Wandeling Silvestri krater

De krater Silvestri bestaat uit twee kraters die door verschillende uitbarstingen van de Etna ontstaan zijn. De hoogste krater, de Silvestri superiore, ligt op een hoogte van 2001 meter. De andere krater ligt op een hoogte van 1886 en wordt de Silvestri inferiore genoemd.

De wandeling naar de Silvestri kraters

  • Lengte wandeling: 1 uur
  • Hoogte verschil: 115 meter
  • Moeilijkheid inferiore krater: makkelijk
  • Moeilijkheid superiore krater: gemiddeld

Silvestri krater inferiore

Je kunt beide kraters bezoeken. De inferiore is het makkelijkste te beklimmen. In ongeveer 5 minuten sta je aan de rand van de krater. Wil je de Silvestri superiore beklimmen, dan ben je ongeveer 30 minuten aan het lopen naar de rand van de krater.

Om de superiore Silvestri krater te beklimmen kun je via twee kanten. Je kunt de steile route nemen. Dit is best pittig om te lopen, omdat deze route behoorlijk steil is. Je doet hier ongeveer 30 minuten over.

Steile pad naar de top van de Silvestri krater superiore

Je kunt echter ook de route nemen die met een bocht naar de top van de krater gaat. Hier doe je ongeveer 40 minuten over, maar deze is een stuk minder zwaar te lopen.

Persoonlijke ervaring

Zelf ben ik via de steile route omhoog gelopen en via de andere kant weer terug. Mijn advies is om als eerste naar de superiore krater te gaan. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de inferiore Silvestri krater.

Uitzicht vanaf de top van de Silvestri krater

Ik ging op een dag omhoog waarbij het bewolkt was en af en toe regen. Het weer kan echter snel veranderen en wij hadden geluk dat het even open trok. Even later (gelukkig waren we net weer beneden), kregen we wel een stortbui over ons heen.

Mijn advies voor deze wandeling is om sowieso goede sportschoenen te dragen. Beter zijn bergschoenen voor de wandeling, omdat je over losse stenen loopt en regelmatig wegglijdt. Zorg tevens voor een jasje, eenmaal boven kan het een stuk frisser zijn!

Ik heb deze wandeling gelopen in juli 2017

Locatie

Met de auto

De Silvestri kraters bevinden zich bij Etna Sud. Via de SP92 kun je hier naartoe rijden. Deze weg gaat vanuit Nicolosi omhoog en vanuit Zaffarana Etnea.

Je kunt de auto parkeren op de parkeerplaats vlakbij het restaurant, tegenover La Capannina. Let op dat het hier betaald parkeren is. Je kunt een parkeerkaartje in een van de souvenirswinkeltjes kopen. Ook even verderop, dichter naar de kabelbaan toe is voldoende parkeergelegenheid bij Rifugio Sapienza. Hier kun je eventueel ook overnachten.

Met de bus

Ook is er een bus richting Etna Sud, de AST dienstregeling. Deze bus rijdt van Catania, via Gravina Gramsci, Mascalucia, Massa Annunziata en Nicolosi naar Etna Sud.

Uitzicht op de parkeerplaats vanaf de krater

Geschikt voor kinderen?

Deze wandeling is ook geschikt voor kinderen. Echter moet je je wel beseffen dat je op een vulkaan loopt. De stenen glijden wat weg en er zijn natuurlijk de afgronden.

De wandeling naar de top van de Superiore krater is iets pittiger voor kinderen, maar is te doen vanaf een leeftijd van ongeveer 8 jaar.

Natuurlijk alles op eigen risico!

Nieuws

Aeroporto di Catania tijdelijk gesloten voor onderhoudswerkzaamheden in mei!

We willen je informeren over een belangrijke verandering met betrekking tot je …

Etna vulkaan spuwt ringen

Linguaglossa | De majestueuze Etna vulkaan, gelegen op oosten van het prachtige …

Excursie Etna Nord 3000m weer van start!

Linguaglossa | Dit jaar is er in verhouding weinig sneeuw gevallen op …

Meer nieuws