Grotta dei Ladroni

De Grotta dei Ladroni is een kleine lavatunnel vlakbij Rifugio Citelli, op Piano delle Donne. De grot is al vele jaren oud.

De grot is vernoemd naar een legende die in de omliggende dorpen verteld wordt. Volgens die legende werd de grot in de tweede helft van de 18de eeuw als toevluchtsoord van een (niet succesvolle) groep bandieten gebruikt die zich in dit gebied schuil hielden.

Ingang Grotta dei Ladroni Etna vulkaan

De grot heeft 2 ingangen. Zo is de grot niet alleen eenvoudig toegankelijk, maar bood deze zo ook een extra vluchtweg. Aan de ene kant kun je via een in de rotsen gehakte trap afdalen naar de grot via een tiental stijle treden. De andere ingang is een soort kunstmatige glijbaan.

De Grotta dei ladroni bezoeken

Wil je de Grotta dei ladroni bezoeken, dan moet je in de gemeente Sant’Alfio zijn, in het gehucht Piano delle Donne op de Etna vulkaan. Je kunt hiervoor deze coördinaten gebruiken:

  • Begin grot: 15°04’16” – 37°46’17”
  • Einde grot: 15°04’18” – 37°46’18”

De grot ligt op een hoogte van 1600 meter en is ongeveer 0,3 km lang.

Grotta dei Ladroni Etna vulkaan

Alessandro en ik hebben de Grotta dei Ladroni bezocht op 27 juni 2018. Je kunt de grot gewoon zelf bezoeken als je wilt, maar het dragen van een helm en begeleiding van een gids is wel geadviseerd!

Anniek en Alessandro bij de ingang van de Grotta dei Ladroni

Nieuws

Brand vliegveld Catania, vliegveld gesloten tot 19 juli

Catania 17 juli 2023 | Angst op het internationale vliegveld Vincenzo Bellini …

5x de Hitte ontvluchten op Sicilië

Sicilië | Na 1,5 maand regen, is er nu een periode van …

Alertheidniveau Etna vulkaan verhoogd

Etna | Sinds 18 mei is de activiteit van een van de …

Meer nieuws