent. Daarnaast prima informatie over de trip zelf. Aanrader dus!

18 juli 2022 – Rob uit Nederland
“Moet je zien op Sicilië, de Etna!”

Via Anniek een super mail ontvangen, in het Nederlands zodat we precies wisten wat we gingen doen bij de Etna en waar we aan moesten denken. Een aanrader om via etnasicilie.nl te boeken!!

5 juli 2022 – Janet uit Nederland
“Indrukwekkende ervaring.”

Mooie excursie en voortreffelijk geïnformeerd door Anniek. Alles tip top geregeld! De Etna zelf doet je beseffen hoe krachtig de natuur is. We bevelen Anniek van harte aan!

2 juli 2022 – Marion uit Nederland
“Indrukwekkende ervaring!”

Heel goed geregeld via Anniek Bakker, je krijgt heel veel en vooral ook gerichte info over deze excursie. Echt de moeite waard om deze excursie te doen. Eerst met de kabelbaan, daarna met 4x4 bus. Op 2750m aangekomen met gids op pad. Volop mooie plaatjes kunnen schieten van de krater aan de zuidkant die 2 weken terug nog uitgebarsten is...daarna nog omhoog geklommen om een krater te bekijken, is ff klimmen maar wel de moeite waard!

25 juni 2022 – Fam de Kok uit Nederland
“Excursie Etna met kabelbaan en 4x4 bus”

Alles was perfect geregeld, snelle reactie van Anniek. Bij de kabelbaan was bij het laten zien van de voucher meteen duidelijk waar wij voor kwamen en de rest werd voor ons geregeld. Ik kan dit iedereen aanraden bij een bezoek aan de Etna.

20 juni 2022 – Marieke Bartholomeus uit Nederland
“indrukwekkend”

Via jullie een prima excursie geregeld naar de 2600 mtr hoogte die nu mogelijk is, op de Etna. Alles sloot goed op elkaar aan. De 4-4 bus stond klaar en bij de plek waar we heen gingen stond een gids om ons te vertellen over de Etna. We wandelden naar de rand van de krater, waar hij ons wees op de lavastroom van februari 2022. De krater was actief met veel uitstoot van donkergrijze stof, en met gerommel. Ontzagwekkend dit alles.

2 juni 2022 – Ada uit Nederland
“De Etna beleven!”

Dankzij de reservering van Anniek konden we de wachtrij voorbij lopen. Onze reservering lag vervolgens al klaar bij de kassa. Een excursie naar 2750 meter met kabelbaan, fourwheel truck en gids volgde. Niet hoger omdat de vulkaan momenteel zeer actief is. Dat bleek boven ook. We konden de explosies en de honderden brokstukken die de lucht in gaan goed volgen (zeker met verrekijker) vanaf het uitkijkpunt. Een indrukwekkend schouwspel!

30 mei 2022 – Ton uit Nederland
“Interessante ervaring”

Omdat de vulkaan gisteren opnieuw aktief was gingen we niet hoger dan 2500 meter. Mooi om langs de krater te lopen en de stoom er uit te zien komen.

13 mei 2022 – Theo uit Nederland
“Super ervaring”

Anniek reageert snel en heeft ons binnen no-time een voucher geregeld. Deze voucher hebben we op locatie ingeleverd waarbij we de rij konden overslaan en alles al was geregeld. Excursie is echt leuk om te doen! Het is helaas stevig aan de prijs maar goedkoper gaat het niet worden. Neem voldoende extra kleren mee want het kan erg koud worden. Vanaf het midden van de excursie kan je ook omlaag lopen. Goed geregeld Anniek!

6 mei 2022 – Iwan uit Nederland
“Wat een belevenis.”

Antiek heeft de excursie voor ons goed geregeld. Zij reageerde snel op ons WhatsApp verzoek. Bij de kabelbaan wisten ze van onze komst en we konden de rij wachtenden zo voorbij lopen. De excursie is echt een belevenis en is zoals het beschreven is. Een kleine wandeling over het lava en sinds vandaag kregen wij ook de kans om op een krater te lopen halverwege de weg naar beneden. Je moet net als wij wel geluk met het weer hebben. Er stond vandaag veel wind maar het was stralend weer met een enkele wolk. Toen we weggingen trok het helemaal dicht. Boek via Anniek zou ik zeggen.

4 mei 2022 – Patrick uit Nederland
“Leuke ervaring ”

Anniek had alles prima geregeld en gaf goede informatie. Een aanrader om bij haar te boeken, ze is erg behulpzaam.

8 oktober 2021 – Norma uit Nederland
“Fantastische ervaring!”

BIJ Anniek een reservering gemaakt voor een excursie op de Etna. Door het prettige contact gaf het een vertrouwd gevoel. Éenmaal ter plekke verliep alles super soepel dankzij de reservering. De tocht met kabelbaan en off-road bus was super, maar daarnaast hadden we de excursie ook niet willen missen, dit ook mede door de enthousiaste gids. Kortom een onvergetelijke ervaring. Ik zeg: doen ????

13 september 2021 – Jenny uit Nederland
“Top service! Prachtige Etna! ”

De excursie was geweldig. Een unieke ervaring! En de service van Anniek is helemaal perfect! Ze was vriendelijk en super behulpzaam

27 augustus 2021 – Zahira uit Nederland
“Goed geregeld en mooie ervaring”

Onze excursie was Super goed geregeld door Anniek. Mooi was dat we met onze voucher zo de rij voorbij konden lopen. Etna was prachtig. Unieke ervaring.

10 augustus 2020 – Janet uit Nederland
“Eerlijk en snel”

Het contact met Anniek is zeer prettig verlopen via whapp. Ze reageert snel, adequaat en denkt met je mee! Een aanrader!

25 juli 2020 – Jen uit Nederland
“Prachtige ervaring en goed geregeld!”

Naar 2900 meter op de Etna met kabelbaan en off-road bus, gevolgd door een fantastische wandeling langs kraters met gids. Wat een ervaring! En goed en snel geregeld door de organisatie, op een maandagavond, echt top!

22 juli 2020 – Annerie uit Nederland
“Mooie ervaring maar wel erg prijzig ”

Gids voor de tour naar 2 kraters was alleraardigst; kabelbaanpersoneel & 4x4 chauffeur waren niet erg gemotiveerd om de klanten de speciale ervaring te geven.

22 juli 2020 – Viktor uit Nederland
“Bezoek aan de Etna”

Een zeer mooie ervaring zowel de kabelbaan als de 4x4 excursie met gids. De reservering verliep vooraf ook goed en op de dag zelf was alles goed georganiseerd. Om een mooi beeld te krijgen van de Etna is deze excursie een absolute aanrader. De kabelbaan is alleen al een ervaring op zichzelf met een geweldig uitzicht.

20 juli 2020 – Patricia uit Nederland
“Top ervaring! ”

De excursie was heel goed geregeld. We hebben gemakkelijk contact gelegd met Anniek via whatsapp. Ze heeft ons duidelijk uitleg gegeven wat de excursie in hield. De excursie zelf was echt heel erg vet! We hadden de kabelbaan omhoog en hierna zijn we met jeeps naar 2900m gegaan. Vanaf hier hadden we een gids die van alles vertelde in het engels over de etna. Heel interessant en zeer zeker een aanrader!

6 juli 2020 – Vera uit Nederland
€ 78,00 p.p. (kinderen € 50,00)
Etna 2920 meter met kabelbaan & off-road bus

Excursie aanvragen

We nemen binnen 1 uur contact met je op!

Geen vooruitbetaling
De betaling vindt plaats op de dag van de excursie.

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden voor de behandeling van mijn persoonsgegevens

Advies nodig of vragen? Ik help je graag met het kiezen van de juiste excursie!

Elke dag bereikbaar van 09.00 uur - 21.00 uur
(ook op zondag!)

Anniek:

(+31) 06-23370594
anniek@etnasicilie.nl

ANVR

Gecertificeerd reisleider