Gole dell’Alcantara quad tour

5 / 5bekijk alle beoordelingen
 • 100% tevredenheid garantie
 • Dé Sicilië specialist
 • Géén vooruitbetaling
Start tour:
Elke dag op reservering
Duur tour:
2,5 Uur
Kosten:
€ 90,00 per quad (2 personen op 1 quad)
Excursie aanvragen

Gole dell’Alcantara quad tour | 2,5 uur

Op zoek naar een avontuurlijke manier om de Alcantara rivier te verkennen? Stap op een quad en ontdek de prachtige natuur rond de Alcantara-kloof tijdens deze 2,5 uur durende quad tour.

Route Gole dell’Alcantara quad tour

De Alcantara quad tour begint vlakbij de Gole dell’Alcantara. Na een korte briefing en de kennismaking met je gids, ga je op pad om de Alcantara vallei per quad te ontdekken. Vanuit hier vertrekken we richting Francavilla di Sicilia en rijd je via onverharde wegen langs mooie locaties.

Quad tour Alcantara rivier
Alcantara quad tour schapen

Je waant je echt op Sicilië met de geur van citrusvruchten en de mooie sinaasappelbomen. Tijdens de quad tour maak je een stop bij de Alcantara rivier, zodat je zelf het ijskoude water kunt voelen. Daarnaast stop je bij de imposante Byzantijnse Cuba, de Alcantara Gurne en het kasteel van Lauria (Castiglione di Sicilia). Hierbij wordt er zoveel mogelijk via off-road paden gereden.

De locaties die we bezoeken:

 • De Gurne del Alcantara
 • Byzantijns Cuba
 • Kasteel van Lauria

Hoogtepunten Gole dell’Alcantara quad tour

De Alcantara quad tochten beginnen ’s morgens vanaf 9.30 uur. Je kunt jouw gewenste vertrektijd kiezen, en wij vinden de beste oplossing voor jou! De gehele quad tour duurt ongeveer 2,5 uur.

 • Vertrek van Motta Camastra
 • Rijden door de bedding van de Alcantara rivier
 • Raak het ijzige water van de Alcantara rivier aan
 • Totale duur ongeveer 2,5 uur

Je dient altijd minimaal 15 minuten voor vertrek van de quad tour aanwezig te zijn. De Alcantara quad tour vertrekt vanuit Motta Camastra.

Alcantara rivier quadtour
Rivier Alcantara quad tour

Prijs Gole dell’Alcantara quad tour

Prijs quad tour Gole Alcantara van 2,5 uur

De Alcantara quad tour kost € 90,00 per quad. Maximaal 2 personen kunnen op 1 quad rijden. De prijs is altijd hetzelfde, of je nu alleen gaat of met 2 personen op 1 quad.

Wij vragen geen betaling vooraf! Je kunt betalen op de dag van de tour, rechtstreeks aan je gids. Wij werken op basis van vertrouwen. Jij kunt erop vertrouwen dat er een quad voor je klaarstaat wanneer je boekt. En we vertrouwen erop dat jij komt opdagen wanneer je geboekt hebt.

Je kunt de quad tour contant, met pinpas of creditcard betalen. Er is geen geldautomaat in de buurt om geld op te nemen!

Inclusief
2,5 uur quad rijden
Rijden door de Alcantara rivier
Raak het ijzige water van de Alcantara rivier aan
Alcantara Gurne
Cuba bizantina
Kasteel van Lauria (Castiglione di Sicilia)
Onder begeleiding van een gids

Exclusief
X
Drinken en eten
X Bezoek Gole dell’Alcantara
X Fooi voor de gids (niet verplicht)

De prijs van de 2,5 uur durende Alcantara quad tour is € 90,00 per quad. Op 1 quad kunnen 2 mensen rijden. Op aanvraag is het mogelijk om achterop bij de gids te rijden, bijvoorbeeld wanneer je met 3 personen bent. Degene die met de gids meegaat, betaalt de halve prijs.

Deze quad tour kan het hele jaar door worden geboekt, zelfs in de winter. Ze zijn alleen op 1 januari gesloten.

Let op: Met deze quad tour ga je niet naar de Gole dell’Alcantara. Dit gebied is namelijk alleen te voet bereikbaar via de gemeentetrap (betaald) of met de lift (betaald). Wel ga je naar andere gedeeltes van de rivier die eigenlijk nog mooier, natuurlijker en minder toeristisch zijn. Een bezoek aan de Gole dell’Alcantara is een uitstap op zich waar je zo 2 uur kunt vertoeven. Tip: bezoek de Gole dell’Alcantara voor of na de quad tour, dan heb je echt een compleet beeld van deze prachtige rivier en het natuurgebied!

Tour Alcantara quad water
Quad tour Alcantara

Alcantara quad gidsen

De Alcantara quad tour wordt begeleid door ervaren en professionele gidsen. Zij assisteren je tijdens de quad tour, waardoor je tour een mooie en super adrenaline volle ervaring wordt.

Quads

De quads zijn Polaris en CF Moto. Dit zijn automatische quads. De organisatie zorgt ook voor een helm en een haarnetje. Alle tours worden uitgevoerd met respect voor de natuur en met de grootst mogelijke veiligheid.

Aanbevolen kleding

Het advies is om dichte schoenen te dragen. Dit kunnen goede sportschoenen zijn, of wandelschoenen. Draag ook een bril (zonnebril). Zo voorkom je dat je stof van de andere quads in je ogen krijgt. Als je onderweg dingen wilt meenemen, neem dan een rugzak mee.

Voorwaarden

Om een quad te besturen moet je minstens 18 jaar oud zijn en een rijbewijs categorie B hebben. Kinderen mogen achterop zitten als passagiers. Kinderen moeten minstens 6 jaar oud zijn. Zwangere vrouwen mogen niet deelnemen aan de quad tour.

Excursie aanvragen

Talen die door de gidsen worden gesproken

 • Engels
 • Italiaans

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling
5,0 / 5
Beoordelingsoverzicht
De excursie
5,0 / 5
Service Etna Sicilië
5,0 / 5
Prijs/kwaliteit
5,0 / 5
“Spannende ontspanning”

Nog nooit met een quad gereden maar al snel ben je ermee weg en tof om zo de schoonheid van het landschap te ontdekken! Pareltjes gezien die we anders nooit zouden gezien hebben. Top! Een must do!

20 juli 2023 – Murielle uit Belgie
“Opa en kleinzoon op de quad”

Een gave ervaring! Super lastminute gemaild met de graag of we de volgende dag al op de quad konden en dat bleek geen probleem! Hoe fijn. De ervaring was geweldig met een leuke gids die ook de verborgen parels liet zien. Alle tijd kregen we. Quad rijden in Sicilië: boek via etnasicilie.nl!!!

28 april 2023 – Maike uit Nederland
€ 90,00 per quad (2 pers.)
Gole dell'Alcantara quad tour

Excursie aanvragen

We nemen binnen 1 uur contact met je op!

Geen vooruitbetaling
De betaling vindt plaats op de dag van de excursie.

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden voor de behandeling van mijn persoonsgegevens

Advies nodig of vragen? Ik help je graag met het kiezen van de juiste excursie!

Elke dag bereikbaar van 09.00 uur - 21.00 uur
(ook op zondag!)

Anniek:

(+31) 06-23370594
anniek@etnasicilie.nl

ANVR

Gecertificeerd reisleider