Etna vulkaan 2900 meter met kabelbaan

4,6 / 5bekijk alle beoordelingen
 • 100% tevredenheid garantie
 • Dé Sicilië specialist
 • Géén vooruitbetaling
Start tour:
Dagelijks
Duur tour:
2 uur
Kosten:
€ 67,00 p.p. (kinderen t/m 12 jaar € 50,00)
Excursie aanvragen

Wil je de Etna vulkaan bezoeken en zo hoog mogelijk komen, maar is de stevige wandeling naar de top niet aan jou besteed? Dan is deze excursie iets voor jou! Je komt op een hoogte van 2920 meter vanwaar je langs een kratermond gaat lopen en dan ga je weer terug naar beneden.

Wat zie je tijdens de excursie:

De excursie start bij Etna Zuid op een hoogte van 1900 meter. Je gaat hier met de kabelbaan omhoog naar 2500 meter. Vanaf hier ga je met de 4×4 offroad-bussen naar een hoogte van 2920 meter naar località Torre del Filosofo. Hier ga je, onder begeleiding van een vulkaangids, een rondje lopen langs een kratermond (zo goed als geen hoogteverschil!). Daarna keer je terug naar de bussen en ga je weer terug naar beneden naar 2500 meter vanwaar je de kabelbaan weer terug neemt naar 1900 meter.

Doe je deze excursie aan het einde van de dag, dan ga je terugweg enkel met de 4×4 bussen naar 1900 meter, omdat de kabelbaan sluit. De laatste excursie gaat momenteel rond 14.00 uur.

Je mag op de terugweg (2500 meter) zelf bepalen wanneer je de kabelbaan terug neemt, maar houd wel rekening met de sluitingstijd van de kabelbaan!

Funivia dell'Etna kind straat
Bus 4x4 funivia Etna kabelbaan

Kabelbaan Etna vulkaan - funivia

Excursie specificaties:

 • Totale duur: Ongeveer 2 uur
 • Wandeling: 40 minuten (maar allemaal op gelijke hoogte)
 • Hoogte startpunt: 1900 meter
 • Hoogte eindpunt: 2920 meter
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Deze excursie is elke dag te doen vanaf 09.00 uur ’s ochtends tot ongeveer 16.00 uur. In het hoogseizoen is de excursie tot later op de dag mogelijk. (Dit ligt aan de openingstijden van de kabelbaan. Deze sluit in het laagseizoen om 16.00 uur)

De kabelbaan gaat ongoing tussen 09.00 uur en 16.00 uur. De 4×4 bussen rijden elke 40 minuten of wanneer er voldoende mensen zijn. In het hoogseizoen rijden de 4×4 bussen elke 5 minuten.

Je kunt je auto op Etna Zuid parkeren. Hier is veel parkeergelegenheid. Let op, dit is wel betaald parkeren.

Prijs:

Je ontvangt van Etna Sicilië een voucher als je deze excursie boekt. Met deze voucher heb je voorrang (speciale rij) bij de kassa van de kabelbaan om jouw ticket te kopen, het betreft dus géén online boeking (dat is namelijk niet mogelijk).

 • Volwassenen: € 67,00 per persoon (€58,00 voor de kabelbaan en bus + € 9,00 voor gids)
 • Kinderen: € 50,00 per persoon (€41,00 voor de kabelbaan en bus + € 9,00 voor de gids)
 • Kinderen van 0-4 jaar: gratis

Let op: een kinderprijs geldt voor kinderen van 5 tot 12 jaar als je via Etna Sicilië boekt. Ga je zelf naar de kassa, zonder voucher van Etnasicilie.nl, dan geldt de kinderprijs slechts voor kinderen tot 10 jaar!

Kortom, met een voucher van Etnasicilie.nl ben jij sneller aan de beurt bij de kassa én betalen kinderen tot 12 jaar een lagere prijs!

Vereisten:

Draag goede, stevige schoenen, je loopt namelijk wel op gesteente (gestolde lava). Zorg voor kleding in laagjes en neem altijd een trui en/of jack mee. Hoe hoger je komt, hoe kouder het is en vaak staat daar ook meer wind op de open vlakte!

Zorg ook altijd dat je wat te eten en drinken meeneemt. En vergeet natuurlijk je fotocamera niet (of gewoon je smartphone ;-)).

FAQ

Mag je langer boven blijven als je dit wilt?
Nee, in principe mag dit niet. Op je ticket die je uiteindelijk koopt staat een tijd waarop jij de 4×4 bus hebt. Dit is nodig om het aantal plaatsen te regelen. Soms zijn uitzonderingen mogelijk maar dat moet je dan ter plaatse vragen en ligt aan de drukte.

Wel mag je langer op 2500 meter (bij de kabelbaan) blijven op de terugweg. Je kunt dan zelf bepalen wanneer je de kabelbaan terug neemt, maar houd wel rekening met de sluitingstijd!

Excursie aanvragen

Talen die door de gidsen worden gesproken

 • Engels
 • Frans
 • Italiaans

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling
4,6 / 5
Beoordelingsoverzicht
De excursie
4,6 / 5
Service Etna Sicilië
4,8 / 5
Prijs/kwaliteit
4,6 / 5
“Leuke ervaring ”

Anniek had alles prima geregeld en gaf goede informatie. Een aanrader om bij haar te boeken, ze is erg behulpzaam.

8 oktober 2021 – Norma uit Nederland
“Fantastische ervaring!”

BIJ Anniek een reservering gemaakt voor een excursie op de Etna. Door het prettige contact gaf het een vertrouwd gevoel. Éenmaal ter plekke verliep alles super soepel dankzij de reservering. De tocht met kabelbaan en off-road bus was super, maar daarnaast hadden we de excursie ook niet willen missen, dit ook mede door de enthousiaste gids. Kortom een onvergetelijke ervaring. Ik zeg: doen ????

13 september 2021 – Jenny uit Nederland
“Top service! Prachtige Etna! ”

De excursie was geweldig. Een unieke ervaring! En de service van Anniek is helemaal perfect! Ze was vriendelijk en super behulpzaam

27 augustus 2021 – Zahira uit Nederland
“Goed geregeld en mooie ervaring”

Onze excursie was Super goed geregeld door Anniek. Mooi was dat we met onze voucher zo de rij voorbij konden lopen. Etna was prachtig. Unieke ervaring.

10 augustus 2020 – Janet uit Nederland
“Eerlijk en snel”

Het contact met Anniek is zeer prettig verlopen via whapp. Ze reageert snel, adequaat en denkt met je mee! Een aanrader!

25 juli 2020 – Jen uit Nederland
“Prachtige ervaring en goed geregeld!”

Naar 2900 meter op de Etna met kabelbaan en off-road bus, gevolgd door een fantastische wandeling langs kraters met gids. Wat een ervaring! En goed en snel geregeld door de organisatie, op een maandagavond, echt top!

22 juli 2020 – Annerie uit Nederland
“Mooie ervaring maar wel erg prijzig ”

Gids voor de tour naar 2 kraters was alleraardigst; kabelbaanpersoneel & 4x4 chauffeur waren niet erg gemotiveerd om de klanten de speciale ervaring te geven.

22 juli 2020 – Viktor uit Nederland
“Bezoek aan de Etna”

Een zeer mooie ervaring zowel de kabelbaan als de 4x4 excursie met gids. De reservering verliep vooraf ook goed en op de dag zelf was alles goed georganiseerd. Om een mooi beeld te krijgen van de Etna is deze excursie een absolute aanrader. De kabelbaan is alleen al een ervaring op zichzelf met een geweldig uitzicht.

20 juli 2020 – Patricia uit Nederland
“Top ervaring! ”

De excursie was heel goed geregeld. We hebben gemakkelijk contact gelegd met Anniek via whatsapp. Ze heeft ons duidelijk uitleg gegeven wat de excursie in hield. De excursie zelf was echt heel erg vet! We hadden de kabelbaan omhoog en hierna zijn we met jeeps naar 2900m gegaan. Vanaf hier hadden we een gids die van alles vertelde in het engels over de etna. Heel interessant en zeer zeker een aanrader!

6 juli 2020 – Vera uit Nederland
€ 67,00 p.p. (kinderen € 50,00 p.p)
Etna 2900 meter met kabelbaan & off-road bus

Excursie aanvragen

We nemen binnen 1 uur contact met je op!

Geen vooruitbetaling
De betaling vindt plaats op de dag van de excursie.

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden voor de behandeling van mijn persoonsgegevens

Advies nodig of vragen? Ik help je graag met het kiezen van de juiste excursie!

Elke dag bereikbaar van 09.00 uur - 21.00 uur
(ook op zondag!)

Anniek:

(+31) 06-23370594
anniek@etnasicilie.nl

ANVR

Gecertificeerd reisleider