Etna quad tour | halve dag

4,9 / 5bekijk alle beoordelingen
 • 100% tevredenheid garantie
 • Dé Sicilië specialist
 • Géén vooruitbetaling
Start tour:
Dagelijks op reservering om 09.30 uur en 14.30 uur
Duur tour:
Halve dag (ongeveer 3,5 uur)
Kosten:
€ 150,00 per quad (max 2 personen per quad)
Excursie aanvragen

Quad tour op de Etna vulkaan

De Etna vulkaan op een avontuurlijke manier ontdekken? Kies niet voor de standaard wandeling, maar ga zelf rijden op een quad en kom op plekken waar je anders nooit zou komen! Je rijdt door het mysterieuze Ragabo bos over oude lava paden, je bezoekt een lava grot en ontdekt verschillende oude lavastromen.

Tijdens de tour worden er diverse stops gedaan, zodat je foto’s kunt maken en kunt luisteren naar de geheimen van de vulkaan die de gids jou vertelt. Deze excursie wordt al jaren op rij beoordeeld als dé beste ervaring van iedere vakantie op Sicilië!

Inclusief Polaris quad, benzine, helm & assistent gids
Inclusief bezoek lava grot & off-road rijden door het Ragabo Bos
Inclusief bezoek uitbarsting van 1865, 1923 en 2002 & Piano Provenzana

De excursie is mogelijk van april t/m oktober. In de winterperiode sluit het quad bedrijf, omdat er dan normaal gesproken sneeuw op de Etna vulkaan ligt.

Wat zie je tijdens de excursie:

Dit is de meest geboekte quad tour op de Etna vulkaan. Dit is namelijk de tour waarmee je het meest off-road rijdt, het meest van de Etna vulkaan te zien krijgt en met de beste gids.

Deze quad tour start op een hoogte van 1425 meter vanaf Rifugio Ragabo, Linguaglossa – Etna Nord. Vanaf het startpunt rijdt je direct off-road het Ragabo dennenbos in. Via oude bergpadjes, waar ze vroeger nog met muilezels liepen, ga je naar een uitzichtpunt boven op de lava van de uitbarsting van 1923. Met goed weer heb je hier een fantastisch uitzicht op de zee en zelfs Calabria kun je zien!

Quad excursie Etna vulkaan
Etna quad tour

Ook maak je tijdens de quad tour een stop bij een lava grot die je te voet gaat ontdekken. De gids zal je tijdens het bezoek aan deze grot meer vertellen over de grot, de Etna vulkaan en haar krachten.

Met deze quad excursie kom je tot een maximale hoogte van 1850 meter, op Piano Provenzana. Dit is ook het hoogst mogelijke punt waar je met een quad mag komen. Ook hier zul je een stop maken, waarbij de gids je naar een hotel brengt die in 2002 onder de lava bedolven is. Je ziet hier de indrukwekkende uitbarsting van 2002.

Ongeveer 80% – 90% van deze tour rijd je off-road via oude lava paadjes over de vulkaan. Je komt op plekken waar je normaal nooit zou komen en ziet dus echt unieke stukken van de vulkaan. De quad tour wordt altijd met het maximale respect voor de natuur gereden.

Deze Etna quad tour is de beste combinatie van avontuur en de Etna vulkaan ervaren en ontdekken. De tour duurt ongeveer 3,5 uur in totaal.

Uitbarsting Etna quad tour

Prijs Etna Quad tour | halve dag

De Etna quad tour van een halve dag is € 150,00 per quad. Je kunt met 2 personen op 1 quad maximaal. De prijs is altijd hetzelfde. Ben je met 3 of 5 personen, dan is het mogelijk dat één persoon bij de gids achterop gaat. Deze persoon betaald dan de helft van de prijs, dus € 75,00.

Inclusief
Etna quad tour van 3,5 uur
Gebruik van de automatische quad
Brandstof
Gebruik van een helm + helmnetje
Off-road rijden door het Ragabo bos
Een lava grot bezoeken
Verschillende oude lava stromen (1923, 1865 én 2002)
Panoramische uitzichtspunten
Mét gids die je van alles over de vulkaan vertelt

Exclusief
X
Drinken en eten
X Fooi voor de gids (niet verplicht)

De quad tour is mogelijk vanaf april t/m half oktober normaal gesproken. In de winterperiode sluit het bedrijf in verband met sneeuwval op de Etna vulkaan. De tours worden elke dag gedaan, maar enkel op reservering. Let op dat deze excursie erg snel volgeboekt is!

Gidsen & talen

De tour wordt begeleid door ervaren gidsen. Zij spreken Italiaans en Engels en zullen je tijdens de tour meer vertellen over de Etna vulkaan, de uitbarstingen en de omgeving. Daarnaast hebben ze meer dan 15 jaar ervaring met het quad rijden én de Etna vulkaan.

Specificaties tour

 • Start tour: 09.30 uur in de ochtend of 14.30 uur in de middag
 • Duur tour: 3,5 uur quad rijden
 • Startpunt: Rifugio Ragabo, Linguaglossa – Etna Nord
 • Eindpunt: Rifugio Ragabo, Linguaglossa – Etna Nord
 • Prijs: € 150,00 per quad (er kunnen 2 personen op 1 quad)

Geef bij je reservering aan of je de excursie in de ochtend of in de middag wilt doen als je een voorkeur hebt. Mocht je meerdere dagen kunnen, geef dit dan ook direct aan bij je aanvraag.

Let op: deze excursie is erg snel volgeboekt, dus zorg dat je op tijd reserveert!

De quads

De tour wordt gereden op 4×4 Polaris quads. Dit zijn automatische quads. De organisatie zorgt daarnaast ook voor een helm en haarnetje. De tours worden gegeven met respect voor de natuur én met in acht name van de grootst mogelijke veiligheid. Je rijdt namelijk wel in een Nationaal Park.

Etna quad excursie vrouwen

Kleding advies

Neem altijd een jasje mee. Het kan soms wat frisser zijn wanneer je op de quad rijdt. Daarnaast is het advies om dichte schoenen te dragen. Dit kunnen goede sportschoenen zijn, of bergschoenen. Neem ook een (zonne)bril mee. Dit voorkomt dat je opwaait stof van andere quads in je ogen krijgt. Wil je onderweg dingen meenemen, zorg dan dat je een rugzak(je) meeneemt.

Let op dat je vies kunt worden tijdens het quad rijden door opwaaiend stof van het off-road rijden. Draag dus geen nieuwe kleding. Je kunt je na de quadtour opfrissen met wat water in je gezicht.

Panorama lava 2002 quad tour

Vereisten

 • Voor het rijden van een quad is een minimale leeftijd van 18 jaar en het B-rijbewijs vereist.
 • Kinderen kunnen achterop als passagier. Het advies voor kinderen is een minimale leeftijd van 6 jaar.
 • Quad rijden (of als passagier meegaan) is niet toegestaan bij een zwangerschap.

Op de dag van de excursie moet jij je rijbewijs bij je hebben. Voor het rijden op een quad gelden dezelfde regels als voor het rijden in een auto. Dit betekent dus ook geen alcohol. Bij het boeken van de Etna quad excursie ontvang je het huurcontract. Deze moet je ondertekenen en per mail terugsturen voordat je de tour doet, of op de dag van de excursie ondertekent meenemen. Zonder ondertekent contract, geen excursie!

Er mogen maximaal 2 personen op 1 quad. De prijs voor de excursie is per quad en verschilt niet als je alleen op een quad gaat, of met 2 personen.

Veelgestelde vragen

Is de excursie mogelijk tijdens een uitbarsting?
Ja, tot nu toe wel. Wel is het natuurlijk altijd kijken wat de uitbarsting doet en hoe de wind staat (ivm lava regen). In 2021 zijn er meer dan 50 uitbarstingen van de vulkaan geweest. De excursies zijn altijd doorgegaan. De uitbarstingen zijn op 3300 meter hoogte. De tour gaat tot maximaal 1800 meter hoogte. Bij gevaar zullen de excursies natuurlijk geannuleerd worden en/of gestopt worden.

Wat gebeurt er bij slecht weer?
Quad rijden kan ook als de zon niet schijnt. Regent het hard, of is er onweer, dan worden de excursie geannuleerd. De tours gaan namelijk door het bos en veiligheid staat voorop! Bij je boeking krijg je alle contactgegevens. Heb je op de dag van de excursie twijfels over het weer, stuur de organisatie even een appje en je weet direct waar je aan toe bent. Wel is het zo dat het weer op de Etna vulkaan niet goed te voorspellen is. Daarom is het vaak pas op de dag zelf bekend of een tour wel of niet door kan gaan. De organisatie doet er in principe alles aan om een tour altijd door te laten gaan!

Mocht je tour door slecht weer geannuleerd worden, dan doen we altijd onze uiterste best om je tour te verplaatsen, zodat je nog op een andere dag deze fantastische Etna quad tour kunt doen. Het advies is dan ook om de excursie zo vroeg mogelijk in je vakantie te boeken.

Wat is de minimale leeftijd voor een quad tour?
Wij adviseren een minimale leeftijd van 6 jaar. Dit komt omdat de excursie grotendeels off-road is. Dit betekent dat de kinderen zich goed moeten kunnen vasthouden aan hun ouder die de quad rijdt. Soms is het bij jonge kinderen beter om te kiezen voor de quad tour van 2 uur in plaats van halve dag Etna quad tour. Etnasicilie.nl kan je hierbij adviseren!

Is het quad rijden moeilijk?
Nee, het quad rijden is niet moeilijk. De quads zijn automatisch. Je geeft gas met je een knop bij je duim. En je remt met je voet en/of met je handrem aan het stuur. Belangrijk is om gewoon recht op de quad te blijven zitten. Je hoeft niet mee te buigen zoals men dat met motorrijden doet. We zien dan ook vaak dat sommige vrouwen beter quad rijden dan motorrijdende mannen! 😉 Overigens legt de gids je voor vertrek uit hoe de quad werkt.

Excursie aanvragen

Talen die door de gidsen worden gesproken

 • Engels
 • Italiaans

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling
4,9 / 5
Beoordelingsoverzicht
De excursie
4,9 / 5
Service Etna Sicilië
4,9 / 5
Prijs/kwaliteit
4,9 / 5
“Geweldige dag”

Enorm leuke ervaring en ontzettend gelachen. Hele erge aanrader voor een onvergetelijke ervaring

8 juni 2024 – Amber uit Nederland
“Gave tour op de Etna”

Super leuke tour door indrukwekkend landschap. Leuke gids. Je gaat echt of road met de quad, super vet om te doen. En het landschap is overweldigend om te zien er ervaren. Zo bizar. Mijn quad had op een gegeven moment wat kuren, mocht ik de quad van de gids rijden. Top service. Echt een aanrader.

3 juni 2024 – Angelique uit Nederland
“Toffe manier om de Etna te bezoeken”

* Etna Noord: super ervaring * kleine groep, in ons geval 5 quads * zeer sympathieke gids * verschillende lavastromen bezocht met de correcte uitleg * nemen de tijd om foto's te maken * geboekt via Anniek (whatsapp), zeer snel, op vertrouwen, betaling na de tour. * besluit: TOP

28 augustus 2023 – Carlo uit België
“Super leuke tocht, prachtig landschap en heel sympathieke gids!”

Unieke quad ervaring op de Etna met heel veel leuke off road stukken en onder begeleiding van een topgids! Heel sympathieke man. Ook het boeken van de excursie verliep heel vlot en vriendelijk. Een echte aanrader!

10 augustus 2023 – Wim uit België
“Kicken!”

De quadtour Etna noord geboekt bij Etnasicilie.nl. Vooraf geregeld met Anniek, veel contact en info gehad. Alessandro, haar man, was onze guide. Wat een superleuke vent! Hij spreekt goed Engels en had veel te vertellen over de omgeving. De tour ging door bossen, over wegen en langs diverse lavavelden met her een der een stop met prachtige vergezichten. Er werd ruim de tijd genomen om foto's en films te maken, waarbij Alessandro steeds behulpzaam was om ook foto's te maken van de deelnemers. Anniek gaf al aan dat Etna noord mooier is dan zuid en wij delen deze mening. Dus wij zeggen BOEKEN!!!

30 juli 2023 – Vincent & Francis uit Nederland
“Super gave excursie en heel fijn geregeld via etnasicilie.nl”

Via whatsapp snel contact gehad en alles was snel geregeld. Fijne uitgebreide mail ontvangen met alle info en de reservering lag netjes klaar bij de excursie! De gids was super, en de excursie echt de moeite waard!

26 augustus 2022 – Emma uit Nederland
“Superleuke ervaring ”

De Etna op een andere manier ervaren! Heel leuk om speels door de bossen te crossen met de quad en daarnaast ook nog veel informatie gekregen van onze aardige en behulpzame gids Alex vanuit verschillende uitkijkpunten rondom de Etna. Op het laatst een korte stop gemaakt bij een grot. Heel interessant om dit ook nog mee te pikken.

19 augustus 2022 – Sanne uit Nederland
“Fantastische quad ervaring ”

Wat een dag! Ik heb er geen andere woorden voor , dan dat ik echt een fantastische dag heb gehad. De quad werd eerst snel en duidelijk uitgelegd waarna we off road zijn gaan rijden op de Etna vulkaan. Tijdens de excursie zijn we op enkele , fantastische plakken gestopt waarbij er of iets werd verteld over de omgeving en-/of we konden genieten van een adem benemende uitzicht ! Wat kijk ik nog iedere dag erg graag terug op deze middag. De instructeur heeft de excursie met inzetten veel plezier en energie gedaan en ook dat maakte de heel dag/middag compleet. Het is al bijzonder om op een actieve vulkaan te zijn, maar met de quad tour maak je het toch echt net iets specialer en je komt op plekken waar je bijvoorbeeld met een mountainbike of te voet niet zomaar komt. Echt fantastische, jammer dat ik maar 5? kon geven, want meer als 5 had ik zeker ook aangevinkt ! grazie!?

15 juli 2022 – Larice uit Nederland
“Wat een beleving!”

Mer ons gezin quad rijden door bossen en lava gesteente. Wat een mooie manier om meer over de Etna te ontdekken. Dank je anniek, voor de aanbeveling! En dank je gids Alessandro, het was een leuke verjaardag!

28 april 2022 – Kim uit Nederland
“Leuk, ook leuk dat er verteld werd over de vulkaan”

Leuke locatie en ik vind het leuk om te doen

28 april 2022 – Hugo uit Nederland
“Super leuk om te doen”

Super leuke locatie en leuke dingen die erbij werden vertelt. Soms wel een beetje spannend maar super leuk.

28 april 2022 – Annelie uit Nederland
“Geweldig!”

Heel avontuurlijk! Een goede indruk van het eiland en de uitbarsting!

28 april 2022 – Livia uit Nederland
“Quadtour 3,5 uur”

Communicatie met etnasicilie.nl wederom top! Fijne manier om de Etna en haar geschiedenis te ervaren. Zeker in het rijtje ‘unieke ervaringen.’ Bekwame en vriendelijke begeleiding. Als enige niet Italianen kwamen we niks tekort!!! Topdag!

19 juli 2021 – Desmond uit Nederland
“Geweldige ervaring! Deze manier van de Etna te ervaren”

Via de site het contactformulier ingevuld en tevens ook berichtje via app gestuurd Vrijwel gelijk contact met Anniek. Heel duidelijk en vrijblijvend aanvullende informatie over de Etna met quad-excursie gekregen, daarna via mail verder geregeld. Wij hebben zelfs toen we al in Sicilië waren, de excursie kunnen vervroegen naar een dag eerder. Zo relax en zo fijn, hoe Anniek je helpt en met je mee denkt. Op de dag zelf ging ook alles heel vlot en ongedwongen. We waren met zijn vieren, dus was soort privé tour. We kregen eerst uitleg en veiligheid over de quad en de tour en toen op pad. Vet gaaf om op de quad zo een terrein te bereiden, op een vulkaan!!! Geweldig om dit te ervaren, dit kun je niet omschrijven....dit moet je gewoon meemaken!!!! Heel veel mooie plekjes gezien en veel geleerd, antwoorden gekregen op onze vragen en lol gehad. Ik heb deze excursie met mijn 2 zussen en broer gemaakt. Maar ik ga dit zeker met mijn gezin ook eens doen. De excursie was in mei en het was behoorlijk koud, onze warme jassen en de sjaals waren echt een must.;) Anniek en Alexandro hartelijk bedankt voor deze geweldige ervaring!

3 juni 2019 – Angelique uit Nederland
“Contact met Anniek ging zeer gemakkelijk via de app, binnen een kwartier alles geregeld.”

Bij aankomst bij Sicilië quad in een leuk restaurant een goed en ongedwongen ontvangst. Helmen en quads verdeelt en de tocht begon na een korte uitleg hoe de quad werkt. Alexandro liet ons mooie stukken van de Etna zien met genoeg rustpozen. Veel mooie foto’s kunnen maken. Een aanrader om zo op een leuke sensationele manier een stuk geschiedenis mee naar huis te nemen. Zeer tevreden over de halve dag tour. Anniek bedankt voor het regelen.

29 augustus 2018 – Gijsbert uit Nederland
“Etna bezoeken op een gave manier”

Heerlijk op vakantie op het mooie eiland Sicilië en daar hoort natuurlijk een bezoek aan de Etna bij. Anniek van Etna Sicilië heb ik een whatsapp berichtje gestuurd en ik kreeg binnen 3 minuten (!!) al antwoord. Ze nam echt de moeite alle onduidelijkheden weg te nemen. De quad tour was echt een belevenis. Het is alleen al leuk om op een quad rond te rijden over de hobbelige weggetjes, laat staan het prachtige uitzicht. Met nog twee andere quads hebben we de Etna bezocht en de reisleider vertelde in het Engels en Frans wat er allemaal te zien was. Je kon altijd vragen aan hem stellen. Na de Etna tour ben je behoorlijk vies van het stof, een bril, sportschoenen en een jasje zijn wel handig. Echt een aanrader om de Etna te bezoeken per quad als je een beetje van sensatie houdt!

2 augustus 2018 – Linda uit Nederland
€ 150,- per quad (2 pers.)
Etna quad tour | halve dag

Excursie aanvragen

We nemen binnen 1 uur contact met je op!

Geen vooruitbetaling
De betaling vindt plaats op de dag van de excursie.

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden voor de behandeling van mijn persoonsgegevens

Advies nodig of vragen? Ik help je graag met het kiezen van de juiste excursie!

Elke dag bereikbaar van 09.00 uur - 21.00 uur
(ook op zondag!)

Anniek:

(+31) 06-23370594
anniek@etnasicilie.nl

ANVR

Gecertificeerd reisleider