Top Etna vulkaan met 4×4 bus (heen en terug)

4,8 / 5bekijk alle beoordelingen
 • 100% tevredenheid garantie
 • Dé Sicilië specialist
 • Géén vooruitbetaling
Start tour:
08.00, 08.45, 13.30 of 14.15 uur
Duur tour:
5 uur
Kosten:
€ 120,00 p.p.
Excursie aanvragen

Top Etna vulkaan met 4×4 bus (heen en terug)

Wil jij naar dé echte top van de Etna vulkaan op 3347m hoogte? Dat kan nu weer met de “Top Etna vulkaan met 4×4 bus (heen en terug) excursie”! Je gaat met deze excursie met de 4×4 off-road bus naar 2900 meter hoogte. Vanaf hier loop je naar de top. Eenmaal op de top kun je genieten van een prachtig uitzicht op de top Etna vulkaan krater waar de rook nog uit komt. Na dit bezoek loop je terug naar 2900 meter en ga je met de 4×4 unimog bus terug naar Piano Provenzana op 1800m hoogte.

Inclusief 4×4 bus van 1800m tot 2900m a/r
Inclusief geautoriseerde vulkaangids
Inclusief trekking naar topkraters op 3347m

Beschrijving Top Etna vulkaan met 4×4 bus (heen en terug)

De excursie begint vanaf Piano Provenzana – Etna Nord. Je stapt hier op de 4×4 unimog bus die je vanaf 1800 meter hoogte naar 2900 meter hoogte brengt naar Piano delle Concazze. Vanaf hier begint de trekking naar de top van de Etna vulkaan. Dit is een trekking met 500 meter hoogte verschil waar je ongeveer 2 uur over loopt. In totaal is de af te leggen afstand naar de top ongeveer 4,5 km.

Solfiet Etna Nord topkrater vulkaan
Etna top krater trekking excursie
Top Etna vulkaan rand krater

Eenmaal op de top van de Etna zullen we genieten van adembenemende uitzichten. We lopen langs de rand van de grote Centrale Krater waar we de actieve kratermonden bekijken. Daarna kijken we naar beneden in de duizelingwekkende Noord-Oost krater. We zullen ook de beroemde South-East Crater bewonderen (van gepaste afstand), aangezien dit dé kraters is van de laatste krachtige uitbarstingen. Naast het zien van deze actieve topkraters bewonderen we de gele en witte sulfieten, de gassen die de Etna topkraters uitstoten en de gestolde zwarte lava die ze omringt. Het is een spannende en adembenemende ervaring die je sprakeloos zal achterlaten!

Na het ontdekken van de top is de terugweg een schilderachtige tocht door fijne vulkanische as en vulkanische scoriae. Onderweg geniet je van prachtige uitzichten op de Siciliaanse kustlijn. Eenmaal terug op een hoogte van ongeveer 2825 meter nemen we de 4×4 bus terug naar Piano Provenzana, het begin- en eindpunt van dit buitengewone avontuur op Sicilië.

Tijdens de Etna Summit tour met 4×4 bus nemen we korte pauzes om de geschiedenis, vorming en unieke kenmerken van de vulkaan te ontdekken. Het is een perfecte manier om te leren terwijl je geniet van het landschap!

Geen voorafbetaling

Gratis annuleren

100% Plezier

Prijs Top Etna vulkaan met 4×4 bus

Deze excursie is alleen beschikbaar op reservering. Zorg ervoor dat je van tevoren reserveert, want de plaatsen zijn beperkt! Dit komt omdat elke vulkangids maximaal 10-12 mensen in zijn groep mag hebben.

Top Etna vulkaan met 4×4 bus prijs

 • € 120,00 per persoon (volwassenen)
 • € 110,00 per kind (10-12 jaar)

Je kunt de gids op de dag van de excursie betalen op vertoon van je reservering (de voucher die we je sturen). We vragen geen aanbetaling, omdat we op basis van vertrouwen werken. Je kunt de excursie op de dag zelf contant, met pinpas of creditcard betalen.

Inclusief

Omhoog + naar beneden met de 4×4 off-road bus van 1800m naar 2900m
Trekking van 2900m naar 3347m, naar de topkraters
Bezoeken van de Noord-Oost krater van de Etna
Bezoeken van de Centrale krater van de Etna
Panoramisch uitzicht op de Siciliaanse kustlijn
Geautoriseerde vulkaangids die altijd Italiaans en Engels spreekt (Frans/Duits op aanvraag)
Wandelstokken
Veiligheidshelm
Verzekering in geval van ongelukken (verzekering via de vulkaangidsen – niet via Etnasicilie.nl!)
Windjack (op aanvraag)
Wandelschoenen (op aanvraag)
Advies hoe er te komen en parkeren

Exclusief:
X Eten en drinken
X Parkeerplaats Piano Provenzana (€ 3,00 per auto)
X Fooi voor de gids (niet verplicht)

Betaling en boekingsbevestiging:

We vragen geen vooruitbetaling, we werken op basis van vertrouwen! Je kunt op de dag van de tour betalen, rechtstreeks aan de gids. Je kunt contant, met pinpas of met creditcard betalen. Bij de boeking ontvang je een bevestiging met alle details en de reserveringsvoucher per e-mail.

Pick-up

Op aanvraag is een pick-up vanaf Taormina – Giardini Naxos mogelijk. Heb je zelf géén auto, vraag dan naar de mogelijkheden!

Geen voorafbetaling

Gratis annuleren

100% Plezier

Starttijd Top Etna vulkaan met 4×4 bus

De Top Etna vulkaan met 4×4 bus excursie start dagelijks op reservering. Een excursie naar de topkrater kan wegens de activiteit van de vulkaan enkel via Etna Nord (dit is al sinds juli 2021 zo!). Er zijn 4 starttijden mogelijk, geef je voorkeur aan bij je aanvraag!

Ochtend

 • Aanwezig: 07.45 uur, start 08.00 uur
 • Aanwezig: 08.30 uur, start 08.45 uur

Middag* (mogelijk vanaf 21 juni t/m 21 september – afhankelijk van het weer)

 • Aanwezig 13.15 uur, start 13.30 uur
 • Aanwezig 14.00 uur, start 14.15 uur

! Vertrek alleen op reservering! Er is een minimum aantal deelnemers nodig om de excursie te starten.

De totale excursie duurt ongeveer 5 uur. Dit betekent dat je rond 13.00 – 13.30 uur terug bent als je de ochtend excursie doet, of rond 18.30 uur wanneer je de middag excursie doet.

➤ Deze excursie is normaal gesproken mogelijk vanaf eind april t/m eind november. (afhankelijk van het weer en de sneeuw op de vulkaan)

Bus 4x4 krater 1809 Etna
Etna vulkaan 3347m rook krater
Excursie top kraters Etna vulkaan 4x4 bus

Meetingpoint Top Etna vulkaan met 4×4 bus excursie

Bij de boeking ontvang je van ons een voucher met alle informatie. Je ontvangt ook een handige flyer met de exacte locatie van het ontmoetingspunt (met een foto voor herkenning), een link naar Google Maps en informatie over hoe je er kunt komen en waar je kunt parkeren.

 • Meetingpoint: Piano Provenzana – Etna Nord (1800m)

Gidsen & talen

De excursie naar de top van de Etna vulkaan wordt begeleid door gekwalificeerde en erkende vulkaangidsen. De vulkaangids spreekt altijd Italiaans en Engels. Soms is het mogelijk om een vulkaangids te boeken die Frans of Duits spreekt.

Tijdens de excursie is de vulkaangids je referentiepunt. De gids zal je tijdens de tocht ook vertellen over de Etna en haar uitbarstingen.

Specificaties Top Etna vulkaan met 4×4 bus excursie

 • Duur: 2 uur omhoog + ongeveer 1 uur naar beneden
 • Lengte: 8,5 km (4,5 km omhoog + 3,5 – 4 km naar beneden)
 • Duur: 5 uur in totaal
 • Hoogte startpunt trekking: 2900 meter
 • Hoogste punt: 3347 meter
 • Hoogteverschil: 500 meter ongeveer
 • Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

De lengte kan variëren per excursie. Dit ligt o.a. aan het weer, de wind en de activiteit van de vulkaan. Het gemiddelde is ongeveer 2 uur omhoog lopen (3,5 km) en weer 1,5 uur naar beneden. Boven op de rand van de krater loop je ook rond natuurlijk.

Wanneer mogelijk

De vulkaangidsen hebben aangegeven dat ze de excursie naar de topkrater via Etna Nord weer uitvoeren. Dit betekent dat deze trekking naar de top van de Etna vulkaan nu dus weer mogelijk is. Deze excursie met 4×4 bus heen én terug is nieuw en sinds eind juni 2023 mogelijk.

De vulkaangids bepaald iedere ochtend of het wel of niet verantwoord is om de excursie uit te voeren. Zo kijken ze naar de trillingen van de vulkaan en het weer. Dit kan dus betekenen dat jouw excursie lastminute geannuleerd wordt. Hier kunnen wij niets aan doen, want de veiligheid van iedereen staat voorop! Wel bieden ze dan altijd een alternatieve excursie aan, zodat je alsnog de Etna vulkaan (en de eventuele uitbarsting!) kunt zien en ontdekken.

Top Etna vulkaan met 4×4 bus vereisten

Deze tour is verboden voor:

 • Zwangere vrouwen
 • Kinderen van 0 tot 10 jaar
 • Mensen met rugklachten
 • Mensen met hartproblemen
 • Mensen met ademhalingsproblemen
 • Mensen met ernstige knie-/wandelproblemen

Voor deze excursie naar de topkraters van de Etna is vereist:

 • Goede geestelijke conditie
 • Goede lichamelijke conditie
 • Laagjes kleding
 • Goede wandelschoenen (op aanvraag – gratis te leen)
 • Jasje (op aanvraag – gratis te leen)
Top Etna vulkaan met 4x4 bus naar 3347m. hoogte
Etna 3300m trekking summit krater

FAQ Top Etna vulkaan met 4×4 bus

1. Wat moeten we dragen tijdens de Etna-top tour met 4×4 bus excursie?
Over het algemeen raden we aan om je altijd in laagjes te kleden. Draag goede wandelschoenen. Neem ook altijd een sweater of jas mee, zelfs midden in de zomer. Het is echt koeler hoog op de vulkaan. Als je geen jas hebt, is het mogelijk om er een te lenen via de vulkaangidsen. Geef in dat geval bij het boeken je maat door!

Het is vaak de wind die het weer koud maakt (zelfs in de zomer!). Vergeet dus niet om een muts en/of sjaal te dragen of bij je te hebben. Heb je geen muts bij je? Denk dan aan een trui met capuchon of een jas met capuchon en hoge kraag.

In de zomer is het soms mogelijk om de excursie in korte broek te maken. Je zult echter nooit een vulkaangids in korte broek tegenkomen. Lange broeken bieden namelijk bescherming tegen de hitte van de zon, die ook wordt weerkaatst door de zwarte lava. Ze bieden ook bescherming tegen de soms scherpe lavastenen en het ‘lavazand’. We raden dus altijd een lange broek aan!

2. Wat voor soort schoenen moet ik dragen?
Goede wandelschoenen zijn verplicht voor deze excursie. Goede wandelschoenen zijn bergschoenen. Geen wandelschoenen mee op vakantie? Geen probleem! Je kunt ze gratis lenen van de vulkaangidsen. Zorg er wel voor dat je zelf de juiste sokken hebt! Wil je (gratis) schoenen lenen, laat ons je schoenmaat weten wanneer je boekt!

3. Is er een beste tijd om naar de top te gaan?
Over het algemeen raden we deze excursie altijd ‘s ochtends aan. In de middag is er vaak meer bewolking, waardoor het zicht minder is. Bovendien is er ‘s middags in de zomermaanden een grotere kans op bijvoorbeeld onweer. Als er kans is op onweer, wordt de excursie geannuleerd. We zullen echter altijd met je overleggen of het mogelijk is om je excursie naar een andere dag te verplaatsen! (Annuleren en/of verplaatsen is altijd gratis!)

4. Wat gebeurt er als de vulkaan Etna uitbarst of in activiteit toeneemt?
Houd er rekening mee dat de trillingen van de vulkaan dagelijks worden gemonitord door het instituut voor vulkanologie. De gidsen staan in nauw contact met het instituut. Als de activiteit toeneemt, kan de maximale hoogte waarop je mag komen, worden gewijzigd. In dat geval wordt je een alternatieve excursie aangeboden of kun je kosteloos annuleren.

Het kan ook zijn dat de activiteit maar een paar uur duurt. In dit geval is de excursie (mits de activeit is afgenomen) de dag erna vaak alweer mogelijk.

5. Is het mogelijk om kleding en schoenen te huren?
Ja, dit is mogelijk. Je kunt bergschoenen en een jas huren bij de verhuurwinkels (souvenirwinkels) op Piano Provenzana. De kosten hiervoor bedragen € 5,00 voor een jas en € 5,00 per paar schoenen.

Bij het boeken van deze excursie kun je echter gratis bergschoenen én een jasje lenen via de vulkaangidsen. Belangrijk is wel dat je dit van tevoren even aangeeft, zodat we zorgen dat je juiste maat voor je klaarstaat/ klaarligt.

6. Is de Etna-top tour met 4×4 bus naar 3347m geschikt voor kinderen?
Nee, deze excursie is niet geschikt voor kinderen. Het is een uitdagende excursie over oneffen terrein op een actieve vulkaan. Bovendien maakt de hoogte waarop je loopt deze excursie ongeschikt voor kinderen. De minimumleeftijd voor deze excursie is 10 jaar. Kinderen tussen 10 en 12 jaar kunnen echter alleen deelnemen als ze een goede conditie hebben, al wandelervaring hebben én hun ouders hier volledig voor instaan.

7. Op de dag dat ik heb geboekt is het slecht weer, en nu?
Het weer is het enige waar we geen controle over hebben. In het geval van slecht weer op de dag van de excursie, neemt de vulkaangids contact met je op. Vaak doen ze dit via Whatsapp. Samen met de vulkaangidsen en ons kunnen we een nieuwe datum voor je excursie vinden als deze niet door kan gaan vanwege het slechte weer. Als er geen andere datum gevonden kan worden, annuleren we de excursie kosteloos!

Maar let op! Wist je dat het op het startpunt, op 1900 meter, soms bewolkt kan zijn, terwijl de lucht op 2900 of de top blauw is? In dat geval klim je boven de wolken. En eerlijk? Dat maakt de ervaring nog unieker!!!

De vulkaangidsen bepalen elke ochtend of de excursie gedaan kan worden. Dit doen ze op basis van de activiteit van de vulkaan, de weersomstandigheden en rapporten van het vulkanologisch instituut. Dit kan betekenen dat de excursie op het laatste moment wordt geannuleerd. Hier kunnen we niets aan doen, want de veiligheid van iedereen heeft de hoogste prioriteit! Er wordt echter altijd een alternatieve excursie aangeboden, zodat je de Etna (en de mogelijke uitbarsting!) toch kunt zien en verkennen. Wil je het alternatief niet doen? Geen probleem, je kunt altijd kosteloos annuleren.

8. Moet ik reserveren of kan ik ook zonder reservering komen?
Deze excursie is alleen beschikbaar op reservering. Elke gids kan maximaal 10 tot 12 mensen begeleiden. Dit betekent dat de plaatsen zeer beperkt zijn. Zorg ervoor dat je je excursie op tijd boekt!

Waarom via ons boeken?

 • 100% eerlijke en actuele informatie
 • Geen verborgen extra kosten
 • We werken alleen met geautoriseerde gidsen
 • Beste beschikbaarheid
 • Veel gratis extra tips en uitleg

We werken samen met verschillende vulkaangidsen. Dankzij ons netwerk kunnen we maximale beschikbaarheid garanderen! We werken alleen samen met officieel geautoriseerde professionele vulkaangidsen.

9. Is een pick-up en drop-off mogelijk?
Ja, we kunnen dit altijd voor je proberen te organiseren. Deze service is altijd op aanvraag en er worden extra kosten voor in rekening gebracht. Als je een pick-up nodig hebt, geef dit dan aan in je aanvraag. Wij moeten dan de naam van je accommodatie en het adres weten. Let op: zelf een auto huren is vaak echt goedkoper!!

10. Is het vervoersbewijs voor de 4×4 bus bij deze prijs inbegrepen?
Ja, het vervoersbewijs 4×4 bus (heen en terug) is inbegrepen. Onze prijs is ‘all-inclusive’. Er zijn dus geen verborgen of extra kosten.

11. Is het mogelijk om mijn boeking te annuleren?
Ja, dit is altijd mogelijk. Je kunt ons eenvoudig een e-mail sturen of een berichtje op Whatsapp. Natuurlijk stellen we het op prijs als je zo snel mogelijk annuleert. We vragen geen aanbetaling voor je boeking. Dit betekent ook dat je geen geld verliest als je onverwacht moet annuleren. En we werken op basis van vertrouwen. We noemen dit gewoon service.

12. Hoe groot zijn de groepen van de Etna-top tour met 4×4 bus?
De officiële vulkaangidsen werken met kleine groepen voor deze excursie naar de topkrater van de Etna vulkaan. Normaal gesproken bestaat de groep uit minimaal 6 en maximaal 10/12 personen per gids. In de 4×4 bus naar 2900 meter zullen er meer mensen zijn. Bij aankomst op 2820 meter vertrekt iedere gids met zijn/haar groep, dus je loopt met ‘kleine’ groepjes omhoog.

13. Moet ik kiezen voor de ochtend- of middagtour op de Etna met 4×4 bus?
Ten eerste ligt dit natuurlijk ook aan jezelf, welk tijdstip heeft jouw voorkeur? Daarnaast kun je kijken naar bijvoorbeeld de reistijd die je hebt en waardoor een bepaald tijdstip beter uitkomt.

Uit ervaring weten wij wel vaak dat het weer in de ochtend het meest helder is. In de loop van de dag komt er vaak meer bewolking wat in de avond met zonsondergang weer wegtrekt. Wist je overigens dat bewolking in het dorp Linguaglossa niet betekent dat je ook bewolking hebt tijdens de excursie? Heel vaak kom jij namelijk boven de bewolking uit en geloof mij, dat is pas een unieke ervaring!

14. Jullie hebben verschillende starttijden, hoe zit dit?
We werken samen met verschillende vulkaangidsen. Zo kunnen wij altijd de beste beschikbaarheid garanderen. Om ervoor te zorgen dat niet iedereen tegelijk op de top is, vertrekken de bussen met gidsen op verschillende tijden. Bij je aanvraag kun je altijd je voorkeur aangeven! Wij werken alleen met professionele, geautoriseerde vulkaangidsen!

Trekking top krater Etna Nord vulkaan
Rook Etna vulkaan top krater Etna Nord

Wil je boeken?

Wil je de Top Etna vulkaan met 4×4 bus excursie naar 3347m boeken? Vul het aanvraagformulier in en we nemen binnen 1 uur contact met je op. Als je een tijdvoorkeur hebt, geef dan de gewenste tijd aan.
Houd er rekening mee dat onze e-mails (vooral met hotmail- en live-adressen) soms in de spammap terechtkomen. Controleer dus je spammap als je geen bericht van ons ziet, of schrijf ons een berichtje via WhatsApp.

Belangrijk

De excursie wordt altijd uitgevoerd binnen de geldende verordeningen, onder de verantwoordelijkheid van de vulkaangids. Etnasicilie.nl neemt geen enkele verantwoordelijkheid. 

In het geval van veranderingen in de vulkaanactiviteit of het weer tijdens de excursie, is restitutie nooit mogelijk. Bovendien beslist de vulkaangids altijd over het verloop van de excursie. Omdat veiligheid op de eerste plaats komt.

N.b. het is ook mogelijk om deze excursie te doen waarbij je terug loopt in plaats van met de 4×4 bus terug. Hier lees je meer over deze excursie: Trekking Etna top krater | Full day. De excursie met het terug lopen is enkel mogelijk bij voldoende deelname én bij goede weersomstandigheden.

Excursie aanvragen

Talen die door de gidsen worden gesproken

 • Engels
 • Frans
 • Italiaans

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling
4,8 / 5
Beoordelingsoverzicht
De excursie
4,9 / 5
Service Etna Sicilië
4,9 / 5
Prijs/kwaliteit
4,5 / 5
“Fantastische Etna excursie”

Leuke excursie met een hele enthousiaste gids die alle tijd nam voor onze vragen en alles helder uitlegde. Helaas konden we niet helemaal naar boven ivm de activiteit, wat we overigens per toeval via Anniek hoorden, maar desondanks toch een erg geslaagde excursie. Anniek denkt mee en regelt alles super!

20 juli 2024 – Marja uit Nederland
“Eens in je leven!”

Aangekomen in ons hotel zagen we tal van aanbiedingen om de Etna te beklimmen, helaas het personeel kon er niet veel over vertellen. Ik kwam er niet uit en besloot te zoeken op de telefoon en kwam direct bij de Etna Sicilie site uit. Daar staat duidelijk uitgelegd welke mogelijkheden je hebt en wat je krijgt. Na een berichtje was het binnen een uur geregeld. Wij hebben de Etna Nord beklommen en na een zeer hobbelige rit met een 4x4 bus werden we gedropt op 400 meter van de top. Onze gids had helaas wat meer aandacht voor de Italiaanse toeristen dan voor ons, maar het is maar net wie je treft. Dus stel vooral veel vragen. Eenmaal bovengekomen heb je een adembenemend uitzicht in de vulkaan, maar ook er buiten. Neem alles aan wat de organisatie aanbiedt: hoge schoenen, helm, stokken en een bandana voor je mond, want van een paar teugen vulkaangas wordt je niet echt vrolijk en dan helpt iets voor je mond. Het was een pittige tocht en je moet echt wel fit zijn, maar dit moet je eens in je leven gedaan hebben.

3 juli 2024 – Ruud uit Nederland
“Hoogdag Sicilië ”

Via Etna Sicilië reserveerde we deze excursie voor de dag nadien. Na een uur kregen we al bevestiging en via Whatsapp was de communicatie heel vlot en duidelijk. Op de dag van de excursie konden we na een hobbelige rit in de 4x4 aan een stevige klim tot het hoogste punt van de Etna beginnen. We hadden een super interessante gids die toevallig geoloog bleek te zijn en onze dag vereikte met interessante weetjes over vulkanen. Het uitzicht boven was adembenemend! We hebben enorm veel geluk gehad dat we een actieve eruptie van een nieuwe krater hebben mogen waarnemen. Dat was heel impressionant! We raden deze excursie aan voor iedere fitte persoon. Dit is echt een once in a lifetime experience en maakte van deze dag een hoogdag in Sicilië.

23 juni 2024 – Sofie uit België
“Prachtige excursie, zeker doen!”

We hebben al veel gereisd en dus ook al veel excursies gedaan. Regelmatig zit daar dan een tourist-trap tussen. Dat is hier totaal niet het geval!. Hier krijg je waar voor je geld: spectaculaire views op de verschillende top-craters van Mt Erna, goede begeleiding. Ook de info die je via Anniek krijgt is tip top in orde.

22 mei 2024 – Joeri uit Belgiy
“Hoogtepunt van onze 14-daagse reis in Sicilië (letterlijk en figuurlijk)”

ETNA NORD is TOP!!!! Een onvergetelijke ervaring dankzij een professionele en vlotte organisatie en ter plaatse een tof team. De gids Luca was ook super: vlot Engelstalig, didactisch (we denken dat hij geoloog/vulcanoloog is), verliefd op zijn Etna en humoristisch. En ook uniek want we gingen letterlijk over onbetreden paden naar de krater: dat wisten we zeker want de beklimming gebeurde in de sneeuw. We roken de zwaveldampen van de Etna en stonden op een bepaald moment zelfs in de krater. Een bijzondere ervaring en voor ons een prachtige afsluiter van onze veertiendaagse reis. De Noordelijke kant van de Etna heeft ons in alle geval kunnen bekoren én er was geen overrompeling van volk (ondanks dat we er op een zondag waren). Allicht is de zuidkant veel drukker bezocht.

18 mei 2024 – Danny uit België
“Met 1 appje een topexcursie geregeld!”

Op zondagavond stuurde ik een appje naar Aniek en 2 uur later had zij een excursie geregeld die paste bij onze wensen: naar de top van de Etna, zelf een flink stuk lopen en op 30 april 2024. De excursie zelf was goed geregeld en erg indrukwekkend. Met een internationale groep vanaf Piano Provenzana in een grote (33 personen) offroad bus naar een hoogte van 2900 meter. Die rit duurde een minuut of 20. Daarna in groepen van 12 (ingedeeld op de taal die de gids spreekt) naar de top op ruim 3320 meter. Het wandeltempo was (voor ons) vrij traag, dus ondanks soms steile en gladde (er lag nog best wat sneeuw) stukken niet heel inspannend. Ik raad je vanwege de sneeuw aan om wandelstokken mee te nemen, die mag je gratis lenen van de gidsen. In totaal (heen en terug) een kilometer of 6 gewandeld. Onze gids was top: een vlotte gast van 28, sprak goed Engels en vertelde veel over allerlei plekken en sporen van uitbarstingen uit het verleden. 120 euro is een hoop geld, maar wij vonden het echt de moeite waard.

3 mei 2024 – Marieke en Michiel uit Nederland
“Machtig mooi de Etna”

Met twee kinderen van 10 en 12 naar de top gegaan. Eerste stuk met een 4x4 truck, dat was al een heel avontuur. De rest gelopen, het was zwaar maar heel erg de moeite waard. Als je de rand van de werkende krater ziet, is een prachtig moment.

24 april 2024 – Milja uit Nederland
“Unieke ervaring en fantastische service”

Niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk was dit het hoogtepunt van onze twee weken in Sicilië! We kwamen begin april lekker last-minute bij Anniek terecht met het idee om de volgende dag naar de top van de Etna te gaan. Binnen een mum van tijd en met veel rondbellen heeft ze voor ons de laatste plekken weten te bemachtigen, echt super. Een paar uur later kregen we een uitgebreide en heldere mail met instructies en waardevolle tips voor de volgende dag. De volgende ochtend zaten we in een 4x4 bus (/tank) en na een klein half uur door prachtige en gevarieerde landschappen te zijn gereden stapten we uit om aan onze klim te beginnen. Zowel in de bus als tijdens de klim kregen we door onze gids veel interessante informatie over de Etna, vulcanologie en Sicilië. We hadden enorm geluk met het weer en konden gedurende de hele klim tot en met de Eolische eilanden en zelfs Calabrië erg goed zien, en de wind was mild (behalve op de top) - al verschilt dat alles erg van dag tot dag, begrepen we. Ondanks de warme temperaturen (20+ graden) de weken ervoor lag er op veel plekken een laag sneeuw waardoor de landschappen die we gedurende de busreis en klim tegenkwamen nog prachtiger waren. De krater was redelijk (maar niet te) actief, waardoor we fantastische foto's hebben kunnen maken. De dichtbijzijnde krater stootte continue gaswolken uit, wat leidde tot prachtige, unieke kwalvormige wolken en halo's in de lucht. De tocht naar de top is een redelijke klim, maar het tempo is langzaam en de gidsen houden erg goed in de gaten of iedereen het bij kan benen, waardoor ook degenen in onze groep die in wat mindere conditie waren het zonder veel moeite tot de top hebben kunnen schoppen. Tussendoor hadden gidsen en de basis ook veelvuldig contact om eventuele gevaarlijke situaties die zich op een actieve vulkaan van nature kunnen voldoen goed voor te kunnen zijn. Al met al was dit een ontzettend unieke en positieve ervaring, was alles goed en veilig geregeld, en zou ik iedereen aanraden om dit avontuur op de prachtige Etna aan te gaan!

5 april 2024 – Cas uit Nederland
“Een ervaring om nooit te vergeten!”

Het was erg moeilijk om in het na seizoen een excursie te vinden naar de top van de Etna. Wij kwamen via Etnasicilie.nl in contact met Anniek. Samen met Anniek hebben wij de excursie geboekt voor 9 november. We hadden erg mazzel dat dit nog mogelijk was aangezien de tijd van het jaar. Anniek gaf duidelijke informatie dat het ook wel eens in de ochtend van vertrek geannuleerd kon worden door het snel veranderende weer op de Etna. Wij hadden erg mazzel! De wolken hingen laag waardoor er aan de top van de Etna een helder blauwe hemel stond! Nadat iedereen aanwezig was en zijn spullen had gekregen, reden we met een 4x4 naar 2900 meter. Vanaf hier was het lopen naar de top. Vincenzo, onze gids, gaf veel informatie en vertelde alles op een leuke manier. Hij kon italiaans, engels en Frans praten, waardoor het voor iedereen duidelijk was. De hike naar de top duurde 1,5 tot 2 uur en ging in een rustig en goed vol te houden tempo. Éénmaal bovenaan konden we genieten van het uitzicht en zagen we de gassen uit de noordelijke topkrater komen. Ook konden we de zuid topkrater zien die erg actief was. De condities van deze dag waren zo goed dat we rond de gehele topkrater konden hiken en dat we zelfs even in de noordelijke krater zijn geweest! Wat een verschil kwa temperatuur! Grote tip, neem echt je handschoenen, muts, sjaal en warme kleding mee, want de wind is erg koud! Deze hike was echt een onvergetelijke ervaring waarvoor wij Anniek heel erg bedanken voor het regelen!

17 november 2023 – Ferry uit Nederland
“Fantastisch ”

Los van dat de tour een fantastische hoogtepunt van onze vakantie is. Was het ook een puzzel om hem nog zo laat in het seizoen te boeken. Maar Anniek ons contact persoon hield vol. Iedere ochtend op tijd een appje of de tour door ging, tussentijdse updates en alternatieve voor de momenten dat hij werd afgelast. Echt een groot pluspunt om via Etna Sicilië te boeken. Kost niets meer als wanneer je het lokaal boekt, maar je hebt wel 10 keer betere support en service. Ik doe heel veel tours, maar deze ervaring en behulpzaamheid zijn zeker 5 sterren waard :)

5 november 2023 – Alexander uit Nederland
“Top Etna met 4x4 bus in de sneeuw. ”

De Etna in de sneeuw is als de kers op de taart. Prachtige tour naar de Etna met 4x4 bus en dan ook nog in de sneeuw dat is wel erg bijzonder. Echt bijzonder om aan de rand van een krater van een actieve vulkaan te staan. Bij Etnasicilie is dit mogelijk. Het contact met Anniek was zeer prettig. Ze heeft met ons meegedacht en goed advies gegeven. Alles zeer ongedwongen. Alles op basis van vertrouwen.

5 november 2023 – Gina uit Nederland
“Geweldige ervaring!”

Anniek had alles top voorbereid en je kreeg alles goed uitgelegd per mail zodat je precies wist wat je nodig had en alles soepel verliep. De gids was erg vriendelijk en behulpzaam waardoor we ondanks de extreme wind een geweldige ervaring hebben gehad.

22 oktober 2023 – Kitty uit Nederland
“Een geweldige beleving”

Een indrukwekkend landschap en een adembenemend uitzicht. Tijdens de hike was er gelukkig voldoende tijd om rond te kijken en te genieten van de omgeving. De excursie was snel en soepel geregeld!

17 oktober 2023 – Freek uit Nederland
“Een mooi hike”

Etna hike

5 september 2023 – Danella uit Nederland
“Het hoogtepunt van de reis!”

Ondanks we nogal last-minute hadden besloten de Etna te beklimmen, heeft Anniek de excursie nog erg snel en overzichtelijk geregeld. Een helm en kwaliteitsvolle wandelschoenen werden ter beschikking gesteld. Een avontuurlijke klim, adembenemend uitzicht, kortom, het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van de reis!

19 augustus 2023 – Louis uit België
“Indrukwekkende excursie naar de kraters van de Etna”

Zeker aan te raden om via Anniek deze indrukwekkende excursie te boeken. Goed geregeld en duidelijke informatie.

14 augustus 2023 – Anjo uit Nederland
“Fantastische beklimming”

Anniek heeft de excursie geweldig voorbereid, de informatie vooraf was heel duidelijk, daardoor hebben we een heel ontspannen trip beleefd. De beklimming was soms best pittig, maar het uitzicht was het meer dan waard!

3 augustus 2023 – Carina en Joost uit Nederland
€ 120,00 per persoon
Top Etna vulkaan met 4x4 bus (heen en terug)

Excursie aanvragen

We nemen binnen 1 uur contact met je op!

Geen vooruitbetaling
De betaling vindt plaats op de dag van de excursie.

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden voor de behandeling van mijn persoonsgegevens

Advies nodig of vragen? Ik help je graag met het kiezen van de juiste excursie!

Elke dag bereikbaar van 09.00 uur - 21.00 uur
(ook op zondag!)

Anniek:

(+31) 06-23370594
anniek@etnasicilie.nl

ANVR

Gecertificeerd reisleider