Etna Nord 2900 m. met 4×4 bus + kraters 2002

4,9 / 5bekijk alle beoordelingen
 • 100% tevredenheid garantie
 • Dé Sicilië specialist
 • Géén vooruitbetaling
Start tour:
Dagelijks vanaf 09.30 uur
Duur tour:
2,5 uur
Kosten:
€ 69,00 p.p. (kinderen < 12jaar € 50,00)
Excursie aanvragen

Etna Nord 2900 m. met 4×4 bus + kraters 2002

Wil jij een excursie van kwaliteit? Wil jij zo hoog mogelijk op de actieve Etna vulkaan? Dít is de excursie waarbij je met relatief weinig inspanning, zo hoog mogelijk komt, zoveel mogelijk te zien krijgt en een super begeleiding van de vulkaangids! Dit is de perfecte combinatie voor het ontdekken van de vulkaan, de lava en oude kraters. Dit is: Etna Nord 2900 m. met 4×4 bus + kraters 2002!

Inclusief 4×4 bus heen en terug én vulkaangids
Inclusief korte wandeling over de kratermond van de kraters van 2002
Inclusief korte wandeling panoramisch uitzichtpunt Observatorium Pizzi Deneri op 2900m hoogte

Deze excursie is elke dag mogelijk vanaf april t/m november normaalgesproken. De vertrektijden kunnen per periode verschillen, reserveren is daarom altijd noodzakelijk! De excursie kan ook met zonsondergang, dat is deze excursie: Etna Nord 2900m Sunset & lava.

Wat zie je tijdens de excursie:

De excursie naar 2900 meter Etna Nord start vanaf Piano Provenzana, Etna Nord. Met comfortabele 4×4 bussen rijd je via de onverharde lava weg de vulkaan op naar het astrofysich observatorium dat zich op 2805 meter hoogte bevindt.

Onderweg kun je genieten van prachtige uitzichten op oude kraters, het contrast tussen de natuur en de lava en mooie uitzichten op zee. Zo rijd je zo goed als langs de krater van 1809!

Etna Nord 2900m uitzicht top krater vulkaan - Tim Roosjen
Kraters 2002 wandeling vanaf 4x4 bus Tim Roosjen
Excursie Etna Nord 3000m top Etna vulkaan 4x4 bus
Kraters 2002 trekking vanaf de 4x4 bus - Etna Nord
Afdaling 4x4 bus op de Etna vulkaan

Eenmaal aangekomen op 2805 meter ga je een kleine trekking doen tot een hoogte van 2865 meter. Vanaf dit panoramische uitkijkpunt kijk je uit op de beroemde Valle del Bove, onder de actieve Noord-oost krater. De vulkaangids zal je hier het een en ander vertellen over de vulkaan. Je maakt hier een korte trekking van ongeveer 20/ 30 minuten in totaal waarbij je voldoende tijd hebt voor vragen en foto’s.

John Hammond Etna vulkaan 3000m
Groep Etna Nord 3000m sneeuw
Excursie Etna Nord 2900m 4x4 bus kraters 2002 stop - Tim Roosjen
Etna Nord top krater 2900 meter

Daarna ga je terug naar de 4×4 bus en daal je af naar 2100 meter hoogte. Hier maak je een tweede stop waarna een korte trekking van zo’n 20 minuten volgt over de rand van de krater van de uitbarsting van 2002. Na deze fantastische stop keer je terug naar de bus en brengt de bus je terug naar Piano Provenzana waar je de auto geparkeerd hebt.

Kratermond 2002 Etna
Straat Etna sneeuw 4x4 bus up 3000m
Wolken sneeuw Etna 3000m bus 4x4
Uitzicht natuur lava Etna Vulkaan

Gidsen & talen

De wandeling wordt begeleid door professioneel opgeleide vulkaangidsen. Deze gidsen spreken Italiaans, Engels en/of Frans en zullen je tijdens de wandeling het een en ander over de vulkaan en kraters vertellen. Geef bij je aanvraag aan welke taal jouw voorkeur heeft, zodat wij hier qua indeling kunnen proberen rekening mee te houden.

We zorgen er altijd voor dat er een gids bij is die sowieso Engels spreekt!

Excursie specificaties

 • Totale duur: 2,5 uur ongeveer
 • Hoogte startpunt: 1800 meter
 • Hoogste punt: 2865 meter
 • Moeilijkheidsgraad: Goed te doen voor iedereen

Vertrektijden*
De excursie is elke dag mogelijk (onder voorbehoud van het weer). Je kunt (onder voorbehoud van het weer) kiezen uit de volgende vertrektijden:

 • 09.30 uur*
 • 10.30 uur
 • 12.00 uur*
 • 13.30 uur*
 • 15.30 uur*
 • 17.30 uur (Excursie zoals overdag + zonsondergang op 2900m hoogte – € 75,00 p.p.)**

Je dient altijd 20/30 minuten van te voren aanwezig te zijn. Zo heb je naast voldoende tijd om te parkeren en te betalen voor de excursie, ook tijd om te wennen aan de hoogte voordat je verder omhoog gaat!

* De excursie is ENKEL op reservering op de genoemde tijden mogelijk. Zonder reservering is de vertrektijd niet gegarandeerd en geen gegarandeerde plek aan boord! Geef bij je aanvraag aan welk tijdstip jouw voorkeur heeft.

** Daarnaast is er ook de optie om de excursie met zonsondergang te doen. De vertrektijd is dan ongeveer 2 uur voor zonsondergang. Meer over deze excursie kun je hier lezen: Etna Nord met zonsondergang.

Prijs
De excursie kost € 69,00 per persoon. Daarnaast heb je met jouw reservering gegarandeerd plek én krijg je gratis extra advies en tips (in het Nederlands).

Kinderen van 4-12 jaar krijgen korting en betalen € 50,00 per kind. Kinderen van 0-3 jaar zijn gratis, mits ze bij de ouders/ verzorgers op schoot zitten.

Je hoeft NIETS vooraf te betalen. Wij werken volledig op basis van vertrouwen. Je kunt dus gewoon op de dag zelf betalen! Wij sturen je natuurlijk wél een bevestiging van je reservering met voucher, zodat jij (en de organisatie) weet dat jij gereserveerd hebt én diverse extra gratis tips!

Dit betekent ook dat je dus altijd gratis kunt annuleren en/of verplaatsen.

Inclusief:

4×4 Bus van Piano Provenzana naar 2900m
Tot aan het Observatorium Pizzi Deneri
Panoramisch uitzichtspunt op 2950m
Korte trekking van 20/30 minuten op 2900m hoogte
4×4 Bus van 2900m naar 2100m
Trekking 20/30 minuten over de kratermond van 2002
4×4 Bus van 2100m naar Piano Provenzana
Complete begeleiding gedurende de gehele excursie van een vulkaangids

Exlusief

X Eten en drinken
X Jas huur (€ 5,00)
X Schoenen huur (€ 5,00) – goede sportschoenen zijn voldoende
X Parkeerplaats Piano Provenzana (€ 3,00 per auto per dag)
X Fooi voor de chauffeur en gids (niet verplicht)

De excursie is elke dag mogelijk op reservering. De eerste bus vertrekt in principe rond 09.30 uur waarbij vol=vol geldt. De volgende vertrektijd is rond 10.30 uur, 12.00 uur, 13.30 uur en 15.30 uur. Je kunt ook voor de excursie mét zonsondergang kiezen. Deze vertrekt tussen 17.00 en 18.00 uur (afhankelijk van de ondergaande zon).

Let op dat er in een bus 19 tot 34 personen kunnen (afhankelijk van de bus), dus er zijn echt gelimiteerde plaatsen!

Bus 4x4 Etna Nord sneeuw top
Etna vulkaan sneeuw 2900m
Route Etna bus 4x4 da Piano Provenzana
Krater Etna Nord 1809 trekking bus 4x4

Je kunt de auto op Piano Provenzana parkeren. Dit is betaald parkeren. Een parkeerwachter rijdt hier rond. Ook kun je een parkeerticket kopen bij de ticket-office van de excursie.

Vereisten

Deze excursie is in principe heel goed te doen voor iedereen. Kinderen vanaf 2 jaar lopen de excursie ook mee, evenals mensen met lichte loopproblemen. Je kunt altijd onderweg bepalen om niet verder te lopen, of om dichtbij de bus te blijven. Zo heb je zelf de vrijheid.

De excursie is niet geschikt voor:

 • Mensen met hart- en/of longproblemen
 • Zwangeren (ook niet als je nog maar net zwanger bent)
 • Kinderen van 0 tot 9 maanden (i.v.m. de oortjes)
 • Mensen met zware lichamelijke beperkingen

Kleding tips

Schoenen
Het advies is om bergschoenen te dragen. Je loopt namelijk wel op oneffen terrein en lava kan scherp zijn. Daarnaast loop je soms op los ‘lava-zand’, wat ervoor kan zorgen dat het in je schoenen komt. Hoge schoenen, of in ieder geval hoge sokken zijn dan fijn om je enkels te beschermen.

Veel mensen doen de excursie overigens gewoon op goede sportschoenen. Dit is prima te doen. Houd er wel rekening mee dat ze stoffig worden!

Wil je liever wel bergschoenen, dan kun je deze ter plaatse huren in een van de souvenir winkeltjes. Dit kost € 5,00 per paar. Denk zelf om goede sokken!

Kleding
Draag altijd kleding in laagjes. Het kan op 2900 meter hoogte namelijk echt een stuk frisser zijn. Dit komt vooral door de bijzondere wind op de Etna vulkaan. Persoonlijk vind ik de wind vervelend aan mijn oren. Daarom adviseer ik vaak een hoodie of jas met capuchon of sjaal of muts mee te nemen.

Je kunt ook een jas huren op Piano Provenzana in een van de souvenir winkeltjes. De kosten hiervoor bedragen € 5,00 per jas. Het is ook mogelijk om deze alvast via ons te huren, zodat wij zorgen dat ze voor je klaar liggen en je precies weet waar je heen moet! (Geef je maat door!)

Tip: draag kleurrijke kleding, dan valt mooier op op foto’s met de zwarte lava en blauwe lucht! (denk aan geel & rood)

Overig
Verder raden we een zonnebril en pet aan. De zon kan heel fel zijn en hoe hoger, hoe sneller je verbrand. P.s. denk dus ook om zonnebrand! Je telefoon loopt overigens ook sneller leeg hoog op de vulkaan. Denk dus aan een lader voor eenmaal terug in de auto, of neem een powerbank mee.

Krater 2002 vanaf 2300m Etna Vulkaan
Oude kraters Etna vulkaan Etna Nord
Biglietteria Piano Provenzana excursie Etna Nord

Weer

Niets is zo veranderlijk op Sicilië als het weer. Vooral rondom de Etna vulkaan. Dit komt doordat de vulkaan magnetische velden heeft waardoor de wind vaak verandert. Houd er dus rekening mee dat de vooruitzichten continu kunnen veranderen. Het beste kun je 1 dan van tevoren kijken ongeveer. Zoek dan op Google op: “Weer Piano Provenzana”, dan heb je een idee van het weer op 1800 meter hoogte.

Ook met ‘minder mooi weer’ kan de excursie doorgaan. Je hebt dan misschien wel iets minder zicht, maar dit kan het ook weer spannender en specialer maken. Met lichte regen gaat de excursie ook door. Wel kan het zijn dat de excursie ingekort of aangepast moet worden. De veiligheid van de deelnemers en gidsen staat namelijk altijd voorop!

Met onweer (en/of kan op onweer) zal de excursie eerder onderbroken worden en kan het voorkomen dat je de bus niet uit mag. Dit komt omdat de lava (vooral bij de kraters van 2002) vol met ijzer zit. Dit trekt bliksem aan. (Gedeeltelijke) teruggave van geld is helaas niet mogelijk. Maar zoals aangegeven, kun je zelf altijd annuleren en/of verplaatsen, dit is gratis!

Excursie aanvragen

Talen die door de gidsen worden gesproken

 • Engels
 • Frans
 • Italiaans

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling
4,9 / 5
Beoordelingsoverzicht
De excursie
4,9 / 5
Service Etna Sicilië
5,0 / 5
Prijs/kwaliteit
4,7 / 5
“Heel goed geregeld, leuke excursie ”

Via de mail heel goed contact met Anniek en snelle service. Goede uitleg over route, nodige voorbereiding etc. Wegens ziekte moesten we onze excursie met een dag verzetten en ook dat werd heel soepel en snel geregeld. De ingeschakelde operator was goed. Comfortabele bus en goede gids met veel lokale kennis en informatie. Kan van harte aanbevelen.

14 mei 2024 – Rein uit Nederland
“Etna met 2 kids (3 &7)”

De excursie vanaf etna noord met 4x4 bus en stukjes wandelen onder begeleiding van de gids was ook voor de kinderen goed te doen. Je ziet de etna van dichtbij en verschillende kraters. Een hele belevenis! Aniek heeft ons goed geadviseerd en alles was in orde op de dag zelf! Een gids die duidelijk veel van het gebied wist en enthousiast kon vertellen! Daarnaast kregen we ook leuke tips van Aniek voor ons verdere verblijf waarvan we een heel aantal hebben opgevolgd!

8 mei 2024 – Lienke uit Nederland
“Heel tevreden, fijne service en Etna advies op maat!”

Gebruik gemaakt van de diensten van Anniek en heel tevreden. Werden binnen 5 minuten teruggebeld. Heldere informatie waarbij doorgevraagd werd over onze wensen en verwachtingen. Gaf advies op maat wat later heel goed uitpakte. Info kwam snel via telefoon en mail. Mooie trip naar Erna Noord gehad. Goede en enthousiaste gids. Alles goed geregeld. Kregen van Anniek ook nog aantal tips voor betaalbare adresjes om te eten. Dankbaar gebruik van gemaakt. Fijne service. Doen meer dan je mag verwachten dus echte aanrader.

1 mei 2024 – Ingrid uit Nederland
“Indrukwekkende omgeving en zeer goed verzorgde tour.”

Ondanks de onverwacht 's nachts gevallen sneeuw en harde wind op 2900 meter hoogte werd de tour in iets aangepaste vorm alsnog volbracht. Een leuke gids die goed Engels sprak en inhoudelijk interessante dingen te vertellen had. De omgeving is prachtig en indrukwekkend om te zien. Mijn vader (78) vond de wandelingen iets te zwaar, hij kon zonder problemen deze momenten in het busje blijven. Het regelen van de tour verliep goed. En de informatie vooraf en tijdens de tour was duidelijk en correct. We kregen zelfs een WhatsApp bericht van Anniek toen we al ter plaatse waren om ons te informeren dat vanwege het sneeuwvrij maken van de weg naar boven de tour iets later zou starten. We raden deze tour aan als je wel veel wil zien maar niet teveel wilt wandelen. We raden etnasicilië aan om het te regelen vanwegen de zeer goede service.

28 april 2024 – Monique uit Nederland
“Echt een heel mooie ervaring”

Een echte aanrader, alles goed geregeld! Een mooi ervaring om zo de Etna te bezoeken. Prima uitleg. Goed te doen qua heel korte wandelingen in laag tempo. Grootste deel in bus op weg naar bijna de top. Bizar mooie landschappen!

27 april 2024 – Frank vd Oetelaar uit Nederland
“Top geregeld”

Nuttige tips. Duidelijke communicatie en zeer responsief.

11 april 2024 – Mike uit Belgie
“Mooie ervaring”

Fijn om zo georganiseerd, vertrouwd een excursie te kunnen doen. Goede informatie vooraf en tijdens; nergens anders mee bezig geweest dan het indrukwekkende Etnagebied te ervaren. Tof! Dank je wel!

11 april 2024 – Caroline uit Nederland
“"Top" -locatie”

De tocht met een 'monstertruck' ( met comfortabele stoelen) met grote rupsbanden was een bijzonder ervaring . Het was prachtig helder weer en we reden bijna tot de top va de Etna over zwart lava. Boven was een pittige koude wind , maar daar waren we voor gewaarschuwd. Op een lager gedeelte ook nog een stuk naar een kraterrand gelopen. Al met al een bijzonder ervaring ! Anniek had ook nog een tip gegeven voor een leuk restaurant , halverwege de weg terug naar de bewoonde wereld. Ook een aanrader.

20 maart 2024 – Geerjanne uit Nederland
“Indrukwekkend”

We stapten halverwege de Etna in een bus die ons naar 2900 m bracht. De tocht was spectaculair. De diepe kraters, het zwarte lava landschap en boven op de sneeuw waren indrukwekkend. Onze gids vertelde in het engels over de vulkaan waardoor je begreep hoe een uitbarsting tot stand komt. Zeer aan te raden excursie.

13 november 2023 – Hanna uit Nederland
“TOP Service, TOP beleving!”

Dit moet je mijn inzien gedaan hebben als je op Sicilië verblijft! Het was voor ons een ongelofelijke ervaring en de beste hoogste en mooist kant van de Etna. Dit met krachtige monster bussen. Er wordt prachtig in beeld gebracht wat de uitbarsting van 2002 gedaan heeft. Parking in overvloed voor 4€ Kinderen met een Disibility kaart mogen zelf volledig gratis mee!

4 november 2023 – Raf uit België
“De excursie was leuk en leerzaam. Je weet wat een vulkaan is, maar het zo van dichtbij zien heeft je is echt een beeld”

Locatie is goed bereikbaar en ook de parkeergelegenheid is goed. Het ontvangst is uitermate vriendelijk en ook de excursie zelf was een fijne trip.

23 oktober 2023 – Remko uit Nederland
“Een mooie ervaring!”

Terwijl de andere 2 naar de top gingen heb ik samen met de jongste (8) deze excursie gedaan. Anniek had alles top geregeld, zelfs goede tips voor de lunch en we kwamen tegelijk terug met de andere 2 die de andere excursie hadden gedaan. Er was extreem veel wind die dag maar we werden goed begeleid en hebben een mooie ervaring gehad.

22 oktober 2023 – Kitty uit Nederland
“Zeker moeite waard”

Vandaag de excursie gedaan op advies van Anniek. Dit omdat mijn vader niet super goed te been is. Nou we hebben echt genoten van de hobbelige weg, mooie uitkijkpunten over de Etna en de kundige tourleider. Was echt de moeite waard. Thanks

13 oktober 2023 – Ramona uit Nederland
“Super”

We waren weer eens veel te laat met een boeking maar Anniek heeft ons er toch bij kunnen voegen en geregeld dat wij de volgende dag nog mee konden. Super trip veel gezien, duidelijke uitleg. Een hele ervaring

6 oktober 2023 – Melinde uit Nederland
“Top excursie.”

Gisteren de tocht naar/op de Etna gedaan. De rit er naar toe was al een prachtig uitzicht op de gestolde lava stromen. Aan gekomen bij de ticketoffice,de aanmelding gegeven en betaald. De vooraf boeking bij jou was erg handig. We kregen een polsbandje voor de bus. De tocht/excursie was indrukwekkend. Simone,de gids,deed de uitleg zeer uitgebreiduit in 3 talen,Italiaans,Frans en Engels.  De tocht duurde ongeveer 2.5 uur met 1 stop bij een krater en 1 op met een uitzichtpunt op de Etna en op de terugweg bij nog een grote krater met uitleg van Simone. De excursie was zeer interessant en zeker de moeite waard,we hadden het niet willen missen. Zeker een aanrader. Bedankt voor het vooraf boeken bij jou,super geregeld en geen teleurstelling als de bus vol geboekt is bij aankomst. Groet vanuit Sicilie.

21 september 2023 – Richard uit Nederland
“Perfecte service”

We hadden een mail gestuurd met het verzoek voor de excursie om 12:00. Al snel kreeg ik een mail terug dat dit, gezien de weersverwachtingen, niet het beste tijdstip zou zijn. Advies was om zo vroeg mogelijk te gaan, dus 10:30 werd het. Andere dagen waren ook geen optie want de weersvooruitzichten waren niet best voor de volgende dagen. Een dag voor de excursie werd ik gebeld door Etna Travel Service. Het was beter om nog eerder te komen. Uiteindelijk waren we er om 9:00 uur. Het was echt flink bewolkt. Dat betekende dus weinig zicht. Meteen werd al aangeboden dat we maar de helft hoefden te betalen. Dat is nog is service! Ze zouden onderweg kijken hoever we de Etna op konden. Uiteindelijk een paar stops gemaakt. Maar halverwege was het zicht al zo slecht dat we de krater waar we gestopt waren eigenlijk niet konden zien. De bus is nog wel doorgereden naar 2900 meter, maar daar was het echt slecht en zijn we ook niet de bus uit geweest. Het was jammer dat het weer niet zo geweldig was, daar kan niemand iets aan doen natuurlijk, maar de service en advies van Marieke en de tourorganisatie was perfect. Al met al had het ook wel iets magisch om de vulkaan op deze wijze te zien. We hebben nu alle reden om nog een keer terug te gaan, met hopelijk wel mooi weer. Dan zullen we zeker weer hier boeken.

14 september 2023 – Marcel uit Nederland
“Goed georganiseerde avontuurlijke ervaring”

Heel duidelijke en volledige info ontvangen per mail, en direct antwoord gekregen op al onze vragen. Ter plaatse in Sicilië zorgzame verdeling van de groepen zodat mensen met dezelfde taal op dezelfde bus zaten ; avontuurlijke rit met 4x4 bus off-road; begeleiding door gepassioneerde gids die zijn fascinatie rond de Etna met ons deelde ;

8 september 2023 – Erik uit Belgie
“Wat een beleving!! Met je rolstoel boven op de Etna”

Je zult maar met je rolstoel boven op de etna willen zitten! Deze organisatie maakt die droom werkelijk. Met een grote terreinwagen, waar je zeer deskundig wordt ingetild, kan het feest beginnen! Tijdens de eerste 2 stops kun je nog uit de truck maar dat wordt bij de 3e stop ruimschoots goed gemaakt. Terwijl de normale lopers hun programma afwerken, neemt chaffeur pietro je mee naar 2 waanzinnige lokaties bij het observatorium. Ook de verhalen over de haat liefde verhouding van de bewoners met de vulkaan waren prachtig. Highlite van mijn vakantie op sicilie ?

4 augustus 2023 – Peter Kunnen uit Nederland
“Prachtige ervaring!”

Anniek Bakker heeft dit allemaal perfect voor ons geregeld. We zijn met een grote bus de Etna opgereden (je wordt echt even door elkaar geschud!). Bijna onaardse omgeving en de gids vertelt gepassioneerd van alles over de vulkaan (z'n Engels is niet super maar goed genoeg om het allemaal te volgen). Echt een aanrader!!! Nogmaals bedankt Anniek voor de goede service!

22 juli 2023 – Bob uit Nederland
“Geweldige ervaring!!”

Met ons gezin (kids van 13 en 16 jaar) deze bustrip gedaan. Echt een aanrader! Vooraf zeer goede informatie per email van Etnasicilie.nl Daar hadden we echt veel aan! Echt indrukwekkend om al die lava en kraters in het echt te zien!

17 juli 2023 – Sabine uit Nederland
“Super communicatie en zeer fijne excursie!”

We hebben vandaag de noordkant van de Etna bezocht en het was meer dan de moeite. Zeker een aanrader, we hadden een super goede gids die alles uitlegde en ons de kans gaf om mooie foto's te nemen. Op het hoogste punt, was er wel heel veel wind dus vergeet zeker je jasje niet mee te nemen maar doe zeker geen hoofddeksel op want deze gaat vliegen. Wij raden deze trip aan, het is ook niet heel toeristisch aan de noordkant wat ook een pluspunt is als je van rust en natuur houdt. Ook vooraf de communicatie was meer dan in orde. Kon heel wat vragen stellen vooraf via WhatsApp omdat mijn partner een chronische longziekte heeft. We hebben alle uitleg gekregen en dus heeft hij er ook dubbel en dik van kunnen meegenieten, er werd rekening gehouden met hem tijdens de excursie. Enorm bedankt voor de vlotte communicatie en informatie!

8 juli 2023 – Glenn uit Belgie
“Etna Nord”

Redelijk last minute de avond van te voren willen boeken, werd al aangegeven dat de boekingen al redelijk vol zaten maar dat er gekeken kon worden naar een andere aanbieder voor een iets hogere prijs. We waren flexibel dus zijn uiteindelijk een dag later gegaan en konden we ons gewoon zonder problemen aanmelden. Contact via de mail was soepel. We werden verwacht om de afgesproken tijd en de excursie was super. best hobbelig maar dat maakte het ook leuk. In het Engels werd alles uitgelegd en met veel enthousiasme werden onze vragen beantwoord.

30 juni 2023 – Julian uit Nederland
“Etna Nord”

We hadden een prachtige dag door de perfecte organisatie en ook het fantastische weer. De begeleider sprak zowel engels als duits en was zeer vriendelijk en zeer informatief. Kortom een geweldige dag

28 juni 2023 – K. van Gurp uit Nederland
“Ondanks het wat mindere weer was het zeer zeker de moeite waard ! ”

Anniek van Etnasicilie.nl heeft ons erg goed geholpen. Ook op andere praktische vragen heeft zij ons advies gegeven. Anniek reageert snel op vragen.

16 juni 2023 – Coen uit Nederland
“Prachtige ervaring op de Etna!”

Op advies van Anniek hebben we de excursie naar Etna Noord geboekt. Een top excursie! Goede gids die veel vertelde, op 3 plekken uit de bus om rond te wandelen! Ontzettend fijn dat we informatie van Anniek gewoon in het Nederlands konden opvragen van iemand die de juiste info geeft. Duidelijk, eerlijk en goed advies. Prima service! Ook super dat we de tickets via Anniek konden regelen. Alles was top in orde en de tickets lagen klaar bij de kassa. Dus zeker een aanrader voor ieder die de Etna op wil.

13 juni 2023 – Ingrid uit Nederland
“Etna Nord met de Torsus was geweldig!”

We hebben gisteren de excursie gedaan met gids Francisco , en het was geweldig!! Het weer was niet top maar dat had ook z’n charmes! Het is echt n beleving en mega om te zien, hoe machtig de natuur is!! De rit met de Torsus was zeer indrukwekkend! We hadden n jas gehuurd wat erg fijn was, omdat onze eigen spijker jacks nu droog bleven!! Bedankt voor je mails en uitleg Anniek!!

4 juni 2023 – Germa uit Nederland
“Prima excursie naar de Noordkant van de Etna.”

We hebben allebei van de excursie genoten en van de goede uitleg van de gids.

30 mei 2023 – John uit Nederland
“Etna, een fantastische trip op hoogte”

Op meerdere apps en sites al mogelijkheden gevonden om de Etna te bekijken, maar de site etnasicilie.nl vonden we een beter en helder overzicht geven van de diverse mogelijkheden die er zijn. Na overleg hadden we deze optie, met onze groep van zes. Werkelijk een super gave trip omhoog! Ondanks de bewolking op een zekere hoogte was er regelmatig een fantastisch uitzicht en het was ook onwijs gaaf dat er juist een dikke laag sneeuw nog lag op het allerhoogste gedeelte. Een goede gids gaf op meerdere plekken een goed uitleg of aanvullende info. Echt een aanrader! En nog bedankt voor de extra toelichting per mail !

9 mei 2023 – Johan uit Nederland
“Een prachtige tour.”

Ik heb contact gezocht met Anniek omdat ik ondanks mijn beperking bij het lopen de Etna wilde bezoeken met ons gezin. Anniek heeft de tip gegeven Etna noord te doen, omdat voor mij toegankelijker zou zijn. We zijn met het hele gezin met de 4x4 bus naar 2900 meter gereden. Vandaar uit door de sneeuw naar het uitkijkpunt gelopen. Er was een gezellige gids in de bus die goed op mij lette en het hele gezelschap op de terugweg trakteerde op prachtige Italiaanse liedjes. Bij de stop bij de 2002 krater kon ik een stukje meelopen en terug toen het me wat te zwaar werd. De bus stond op me te wachten voordat hij doorreed voor de anderen. Fantastisch. Kortom de Etna is voor ons een prachtige ervaring geweest. Top geregeld door Anniek.

5 mei 2023 – Nel Reus uit Nederland
“Prachtige mooi excursie ”

We wilden graag de Etna bekijken. En kwamen bij de website van etnasicilie.nl Aniek heeft alles tot in de puntjes voor ons geregeld. Ook toen we besloten(vanwege het weer) op een andere dage te gaan. Heeft Aniek alles snel omgeboekt. Top gedaan!!

5 mei 2023 – Olaf uit Nederland
“Geweldige en uitgebreide service van Anniek”

Soms kom je op de website dingen tegen waar je twijfels over hebt omdat het té goed lijkt om waar te zijn. Dit is er één van. Wij waren heel erg zoekende hoe we het bezoek aan de Etna het beste konden aanpakken met kinderen. Na meerdere websites te hebben geraadpleegd (waar we nog steeds niet uitkwamen ) las ik over Anniek van Etnasicilie.nl . Ik heb contact met haar opgenomen en wat een verademing! Haar advies is inderdaad gratis, zeer uitgebreid en volstrekt helder. We hebben gelijk via haar geboekt en vandaag hebben we de Etna bezocht zonder bijkomstige kosten. Bij haar konden we ook heel gemakkelijk schuiven van data, zij regelde alles. Als je dus zoekt naar een betrouwbaar persoon die gratis advies geeft over je aankomend bezoek, neem dan contact op met Anniek van etnasicilie.nl. Anniek nogmaals BEDANKT!

29 april 2023 – Paula uit Nederland
“Wat een mooie ervaring !”

Vanaf Piano Provenzana met een off-road bus de Etna op. Prachtige vergezichten en prachtige natuur. Onze gids kon zeer enthousiast vertellen en liet ons kennismaken met het observatorium en de mooie kraters. Echt de moeite waard !

21 november 2022 – Annette uit Nederland
“Mooie afwisselende excursie”

Leuke afwisselende excursie voor ons als gezin. (Kinderen tussen 11-17 jaar) Stoere bus, mooie uitzichten, (korte)wandeltochten. En dat met een aardige gids die zelf in de buurt woont en heel veel weet en vertelt. Aardrijkskunde in je vakkenpakket (dochter) wordt met deze excursie levendig!

26 oktober 2022 – Mirjam uit Nederland
“Etna Noord”

We wilden tijdens de vakantie graag de Etna op maar hadden in ons gezelschap iemand die minder goed loopt. We kwamen in contact met Anniek (toevalig via een wijnexcursie, zie andere review) en die heeft ons fantastisch geadviseerd! We gingen de Etna op met een grote 4x4 bus en hadden twee kleine wandelingen. Een op de top van Etna Noord en een bij de eruptie van 2002. Prachtige tochtjes. Ik kan een heel verhaal opschrijven maar je moet het gewoon doen. Anniek bedankt voor al jouw moeite en snelle reacties!

24 september 2022 – Sander uit Nederland
“Geweldig!”

Wij hebben de excursie met de bus gedaan waarbij je ook 2 keer een korte wandeling maakt. Super mooie omgeving met geweldig uitzicht. Zeer leuke excursie, mede door toelichting van de gids.

15 september 2022 – Sascha uit Nederland
“Etna Noord ”

Wat een geweldige trip naar 2900m Adembenemend , je voelt je klein als mens. De natuur is krachtig. Neem de tijd daarboven om te herbronnen. Gewoon de max! Doen!

25 augustus 2022 – Ann uit België
“Ondanks het onzekere weer toch een unieke beleving via Etna Nord”

Dankzij de duidelijke en inspirerende uitleg van Anniek kozen we om de Etna excursie via Etna Nord in de ochtend te doen en optioneel de kabellift via Etna Zuid voor de latere namiddag gereserveerd. De inschrijving en vouchers waren perfect door Anniek geregeld. Om 10 u 30 zijn we met de speciale trucks de Etna letterlijk "opgeklommen". De Engelstalige uitleg was perfect en ook de wandelingen aan het observatorium en rond de krater van 2002 waren leerrijk over de "onvoorspelbaarheid" van de vulkaan. Het slechte weer (veel mist en ook intense regenbuien) heeft ons de namiddagtocht doen afgelasten; iets wat Anniek volledig voor ons uit handen heeft genomen. Gewoon een topervaring voor een redelijke prijs naar een "echte" krater, niks in vergelijking met deze op de Canarische eilanden die we allemaal reeds bezochten.

16 augustus 2022 – Dirk uit Nederland
“Fantastische ervaring”

Goed verzorgde tocht met leuke en vlotte gids en met een fantastische bestemming!

15 augustus 2022 – Harm Jan uit Nederland
“Fijne ervaring, geweldige uitzichten met een bijzondere pluim voor Anniek die alles fantastisch georganiseerd heeft.”

Anniek Bakker heeft onze trip 48 uur op voorhand schitterend georganiseerd. Een combinatie van enkele mensen die deze trip maakten en anderen die naar de top gingen. We gingen samen naar 2900 m en daar splitsten we op. We hadden een mooi zicht op het hoogste punt van de Etna en gingen nadien naar de kraters van 2002. Heel mooi, kort wandelingetje en nadien met de minibus terug naar het vertrekpunt. Anniek had ons nog enkele tips gegeven, zodat we onze tijd nog konden opvullen terwijl de anderen aan de afdaling van de Etna bezig waren, waarvoor onze welgemeende dank. Dikke pluim voor Anniek Bakker!!

27 juli 2022 – Ann uit Nederland
“Mooie tocht naar 2900 meter op j juli 2022”

Al eerder op de Etna geweest, aar aan de zuidkant en niet zo hoog en ook niet off-road. Deze tour was een belevenis. Het weer was uitstekend. Helaas geen vloeibare lavastromen :-) Onze gids, Giordano gaf veel uitleg met persoonlijke aandacht in prima Engels. Het was een verademing om deze tocht via Anniek Bakker te regelen. Heel vriendelijk, snel en adequaat. Pet je af hiervoor. (ook wel een anders meegemaakt).

11 juli 2022 – Ton en Carla uit Nederland
“Anniek heeft beide keren alles perfect en snel geregeld zelfs toen we de avond voor de excursie naar Etna Nord nog boekten heeft ze toch nog geregeld dat we mee konden. Top! ”

We hebben bij Etna Sud de excursie met kabelbaan+off road bus gedaan en bij Etna Nord met de off road bus + gids/vulcanoloog gedaan.Allebei fantastische ervaringen en totaal verschillend. Waar je aan de zuidkant eenmaal weer beneden alle kanten op kunt wandelen en kraters kunt bekijken wordt er aan de noordkant heel veel verteld door de vulcanoloog, echt heel interessant en zeer de moeite waard. Prachtige uitzichten op de rokende Etna.

25 juni 2022 – Corrie uit Nederland
“Etna Noord”

Via internet gevonden en gebeld met Anniek, zij is Nederlandse. Bellen, mailen of whatsapp is dus geen probleem. Anniek stuurde mij uitgebreide informatie over een tocht naar de top van de Etna Noord en over de Alcantara kloof. Vooral de juiste links van Google Maps daarbij waren heel handig . Beide excursies gedaan. En waren uitstekend bevallen. Top

20 juni 2022 – Rwin uit Nederland
“Excursie Etna Nord 1/6/2022”

Excursie geboekt via Anniek. Inschrijven, binnen het 1/2 uur een mailtje met de mogelijkheden. Toegestemd en vrij snel een mail met de boekingspapieren en route beschrijving. Etna Nord is een aanrader omdat je tot 2850 meter komt met zicht op de top met rook en momenteel lavastromen. De zeer ervaren en goed Engels sprekende gids gaf aan dat je vanaf de zuidkant momenteel geen lavastromen kunt zien. Geen kabelbaan maar wel een enerverende tocht met de bus naar boven. Het was niet koud maar het waait er wel erg hard. Kortom een aanrader.

2 juni 2022 – Martin en Ria uit Nederland
“Actieve Etna van dichtbij”

Met de bus naar boven, daar klein stukje gelopen, en toen heel goed zicht op de actieve etna. Rook en stenen zag je duidelijk uit de Etna komen. Met avond/nacht was het wellicht nog mooier geweest, dan zie je ook echt de rode gloed. (daarom 4 ipv 5 sterren) Anniek van Etnasicilie had deze (en een andere tour) goed voor ons geregeld, ze denkt echt mee welke excursie het beste is. Tour zelf was ook goed georganiseerd.

1 juni 2022 – Hans uit Nederland
“Geweldige dag op de Etna”

Op 18 mei een hele mooie excursie gedaan naar de Etna. De avond ervoor last minute geboekt via Anniek die alles zo fantastisch voor ons heeft geregeld, echt heel klantvriendelijk! De excursie onder zeer deskundige begeleiding van Vincenzo naar de aktieve vulkaan was een geweldige ervaring om nooit meer te vergeten. Ik raad deze excursie aan iedereen aan!

19 mei 2022 – Marnix uit Nederland
“Een onvergetelijke ontmoeting met de Etna”

De excursie was interessant, fantastische ervaring om over de Etna te rijden. De vriendelijke gids wist veel te vertellen. Het was onvergetelijk te zien hoe indrukwekkend de Etna is.

5 mei 2022 – Ali uit Nederland
“Just do it”

Wat waren wij blij dat Anniek ons op de late avond nog een berichtje stuurde dat het gelukt was om de volgende dag een toer Etna Nord te mogen doen. Wat een onvergetelijke adembenemende trip. De verwoestende impact van de Etna worden duidelijk zichtbaar en naast het observatorium ruik je de zwavellucht naast een permanente rookpluim van de Etna. Dit hadden we voor geen goud willen missen. Ben je in de buurt: gewoon doen. En nogmaals dank Anniek voor je snelle hulp en fijne contact via e-mail en whatsapp.

3 augustus 2021 – Remko uit Nederland
€ 69,00 p.p. (kinderen € 50,00)
Etna Nord 2900 meter met off-road bus + kraters 2002

Excursie aanvragen

We nemen binnen 1 uur contact met je op!

Geen vooruitbetaling
De betaling vindt plaats op de dag van de excursie.

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden voor de behandeling van mijn persoonsgegevens

Advies nodig of vragen? Ik help je graag met het kiezen van de juiste excursie!

Elke dag bereikbaar van 09.00 uur - 21.00 uur
(ook op zondag!)

Anniek:

(+31) 06-23370594
anniek@etnasicilie.nl

ANVR

Gecertificeerd reisleider