Etna grotten

Onder de lava zijn verschillende lava grotten ontstaan. Wanneer de lava stroomt, koelt de bovenste laag af en vormt deze een korst. Binnenin blijft de lava stromen omdat de korst ook als een soort bescherming werkt.  Wanneer de vulkaan ophoudt met lava spuwen, ontstaan er zo dus grotten.

Er zijn op de Etna vulkaan diverse grotten die je kunt bezichtigen. Sommige grotten kun je zo wandelend naartoe, maar voor anderen is een gids en klimuitrusting noodzakelijk. Hieronder een overzicht van enkele lava grotten:

Grotta dei tre livelli

Om de Grotta dei tre livelli te betreden is klimuitrusting noodzakelijk. Deze grot dankt haar naam aan het feit dat de grot 3 tunnels boven elkaar heeft.

Grotta dei tre livelli - Anniek en Alessandro

Grotta Cicirello

De lava grot ‘Grotta Cicirello‘ ligt in de gemeente Trecastagne. De grot ligt op zo’n 1,5 km lopen vanaf waar je de auto kunt parkeren en is goed toegankelijk.

Anniek en Alessandro in de Cicirello grot

Grotta dei Ladroni

De Grotta dei Ladroni is 0,3 km lang en ligt op een hoogte van 1600 meter op de Etna vulkaan. De grot is vernoemd naar een legende die zegt dat een boevenbende zich jaren geleden in de grot schuil hielden.

Anniek en Alessandro bij de ingang van de Grotta dei Ladroni

Nieuws

Excursie Etna Nord 3000m weer van start!

Linguaglossa | Dit jaar is er in verhouding weinig sneeuw gevallen op …

Brand vliegveld Catania, vliegveld gesloten tot 19 juli

Catania 17 juli 2023 | Angst op het internationale vliegveld Vincenzo Bellini …

5x de Hitte ontvluchten op Sicilië

Sicilië | Na 1,5 maand regen, is er nu een periode van …

Meer nieuws