Etna quad tour | 2 uur

4,7 / 5bekijk alle beoordelingen
 • 100% tevredenheid garantie
 • Dé Sicilië specialist
 • Géén vooruitbetaling
Start tour:
Dagelijks op reservering
Duur tour:
2 uur
Kosten:
€ 100,00 per quad
Excursie aanvragen

2 Uur quad rijden op de Etna vulkaan

Houd je van avontuur en wil je de Etna vulkaan op een bijzondere manier ontdekken? Kies dan voor de quad tour van 2 uur. Deze excursie is ook geschikt voor iemand die nog nooit op een quad gereden heeft. Ontdek de Etna vulkaan én geniet van de adrenaline die door je lichaam stroomt als je zelf over de lava paden op jouw quad rijdt!

Wat zie je tijdens de excursie:

Je start op een hoogte van 1400 meter vanaf Rifugio Ragabo. Tijdens de 2-uur durende quad tour op de Etna, rijd je door het Ragabo bos, via oude bergweggetjes en over lava. Je stopt onderweg een paar keer op mooie uitzichtpunten. Zo bezoek je een oude lava grot, ontstaan door het stollen van de lava en zul je de gestolde lava van de uitbarsting van 1923 en 2002 zien. Met de quad tour van 2 uur kom je tot een maximale hoogte van zo’n 1650 meter op de Etna vulkaan.

Panorama lava 2002 quad tour

Tijdens de stops zal de gids je het een en ander vertellen over de Etna vulkaan en haar uitbarstingen. En natuurlijk kun je genieten van het prachtige natuurlandschap met de verschillende lavastromen. Een unieke manier om de Etna vulkaan op een avontuurlijke manier te ontdekken!

Gidsen & talen

De tour wordt begeleid door ervaren gidsen. Zij spreken Italiaans en Engels en zullen je tijdens de tour meer vertellen over de Etna vulkaan, de uitbarstingen en de omgeving.

Specificaties tour

 • Start tour: op aanvraag (Veel voorkomende tijdstippen: 09.00 uur, 11.00 uur of 14.30 uur)
 • Duur tour: 2 uur quad rijden
 • Startpunt: Rifugio Ragabo, Linguaglossa – Etna Nord
 • Eindpunt: Rifugio Ragabo, Linguaglossa – Etna Nord
 • Prijs: € 100,00 per quad (er kunnen 2 personen op 1 quad)

Heb je een voorkeur voor een moment op de dag voor deze excursie? Geef dit dan aan bij je aanvraag. Mocht je meerdere dagen kunnen, geef dit dan ook direct aan bij je aanvraag. We kunnen niets beloven, maar doen wel altijd ons best om het door jou gevraagde tijdstip te boeken!

Let op: de quad excursie is erg gewild, dus zorg dat je op tijd reserveert om teleurstelling te voorkomen!

De quads

De tour wordt gereden op 4×4 Polaris quads. Dit zijn automatische quads. De organisatie zorgt daarnaast ook voor een helm. De tours worden gegeven met respect voor de natuur én met in acht name van de grootst mogelijke veiligheid. Voordat je vertrekt, wordt altijd uitgelegd hoe de quad werkt.

Etna quad excursie - tour quad rijden

Kleding advies

Neem altijd een jasje mee. Het kan soms wat frisser zijn wanneer je op de quad rijdt. Daarnaast is het advies om dichte schoenen te dragen. Dit kunnen goede sportschoenen zijn, of bergschoenen. Neem ook een (zonne)bril mee. Dit voorkomt dat je opwaait stof van andere quads in je ogen krijgt. Wil je onderweg dingen meenemen, zorg dan dat je een rugzak(je) meeneemt.

Let op dat je vies kunt worden tijdens het quad rijden op de Etna vulkaan door opwaaiend stof van het off-road rijden. Draag dus geen nieuwe kleding. Je kunt je na de quad tour opfrissen met wat water in je gezicht.

Vereisten

 • Voor het rijden van een quad is een minimale leeftijd van 18 jaar en het B-rijbewijs vereist.
 • Kinderen kunnen achterop als passagier. Het advies voor kinderen is een minimale leeftijd van 6 jaar.
 • Quad rijden (of als passagier meegaan) is niet toegestaan bij een zwangerschap.

Op de dag van de excursie moet jij je rijbewijs bij je hebben. Voor het rijden op een quad gelden dezelfde regels als voor het rijden in een auto. Dit betekent dus ook geen alcohol. Bij het boeken van de Etna quad excursie ontvang je het huurcontract. Deze moet je ondertekenen en per mail terugsturen voordat je de tour doet, of op de dag van de excursie ondertekent meenemen. Zonder ondertekent contract, geen excursie!

Er mogen maximaal 2 personen op 1 quad. De prijs voor de excursie is per quad en verschilt niet als je alleen op een quad gaat, of met 2 personen.

Gezicht na quad tour

Veelgestelde vragen

Is de excursie mogelijk tijdens een uitbarsting?
Ja, tot nu toe wel. Wel is het natuurlijk altijd kijken wat de uitbarsting doet en hoe de wind staat (ivm lava regen). In 2021 zijn er meer dan 50 uitbarstingen van de vulkaan geweest. De excursies zijn altijd doorgegaan. De uitbarstingen zijn op 3300 meter hoogte. De tour gaat tot maximaal 1800 meter hoogte. Bij gevaar zullen de excursies natuurlijk geannuleerd worden en/of gestopt worden.

Wat gebeurt er bij slecht weer?
Quad rijden kan ook als de zon niet schijnt. Regent het hard, of is er onweer, dan worden de excursie geannuleerd. De tours gaan namelijk door het bos en veiligheid staat voorop! Bij je boeking krijg je alle contactgegevens. Heb je op de dag van de excursie twijfels over het weer, stuur de organisatie even een appje en je weet direct waar je aan toe bent. Wel is het zo dat het weer op de Etna vulkaan niet goed te voorspellen is. Daarom is het vaak pas op de dag zelf bekend of een tour wel of niet door kan gaan. De organisatie doet er in principe alles aan om een tour altijd door te laten gaan!

Mocht je tour door slecht weer geannuleerd worden, dan doen we altijd onze uiterste best om je tour te verplaatsen, zodat je nog op een andere dag deze fantastische Etna quad tour kunt doen. Het advies is dan ook om de excursie zo vroeg mogelijk in je vakantie te boeken.

Wat is de minimale leeftijd voor een quad tour?
Wij adviseren een minimale leeftijd van 6 jaar. Dit komt omdat de excursie grotendeels off-road is. Dit betekent dat de kinderen zich goed moeten kunnen vasthouden aan hun ouder die de quad rijdt. Soms is het bij jonge kinderen beter om te kiezen voor de quad tour van 2 uur in plaats van halve dag Etna quad tour. Etnasicilie.nl kan je hierbij adviseren!

Is het quad rijden moeilijk?
Nee, het quad rijden is niet moeilijk. De quads zijn automatisch. Je geeft gas met je een knop bij je duim. En je remt met je voet en/of met je handrem aan het stuur. Belangrijk is om gewoon recht op de quad te blijven zitten. Je hoeft niet mee te buigen zoals men dat met motorrijden doet. We zien dan ook vaak dat sommige vrouwen beter quad rijden dan motorrijdende mannen! 😉 Overigens legt de gids je voor vertrek uit hoe de quad werkt.

Excursie aanvragen

Talen die door de gidsen worden gesproken

 • Engels
 • Frans
 • Italiaans

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling
4,7 / 5
Beoordelingsoverzicht
De excursie
4,0 / 5
Service Etna Sicilië
5,0 / 5
Prijs/kwaliteit
5,0 / 5
“Actievolle quad tour op de flanken van de Etna”

Leuke combinatie van het crossen met een quad en het bezoeken van prachtige plekken met uitzicht op de Etna. Gids Alessandro geeft daarbij goede uitleg.

1 mei 2023 – Martijn uit Nederland
€ 100,00 per quad (2 pers.)
Etna quad tour | 2 uur

Excursie aanvragen

We nemen binnen 1 uur contact met je op!

Geen vooruitbetaling
De betaling vindt plaats op de dag van de excursie.

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden voor de behandeling van mijn persoonsgegevens

Advies nodig of vragen? Ik help je graag met het kiezen van de juiste excursie!

Elke dag bereikbaar van 09.00 uur - 21.00 uur
(ook op zondag!)

Anniek:

(+31) 06-23370594
anniek@etnasicilie.nl

ANVR

Gecertificeerd reisleider