Etna kabelbaan + 4×4 bus 2920m excursie

4,6 / 5bekijk alle beoordelingen
 • 100% tevredenheid garantie
 • Dé Sicilië specialist
 • Géén vooruitbetaling
Start tour:
Dagelijks
Duur tour:
2,5 uur
Kosten:
€ 78,00 p.p. (kinderen t/m 10 jaar € 50,00)
Excursie aanvragen

Etna kabelbaan + 4×4 bus 2920m excursie

Wil je de Etna vulkaan bezoeken en zo hoog mogelijk komen, maar is de stevige wandeling naar de top niet aan jou besteed? Dan is deze Etna kabelbaan + 4×4 bus 2920m excursie iets voor jou! Je komt op een hoogte van 2920 meter vanwaar je langs een kratermond gaat lopen onder begeleiding van een vulkaangids. Je hebt vanaf hier een super uitzicht op de topkrater. Na de wandeling van ongeveer 45 minuten keer je terug naar beneden.

Inclusief kabelbaan & 4×4 bus heen en terug
Wandel rond de Barbagallo krater op bijna 3000m hoogte
Inclusief begeleiding door vulkaangids

➤ Deze excursie is het hele jaar door, elke dag mogelijk. In geval van sneeuw wordt de 4×4 bus vervangen door de sneeuwbus. Dat is deze excursie: Etna kabelbaan + sneeuwbus.

Wat zie je tijdens de Etna kabelbaan + 4×4 bus 2920m excursie:

De excursie start bij Etna Zuid op een hoogte van 1923 meter. Je gaat hier met de kabelbaan omhoog naar 2500 meter. Vanaf hier ga je met de 4×4 offroad-bussen naar een hoogte van 2920 meter naar località Torre del Filosofo. Hier ga je, onder begeleiding van een vulkaangids, een rondje lopen langs een kratermond. Deze stop/ wandeling duurt in totaal ongeveer 45 minuten. Daarna keer je terug naar de bussen en ga je weer terug naar beneden naar 2500 meter vanwaar je de kabelbaan weer terug neemt naar 1900 meter.

Doe je deze excursie aan het einde van de dag, dan ga je terugweg enkel met de 4×4 bussen naar 1923 meter, omdat de kabelbaan sluit. De laatste excursie start momenteel rond 14.00 uur.

Je mag op de terugweg (2500 meter) zelf bepalen wanneer je de kabelbaan terug neemt, maar houd wel rekening met de sluitingstijd van de kabelbaan! De kabelbaan sluit om 16.00 uur in de winter en om 17.30 uur in het hoogseizoen.

Silvestri krater Kabelbaan Etna
Bus 4x4 funivia Etna kabelbaan
Etna zuid kabelbaan 3000m Barbagallo krater

Excursie specificaties:

 • Totale duur: Ongeveer 2,5 uur
 • Wandeling: 45 minuten
 • Hoogte startpunt: 1923 meter
 • Hoogte eindpunt: 2920 meter
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Deze excursie is elke dag te doen vanaf 08.30 uur ’s ochtends tot ongeveer 16.00 uur. In het hoogseizoen is de excursie tot later op de dag mogelijk. (Dit ligt aan de openingstijden van de kabelbaan. Deze sluit in het laagseizoen om 16.00 uur)

De kabelbaan gaat ongoing tussen 08.30 uur en 16.00 uur. De 4×4 bussen rijden elke 40 minuten of wanneer er voldoende mensen zijn. In het hoogseizoen rijden de 4×4 bussen elke 5 minuten.

Je kunt je auto op Etna Zuid parkeren. Hier is veel parkeergelegenheid. Let op, dit is wel betaald parkeren. Als je later op de dag komt op drukke dagen, bestaat de kans dat het moeilijk is om parkeerplek te vinden.

Kabelbaan Etna openingstijden

De kabelbaan is elke dag van het jaar open. Bij harde wind en/of hevige regen en/of kans op onweer kan de kabelbaan echter sluiten. Dit zijn de openingstijden van de Etna kabelbaan.

Winter dienstregeling Etna kabelbaan

 • Open: 08.30 uur
 • Sluiting: 16.00 uur
 • Laatste afdaling met de kabelbaan: 15.50 uur
 • Laatste complete excursie met kabelbaan + 4×4 bus: 13.30 – 14.00 uur ongeveer

Zomerdienstregeling Etna kabelbaan (hoogseizoen)

 • Open: 08.30 uur
 • Sluiting: 17.45 uur
 • Laatste afdaling met de kabelbaan: 17.30 uur
 • Laatste complete excursie met kabelbaan + 4×4 bus: 15.00 – 15.30 uur ongeveer

In het hoogseizoen vertrekken 4×4 bussen elke 5 minuten of als ze vol zijn. In het laagseizoen vertrekken 4×4 bussen elke 30/40 minuten of eerder als ze vol zijn.

Prijs Etna kabelbaan + 4×4 bus 2920m excursie

Het is niet mogelijk om online een kaartje voor de kabelbaan te kopen. Je kunt alleen van tevoren reserveren, zodat je niet in de rij hoeft te staan bij de kassa. Met andere woorden, een ‘skip the line’ ticket. Wist je dat je hiermee al snel 30 minuten van je tijd bespaart?! (Zie de afbeelding voor een deel van de rij bij de kassa).

Prijzen vanaf 1 maart 2024:

 • Volwassenen: € 78,00 per persoon (€69,00 voor de kabelbaan en bus + € 9,00 voor gids)
 • Kinderen 5-10 jaar: € 50,00 per persoon (€41,00 voor de kabelbaan en bus + € 9,00 voor de gids)
 • Kinderen van 0-4 jaar: gratis

Het is verplicht om de € 9,00 voor de gids te betalen, omdat je niet zonder officiële vulkaangids op 2920m hoogte mag komen.

We vragen géén enkele betaling vooraf, omdat we werken op basis van vertrouwen. Je kunt de excursie op de dag zelf betalen, direct aan de kassa, zonder in de rij te hoeven staan, contant, met de pin of creditcard betalen. En je kunt altijd gratis annuleren!

Inclusief
Skip-the-line voucher
Kabelbaan heen en terug
4×4 Bus naar 2900m en terug
Aankomst bij het voormalige punt ‘Torre del Filosofo’
Geautoriseerde vulkaangids
Wandeling van 45 minuten rond de Barbagallo krater
Panoramisch uitzicht op de actieve Etna topkraters: Cratere Sud-Est en de Cratere Centrale
Gratis tips en mini kaart over hoe hier te komen en waar te parkeren
Gratis ondersteuning en advies in het Nederlands, 7 dagen per week

Exclusief
X Eten en drinken
X Fooi voor de gids en chauffeur (niet verplicht!)
X Huren van schoenen en of een jas (niet verplicht)

Kortom, met een voucher van Etnasicilie.nl ben jij sneller aan de beurt bij de kassa en profiteer je van veel gratis extra informatie. Zo start jij onbezorgd aan jouw beste Etna ervaring!

Etna kabelbaan 4x4 bus 2920m excursie
Etna kabelbaan 4x4 bus 2920m excursie - etna uitbarsting lava
Uitbarsting Etna vulkaan 2022 Etna Zuid kabelbaan
Etna vulkaan 2900m Etna Zuid
Etna kabelbaan kind - Etna Zuid etna vulkaan

Vulkaangidsen en taal

Je ontmoet de vulkaangids op 2900 meter hoogte als je uit de 4×4 bus stapt. De vulkaangids spreekt altijd sowieso Italiaans en Engels. Soms kun je een gids treffen die naast deze talen ook nog Duits en/of Frans spreekt. Helaas is het niet mogelijk om hier een eigen privé gids en/of taal te reserveren voor deze excursie.

Vereisten:

Deze tour wordt afgeraden voor:

 • Zwangere vrouwen
 • Kinderen van 0 tot 1 jaar
 • Mensen met rugklachten
 • Mensen met hartproblemen
 • Mensen met ademhalingsproblemen
 • Mensen met ernstige knie-/wandelproblemen

De reden voor deze beperkingen is de hoogte waarop ze reiken. Dit is bijvoorbeeld niet goed voor de oren van kleine kinderen. Een andere reden is de busreis, die off-road plaatsvindt op gestolde lava. Dit is een extreem hobbelige rit die zeker niet goed is voor de foetus.

Een paar tips:

 • Boek altijd vooraf. Je kunt altijd (gratis) annuleren, maar zo heb jij alle informatie en ben je goed voorbereid op je Etna bezoek.
 • Boek deze Etna tour op de eerste dag dat je de Etna kunt bezoeken, zo kun je je Etna excursie altijd naar een andere dag verplaatsen als het bijvoorbeeld slecht weer is!
 • Draag kleurrijke kleding, dat staat beter/ mooier op foto’s!
 • Neem altijd je oplader mee (of powerbank), je telefoon loopt sneller leeg op grote hoogte.

Etna Kabelbaan adres

Met de reservering ontvang je van ons het adres, een link naar Google Maps en een handig kaartje met daarop precies waar je moet zijn, waar je kunt parkeren en waar je kunt eten! Zo start je onbezorgd aan je Etna excursie!

Etna Kabelbaan – Funivia dell’Etna
Stazione Partenza Piazzale Funivia Etna Sud
95030 Nicolosi (CT)

FAQ Etna kabelbaan 2920 meter met 4×4 bus

1. Mag je langer boven blijven als je dit wilt?
Nee, in principe mag dit niet. Je bent onderdeel van een groep en moet in principe met dezelfde groep mee terug als waarmee je gekomen bent. Dit is nodig om het aantal plaatsen in de bussen te regelen. Soms zijn uitzonderingen mogelijk maar dat moet je dan ter plaatse vragen en dit ligt aan de drukte.

Wel mag je langer op 2500 meter (bij de kabelbaan) blijven op de terugweg. Je kunt dan zelf bepalen wanneer je de kabelbaan terug neemt, maar houd wel rekening met de sluitingstijd! De laatste kabelbaan gaat om 15.50 uur (in het hoogseizoen blijft hij wat langer open).

2. Kan iedereen deze Etna kabelbaan + 4×4 bus 2920m excursie doen?
Ja, in principe wel. Maar houd er wel rekening mee dat je van 1900 meter naar 2920 meter hoogte gaat. Wij Nederlanders zijn deze hoogtes niet gewend. Op 2900 meter heb je bijvoorbeeld 10% minder zuurstof in de lucht. Sommige mensen vinden dit niet prettig. Ook kinderen mogen naar 2900 meter hoogte. Houd wel rekening met de oortjes. Voor baby’s raden we de excursie wel af.

Heb je last van hartproblemen dan raden we de excursie af. Ook voor zwangeren is de excursie niet geschikt, omdat je een stuk in de 4×4 bussen omhoog rijdt wat best ‘hobbelig’ is omdat je over lava rijdt.

3. Is de Etna kabelbaan + 4×4 bus 2920m excursie geschikt voor kinderen?
Ja, de Etna vulkaan 2920 meter met kabelbaan excursie is ook geschikt voor kinderen. De kabelbaan is vaak de eerste attractie voor kinderen. En daarna de robuuste 4×4 terreinbus. De wandeling naar 2920 meter kan een beetje zwaar zijn, omdat je een stukje wat steiler omhoog moet lopen. Maar met de hulp van papa en mama moet het lukken. Het is en blijft een unieke ervaring!

Voor kinderen wordt een minimumleeftijd van 2/3 jaar aanbevolen. Natuurlijk kunnen kinderen van 1 en 2 jaar ook naar boven. Het hoogteverschil kan echter ongemakkelijk zijn voor hun oren. Als je toch wilt naar bijna 3000 meter hoogte wil, overweeg dan dit advies:

 • Stijg in etappes. Acclimatiseer 15 minuten op elke hoogte voordat je verder klimt. (Dus 15 minuten op de parkeerplaats, 15 minuten op 2.500 meter voordat je de 4×4 bus neemt, enzovoort). Doe hetzelfde op de terugweg.
 • Bescherm de oren. Denk aan een muts of sjaal voor de kinderen. De wind is erg vervelend voor de oren!
 • Neem drinken voor ze mee. Drinken helpt om de oren ‘vrij’ te maken. Een andere optie is iets om op te zuigen (speen of snoepje).

Voor kinderen onder de 1 jaar raden we aan om niet hoger dan 2500 meter te gaan en dus enkel de Etna kabelbaan te nemen.

Etna kabelbaan kind lava

4. Is de kabelbaan inclusief in deze prijs?
Ja, de kabelbaan is inclusief bij deze excursie. Voor de prijs van € 78,00 per persoon (volwassene) ga jij met de kabelbaan omhoog en weer naar beneden. Ook de 4×4 bus omhoog en weer naar beneden is inclusief, evenals de vulkaangids die je op 2920 meter hoogte begeleidt tijdens de wandeling rond de kratermond. Geen verborgen kosten en geen extra kosten dus!

5. Ik weet nog niet zeker welke dag ik wil en hoe laat, hoe kan ik toch reserveren?
Mijn advies is altijd om de excursie zo vroeg mogelijk in je vakantie te boeken. Is het slecht weer, of komt de dag niet goed uit, dan kun je eenvoudig verplaatsen. Bij de reservering geven we een richttijd door aan de organisatie. Als je vervolgens iets eerder of later komt, is dit geen probleem. Wil je de gemaakte reservering verplaatsen naar een andere dag, dan is dit ook geen probleem. Hier zitten geen kosten aan verbonden. Je betaalt pas op de dag dat jij beslist dat je naar boven gaat en bij de kassa staat. En het voordeel met de reservering is dat je niet in de rij hoeft te staan, je hebt voorrang. En daarnaast ontvang je van mij allemaal leuke extra tips en gratis advies in het Nederlands, wel zo makkelijk! 😉

6. Wat voor kleding moet ik dragen op de Etna kabelbaan + 4×4 bus 2920m excursie?
Over het algemeen raden we aan om je altijd in laagjes te kleden. Draag goede sportschoenen of wandelschoenen. Neem ook altijd een sweater of jas mee, zelfs hoogzomer. Hoog op de vulkaan is het echt koeler.

In de winter raden we je aan winter- of skikleding te dragen. Zelfs als er geen sneeuw ligt, is het kouder op de vulkaan. Het is vaak de wind die het weer koud maakt. Vergeet dus niet om een muts en/of sjaal te dragen. Heb je geen muts bij je? Denk dan aan een trui met capuchon of een jas met capuchon. Voor kinderen zijn handschoenen aan te raden.

In de zomer is het soms mogelijk om in korte broek te wandelen. Je zult echter nooit een vulkaangids in korte broek tegenkomen. Dit komt omdat een lange broek bescherming biedt tegen de hitte van de zon, die ook wordt weerkaatst door de zwarte lava.

In de zomer kan het ook koud worden door de wind. Daarom raden we altijd aan om een jas of trui mee te nemen op 2920 meter hoogte! Heb je een windjack? Altijd een goed idee!

7. Wat voor schoenen moet ik dragen?
We raden goede sportschoenen of wandelschoenen aan. Als je goede sportschoenen kiest, is het belangrijk dat ze goede grip hebben. Met wandelschoenen zijn je voeten en enkels beter beschermd.
De meeste mensen dragen echter hun eigen (goede) sportschoenen tijdens deze wandeling. Wel adviseer ik hoge sokken, dan zijn je enkels wat meer beschermd.

Met slippers, sandalen of hakken is deze excursie niet te doen! (Ja, serieus, soms beklimmen mensen de Etna op hakken).

8. Kan ik ook kleding en/of schoenen huren?
Ja, je kunt een jas of wandelschoenen huren. Je kunt ze huren in een van de souvenirwinkels rond de kabelbaan of zelfs bij het aankomstpunt op 2.500 meter als je uit de kabelbaan stapt.

 • Jas huren: € 5,00 per jas
 • Schoenen huren: € 5,00 per paar
 • Sokken (alleen verkoop): € 3,50 per paar
Bergschoenen etna vulkaan wandelen verhuur
Jas verhuur Etna Zuid kabelbaan

9. Is er een beste tijdstip om naar boven te gaan met de Etna kabelbaan?
We raden vaak aan om voor de ochtend te kiezen. In de middag is er namelijk vaak meer kans op bewolking, waardoor het zicht (iets) minder is of kan zijn.

Lange wandelingen beginnen vaak tussen 08.30 en 09.00 uur ’s ochtends. Op dat tijdstip staan er vaak gidsen met hun groepen in de rij. Om deze reden beschouwen wij de beste starttijd tussen 09.00 en 10.00 uur.

10. Wat gebeurt er als de vulkaan uitbarst of wanneer de activiteit van de vulkaan verhoogd?
Als de vulkaan uitbarst en zich in de buurt van de kabelbaan bevindt, is de kans groot dat de kabelbaan wordt gesloten. De veiligheid van iedereen staat voorop.

Als je op dat moment al boven bent, worden de officiële gidsen in realtime op de hoogte gebracht en zorgen ze ervoor dat je zo snel mogelijk veilig en zonder risico naar beneden komt. Hiervoor worden 4×4 bussen gebruikt.

Houd er rekening mee dat de trillingen van de vulkaan dagelijks worden gecontroleerd door het Instituut voor Vulkanologie. Als de activiteit van de Etna vulkaan toeneemt, kan de maximale limiet waarop je als bezoeker mag komen, aangepast worden. In dat geval wordt je een alternatieve excursie aangeboden. Hieronder lees je meer over deze alternatieve excursie.

Etna kabelbaan 4x4 bus 2920m excursie - etna uitbarsting lava
Etna uitbarsting lava 2900m Johnny

11. Hoe ziet de alternatieve excursie van de Etna kabelbaan + 4×4 bus 2920m excursie eruit?
Als de activiteit van de vulkaan toeneemt of er tekenen van gevaar zijn, worden er speciale regels gegeven om de veiligheid te waarborgen. Deze regels kunnen de toegang tot de hoogste delen van de vulkaan beperken. Maar maak je geen zorgen, als dit gebeurt is er vaak nog steeds een manier om in alle veiligheid te wandelen en de Etna vulkaan te ontdekken! Dit is de alternatieve excursie:

Neem de Etna kabelbaan tot een hoogte van 2500 meter. Dan brengt de 4×4 bus je naar een hoogte van ongeveer 2750 meter, naar een panoramisch uitzichtspunt: Punto Belvedere. Je maakt een gemakkelijke wandeling van ongeveer een half uur met de vulkaangids met een prachtig uitzicht op de Valle del Bove. Na deze stop brengt de 4×4 bus je naar de krater van de uitbarsting van 2001 (Cratere del Laghetto). Hier maak je met een andere gids nog een wandeling van ongeveer een half uur over de rand van deze krater. Daarna keer je terug naar het beginpunt van de kabelbaan op 2500 meter hoogte.
Deze alternatieve excursie duurt ook ongeveer 2,5 uur. Het blijft een spannend en veilig avontuur, waar veel te zien en te leren valt!

12. Waar kan ik iets eten of drinken?
Op 1900 meter, het startpunt van de kabelbaan, vind je veel restaurants en bars waar je iets kunt eten. Een andere optie is om iets te eten bij de bar op 2500 meter, waar je met de kabelbaan aankomt. Hier vind je bijvoorbeeld plaatpizza, een arancino of een belegd broodje. Je kunt binnen in deze bar zitten of buiten op het kleine terras met uitzicht op de kabelbaan.
Daarnaast raden we altijd aan om iets te eten en te drinken mee te nemen. Zorg dat je altijd water bij je hebt en iets zoets en hartigs om te eten.

Bar kabelbaan Etan vulkaan 2500m
Terras bar Etna zuid 2500m uitzicht kabelbaan

13. Moet ik deze excursie reserveren?
We raden altijd aan om te reserveren. Je hebt niet alleen het voordeel dat je voorrang hebt bij de kassa, maar je krijgt ook veel extra tips en informatie bij je boeking zodat je excursie zorgeloos begint. Bovendien betaal je niets voor online boeken!

We ontvangen een vergoeding van de kabelbaan voor elke ‘klant’ die we brengen. Je betaalt hier niets extra’s voor. Dus door bij ons te boeken, help je ons om veel gratis informatie te kunnen blijven bieden, zoals deze die je zojuist hebt gelezen! =)

Dus waarom zou je via ons boeken?

100% Eerlijke en actuele informatie
Geen verborgen extra kosten
Beste prijsgarantie
Skip-the-line ticket
Veel gratis extra tips en uitleg (in het Nederlands!)

14. Waarom kost deze service van Anniek niets?
Ten eerste omdat ik echt graag mensen de beste ervaring op hun vakantie op Sicilië wil geven. Ik geef je daarom graag eerlijk advies, zodat jij zelf de beste keuze voor jou en jouw gezelschap kunt maken.

Hoe ik dan toch verdien? Ik doe de marketing en ondersteuning voor de bedrijven van de excursies via o.a. deze website. Zij hoeven zo zelf geen kosten uit te geven aan marketing en ook niet jullie vragen te beantwoorden, dat doe ik immers voor ze. Dit scheelt hun tijd en geld.

Als jullie besluiten te reserveren, en jullie gaan de excursie doen en vergeten niet jullie voucher te laten zien, dan ontvang ik van hun een kleine vergoeding. Kortom, de organisaties betalen mij voor de service die ik geef aan jullie! =) Zo kan ik ook altijd dezelfde prijs garanderen (of soms zelfs een betere) als je via mij boekt in plaats van rechtstreeks.

Je betaalt mij helemaal niets en ik vraag ook nooit een vooruitbetaling (behalve bij de helikoptervlucht). Ik werk op basis van vertrouwen. P.s. lees de vele reviews maar bij de excursies, dan weet je dat ik voor die 10+ ervaring ga!

Excursie aanvragen

Talen die door de gidsen worden gesproken

 • Engels
 • Frans
 • Italiaans

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling
4,6 / 5
Beoordelingsoverzicht
De excursie
4,6 / 5
Service Etna Sicilië
4,8 / 5
Prijs/kwaliteit
4,3 / 5
“Amazing”

Alvast een dikke merci voor Anniek, we hebben zo genoten van deze trip naar de Etna. Zoals verteld in de mails tussen Ons en Anniek is alles vlot verlopen, zowel bij de kassa/ tickets als naar de top gaan. We raden dit zeker iedereen aan. Bedankt ? Mille Grazie

28 mei 2024 – Mitch uit Belgie
“Prima geregeld”

Anniek geeft goede informatie. Je kunt deze excursie ook zelf regelen, maar door haar info weet je net iets meer wat je kunt verwachten. Het was niet heel druk bij de kassa, maar het geeft een fijn gevoel dat je niet heel lang hoeft te wachten.

26 mei 2024 – Anita uit Nederland
“Fijn contact ”

Anniek reageert erg snel, is vriendelijk en duidelijk in haar mail. Erg nette service. Bij aankomst bij de kabelbaan was onze komst al aangekondigd. Bij verhindering kan de boeking omgezet worden of kosteloos te annuleren. Top service..dat zie je tegenwoordig niet veel meer

24 mei 2024 – Daniël uit Nederland
“Prima ervaring”

Was allemaal goed geregeld en het liep lekker vlot Het was ook niet erg druk Wij hadden wel pech want bij onze groep met de gids zaten veel kleine kinderen en die hadden het veel te koud, dus huilen Je zag de irritatie bij de gids, deze past ook de route aan, dus weinig gelopen Het is ook niks met koud weer, met kinderen naar boven Let dus op, in welke groep je zit!

14 mei 2024 – Ronald uit Nederland
“Mooie ervaring!”

Mooie ervaring om samen met een gids langs de krater te lopen! Online goed geholpen door Anniek!

8 mei 2024 – Heleen uit Nederland
“Etna met 4x4”

In mei, dus nog weinig drukte. Aniek had het goed en snel geregeld om tickets klaar te leggen. Top. Tocht zelf was in mijn optiek niet al te enerverend en toch behoorlijk prijzig voor value. Maar als je nog nooit een vulkaan bent opgegaan is het zeker de moeite

7 mei 2024 – Ernst uit NL
“Zeer indrukwekkend”

Bezichtiging Etna: dit was goed georganiseerd en zeer indrukwekkend. We konden zo de rij voor de kassa voorbij lopen en onze tickets lagen netjes klaar. De gids nam echt de tijd en gaf voldoende informatie over een reeks van uitbarstingen. We konden ook warme jassen huren. Die waren echt nodig in deze tijd van het jaar, want het was tegen het vriespunt op 3.000 meter en een harde wind. Al met al een prachtige ervaring!

4 mei 2024 – Leo uit Nederland
“Wat een top service!”

Zeer snelle reactie op de informatie aanvraag en duidelijke omschrijving van de mogelijkheden van excursies. Geen gedoe met voorschotten of vooruitbetaling. We hadden geboekt voor 1 mei maar gezien de mist last minute omgeboekt naar de volgende dag. Geen enkel probleem voor Anniek. Ondanks skip the line, toch even moeten aanschuiven door een grote groep die elk apart betaalden. Pech zeker? Bedankt voor de service.

2 mei 2024 – DOMINIQUE uit België
“Snelle en goede reactie op reservering”

Reservering en reactie snel en duidelijk. Afhandeling bij entree met voucher eveneens snel. Ik heb genoten van de rondwandeling rond de krater. De gids vertelt veel in italiaans en vervolgens Engels. Je staat te lang te wachten. Vervolgens zelf rondje gelopen.

10 april 2024 – Tjeerd uit Nl
“ ”

We hebben genoten van de excursie naar de Etna. We kozen vanwege het weer voor een andere tour dan aanvankelijk onze wens was, kregen duidelijke uitleg van Anniek over de mogelijkheden. De service van Anniek was erg waardevol, duidelijke en vlotte communicatie en goede (extra) tips en suggesties.

17 maart 2024 – Rianne uit Nederland
“excellent advies van Anniek!”

Prachtige excursie, en zeer goed voorbereid en geïnformeerd door Anniek. We voelden ons helemaal op het gemak, en het is zeker waar voor het geld!

5 februari 2024 – Annelies uit Belgium
“Absolute must”

Als je op Sicilië bent, is een bezoek aan de Etna een absolute must. Anniek heeft hier ervaring mee en regelt het voor je. Als het moet nog de avond van tevoren. Leuke excursie, vooral als je even niet de energie hebt voor een flinke wandeltocht. Wel goed opletten dat je goed geniet, want voor je het weet sta je weer beneden...

1 november 2023 – Roland uit Nederland
“De Etna, bijzonder om te zien”

Anniek had alles goed voorbereid, duidelijke informatie en volledig. Door de werkzaamheden bij de ticketoffice is de priority-lane nu links. Gaat ook perfect. We moesten wel wachten in de rij voor de kabelbaan maar het liep goed door. Fysiek is het goed te doen, vond wel jammer dat je erg kort boven was. En om bij de werkende krater te komen moest je nog een heel stuk verder omhoog. Dat was een andere excursie. Het landschap is wel heel bijzonder. Door de informatie van Anniek kon je je goed voorbereiden op deze trip. Slippers, t-shirts en korte broeken is niet echt de juiste kleding.

27 oktober 2023 – Jolanda uit Nederland
“Dit moet je gedaan hebben! ”

Hele fijne voorbereidingsmail met alle relevante info erin. Makkelijk parkeren, toen naar de kabelbaan gelopen. Het tochtje in de kabelbaan was erg mooi en het hoogteverschil is goed te zien. Heel tof! Eenmaal boven met de 4x4 bus nog verder naar boven. Dit is op zich niet spannend met wel heel gaaf om gewoon een keer meegemaakt te hebben. Vanuit hier verder voor een wandeling met een gids. Dit was echt het allermooiste van de dag! Mooie verhalen, hoog op de berg en in of nabij een krater. Dit wil je echt zien!! Fantastisch.

23 oktober 2023 – Peggy uit Nederland
“Gewoon doen!”

Prettig contact vooraf, uitgebreide informatie. Fijn om zo via een Nederlands contact een excursie te reserveren. Bezoek je Sicilie, dan is een bezoek aan de Etna een must!

16 oktober 2023 – B&N uit Nederland
“Dit hadden wij niet willen missen!”

Op aanraden van Anniek, waren we om iets voor 9.00 uur bij de parkeerplek. Er kwam al gelijk een "reisleider" op ons af om te vragen of we op zijn lijst stonden. Niet dus, maar hij legde wel even vrielndelijk uit waar we heen moesten. Bij de noodkassa de voucher laten zien, betaald en gaan. Heel erg makkelijk ging dat!?? Boven aangekomen konden we zo doorlopen naar de 4x4 bus. Na een ritje van 10-15 minuten waren we op de plek van bestemming. De gids stond al te wachten met de rokende Etna op de achtergrond. We liepen daarna een klein stukje omhoig naar de kraters uit 2003. En van daar kon je de Etna erg goed zien. Prachtig! Ook de oude kraters waren erg gaaf om te zien. En het uitzicht... wow!!! Anniek, bedankt voor het regelen.,ik was wat sceptisch, maar dat was totaal niet nodig. Suler geregeld en wat een hoop informatie heb je meegestuurd. Bedankt!! Voor anderen: gewoon Via Anniek boeken. Zeer eenvoudig en geen zorgen.... zou het zo weer doen. Dank je!!!

16 oktober 2023 – Tom uit Nederland
“Super attente Aniek die alles geregeld heeft.”

Vorige week via Anniek de excursie gereserveerd.Top hoe duidelijk de communicatie en uitleg van hoe er te komen enzovoort. Het was echt een waanzinnige belevenis om zo hoog op de berg naar kraters te kijken en dicht bij het actieve deel te zijn. Vooral al het contact met Anniek maakte het voor ons speciaal. Ze was via de app heel begaan met alles en ook vragen die niks met de Etna te maken hadden zocht ze voor ons uit. Heel fijn! En zeker aan te raden om via haar te reserveren.

27 september 2023 – Jacqueline en Mitchell uit Nederland
“Etna trip”

Een excursie die je zeker moet maken. Hou het weer in de gaten. Kies een goeie dag uit. Zorg voor warme kleding. Bovenop de Etna is het flink kouder en er waait een stevige wind. Trip snel een uitstekend geregeld door Anniek. Konden in de fast line. Dat scheelden ons zeker een rij van een 1/2 uur. Kies dus voor een boeking vooraf.

24 september 2023 – Anja uit Nederland
“Een bijzondere ervaring”

We hebben de uitgebreide informatie van de e-mail over de kabelbaan, locatie e.d erg gewaardeerd, het is bijna een must om naar de Etna te gaan als je op Sicilië bent. Het was een prachtige dag, waren ruim op tijd om dichtbij te parkeren. Vouchers lagen klaar en rustig naar boven, eenmaal uit de bus was de steile helling een bijzondere ervaring, we konden allebei niet verder lopen doordat we duizelig en draaierig werden, soort dronken gevoel. Erg gelachen maar na twee pogingen rustig op bankje gaan zitten en met de bus naar beneden. Hadden het niet willen missen. Achteraf blij dat we geen georganiseerde wandeltocht hadden afgesproken.

15 september 2023 – Rian uit Bonaire, Caribisch Nederland
“Flexibel en advies op maat!”

In eerste instantie de avondexcursie geboekt. Vanwege de weersverwachting werd deze tijdig geannuleerd. Anniek hield ons goed op de hoogte en bood alternatieven aan. Helaas konden die ook niet doorgaan vanwege het weer op de dag zelf en werd het weer een andere excursie. Steeds snel en goed geïnformeerd door Anniek. Ook variant 3 was zeker de moeite waard!

6 september 2023 – Marty uit Nederland
“Mooie excursie ”

Alles was perfect geregeld, het enige minpunt was de priority regel, dat was voor deze excursie niet van toepassing.

22 augustus 2023 – Bertil uit Nederland
“Fantastische ervaring ”

Wij (gezin met 2 kinderen) hebben een super ervaring gehad We waren als eerste bij de krater waardoor we foto’s konden maken zonder massa’s mensen erop Het was wel fris op 2910 meter dus een jasje is wel goed om mee te nemen (beneden 30 Gr boven 15 graden ) 1 klein nadeel de gids was moeilijk te verstaan omdat het behoorlijk hard waaide maar verder top ervaring Anniek dank je voor het snelle reageren bij de boeking en we kregen inderdaad voorrang bij de kassa

8 augustus 2023 – Remco uit Nederland
“Complete excursie”

We hebben via Etnasicilie.nl deze excursie geboekt. Alle contact vooraf super fijn via Anniek. We begonnen met de kabelbaan, daarna de 4x4 truck en boven nog een klein stukje lopend met een Engels/Frans/Italiaans sprekende gids omhoog waar we op de rand van een krater. De etna zelf rokend op de achtergrond. Prachtig! We hebben genoten van deze tour. Tip, ga vroeg, de eerste tour, er was toen nog geen rij. Dus BOEKEN maar!

30 juli 2023 – Vincent & Francis uit Nederland
“Leuke ervaring! ”

Als je op Sicilië bent dan is de Etna wel iets wat je gezien moet hebben vinden wij. Het was een leuke ervaring maar niet echt een wauw factor voor ons. Iets meer van verwacht. Desondanks een leuke dag gehad!

19 juli 2023 – Danielle uit Nederland
“Indrukwekkende uitstap die zeker de moeite loont als je Sicilië bezoekt. ”

Dankzij de duidelijke en aangename communicatie met Anniek vonden wij op een bijzonder vlotte manier de weg naar Mount Etna, de ticketbalie waar onze voucher reeds afgedrukt klaar lag, de kabelbaan en nadien de 4X4 bus. Alles was zeer duidelijk, zoals Anniek reeds vooraf had uitgelegd. Een topervaring met het gezin!

11 juli 2023 – Stéphanie uit België
“Indrukwekkende Etna”

Fijn dat het zo snel was geregeld door Anniek: onze voucher lag zelfs geprint bij de kassa. Het was een mooie, zeer warme dag en er waren niet veel bezoekers, dus niet in de rij gestaan voor kabelbaan en bus. De meegebrachte trui en jas waren niet nodig. Boven op de vulkaan was het namelijk nog 24 graden. Wel jammer dat het niet mogelijk was om naar de kraterrand te gaan. Het was wel een verrassing dat er ook nog een laag sneeuw onder het lava-gruis ligt.

25 juni 2023 – Bert uit Nederland
“Dichte mist, niets gezien. ”

Helaas dichte mist, zeer druk, veel bussen en veel mensen, maar bijna niemand ging naar boven. Na korte wandeling weer teruggereden. Jammer. Beoordeling dus niet mogelijk.

2 juni 2023 – Joost uit Nederland
“Bezoek aan de Etna - 29/05/23”

Alles fijn geregeld via Anniek van etnasicilie.nl. Goede en snelle communicatie met Anniek en dat maar één dag voor vertrek. Ter plaatse was alles met de ontvangen voucher snel geregeld. Alleen het parkeren was wat spannend - we hadden de laatste plek. Ook het kabelbaan personeel was zeer vriendelijk en behulpzaam. Fijne gids boven aan de berg ontmoet na de rit met een van de 4x4 bussen. We kwamen aan in de mist maar eenmaal helemaal boven trok de hemel open. Wat een indrukwekkend landschap! Onze gids gaf prima uitleg over het ontstaan van de Etna in goed Engels. Bezoek is absoluut de moeite waard geweest - we bevelen Anniek graag aan. En als je niet topfit bent: neem de kabelbaan en de bus naar boven en hou er ook rekening mee dat het boven knap fris is, dan is het laatste deel van de wandeling (met goede schoenen) prima te doen.

29 mei 2023 – Eveline en Johan uit Nederland
“Top ervaring ”

Goed geregeld, mooi om mee te maken, leuke gids!

14 mei 2023 – Hans uit Nederland
“Prachtige mooie beleving op de Etna”

We waren vrijdag 5 mei 2023 om 09.30 uur bij de kabelbaan aanwezig. De tickets die door Aniek waren geregeld lagen al voor ons klaar. Na de kabelbaan gingen we verder naar boven met de 4x4 bussen. Daarna nog een klein stukje lopen en compleet onder de indruk wat je dan ziet. Geen beesten, geen gras, geen groen......alleen maar lava en sneeuw. Prachtige mooie excursie die iedereen moet doen als ze op Sicilië zijn. Bedankt Aniek voor het regelen!!

5 mei 2023 – Olaf uit Nederland
“Bezoek aan de Etna”

Redelijk last minute geboekt via deze site en hoe fantastisch dat er direct een reactie kwam en we met 9 personen de Etna konden bezoeken, een quad excursie op de dag van aankomst konden doen en tevens konden paardrijden! Heel fijn en uitgebreide communicatie over de excursie met vele tips en do’s en don’ts. Al met al een aanrader om hier te boeken. Verzekerd van service en plezier!

28 april 2023 – Maike uit Nederland
“Snelle service”

Wij vonden deze website en stuurden een mail mbt reserveringen en informaties. Algauw kregen we een terugkoppeling terug mbt reservering. Dankzij de snelle service van Anniek hebben wij tijdens onze vakantie de prachtige vulkaan Etna mogen zien.

24 november 2022 – Selcan Yilmaz uit Nederland
“Wat een pracht!”

Ongelofelijke ervaring. Niet te missen als je in SIcilië bent! Wij gingen met de kabelbaan en bus naar 2750m met een 3- en een 5-jarige. Goed te doen! Alles was heel duidelijk gecommuniceerd en georganiseerd. Bedankt om me deze dag zo ontspannen te laten beleven! Blijft veel geld, maar toch een aanrader.

7 november 2022 – Karen uit België
“Mooi weer op de Etna”

Goed geregelde excursie, werkt met een voucher en dat liep als een trein. Mooi weer helpt bovenop de berg en dat hadden we. Blijft wel duur een combiticket

24 oktober 2022 – Piet (60 jaar) uit Nederland
“Mooi weer op de Etna”

Goed geregelde excursie, werkt met een voucher en dat liep als een trein. Mooi weer helpt bovenop de berg en dat hadden we. Blijft wel duur een combiticket

23 oktober 2022 – Piet (60 jaar) uit Nederland
“Etna jong stel”

Gidsen spraken slecht engels

12 oktober 2022 – Bart uit Nederland
“Enorm genoten ”

De reservering was uitstekend geregeld, de kaartjes lagen klaar bij aankomst. De tocht die we maakten klopte precies met de informatie die we hadden ontvangen. Anniek reageerde zeer snel, goed en vriendelijk op vragen

7 oktober 2022 – Monique uit Nederland
“Fantastisch!”

Goede service en een super mooie tocht!

27 september 2022 – Dieneke uit Nederland
“Prima geregeld door Anniek.”

Excursie naar de Etna. Reservering via Anniek. Bij aankomst stond er een gigantische rij, maar wij konden deze dankzij de reservering gewoon voorbij lopen. Na de kabelbaan stonden de 4x4 en de gids klaar om ons verder de berg op te brengen. Prima geregeld en een leuke excursie. Tip. Probeer voor een parkeerplaats eerst het plein voor de lift. Voor een kleine donatie heb je daar een plek vlak bij de lift.

23 september 2022 – Erik uit Nederland
“Etna, met Etnasicilie een prachtige ervaring.”

Via de site kwam ik Anniek haar naam tegen. Savonds gebeld en geappt, de zelfde avond reservering binnen. Mail met handige tips ( niet wachten in de lange rij voor de kassa) , al met al een mooie ervaring. Alles sluit mooi op elkaar aan en je hebt veel eigen tijd. Wil je de Etna bezoeken? bel Anniek.

21 september 2022 – Arno uit Nederland
“Etna 2750 met kabelbaan en 4x4 bus. ”

Met kabelbaan naar 2750m (hoger is verboden door recente uitbarstingen)gewandeld met gids, die in verstaanbaar engels heel veel vertelde over de Etna. Daarna met 4x4 autobus naar kleine krater waar rook uitkwam. Het was n geweldige ervaring. Etnasicillie.nl site heeft hele duidelijke en uitgebreide uitleg. Ben blij dat we hier geboekt hebben. SUPER!!

15 september 2022 – SPark en MBouman uit Nederland
“Onvergetelijk bezoek aan de Etna”

Passeer zeker via deze web site als je van plan bent om de etna te bezoeken. Gereserveerd de avond ervoor, en alles verliep net zoals Anniek het uitgelegd had. Super is dat. En de Etna : die is indrukwekkend onvergetelijk mooi. Een absolute aanrader!

10 september 2022 – Kris uit België
“Bijzondere ervaring, alsof je op een maanlandschap loopt.”

Prima geregeld door Anniek. Nauwelijks wachttijd. Lag keurig printje klaar. Bijzondere ervaring zo hoog. Alsof je op een maanlandschap loopt. Poreus maar ook weer niet.

8 september 2022 – Caspar uit Nederland
“24/7 service! ”

De avond van tevoren de excursie (Etna, kabelbaan + 4x4 bus tot bijna bovenaan) nog kunnen reserveren + uitgebreid persoonlijk contact met mevr. gehad. Ongekende service!

5 september 2022 – Ciska uit Nederland
“Heel tevreden ”

Anniek heeft ons geweldig geholpen met de voorbereiding op de trip naar de Etna !! Qua voucher , info én snelle reactie via de mail . Super aan te raden !!

2 september 2022 – Marianne uit Nederland
“Super geregeld!”

Via whatsapp snel contact gehad en alles was snel geregeld. Fijne uitgebreide mail ontvangen met alle info en de reservering lag netjes klaar bij de excursie!

26 augustus 2022 – Emma uit Nederland
“Perfect geregeld ”

Super goed geregeld door Aniek!! Geen gedoe terplaatse , maar gewoon voucher laten zien en alles is geregeld , hele leuke afwisselende tour gedaan met zowel kabelbaan, bus en te voet! Ideaal, ook met kind. Nogmaals bedankt Aniek ?

4 augustus 2022 – Ilona uit Nederland
“Superhulp !”

Wij reizen 3,5 week door Sicilië en ik dacht echt alles goed voorbereid te hebben. Toch miste ik wat informatie en zo kwam ik terecht op de site van Anniek . Eindelijk een duidelijke , heldere en to the point site . Een mail met verzoek en enkele vragen gestuurd. Binnen no time zeer bruikbare informatie terug gekregen. Alles was perfect geregeld en lagen de tickets voor de wandeling Etna zuid met bus voor ons klaar bij de kassa . We zijn vroeg vertrokken (9:30) en dat was achteraf erg fijn ! De tour op zich is zeker niet zwaar en goed te doen voor praktisch iedereen . We hebben toch ook de steile klim ( optioneel ) getrotseerd en mooie foto’s kunnen maken . Het was vandaag zo’n 19 graden op 2750 meter , dus een lange broek kan , maar niet persé noodzakelijk . Zorg wel voor goede schoenen ! We hebben een prima zorgeloze dag gehad mede dankzij de hulp en tips van Anniek. Topservice!

26 juli 2022 – Madeleine uit Nederland
“Niet willen missen”

Bijzondere ervaring, hadden we niet willen missen. Wat een uitzicht. Waren er rond 10.15 uur. In loop vd dag trok bewolking over de Etna zodat je top niet meer kon zien maar toen waren wij al weer op weg naar beneden. Het oogt allemaal wat chaotisch met al die groepen en drukke gidsen maar het loopt uiteindelijk vanzelf. Dank Aniek voor de snelle service, we reserveerden vrij laat de avond van tevoren, maar hadden op tijd de bevestiging binnen en onze reservering lag al klaar bij het loket.

23 juli 2022 – Lia uit Nederland
“Goede service!”

Zeer goede service. Een duidelijke instructie over locatie, tijd, inhoud tour. Als je nog vragen hebt, krijg je direct antwoord via de mail!

21 juli 2022 – Babette uit Nederland
“Met Anniek naar de Etna”

Prima ervaring, voucher snel en goed geregeld, verzilveren bij de kassa fluitje van een cent. Daarnaast prima informatie over de trip zelf. Aanrader dus!

18 juli 2022 – Rob uit Nederland
“Moet je zien op Sicilië, de Etna!”

Via Anniek een super mail ontvangen, in het Nederlands zodat we precies wisten wat we gingen doen bij de Etna en waar we aan moesten denken. Een aanrader om via etnasicilie.nl te boeken!!

5 juli 2022 – Janet uit Nederland
“Indrukwekkende ervaring.”

Mooie excursie en voortreffelijk geïnformeerd door Anniek. Alles tip top geregeld! De Etna zelf doet je beseffen hoe krachtig de natuur is. We bevelen Anniek van harte aan!

2 juli 2022 – Marion uit Nederland
“Indrukwekkende ervaring!”

Heel goed geregeld via Anniek Bakker, je krijgt heel veel en vooral ook gerichte info over deze excursie. Echt de moeite waard om deze excursie te doen. Eerst met de kabelbaan, daarna met 4x4 bus. Op 2750m aangekomen met gids op pad. Volop mooie plaatjes kunnen schieten van de krater aan de zuidkant die 2 weken terug nog uitgebarsten is...daarna nog omhoog geklommen om een krater te bekijken, is ff klimmen maar wel de moeite waard!

25 juni 2022 – Fam de Kok uit Nederland
“Excursie Etna met kabelbaan en 4x4 bus”

Alles was perfect geregeld, snelle reactie van Anniek. Bij de kabelbaan was bij het laten zien van de voucher meteen duidelijk waar wij voor kwamen en de rest werd voor ons geregeld. Ik kan dit iedereen aanraden bij een bezoek aan de Etna.

20 juni 2022 – Marieke Bartholomeus uit Nederland
“indrukwekkend”

Via jullie een prima excursie geregeld naar de 2600 mtr hoogte die nu mogelijk is, op de Etna. Alles sloot goed op elkaar aan. De 4-4 bus stond klaar en bij de plek waar we heen gingen stond een gids om ons te vertellen over de Etna. We wandelden naar de rand van de krater, waar hij ons wees op de lavastroom van februari 2022. De krater was actief met veel uitstoot van donkergrijze stof, en met gerommel. Ontzagwekkend dit alles.

2 juni 2022 – Ada uit Nederland
“De Etna beleven!”

Dankzij de reservering van Anniek konden we de wachtrij voorbij lopen. Onze reservering lag vervolgens al klaar bij de kassa. Een excursie naar 2750 meter met kabelbaan, fourwheel truck en gids volgde. Niet hoger omdat de vulkaan momenteel zeer actief is. Dat bleek boven ook. We konden de explosies en de honderden brokstukken die de lucht in gaan goed volgen (zeker met verrekijker) vanaf het uitkijkpunt. Een indrukwekkend schouwspel!

30 mei 2022 – Ton uit Nederland
“Interessante ervaring”

Omdat de vulkaan gisteren opnieuw aktief was gingen we niet hoger dan 2500 meter. Mooi om langs de krater te lopen en de stoom er uit te zien komen.

13 mei 2022 – Theo uit Nederland
“Super ervaring”

Anniek reageert snel en heeft ons binnen no-time een voucher geregeld. Deze voucher hebben we op locatie ingeleverd waarbij we de rij konden overslaan en alles al was geregeld. Excursie is echt leuk om te doen! Het is helaas stevig aan de prijs maar goedkoper gaat het niet worden. Neem voldoende extra kleren mee want het kan erg koud worden. Vanaf het midden van de excursie kan je ook omlaag lopen. Goed geregeld Anniek!

6 mei 2022 – Iwan uit Nederland
“Wat een belevenis.”

Antiek heeft de excursie voor ons goed geregeld. Zij reageerde snel op ons WhatsApp verzoek. Bij de kabelbaan wisten ze van onze komst en we konden de rij wachtenden zo voorbij lopen. De excursie is echt een belevenis en is zoals het beschreven is. Een kleine wandeling over het lava en sinds vandaag kregen wij ook de kans om op een krater te lopen halverwege de weg naar beneden. Je moet net als wij wel geluk met het weer hebben. Er stond vandaag veel wind maar het was stralend weer met een enkele wolk. Toen we weggingen trok het helemaal dicht. Boek via Anniek zou ik zeggen.

4 mei 2022 – Patrick uit Nederland
“Leuke ervaring ”

Anniek had alles prima geregeld en gaf goede informatie. Een aanrader om bij haar te boeken, ze is erg behulpzaam.

8 oktober 2021 – Norma uit Nederland
“Fantastische ervaring!”

BIJ Anniek een reservering gemaakt voor een excursie op de Etna. Door het prettige contact gaf het een vertrouwd gevoel. Éenmaal ter plekke verliep alles super soepel dankzij de reservering. De tocht met kabelbaan en off-road bus was super, maar daarnaast hadden we de excursie ook niet willen missen, dit ook mede door de enthousiaste gids. Kortom een onvergetelijke ervaring. Ik zeg: doen ????

13 september 2021 – Jenny uit Nederland
“Top service! Prachtige Etna! ”

De excursie was geweldig. Een unieke ervaring! En de service van Anniek is helemaal perfect! Ze was vriendelijk en super behulpzaam

27 augustus 2021 – Zahira uit Nederland
“Goed geregeld en mooie ervaring”

Onze excursie was Super goed geregeld door Anniek. Mooi was dat we met onze voucher zo de rij voorbij konden lopen. Etna was prachtig. Unieke ervaring.

10 augustus 2020 – Janet uit Nederland
“Eerlijk en snel”

Het contact met Anniek is zeer prettig verlopen via whapp. Ze reageert snel, adequaat en denkt met je mee! Een aanrader!

25 juli 2020 – Jen uit Nederland
“Prachtige ervaring en goed geregeld!”

Naar 2900 meter op de Etna met kabelbaan en off-road bus, gevolgd door een fantastische wandeling langs kraters met gids. Wat een ervaring! En goed en snel geregeld door de organisatie, op een maandagavond, echt top!

22 juli 2020 – Annerie uit Nederland
“Mooie ervaring maar wel erg prijzig ”

Gids voor de tour naar 2 kraters was alleraardigst; kabelbaanpersoneel & 4x4 chauffeur waren niet erg gemotiveerd om de klanten de speciale ervaring te geven.

22 juli 2020 – Viktor uit Nederland
“Bezoek aan de Etna”

Een zeer mooie ervaring zowel de kabelbaan als de 4x4 excursie met gids. De reservering verliep vooraf ook goed en op de dag zelf was alles goed georganiseerd. Om een mooi beeld te krijgen van de Etna is deze excursie een absolute aanrader. De kabelbaan is alleen al een ervaring op zichzelf met een geweldig uitzicht.

20 juli 2020 – Patricia uit Nederland
“Top ervaring! ”

De excursie was heel goed geregeld. We hebben gemakkelijk contact gelegd met Anniek via whatsapp. Ze heeft ons duidelijk uitleg gegeven wat de excursie in hield. De excursie zelf was echt heel erg vet! We hadden de kabelbaan omhoog en hierna zijn we met jeeps naar 2900m gegaan. Vanaf hier hadden we een gids die van alles vertelde in het engels over de etna. Heel interessant en zeer zeker een aanrader!

6 juli 2020 – Vera uit Nederland
€ 78,00 p.p. (kinderen € 50,00)
Etna 2920 meter met kabelbaan & off-road bus

Excursie aanvragen

We nemen binnen 1 uur contact met je op!

Geen vooruitbetaling
De betaling vindt plaats op de dag van de excursie.

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden voor de behandeling van mijn persoonsgegevens

Advies nodig of vragen? Ik help je graag met het kiezen van de juiste excursie!

Elke dag bereikbaar van 09.00 uur - 21.00 uur
(ook op zondag!)

Anniek:

(+31) 06-23370594
anniek@etnasicilie.nl

ANVR

Gecertificeerd reisleider