Etna sunset & lava | 3 uur

5 / 5bekijk alle beoordelingen
 • 100% tevredenheid garantie
 • Dé Sicilië specialist
 • Géén vooruitbetaling
Start tour:
Dagelijks om 18.00 uur
Duur tour:
3 uur
Kosten:
€ 75,- p.p.
Excursie aanvragen

Wat zie je tijdens de excursie:

Deze excursie begint vanaf Piano Provenzana, aan de noordzijde van de Etna vulkaan om de Etna sunset te bewonderen. Vanaf hier rijd je met een 4×4 terreinwagen omhoog richting de top krater van de Etna naar een hoogte van 2965 meter. Je rijdt over gestolde lava en langs de gestolde lava van verschillende uitbarstingen. Ook kom je langs oude kraters met de terreinwagen.

Excursie Etna zonsondergang
Uitbarsting Etna 2900m excursie

Onderweg stop je eerst bij de kraters van 2002. Dit is de laatste grote uitbarsting aan de noordzijde van de Etna vulkaan die Piano Provenzana verwoest heeft. Na een bezoek aan deze kraters (kleine trekking van ongeveer 20 minuten) met de vulkaangids, gaat de excursie verder met de 4×4 bus naar het observatorium. Het is ook mogelijk dat deze stop vervangen wordt door een stop bij de krater van 1809. Dit is afhankelijk van het weer en de activiteit van de vulkaan. Is de vulkaan in uitbarsting, dan zullen we altijd zo snel mogelijk omhoog gaan, zodat je de uitbarsting van dichtbij kunt meemaken!

De 4×4 bus zet je af op een hoogte van 2850 meter bij het observatorium. Je loopt vanaf hier zo’n 30/40 meter omhoog naar het uitzichtpunt. Je hebt vanaf hier prachtig uitzicht op de actieve hoofdkrater van de Etna vulkaan, de Valle del Bove, het maanlandschap van de Etna en je kunt zelfs Taormina zien liggen. 

Etna uitbarsting lava 2900m Johnny
Uitbarsting Etna vulkaan 2900m lava

Na de zonsondergang loop je weer terug naar het punt waar de terreinwagen je uitgezet heeft en rijd je terug naar Piano Provenzana. Je bent rond 21.00 uur a 21.30 uur weer terug op Piano Provenzana, afhankelijk of de vulkaan in uitbarsting is of niet. (Bij een uitbarsting blijven we vaak 30 minuten langer boven).

Gidsen & talen

De wandeling wordt begeleid door opgeleide, officiële vulkaangidsen. Deze gidsen spreken Italiaans en Engels en soms ook nog Frans. Zij zullen je al in de bus het een en ander over de vulkaan vertellen.

Specificaties

 • Hoogte startpunt: 1800 meter – Piano Provenzana
 • Hoogste punt: 2900 meter – boven het observatorium
 • Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
 • Starttijd: 18.00 uur
 • Eindtijd: rond 21.00 – 21.30 uur
 • Duur excursie: 3 tot 3,5 uur
Zonsondergang observatorium Etna vulkaan

De Etna sunset excursie start dagelijks om 18.00 uur. Er zijn gelimiteerde plaatsen beschikbaar en de excursie is enkel mogelijk op reservering. De excursie gaat door bij een minimale deelname van 8 personen. Je moet altijd minimaal 20 minuten van tevoren aanwezig zijn.

Je kunt de auto op Piano Provenzana parkeren. Dit is betaald parkeren. Een parkeerwachter rijdt hier rond. De kosten hiervoor bedragen € 3,00 per dag.

Kosten excursie sunset

De excursie kost € 75,00 per persoon. Je kunt op de dag van de excursie betalen bij de ticket office op het vertoon van je reservering. Zonder reservering is er géén plaats voor je! Je kunt de excursie contant betalen of met de pin. 

Uitbarsting Etna vulkaan 2900m Etna Nord
Zonsondergang Etna vulkaan

Kledingtips

Afhankelijk van de periode waarin je deze excursie doet, kan de temperatuur erg laag zijn. In mei moet je op 2900 meter hoogte bijvoorbeeld rekening houden met 4 graden. Het is vaak vooral de wind die het koud maakt. 

Zorg daarom voor laagjes kleding en een goede winddichte jas. Ook een muts en sjaal zijn handig! Heb je geen muts, denk dan aan een hoodie bijvoorbeeld. Daarnaast is het advies om goede, dichte schoenen te dragen. Bijvoorbeeld bergschoenen, of sportschoenen met goede grip. 

Het is ook mogelijk om een jas te huren op Piano Provenzana. Heb je hier interesse in, geef het dan van tevoren aan, dan kan ik dit voor je regelen. De souvenirhuisjes zijn namelijk vaak al dicht rond 17.00 uur!

Eten en drinken

Je moet zelf voor eten en drinken zorgen tijdens de excursie. Het advies is om altijd minimaal 1,5 liter water mee te nemen. Denk ook aan een broodje voor onderweg.

Excursie aanvragen

Talen die door de gidsen worden gesproken

 • Engels
 • Frans
 • Italiaans

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling
5,0 / 5
Beoordelingsoverzicht
De excursie
5,0 / 5
Service Etna Sicilië
5,0 / 5
Prijs/kwaliteit
5,0 / 5
“De weg met de 4x4 bus was best heftig maar we hadden een plek voorin in de bus kunnen reserveren en dat wad erg prettig. Het uitzicht was fenomenaal”

We de dag van te voren gebeld en we kregen uitgebreide informatie. Het was goed georganiseerd.

28 juni 2022 – Michelle uit Nederland
“Een ervaring om nooit te vergeten !”

In onze vakantie-modus bedachten we pas op het laatste moment dat we de Edna wilden bezoeken, heel makkelijk kwamen we op de site terecht en daarna meteen contact gehad met Anniek, Super hoe ze ons heeft geholpen, vriendelijk, geduldig, gaf goede uitleg/advies en dat allemaal razendsnel !! We hebben de avondtour op de Edna gedaan, mooi, echt een ervaring en indrukwekkend, zeker de moeite waard (normaal zie je dan de ondergaande zon, maar wij hadden die dag de pech dat het heiig was, desalnietemin erg indrukwekkend) Ps neem (of huur waar je de bus in stapt) een warme jas mee, het is echt koud en veel wind bovenop de Edna !! Anniek erg bedankt voor je goede hulp !

27 juni 2022 – Rick en Yvonne uit Nederland
“Het was een gewelige ervaring. Zo mooi!!! Jammer dat er geen lava was maar dat is de natuur. ”

Anniek heeft ons super goed geholpen. Gaf onze duidelijke informatie en daardoor hebben we goed kunnen kiezen welke excursie bij ons het beste paste. We hadden de excursie een dag later gepland maar door omstandigheden wilde we graag de excursie een dag vervroegen. Anniek heeft het allemaal perfect geregeld voor ons. Ze heeft een dikke 10 verdiend!!!

15 juni 2022 – Sandro uit Nederland
“Wat een spektakel.”

Wat een spektakel vorige week 26 mei. De Etna is al eventjes actief en bij zonsondergang zie je prachtig de uitbarstingen en de lava stromen. Een meerwaarde is een verrekijker mee te nemen. Er gaat een professionele gids mee en gaat met een 4x4 voertuig tot 2900 meter hoogte. Echt een must see!

2 juni 2022 – Esther en Ron uit Nederland
“Geweldig”

Onvergetelijke ervaring bij zonsondergang. Alles goed geregeld door Anniek. Echt een aanrader!

28 mei 2022 – Ruud en Caren uit Nederland
“Schitterende ervaring”

Perfect contact en goed geregeld. Een hele bijzondere zonsondergang met vuurspuwende Etna.

28 mei 2022 – Ineke en Gert Jan uit Nederland
“Edna”

Fantastisch om de actieve vulkaan in het donker te aanschouwen.

27 mei 2022 – Dorette uit Nederland
“Spektakelstuk.........”

Op advies van Anniek gekozen voor de avondexcursie. Niets teveel gezegd. Na een spectaculaire rit met de zwarte bus (wat een beest) naar ruim 2900 meter. We boften met het weer, de bewolking lag veel lager dus het was helemaal helder. Van verre zagen we de rookpluim uit de berg opstijgen, nog niet wetende wat ons op de top te wachten stond. Ja het was koud, graadje 3 of 4, de straffe wind maakte het gevoel nog kouder, maar de vulkaan uitbarstingen maakte het spektakel compleet. Na een prachtige zonsondergang kunnen genieten van de lava spuwende berg, onbeschrijfelijk zo mooi. In het donker de lava stroom bergafwaarts gezien. Een aanrader voor iedereen die Sicilië bezoekt, wel een advies en klinkt gek, neem handschoenen mee. Anniek, nogmaals hartelijk dank voor excursie

24 mei 2022 – Wille en Bert uit Nederland uit Nederland
“Super ”

Fantastisch. Contact liep snel via app. Duidelijke info. De tocht zelf was fantastisch.. op verschillende plekken stops om uiteindelijk met zonsondergang de activiteit en lava stroom van de etna van dichtbij mee te maken. Absoluut je geld waard.

23 mei 2022 – Dirk uit Nederland
“Geweldige beleving”

Zeer gave tocht de Etna op, zonsondergang en een vuurspuwende vulkaan met lava stroom, geweldig. Perfect geregeld door Anniek die op het laatste moment nog warme jassen regelde voor ons. Eenmaal boven waren deze onmisbaar, was maar 3 á 4 graden met een koud windje op 2900 meter. Aanrader deze excursie………

22 mei 2022 – Pieter en Nicole uit Nederland
“Super ervaring!”

Alles super geregeld door Aniek. Ervaring om nooit te vergeten! Ook de weg naar boven is een hele belevenis. De tip om warme kleding aan te trekken, is zeker niet overbodig, het is echt steenkoud boven.

22 mei 2022 – Femke uit Nederland
€ 75,00 p.p.
Etna sunset & lava | 3 uur

Excursie aanvragen

We nemen binnen 1 uur contact met je op!

Geen vooruitbetaling
De betaling vindt plaats op de dag van de excursie.

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden voor de behandeling van mijn persoonsgegevens

Advies nodig of vragen? Ik help je graag met het kiezen van de juiste excursie!

Elke dag bereikbaar van 09.00 uur - 21.00 uur
(ook op zondag!)

Anniek:

(+31) 06-23370594
anniek@etnasicilie.nl

ANVR

Gecertificeerd reisleider