Canyoning Zebbaro kloof bij Taormina

5 / 5bekijk alle beoordelingen
 • 100% tevredenheid garantie
 • Dé Sicilië specialist
 • Géén vooruitbetaling
Start tour:
Rond 09.00 uur
Duur tour:
4,5 Uur
Kosten:
Vanaf € 70,00 p.p.
Excursie aanvragen

Canyoning en abseilen in de Zebbaro kloof bij Taormina

Wil jij een avontuur in het water, in een bijzonder omgeving die je nooit weer zult vergeten? Ga voor canyoning in de Zebbaro kloof, vlakbij Taormina.

Deze excursie is mogelijk vanaf oktober t/m half mei, dus vooral in de herfst, winter en het voorjaar.

Wat ga je doen tijdens de excursie?

Je verzamelt rond 09.00 uur bij het treinstation van Taormina/ Giardini Naxos. Vanaf hier brengt de organisatie je naar het startpunt. In de openlucht kun jij je omkleden, zo wordt je direct één met de natuur. Dit betekent dat jij je zwemkleding al draagt en hier de wetsuit, sokken en schoenen aantrekt en de helm op doet die je van de organisatie krijgt.

Daarna ga je de kloof/ rivier in. Afhankelijk van de groep, het weer en de hoeveelheid water, ga je diverse keren abseilen in de kloof. Canyoning is als het ware abseilen door het water. En dat is dan ook voornamelijk wat je doet. Door watervallen en naast watervallen abseilen. Gemiddeld zul je iets van 4 of 5 keer abseilen tijdens de excursie. De hoogtes kunnen verschillen, van een kleine afdaling tot een afdaling van wel 8 of 10 meter hoogte.

Waterval abseilen Sicilië Zebbaro
Abseilen Sicilië Zebbaro kloof

In totaal duurt de excursie in de Zebbaro rivier zelf zo’n 2,5 uur. Na de excursie moet je via de ‘bossen’ terug naar de bus lopen. Dit is even een kleine pittige wandeling. Je kunt je dan weer omkleden en de organisatie brengt je terug naar de auto. Rond een uur of 13.30 ben je weer terug bij je auto.

Gidsen & talen

Je wordt altijd begeleid door minimaal 2 gidsen/ instructeurs. Zij spreken sowieso Italiaans en Engels.

Specificaties Zebbaro canyoning

Voor deze excursie moet je zorgen dat je al zwemkleding draagt met daar overheen makkelijke kleding. Je dient zelf een handdoek mee te nemen en eventueel iets te even of drinken voor na de excursie.

De organisatie zorgt voor een wetsuit en helm. Heb je zelf geen goede schoenen met grip die nat mogen worden, dan kan de organisatie ook hiervoor zorgen. Geef je schoenmaat dan wel door!

 • Start excursie: rond 09.00 uur
 • Eindtijd excursie: rond 13.30 uur
 • Totale duur canyoning in de rivier: ongeveer 2,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
 • Meetingpoint: Treinstation Taormina/Giardini Naxos

De prijs van de Zebbaro canyoning excursie is € 70,00 p.p. wanneer je met 3 personen of meer bent. Ben je met z’n 2-en, dan is de prijs € 85,00 p.p.

Het is mogelijk dat de organisatie je ophaalt vanaf je hotel en weer terug brengt (pick-up service). Afhankelijk van de locatie kunnen hier extra kosten voor gevraagd worden. Heb je hier interesse in? Geef dit dan aan bij je aanvraag!

Zebbaro kloof Sicilië
Canyoning waterval Taormina Sicilië

Vereisten

 • Voor deze excursie geldt een minimale leeftijd van 8 jaar
 • Canyoning is niet toegestaan voor zwangeren

Deze excursie is mogelijk van oktober t/m half mei. Dus vooral in de herfst, winter en het voorjaar. In de zomerperiode kun je canyoning doen in de Alcantara rivier, waar dit in de winter weer niet mogelijk is.

Excursie aanvragen

Talen die door de gidsen worden gesproken

 • Engels
 • Italiaans

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling
5,0 / 5
Beoordelingsoverzicht
De excursie
5,0 / 5
Service Etna Sicilië
5,0 / 5
Prijs/kwaliteit
5,0 / 5
“Sportieve manier om de natuur te beleven”

Super excursie gehad! Het is een hele leuke manier om een stukje natuur te beleven welke normaal gesproken niet voor jouw toegankelijk is. Het abseilen langs of door watervallen, het lopen in de kloof, het koude water (wat met de wetsuit prima te doen is), het sportieve aspect eraan, het is gewoon een leuke excursie om te doen. De begeleiding is geduldig en heel erg behulpzaam. Anniek helpt bij de boeking en alles regelen (en vragen beantwoorden). Kortom een aanrader als je op een andere manier Sicilië wilt ontdekken.

24 april 2022 – Dennis uit Nederland
“Een onvergetelijke ervaring !”

Het was de eerste keer voor ons. Zelf niet sportief of avontuurlijk aangelegd. Maar de begeleiders legden alles zeer goed en geduldig uit en hielpen nadien ook waar nodig. Ze zorgden ook voor de nodige humor. Zelf met onze jongste van acht jaar zeer goed gegaan. Ervaring die we nooit zullen vergeten. En wellicht onze meest memorabele herinnering aan Sicilië. Ook Anniek die de boeking voor ons regelde, heeft met veel geduld en enthousiasme mijn vele vragen op voorhand beantwoord. Ze regelde ook een picknick up aan ons hotel. Een dikke Merci!

15 april 2022 – Sofie uit Nederland
Vanaf € 70,00 p.p.
Canyoning Zebbaro kloof bij Taormina

Excursie aanvragen

We nemen binnen 1 uur contact met je op!

Geen vooruitbetaling
De betaling vindt plaats op de dag van de excursie.

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden voor de behandeling van mijn persoonsgegevens

Advies nodig of vragen? Ik help je graag met het kiezen van de juiste excursie!

Elke dag bereikbaar van 09.00 uur - 21.00 uur
(ook op zondag!)

Anniek:

(+31) 06-23370594
anniek@etnasicilie.nl

ANVR

Gecertificeerd reisleider