Etna Nord 2900 meter met off-road bus

5 / 5bekijk alle beoordelingen
  • 100% tevredenheid garantie
  • Dé Sicilië specialist
  • Géén vooruitbetaling
Start tour:
Dagelijks vanaf 10.30 uur
Duur tour:
2,5 uur
Kosten:
€ 66,00 p.p. (kinderen < 12jaar € 48,00)
Excursie aanvragen

Wat zie je tijdens de excursie:

De excursie naar 2900 meter Etna Nord start vanaf Piano Provenzana, Etna Nord. Met comfortabele 4×4 bussen rijd je via de onverharde weg de vulkaan op naar het astrofysich observatorium dat zich op 2805 meter hoogte bevindt.

Onderweg kun je genieten van prachtige uitzichten op oude kraters, het contrast tussen de natuur en de lava en mooie uitzichten op zee.

Etna Nord top krater
Uitzicht Etna Nord op 2900 m

Eenmaal aangekomen op 2805 meter ga je een kleine trekking doen tot een hoogte van 2865 meter. Vanaf dit uitkijkpunt kijk je uit op de beroemde Valle del Bove, onder de Noord-oost krater. De vulkaangids zal je hier het een en ander vertellen over de vulkaan.

Daarna ga je terug naar de 4×4 bus en daal je af naar 2100 meter hoogte. Hier maak je een tweede stop waarna een korte trekking van zo’n 20 minuten volgt over de rand van de krater van de uitbarsting van 2002. Via een redelijk stijl pad over lavazand daal je weer af naar de 4×4 bus die je weer terug rijdt naar Piano Provenzana.

Gidsen & talen

De wandeling wordt begeleid door opgeleide vulkaangidsen. Deze gidsen spreken Italiaans, Engels & Frans en zullen je tijdens de wandeling het een en ander over de vulkaan en kraters vertellen. Geef bij je aanvraag aan welke taal jouw voorkeur heeft, zodat wij hier qua indeling kunnen proberen rekening mee te houden.

Excursie specificaties

  • Duur: 2,5 uur ongeveer
  • Hoogte startpunt: 1800 meter
  • Hoogste punt: 2865 meter
  • Moeilijkheidsgraad: Goed te doen voor toeristen

De excursie is elke dag mogelijk op reservering. De eerste bus vertrekt in principe rond 10.30 uur waarbij vol=vol geldt. De tijden hierna gaan op basis van het aantal personen, waarbij ze wachten tot de bus vol zit.

Boek jij deze excursie vooruit via Etnasicilie.nl, dan kunnen we je de vertrektijd van 10.30 uur (met 15 minuten speling) garanderen!

Je kunt de auto op Piano Provenzana parkeren. Dit is betaald parkeren. Een parkeerwachter rijdt hier rond.

Vereisten

Wij adviseren om tijdens de wandeling goede wandelschoenen te dragen. Deze zijn eventueel ook te huur bij de souvenirs winkeltjes.

Daarnaast dien je laagjes kleding te dragen en een jas (is ook te huur) mee te nemen. Het weer kan namelijk snel veranderen in de bergen. Daarnaast zul je ook meer wind ervaren op 2865 meter hoogte.

Neem verder altijd wat te drinken en eten mee tijdens de excursie.

Excursie aanvragen

Talen die door de gidsen worden gesproken

  • Engels
  • Frans
  • Italiaans

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling
5,0 / 5
Beoordelingsoverzicht
De excursie
5,0 / 5
Service Etna Sicilië
5,0 / 5
Prijs/kwaliteit
5,0 / 5
“Just do it”

Wat waren wij blij dat Anniek ons op de late avond nog een berichtje stuurde dat het gelukt was om de volgende dag een toer Etna Nord te mogen doen. Wat een onvergetelijke adembenemende trip. De verwoestende impact van de Etna worden duidelijk zichtbaar en naast het observatorium ruik je de zwavellucht naast een permanente rookpluim van de Etna. Dit hadden we voor geen goud willen missen. Ben je in de buurt: gewoon doen. En nogmaals dank Anniek voor je snelle hulp en fijne contact via e-mail en whatsapp.

3 augustus 2021 – Remko uit Nederland
€ 66,00 p.p.

Excursie aanvragen

We nemen binnen 1 uur contact met je op!

Geen vooruitbetaling
De betaling vindt plaats op de dag van de excursie.

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden voor de behandeling van mijn persoonsgegevens

Advies nodig of vragen? Ik help je graag met het kiezen van de juiste excursie!

Elke dag bereikbaar van 09.00 uur - 21.00 uur
(ook op zondag!)

Anniek:

(+31) 06-23370594
anniek@etnasicilie.nl

ANVR

Gecertificeerd reisleider