Top Etna vulkaan met 4×4 bus (heen en terug)

4,8 / 5bekijk alle beoordelingen
 • 100% tevredenheid garantie
 • Dé Sicilië specialist
 • Géén vooruitbetaling
Start tour:
08.00 uur of 13.30 uur
Duur tour:
5 uur
Kosten:
€ 120,00 p.p.
Excursie aanvragen

Wil jij naar dé echte top van de Etna vulkaan op 3347m hoogte? Dat kan nu weer met de “Top Etna vulkaan met 4×4 bus (heen en terug) excursie”! Je gaat met deze excursie met de 4×4 off-road bus naar 2900 meter hoogte. Vanaf hier loop je naar de top. Eenmaal op de top kun je genieten van een prachtig uitzicht op de top Etna vulkaan krater waar de rook nog uit komt. Na dit bezoek loop je terug naar 2900 meter en ga je met de 4×4 unimog bus terug naar Piano Provenzana op 1800m hoogte.

Beschrijving Top Etna vulkaan met 4×4 bus (heen en terug)

De excursie begint vanaf Piano Provenzana – Etna Nord. Je stapt hier op de 4×4 unimog bus die je vanaf 1800 meter hoogte naar 2900 meter hoogte brengt naar Piano delle Concazze. Vanaf hier begint de trekking naar de top van de Etna vulkaan. Dit is een trekking met 500 meter hoogte verschil waar je ongeveer 2 uur over loopt. In totaal is de af te leggen afstand naar de top ongeveer 4,5 km.

Solfiet Etna Nord topkrater vulkaan
Etna top krater trekking excursie
Top Etna vulkaan rand krater

Eenmaal aan bij de Top Etna vulkaan krater kun je genieten van een sulfiet landschap van geel & wit, de rook die uit de topkrater komt en het zwarte gestolde lava. Het is een onvergetelijke ervaring om op de rand van de topkrater van de actieve Etna vulkaan te staan. Na deze unieke ervaring keer je terug naar beneden. Je loopt van de top op 3347m terug naar Piano delle Concazze op 2900m. Vanaf hier keer je met de 4×4 off-road bus terug naar Piano Provenzana op 1800m.

Prijs Top Etna vulkaan met 4×4 bus

 • € 120,00 per persoon

Inclusief

Omhoog met de 4×4 off-road bus van 1800m naar 2900m
Trekking van 2900m naar 3347m, naar de topkrater
Trekking van 3347m naar 2900m, Piano delle Concazze
Naar beneden met de 4×4 off-road bus van 2900m naar 1800m
Wandelstokken
Veiligheidshelm
Verzekering in geval van ongelukken (verzekering via de vulkaangidsen – niet via Etnasicilie.nl!)
Windjack (op aanvraag)
Wandelschoenen (op aanvraag)
Professionele vulkaan gids

Exclusief:
X Eten en drinken
X Parkeerplaats Piano Provenzana (€ 3,00 per auto)
X Fooi voor de gids (niet verplicht)

Betaling en boekingsbevestiging:

We vragen geen vooruitbetaling, we werken op basis van vertrouwen! Je kunt op de dag van de tour betalen, rechtstreeks aan de gids. Je kunt contant, met pinpas of met creditcard betalen. Bij de boeking ontvang je een bevestiging met alle details en de reserveringsvoucher per e-mail.

Pick-up

Op aanvraag is een pick-up vanaf Taormina – Giardini Naxos mogelijk. Heb je zelf géén auto, vraag dan naar de mogelijkheden!

Starttijd

De Top Etna vulkaan met 4×4 bus excursie start dagelijks op reservering. Een excursie naar de topkrater kan wegens de activiteit van de vulkaan enkel via Etna Nord (dit is al sinds juli 2021 zo!). Er zijn 2 starttijden mogelijk, geef je voorkeur aan bij je aanvraag!

 • Aanwezig: 08.00 uur, start 08.15 uur
 • Aanwezig 13.15 uur, start 13.30 uur*

! Vertrek alleen op reservering! Er is een minimum aantal deelnemers nodig om de excursie te starten.

De totale excursie duurt ongeveer 5 uur. Dit betekent dat je rond 13.00 – 13.30 uur terug bent als je de ochtend excursie doet, of rond 18.15 – 18.30 uur wanneer je de middag excursie doet.

* Alleen mogelijk in het hoogseizoen met mooi weer! In het voor- en naseizoen wordt de middag afgeraden, omdat er vaak meer bewolking komt (en dus minder zicht is) en kans op slechter weer.

Gidsen & talen

De wandeling wordt begeleid door opgeleide professionele vulkaangidsen. Deze gidsen spreken Italiaans, Engels en/of Frans en zullen je tijdens de wandeling veel over de Etna vulkaan en haar kraters en uitbarstingen vertellen.

Bus 4x4 krater 1809 Etna
Etna vulkaan 3347m rook krater

Top Etna vulkaan met 4×4 bus specificaties

 • Duur: 2 uur omhoog + ongeveer 1 uur naar beneden
 • Lengte: 8,5 km (4,5 km omhoog + 3,5 – 4 km naar beneden)
 • Duur: 5 uur in totaal
 • Hoogte startpunt trekking: 2900 meter
 • Hoogste punt: 3347 meter
 • Hoogteverschil: 500 meter ongeveer
 • Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

De lengte kan variëren per excursie. Dit ligt o.a. aan het weer, de wind en de activiteit van de vulkaan. Het gemiddelde is ongeveer 2 uur omhoog lopen (4,5 km) en weer 1 uur naar beneden. Boven op de rand van de krater loop je ook rond natuurlijk.

Wanneer mogelijk

De vulkaangidsen hebben aangegeven dat ze de excursie naar de topkrater via Etna Nord weer uitvoeren. Dit betekent dat deze trekking naar de top van de Etna vulkaan nu dus weer mogelijk is. Deze excursie met 4×4 bus heen én terug is nieuw en sinds eind juni 2023 mogelijk.

De vulkaangids bepaald iedere ochtend of het wel of niet verantwoord is om de excursie uit te voeren. Zo kijken ze naar de trillingen van de vulkaan en het weer. Dit kan dus betekenen dat jouw excursie lastminute geannuleerd wordt. Hier kunnen wij niets aan doen, want de veiligheid van iedereen staat voorop! Wel bieden ze dan altijd een alternatieve excursie aan, zodat je alsnog de Etna vulkaan (en de eventuele uitbarsting!) kunt zien en ontdekken.

Top Etna vulkaan met 4×4 bus vereisten:

Het is verplicht om tijdens de wandeling goede wandelschoenen te dragen. Deze zijn eventueel ook te leen via de vulkaangidsen. Daarnaast dien je laagjes kleding te dragen en een jas (is ook te leen) mee te nemen. Het weer kan namelijk snel veranderen in de bergen. Ook dien je minimaal 1,5 L water mee te nemen. Is het erg warm? Zorg dan ook voor bijvoorbeeld Gatorade!

Houd er rekening mee dat deze wandeling training vereist. Je moet over een goede conditie beschikken voor de excursie Top Etna vulkaan met 4×4 bus. Een belangrijk aspect van deze excursie is de hoogte waarop je komt. Dit is je lichaam niet gewend. Op 3347m hoogte is er bijvoorbeeld ongeveer 10-20% minder zuurstof in de lucht.

 • Als je hartproblemen hebt, kun je deze wandeling niet doen.
 • Als je last hebt van astma en/of andere ademhalingsproblemen.
 • Als je zwanger bent, mag je dit soort wandelingen niet maken.
 • Heb je knieklachten? Ook dan kun je deze tocht niet doen, omdat de trekking over oneffen terrein gaat en er veel kracht op de knieën moet worden uitgeoefend met het teruglopen.

Je moet minstens 10 jaar oud zijn voor deze excursie en dus over een goede conditie beschikken.

Trekking top krater Etna Nord vulkaan
Rook Etna vulkaan top krater Etna Nord

Belangrijk

De excursie wordt altijd uitgevoerd binnen de geldende verordeningen, onder de verantwoordelijkheid van de vulkaangids. Etnasicilie.nl neemt geen enkele verantwoordelijkheid. 

In het geval van veranderingen in de vulkaanactiviteit of het weer tijdens de excursie, is restitutie nooit mogelijk. Bovendien beslist de vulkaangids altijd over het verloop van de excursie. Omdat veiligheid op de eerste plaats komt.

N.b. het is ook mogelijk om deze excursie te doen waarbij je terug loopt in plaats van met de 4×4 bus terug. Hier lees je meer over deze excursie: Trekking Etna top krater | Full day. De excursie met het terug lopen is enkel mogelijk bij voldoende deelname én bij goede weersomstandigheden.

Excursie aanvragen

Talen die door de gidsen worden gesproken

 • Engels
 • Frans
 • Italiaans

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling
4,8 / 5
Beoordelingsoverzicht
De excursie
5,0 / 5
Service Etna Sicilië
5,0 / 5
Prijs/kwaliteit
4,5 / 5
“Een mooi hike”

Etna hike

5 september 2023 – Danella uit Nederland
“Het hoogtepunt van de reis!”

Ondanks we nogal last-minute hadden besloten de Etna te beklimmen, heeft Anniek de excursie nog erg snel en overzichtelijk geregeld. Een helm en kwaliteitsvolle wandelschoenen werden ter beschikking gesteld. Een avontuurlijke klim, adembenemend uitzicht, kortom, het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van de reis!

19 augustus 2023 – Louis uit België
“Indrukwekkende excursie naar de kraters van de Etna”

Zeker aan te raden om via Anniek deze indrukwekkende excursie te boeken. Goed geregeld en duidelijke informatie.

14 augustus 2023 – Anjo uit Nederland
“Fantastische beklimming”

Anniek heeft de excursie geweldig voorbereid, de informatie vooraf was heel duidelijk, daardoor hebben we een heel ontspannen trip beleefd. De beklimming was soms best pittig, maar het uitzicht was het meer dan waard!

3 augustus 2023 – Carina en Joost uit Nederland
€ 120,00 per persoon
Top Etna vulkaan met 4x4 bus (heen en terug)

Excursie aanvragen

We nemen binnen 1 uur contact met je op!

Geen vooruitbetaling
De betaling vindt plaats op de dag van de excursie.

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden voor de behandeling van mijn persoonsgegevens

Advies nodig of vragen? Ik help je graag met het kiezen van de juiste excursie!

Elke dag bereikbaar van 09.00 uur - 21.00 uur
(ook op zondag!)

Anniek:

(+31) 06-23370594
anniek@etnasicilie.nl

ANVR

Gecertificeerd reisleider