Wandeling Monte Ilice

Monte Ilice ligt op zo’n 908 meter boven zee in de regio ‘Trecastagni’, vlakbij de Etna vulkaan. Monte Ilice is eigenlijk een oude vulkaan die niet meer werkzaam is. De laatste uitbarsting was in 1030 voor Chr.

De wandeling naar de top van de Monte Ilice krater

De Monte Ilice krater is in vergelijking met andere kraters volledig begroeid. Vulkanische grond is enorm vruchtbaar en dat is hier goed te zien. Je kunt eenmaal boven helemaal rond de krater lopen.

  • Duur: 2,5 uur
  • Lengte: 5 km
  • Hoogteverschil: 200 meter

Parkeren & startpunt

Je kunt de auto langs de weg parkeren. vanaf hier loopt er een pad met lava stenen omhoog*.

Breedtegraad: 37,65818
Lengtegraad: 15,07765

De wandeling naar de Monte Ilice

Volg dit pad omhoog door het bos. Sommige stukken zijn best stijl, maar na zo’n 30 minuten wordt dit minder wanneer je uit het bos komt.

Begin van de wandling naar de Monte Ilice krater in het bos

Het pad vervolgt zich iets minder stijl en met minder beschutting. Kijk af en toe even achterom en geniet van het prachtige uitzicht! Je komt uit bij een geasfalteerde weg met een groot huis. Sla hier rechtsaf en loop een stuk over de geasfalteerde weg.

Je komt uit bij een kruising waar met een bordje ‘Monte Ilice’ naar rechts aangegeven wordt. Dit pad volg je. Onderweg kom je langs oude huizen waar vroeger wijn verwerkt werd. Binnen in deze oude huizen kun je hier de resten nog van zien (let op: instortingsgevaar!).

Het begin van het pad daalt wat af, waarna je weer een stuk moet stijgen om naar de top van de oude krater te lopen. dit is ongeveer 20 minuten en veel minder zwaar dan het eerste stuk waar de auto geparkeerd is.

Eenmaal op de krater kun je zowel linksom als rechtsom lopen over de kratermond. Vanaf hier heb je prachtige uizichten op de Etna vulkaan, Taormina, de zee en met goed weer zie je zelfs Calabrië! Ook zie je diverse andere oude kraters wat een prachtig landschap geeft.

Uitzicht op de Etna vulkaan vanaf de Monte Ilice krater

Anniek en Alessandro op de Monte Ilice met uitzicht op oude kraters

* Eventueel kun je ook met de auto verder omhoog rijden, tot het huis (zie beschrijving wandeling) en daar de auto parkeren. De wandeling is dan een stuk korter en minder pittig. Met (kleine) kinderen is dit aan te raden.

Alessandro & ik hebben deze wandeling op 8 april 2018 gelopen samen met de organisatie Via Vai Etna e Sicilia.

Nieuws

Aeroporto di Catania tijdelijk gesloten voor onderhoudswerkzaamheden in mei!

We willen je informeren over een belangrijke verandering met betrekking tot je …

Etna vulkaan spuwt ringen

Linguaglossa | De majestueuze Etna vulkaan, gelegen op oosten van het prachtige …

Excursie Etna Nord 3000m weer van start!

Linguaglossa | Dit jaar is er in verhouding weinig sneeuw gevallen op …

Meer nieuws