Gole dell’Alcantara

Tussen Castiglione di Sicilia en Motta Camastra vind je de Gole dell’Alcantara. Dit is de meest bekende en bezochte plek van de Alcantara rivier. Het is een grote kloof met lava rotsen waar de rivier tussendoor stroomt. Lees hieronder meer over de Gole dell’Alcantara of bekijk hier direct de leukste excursies bij de Alcantara rivier.

Gole dell’Alcantara feiten

De Alcantara kloof is zo’n 25 meter diep. Op het smalste stuk is de kloof slechts 2 meter breed. En op de breedste stukken is de Alcantara kloof zo’n 4 tot 5 meter breed.

Alcantara quad tour

Ontstaan van de Gole dell’Alcantara

Er wordt gedacht dat de kloof geslepen is door het water wat erdoorheen loopt. Dit is echter onjuist. De kloof is ontstaan doordat dit type lava zeer snel afgekoeld is. Dit type lava wordt ook wel ‘Lava basaltica’ genoemd. Deze lava is rijk aan ijzer, magnesium en calcium maar bevat weinig ‘silicio’. Door de snelle afkoeling zijn ‘prismatiche pentagonali’ en ‘esagonali’ ontstaan.

Echter zijn er ook mensen die denken dat de lava ooit één geheel was en dat deze gespleten is. Dit wordt echter ontkracht door het feit dat de twee zijden van de kloven compleet verschillend zijn qua structuur en dus niet in elkaar zouden passen.

De Alcantara kloof bezoeken

Je kunt de kloof op verschillende manieren bezoeken. Zo kun je de auto hier vlakbij parkeren en met de trap naar beneden lopen, of kiezen voor de lift. Je betaalt (afhankelijk van de trap of lift) een toegangsbedrag voor de kloof.

Wil je de kloof op een uniekere manier bezoeken, dan kun je kiezen voor een van de vele excursies die in dit gebied aangeboden worden, bijvoorbeeld:

Alcantara jumping excursie - Alcantara rivier Sicilië

Hoe kom je bij de Gole dell’Alcantara

Messina > Gole dell’Alcantara
Neem vanaf Messina de SS 114 richting Catania. Bij Giardini Naxos neem je de SS 185 richting Francavilla di Sicilia. Na 12 km kom je bij de Gole dell’Alcantara uit.

Catania > Gole dell’Alcantara
Kom je vanuit Catania, neem dan de Autostrada A18 richting Messina. Neem hier de afslag Giardini Naxos en vervolg de weg voor 12 km richting Francavilla di Sicilia.

Bronte/ Randazzo > Gole dell’Alcantara
Als je vanuit de richting van Bronte en Randazzo komt, dan dien je eerst Castiglione di Sicilia aan te houden. Vanuit hier rijd je vervolgens richting Giardini Naxos waarbij je langs de Gole dell’ Alcantara rijdt.

Foto's

Nieuws

Etna vulkaan al 6 maanden extreem actief

Linguaglossa | De Etna vulkaan is sinds het begin van dit jaar …

Etna vulkaan weer uitgebarsten, Sicilië kleurt rood!

Linguaglossa | De Etna is al een aantal weken onrustig. Regelmatig spuwt …

Prince Charming tv opnames Sicilië

Vanavond (16 december 2020) komt de allereerste aflevering van Prince Charming op …

Meer nieuws