Etna sunset & lava | 3 uur

4,8 / 5bekijk alle beoordelingen
 • 100% tevredenheid garantie
 • Dé Sicilië specialist
 • Géén vooruitbetaling
Start tour:
Dagelijks om 18.00 uur
Duur tour:
3 uur
Kosten:
€ 75,- p.p. (kids € 60,-)
Excursie aanvragen

Etna Nord 3000 sunset & lava excursie: zonsondergang op de Etna vulkaan!

Zonsondergang op de Etna vulkaan is een van de meest indrukwekkende excursies die je kunt meemaken als je op Sicilië bent. Als je wilt genieten van de Etna en de kleuren die zij aanneemt bij zonsondergang, moet je deze ervaring zeker zelf beleven op bijna 3000 meter hoogte op de Etna. Deze excursie vertrekt ongeveer 2 uur voor zonsondergang, waardoor je de kraters van 2002 dus nog gewoon met daglicht bezoekt! Kies voor de zonsondergang excursie op de Etna vulkaan, geniet van de ondergaande zon, het unieke lichtspel, de rokende topkraters, de Eolische eilanden of het bijzondere wolkendek (je bent namelijk echt vaak boven de wolken!!) en de twinkelende sterren…

Inclusief 4×4 bus van Piano Provenzana naar 2900m hoogte (heen en terug)
Korte wandeling naar de kratermond van de kraters van 2002 met daglicht
Zonsondergang op 2900m hoogte op de Etna vulkaan met panoramisch uitzicht

➤ Deze excursie is meestal mogelijk vanaf half april tot begin oktober. Altijd onder voorbehoud van het weer. Let op, met deze excursie komen we bijna altijd BOVEN de wolken!!!

Etna Sunset excursie uitzicht Eolische eilanden
Sunset Etna vulkaan excursie 4x4 bus

Wat zie je tijdens de excursie:

Deze excursie begint vanaf Piano Provenzana, aan de noordzijde van de Etna vulkaan om de Etna sunset te bewonderen. Vanaf hier rijd je met een 4×4 terreinwagen omhoog richting de top krater van de Etna naar een hoogte van 2965 meter. Je rijdt over gestolde lava en langs de gestolde lava van verschillende uitbarstingen. Ook kom je langs oude kraters met de terreinwagen.

Bus 4x4 Piano Provenzana Etna Nord
Bus 4x4 Etna sunset lava excursie
Zonsondergang Etna vulkaan 2900m
Uitbarsting Etna 2900m excursie

Onderweg stop je eerst bij de kraters van 2002. Dit is de laatste grote uitbarsting aan de noordzijde van de Etna vulkaan die Piano Provenzana verwoest heeft. Na een bezoek aan deze kraters, waarbij je over de kratermond loopt (kleine trekking van ongeveer 20-30 minuten in totaal) met de vulkaangids, gaat de excursie verder met de 4×4 bus naar het observatorium. Het is ook mogelijk dat deze stop vervangen wordt door een stop bij de krater van 1809. Dit is afhankelijk van het weer en de activiteit van de vulkaan. Is de vulkaan in uitbarsting, dan zullen we altijd zo snel mogelijk omhoog gaan, zodat je de uitbarsting van dichtbij kunt meemaken!

De 4×4 bus zet je af op een hoogte van 2850 meter bij het observatorium. Je loopt vanaf hier zo’n 30/40 meter omhoog naar het uitzichtpunt. Je hebt vanaf hier prachtig uitzicht op de actieve, rokende hoofdkrater van de Etna vulkaan, de Valle del Bove, het maanlandschap van de Etna en je kunt zelfs Taormina en Catania zien liggen. Afhankelijk van de periode en het weer ga je of vanaf het Observatorium, of vanaf Piano delle Concazze of vanaf Punto Lucia de zonsondergang bekijken.

Etna uitbarsting lava 2900m Johnny
Uitbarsting Etna vulkaan 2900m lava
zonsondergang Etna vulkaan excursie

Na de zonsondergang loop je weer terug naar het punt waar de terreinwagen je uitgezet heeft en rijd je terug naar Piano Provenzana. Je bent rond 21.00 uur weer terug op Piano Provenzana, afhankelijk of de vulkaan in uitbarsting is of niet. (Bij een uitbarsting blijven we vaak 30 minuten langer boven).

Gidsen & talen

De wandeling wordt begeleid door opgeleide, officiële vulkaangidsen. Deze gidsen spreken Italiaans en Engels en soms ook nog Frans. Zij zullen je al in de bus het een en ander over de vulkaan vertellen.

Specificaties

 • Hoogte startpunt: 1800 meter – Piano Provenzana
 • Hoogste punt: 2900 meter – boven het observatorium
 • Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
 • Starttijd: Ongeveer 2 uur voor zonsondergang (17.00 – 18.00 uur)
 • Eindtijd: Ongeveer 2,5 tot maximaal 3 uur na de start van de excursie
 • Duur excursie: 2,5 – 3 uur
Zonsondergang Etna vulkaan 2900m
Zon 2900m Etna vulkaan
Zonsondergang observatorium Etna vulkaan

De Etna sunset excursie start dagelijks om tussen 17.00 en 18.30 uur. Er zijn gelimiteerde plaatsen beschikbaar en de excursie is enkel mogelijk op reservering. Je moet altijd minimaal 20 minuten van tevoren aanwezig zijn.

Je kunt de auto op Piano Provenzana parkeren. Dit is betaald parkeren. Een parkeerwachter rijdt hier rond. De kosten hiervoor bedragen € 3,00 per dag. In de avond is parkeren echter gratis, omdat de parkeerwachter er dan niet meer is.

Kosten excursie sunset

De excursie kost € 75,00 per persoon. Kinderen van 4 t/m 12 jaar krijgen korting en betalen € 60,00 per persoon. Kinderen van 1 t/m 3 jaar mogen gratis mee, mits ze bij hun ouders/ verzorgers op schoot zitten. Je kunt op de dag van de excursie betalen bij de ticket office op het vertoon van je reservering. Zonder reservering is er géén plaats voor je! Je kunt de excursie contant betalen, met de pin of met de creditcard.

Inclusief is:

Bus 4×4 naar 2950 meter hoogte (heen en terug)
Begeleiding van een professionele vulkaangids (Altijd minimaal in het Engels & Italiaans)
Wandeling van ongeveer 20/30 minuten bij de kraters van 2002
Zonsondergang op 2950 meter hoogte
Observatorium & panoramisch uitzichtpunt op 2950m
Entree Parco dell’Etna

Exclusief is:

X Water/ drinken
X Eten
X Jas huren (€ 5,00 per jas)
X Pick-up (op aanvraag, € 30,00 p.p.)

Wil je deze excursie boeken mét pick-up? De pick-up is mogelijk vanaf Letojanni, Taormina en Giardini Naxos. Je leest alles over deze excursie hier: Etna sunset 3000m + pick-up.

Uitbarsting Etna vulkaan 2900m Etna Nord
Zonsondergang Etna vulkaan
Excursie Etna vulkaan 4x4 bus
Krater 2002 Etna Excursie 4x4 bus

Tips & adviezen

Kledingtips

Afhankelijk van de periode waarin je deze excursie doet, kan de temperatuur erg laag zijn. In mei moet je op 2900 meter hoogte bijvoorbeeld rekening houden met 4 graden. In augustus is het boven rond de 12 graden. Het is vaak vooral de wind die het koud maakt. 

Zorg daarom voor laagjes kleding en een goede winddichte jas. Ook een muts en sjaal zijn handig! Heb je geen muts, denk dan aan een hoodie bijvoorbeeld. Daarnaast is het advies om goede, dichte schoenen te dragen. Bijvoorbeeld bergschoenen, of sportschoenen met goede grip met hoge sokken. 

Het is ook mogelijk om een jas te huren op Piano Provenzana. Heb je hier interesse in, geef het dan van tevoren aan (met de maten), dan kan ik dit voor je regelen. De souvenirhuisjes zijn namelijk vaak al dicht rond 17.00 uur! Een jas huren kost € 5,00 per jas.

Eten en drinken

Je moet zelf voor eten en drinken zorgen tijdens de excursie. Het advies is om altijd minimaal 1,5 liter water mee te nemen. Denk ook aan een broodje voor onderweg.

Weer

Deze excursie is mogelijk vanaf april/mei tot en met oktober, afhankelijk van het weer en het moment van de zonsondergang. We zien in het voor- en najaar soms het regent en onweert in de middag. Rond 16.00 uur begint het dan op te klaren, waardoor je meestal een prachtige zonsondergang hebt daarna. De onderste foto is genomen nadat het de hele middag geregend en geonweerd heeft door een van onze klanten.

Zonsondergang Etna vulkaan augustus 2900 m
Etna lava love zonsondergang
Etna vulkaan ringen top
Ringen Etna vulkaan Etna Nord observatorium
Zonsondergang woilkenspel Etna vulkaan 2900m

Excursie aanvragen

Talen die door de gidsen worden gesproken

 • Engels
 • Frans
 • Italiaans

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling
4,8 / 5
Beoordelingsoverzicht
De excursie
4,9 / 5
Service Etna Sicilië
5,0 / 5
Prijs/kwaliteit
4,6 / 5
“Amazing”

In de week voor ons vertrek in contact gekomen met Anniek en Ellen uit hun opties hebben we gekozen voor de excursie met zonsondergang ?, een super keuze!! De tocht met de bijzondere bus, de ervaringen gedurende de hele excursie, het verhaal, de uitzichten een “amazing” beleving, dank voor het advies en de super service ?.

29 mei 2024 – Wim uit Nederland
“Zonsondergang Etna ”

Een fantastische beleving ondanks de kou. Zorg ervoor dat je warm genoeg gekleed bent. Anniek , bedankt voor de nodige informatie . Ook bedankt voor de tips , zoals de lava grotten.

24 mei 2024 – Ad uit Nederland
“Unieke en mooie excursie ”

Wat een belevenis in een omgeving die je je eigenlijk niet voor kunt stellen. De gidsen geven goede informatie en nemen de veiligheid in acht. Heel bijzonder zijn de wandelingen die je kunt maken op de Etna waarbij je tijd genoeg hebt om indrukken op te doen en foto’s te maken. Anniek regelt alles helemaal top. Met haar is het fijn communiceren en ze geeft goede tips. Een excursie die je gedaan moet hebben!!

21 mei 2024 – Regina uit Nederland
“Leuke excursie en goed geregeld!”

Duidelijke informatie vooraf, aardige en kundige gidsen en zeker de moeite waard om de Etna van zo dichtbij te zien. Helaas was het weer erg onvoorspelbaar de periode dat we er waren waardoor de zonsondergang niet goed zichtbaar was. Hier kon de organisatie niets aan doen dus was gewoon pech. Mocht de pret niet drukken want er was genoeg ander leuks om te zien! Zoals de zijkraters van de grote uitbarsting in 2002 en het bijzondere landschap!

19 mei 2024 – Mariska uit Nederland
“Fantastische ervaring met Etna sunset excursie”

Wat een fantastische ervaring was deze excursie! Op hele korte termijn top geregeld via Aniek van Etnasicilie. Snelle communicatie en goede tips (jassen huren!) Alles was prima geregeld en een supermooie excursie. Deze magische belevenis gaan we nooit meer vergeten...

3 mei 2024 – Ellen uit Nederland
“Fantastische Etna Nord sunset!”

Via EtnaSicilie.nl de fantastische Etna Nord sunset excursie met ons gezin (4 volwassenen) geboekt. Wat een aanrader, geweldig om zo hoog op de Etna (bijna 3.000m) te komen en lava, kraters en vooral de sunset daar te mogen beleven. Veilig met een leuk groep de berg op en af gegaan. Jassen ter plekke geregeld want het is echt koud. Maar vooral veel dank aan Anniek voor het regelen en verplaatsen van deze Etna excursie. Haar service is super!! Daardoor hadden we de juiste dag met perfect weer. Annika reageert snel per app en mailt alle info naar je door, erg fijn. Dit moet je meemaken, heel bijzonder!

3 mei 2024 – Hans uit Nederland
“Mooie zonsondergang op de etna: een belevenis!”

Snelle reactie, heldere informatie en goede tips!

1 mei 2024 – Claudia uit Nederland
“Perfect geregeld ”

Op zondagavond stuurde ik Anniek een berichtje dat we de Etna op dinsdag wilden bezoeken. Ze adviseerde ons maandag te gaan, omdat het weer dan beter was. We kozen voor de sunset-tour en Anniek regelde verder alles. We kregen van te voren alle benodigde informatie. Bij aankomst wisten ze wie we waren en stond een grote bus met gids klaar. Alles liep dus op rolletjes. Dinsdagavond stond de Etna volledig in de bewolking.

1 mei 2024 – Mar uit Nederland
“Bijzondere ervaring ”

Na met onze huurauto naar het verzamelpunt zijn gereden gingen we met een off road bus de Etna beklimmen. Schuddend in de bus maar wel een veilig gevoel. Eerst de kraters van 2002 bekeken en daarna verder klimmend met de bus naar het Observatorium. Dat was echt hoog. De kou viel me mee. We hebben een stukje gewandeld en zagen uit de 2 toppen van de Etna gas komen. Toen nog even wachten op de zonsondergang. Heel mooi. Daarna in de schemering afgedaald met de bus. Dank voor de onvergetelijke ervaring.

30 april 2024 – Julia uit Nederland
“Prachtige ervaring op de Etna”

Met een 4x4 bus de Etna op. Met een goede gids die heel veel vertelt over de verschillende uitbarstingen. En dat het op elk moment kan gebeuren! Heel mooi om de zon onder te zien gaan!

30 april 2024 – Eveline uit Nederland
“Onze mooie kennismaking met de Etna”

Via de mooie en duidelijke site kozen we voor de excursie Etna sunset. Het was de eerste van het seizoen 2024, Anniek ging zelf ook mee, wat heel leuk was. De gids Mauritz vertelde van alles over de vulkaan, de uitbarstingen en kraters, de begroeiing en de dieren die er leven. Tijdens de rit beleef je wat de vulkaan is en als sluitstuk een zonsondergang met uitzicht op de andere eilanden om Sicilie heen. Wij hebben genoten! Goed geïnformeerd en een prachtige ervaring.

5 april 2024 – Anja uit Nederland
“Bjusterbaarlik barren!”

Op aanraden van Anniek hebben we gekozen voor deze excusie. Een goed advies want het was een schitterende ervaring om de zon te zien ondergaan vanaf de Etna. Op de helling en de randen van de kraters waande je soms op de maan als je om je heen keek. Trek wel warme kleding aan want het was best koud boven. Al met al was het een wonderlijke gebeurtenis.

20 oktober 2023 – Klaas G. uit Nederland
“Geweldige ervaring!”

Geweldige ervaring. Echt een belevenis die je niet mag overslaan wanneer je op Sicilië bent. Vooraf contact gehad met Anniek, zij heeft ons goed geholpen en reageerde meteen via mail en app. Ook ter plaatse was alles prima geregeld. Chauffeur van de 4 keer 4 bus was zeer betrouwbaar en goede uitleg gekregen van de gids die mee was.

9 oktober 2023 – Djoke uit Nederland
“heel fijn en heel snel”

Ik was voor mijn werk op Sicilie en heb een paar dagen ervoor eraan vastgeplakt met mijn partner. Het boeken ging snel en gemakkelijk - en doe vooral de avond excursie!!!! De foto\'s waren dermate mooi dat mijn collega\'s later alsnog de berg zijn opgegaan en 2 dagen later dezelfde excursie deden met ook heel enthousiaste verhalen achteraf.

24 september 2023 – Pekah uit Nederland
“Een zeer maar dan ook zeer geslaagde avond!”

12/9/23 een avond excursie met EtnaSicilië! Een avond om niet meer te vergeten, naast het feit dat de excursie naar zo ongeveer de top gaat van een actieve vulkaan, onwijs gaaf! Was er ook nog de actieve bijdrage aan het aanzoek wat die avond zou plaatsvinden. De avond was zeer goed georganiseerd door verschillende gidsen en met drie 4x4 busjes ging de route naar boven! Onderweg was er uitleg over verschilde kraters en een onder gedolven hotel. Ook was er gelegenheid om deze van dichtbij te bekijken met begeleiding van een gids zowel in het Italiaans, Engels en bij mazzel Nederlands. Een extra tussenstop werd gemaakt voor een kijkje bij de recente uitbarsting van 13/8/2023. Uiteindelijk arriveerde we geruim op tijd op het plateau waar de sunset gezien werd! Een werkelijk waar fantastisch adembenemend uitzicht. Daar was dan ook het moment waar Anniek en enkel gidsen mij ter ondersteuning kwamen met muziek, filmen, foto’s voor het aanzoek! En jahoor, de geweldigste dame Anne-Will ze zei ‘JAAA’. Ook werd er gezorgd voor de champagne, speciaal uit te kunnen kiezen champagneglazen wat lekkers en zowaar echt super voor allen die wilde een klein bekertje om mee te delen in dit prachtig mooie moment. De vrouwen van de gidsen hadden zelfs speciaal taart gebakken om te verdelen. Al met al een zeer maar dan ook een zeeer geslaagde avond in zowel excursie als het organiseren/regelen enz. door EtnaSicilië en speciale dank voor Anniek

20 september 2023 – Kevin uit Nederland
“De Etna sunset. Een zeer bijzondere ervaring ”

We wilden eigenlijk op de dag gaan, maar op advies van Anniek voor de avond gegaan Met sunset. Als je in de gelegenheid bent, moet je dat doen. Ondanks dat het bewolkt was, hadden we een zeer bijzondere ervaring. Verder was alles door Anniek super geregeld en reageert snel op vragen

19 september 2023 – Stephan uit Nederland
“Geweldige ervaring !”

Hele vriendelijke boeking ! Anniek was werkelijk enthousiast en heeft uitermate goed uitgelegd hoe/wat/waar/wie. Eenmaal aangekomen klopte alles precies. De excursie was verdeeld in twee bussen, een italiaanse en een Engelse. Wij zaten in de engelse waar een hele enthousiaste man uitleg gaf. Waar het engels lastig werd voor ons, deed hij het ook In het duits. Met tekeningen legde hij uit hoe de erupties gingen en wees aan waar en hoe dat gebeurde. Echt geweldig !

22 augustus 2023 – Stephan uit Nederland
“Mooie ervaring!”

Deze activiteit is een echte aanrader. Het is heel indrukkenwekkend om te zien en wat de impact van de Etna kan zijn. De zonsondergang konden wij door bewolking minder goed zien. Daarentegen waren de topkraters mooi helder en juist wel goed te zien. De busrit was erg hobbelig en daardoor niet zo comfortabel. De gids sprak heel goed Engels en vertelde op een leuke manier. De organisatie van de excursie was perfect. Anniek reageerde snel op de mails en voorzag ons van zeer uitgebreide informatie. Dit is zeker een compliment waard!

18 augustus 2023 – Bart uit Nederland
“Aanrader! Geweldige ETNA ervaring”

Genoten van het bijzondere landschap en de zonsondergang.

2 augustus 2023 – Jack uit Nederland
“Bijzondere excursie ”

Interessant om op deze manier de Etna te leren kennen.

30 juli 2023 – Peter uit Nederland
“Indrukwekkend”

Mooie ervaring om een actieve vulkaan van zo dichtbij te zien. Uitleg van de gids is zeer boeiend. De weg naar boven (en beneden) is zeer hobbelig en bochtig, dus als je snel wagenziek wordt, ga dan voorin zitten.

23 juli 2023 – Susanne uit Nederland
“Top ervaring!”

Super leuke ervaring die je niet snel zal vergeten. Wow daarboven! Fijn met de uitleg die je krijgt! Je wordt er stil van. Ook de kinderen vonden het indrukwekkend

20 juli 2023 – Murielle uit Belgie
“Een mooie ervaring !!!”

We hebben met ons gezin een top middag/avond gehad. Een indrukwekkend stukje natuur met de nodige spanning . Eentje voor in de boeken.

11 juli 2023 – Judith uit Nederland
“Sunset Etna”

Het was een werkelijk magische tour richting de top van de Etna! De tourguide nam ons mee in het verhaal van de uitbarstingen van 2002. Met een busje ga je richting 3000m hoogte met een aantal tussenstops bij grote kraters. Erg interessant en spectaculair om te doen en te zien.

10 juli 2023 – Linda uit Nederland
“Hoog de Etna op”

Met de bus kom je heel ver de Etna op. Indrukwekkend om te zien. Helaas ging de zon achter de wolken en hebben we geen lava gloeiend gezien, maar daar moet je natuurlijk geluk mee hebben. Anniek communiceert snel en duidelijk, met goede tips

10 juli 2023 – Marion uit Nederland
“Fantastische ervaring”

Proficiat Anniek voor je duidelijke ,gedetailleerde en nuttige info. Alles perfect geregeld zodat je zorgeloos kan genieten van deze unieke ervaring .

9 juli 2023 – Ann uit België
“Genoten van de tocht in de avond naar de Etna”

Heel goed voorbereide tocht door Anniek Bakker van Etnasilcilie: heel duidelijke informatie. De tocht was zeer de moeite waard met een aantal stops; een goed engels sprekende Italiaan afkomstig uit de directe omgeving vertelde uitgebreid over de Etna en de daar voorkomende natuur, gelardeerd met anekdotes.

23 juni 2023 – Bert uit NL
“Mooie avond gehad op de Etna”

De support van Anniek en haar team hebben we als heel prestige en professioneel ervaren

5 juni 2023 – Wim uit Nederland
“Once in a lifetime”

Geweldige ervaring om op een vulkaan te staan. Top geregeld en een geweldig uitzicht

23 augustus 2022 – Guido uit Nederland
“‘s Morgens nog op zeeniveau en ‘s avonds de zon onder zien gaan op de Etna, a life time Experience ”

Heel vlot en correct geregeld, Anniek regelde extra jassen en een paar wandelstokken. Zeer enthousiaste gids die vol passie vertelde over zijn Etna. En de rit naar de top in een soort landrover-bus, maakte alles tot een waar avontuur. beneden 36 graden Celsius, boven rond de 12 graden, met prachtig uitzicht ?

19 augustus 2022 – René uit Nederland
“Top georganiseerd ”

Wat een mooie excursie! De gids sprak erg goed Engels en stond klaar om al je vragen te beantwoorden. Het was 8 graden boven, dus die lange broek en jas waren echt nodig!

18 augustus 2022 – Jolanda uit Nederland
“Super excursie met een fijne gids en mooie zonsondergang. ”

Via Google op de website van Aniek gekomen. Getwijfeld met t gezin Noord of Zuid overdag of s avonds. Het leek ons bijzonder om 's avonds de Etna op te gaan en daarom voor deze excursie gekozen. Het is een aanrader. Geen rijen, goede uitleg en mooie uitzichten/vergezichten. S Avonds mooi licht. Aniek heeft eea prima geregeld en gaf snel antwoord op onze vragen.

1 augustus 2022 – Annella uit Nederland
“Geweldige ervaring ”

Bezoek aan Etna, twijfel niet. Gewoon doen. Twijfel ook niet aan een lange broek en een jas want het is echt koud (en in Catania was het 38 graden). Op de ochtend zelf nog via Anniek de excursie geregeld, perfecte en snelle service ook. Kortom… 100% positief.

31 juli 2022 – Chris uit Nederland
“Geweldige service en geweldige trip”

Ik en mijn gezin hebben gister de excusie naar de Etna geboekt met zonsondergang. Ik mailde Anniek dat we graag naar de Etna wilden en in no-time kreeg ik tips en advies en was het geregeld. Ook zorgde ze ervoor dat wij warme jassen (echt nodig!) konden huren. Dank je wel Anniek!

30 juli 2022 – Heleen Prins uit Nederland
“Unieke zonsondergang op de Etna”

Een dag van te voren geboekt en dat ging allemaal heel soepel. Snel antwoord op mijn vragen per email door Aniek. We hadden gekozen voor de avond, omdat we dan ook de zonsondergang konden zien. Een unieke ervaring die op het surrealistische "maanlandschap"' onbeschrijfelijk was.

29 juli 2022 – Willem uit Nederland
“Magisch!”

Dit móet je gezien hebben! Geweldige beleving om op Mount Etna te lopen in de kraters te kijken en de sunset te aanschouwen. Onvergetelijke ervaring! Anniek tipte ons deze excursie. De communicatie gaat vlot en haar kennis en tips zijn erg waardevol. Zeer fijn!

26 juli 2022 – Linda uit Nederland
“Zeer leuke en mooie ervaring ”

Na de quad tour, de avond excursie op de Etna erachteraan gedaan. Ontzettend veel mooie en bijzondere dingen gezien en ook de informatie die verteld werd was bijzonder. Een hele mooie en bijzondere ervaring om bijna helemaal op de top van de Etna te kunnen zijn en letterlijk boven te wolken uit te komen. Prachtig uitzicht met een schitterende zonondergang!

15 juli 2022 – Larice uit Nederland
“De weg met de 4x4 bus was best heftig maar we hadden een plek voorin in de bus kunnen reserveren en dat wad erg prettig. Het uitzicht was fenomenaal”

We de dag van te voren gebeld en we kregen uitgebreide informatie. Het was goed georganiseerd.

28 juni 2022 – Michelle uit Nederland
“Een ervaring om nooit te vergeten !”

In onze vakantie-modus bedachten we pas op het laatste moment dat we de Edna wilden bezoeken, heel makkelijk kwamen we op de site terecht en daarna meteen contact gehad met Anniek, Super hoe ze ons heeft geholpen, vriendelijk, geduldig, gaf goede uitleg/advies en dat allemaal razendsnel !! We hebben de avondtour op de Edna gedaan, mooi, echt een ervaring en indrukwekkend, zeker de moeite waard (normaal zie je dan de ondergaande zon, maar wij hadden die dag de pech dat het heiig was, desalnietemin erg indrukwekkend) Ps neem (of huur waar je de bus in stapt) een warme jas mee, het is echt koud en veel wind bovenop de Edna !! Anniek erg bedankt voor je goede hulp !

27 juni 2022 – Rick en Yvonne uit Nederland
“Het was een gewelige ervaring. Zo mooi!!! Jammer dat er geen lava was maar dat is de natuur. ”

Anniek heeft ons super goed geholpen. Gaf onze duidelijke informatie en daardoor hebben we goed kunnen kiezen welke excursie bij ons het beste paste. We hadden de excursie een dag later gepland maar door omstandigheden wilde we graag de excursie een dag vervroegen. Anniek heeft het allemaal perfect geregeld voor ons. Ze heeft een dikke 10 verdiend!!!

15 juni 2022 – Sandro uit Nederland
“Wat een spektakel.”

Wat een spektakel vorige week 26 mei. De Etna is al eventjes actief en bij zonsondergang zie je prachtig de uitbarstingen en de lava stromen. Een meerwaarde is een verrekijker mee te nemen. Er gaat een professionele gids mee en gaat met een 4x4 voertuig tot 2900 meter hoogte. Echt een must see!

2 juni 2022 – Esther en Ron uit Nederland
“Geweldig”

Onvergetelijke ervaring bij zonsondergang. Alles goed geregeld door Anniek. Echt een aanrader!

28 mei 2022 – Ruud en Caren uit Nederland
“Schitterende ervaring”

Perfect contact en goed geregeld. Een hele bijzondere zonsondergang met vuurspuwende Etna.

28 mei 2022 – Ineke en Gert Jan uit Nederland
“Edna”

Fantastisch om de actieve vulkaan in het donker te aanschouwen.

27 mei 2022 – Dorette uit Nederland
“Spektakelstuk.........”

Op advies van Anniek gekozen voor de avondexcursie. Niets teveel gezegd. Na een spectaculaire rit met de zwarte bus (wat een beest) naar ruim 2900 meter. We boften met het weer, de bewolking lag veel lager dus het was helemaal helder. Van verre zagen we de rookpluim uit de berg opstijgen, nog niet wetende wat ons op de top te wachten stond. Ja het was koud, graadje 3 of 4, de straffe wind maakte het gevoel nog kouder, maar de vulkaan uitbarstingen maakte het spektakel compleet. Na een prachtige zonsondergang kunnen genieten van de lava spuwende berg, onbeschrijfelijk zo mooi. In het donker de lava stroom bergafwaarts gezien. Een aanrader voor iedereen die Sicilië bezoekt, wel een advies en klinkt gek, neem handschoenen mee. Anniek, nogmaals hartelijk dank voor excursie

24 mei 2022 – Wille en Bert uit Nederland uit Nederland
“Super ”

Fantastisch. Contact liep snel via app. Duidelijke info. De tocht zelf was fantastisch.. op verschillende plekken stops om uiteindelijk met zonsondergang de activiteit en lava stroom van de etna van dichtbij mee te maken. Absoluut je geld waard.

23 mei 2022 – Dirk uit Nederland
“Geweldige beleving”

Zeer gave tocht de Etna op, zonsondergang en een vuurspuwende vulkaan met lava stroom, geweldig. Perfect geregeld door Anniek die op het laatste moment nog warme jassen regelde voor ons. Eenmaal boven waren deze onmisbaar, was maar 3 á 4 graden met een koud windje op 2900 meter. Aanrader deze excursie………

22 mei 2022 – Pieter en Nicole uit Nederland
“Super ervaring!”

Alles super geregeld door Aniek. Ervaring om nooit te vergeten! Ook de weg naar boven is een hele belevenis. De tip om warme kleding aan te trekken, is zeker niet overbodig, het is echt steenkoud boven.

22 mei 2022 – Femke uit Nederland
€ 75,00 p.p.
Etna sunset & lava | 3 uur

Excursie aanvragen

We nemen binnen 1 uur contact met je op!

Geen vooruitbetaling
De betaling vindt plaats op de dag van de excursie.

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden voor de behandeling van mijn persoonsgegevens

Advies nodig of vragen? Ik help je graag met het kiezen van de juiste excursie!

Elke dag bereikbaar van 09.00 uur - 21.00 uur
(ook op zondag!)

Anniek:

(+31) 06-23370594
anniek@etnasicilie.nl

ANVR

Gecertificeerd reisleider