Etna Nord vulkaan trekking kraters

 • 100% tevredenheid garantie
 • Dé Sicilië specialist
 • Géén vooruitbetaling
Start tour:
Dagelijks om 08.00 uur
Duur tour:
4,5 uur
Kosten:
€ 85,00 p.p.
Excursie aanvragen

Excursie: Etna Nord vulkaan trekking kraters

Deze excursie is een zeer volwaardig alternatief voor de excursie naar de topkraters waarbij je de Etna vulkaan op een unieke manier leert kennen onder begeleiding van een professionele vulkaangids. Wegens verhoogde activiteit van de Etna vulkaan zijn excursies naar de top op 3300 meter hoogte momenteel niet toegestaan (juli 2021). De maximale toegestane hoogte is momenteel 2900 meter.

Dit ga je doen tijdens de excursie

Deze excursie is op dit moment de meest complete excursie die mogelijk is op de Etna vulkaan. Je ziet vele oude lava kraters, loopt langs breuken en ziet lava grotten van afstand.

De excursie start vanaf Piano Provenzana vanwaar je met 4×4 bussen naar 2860 meter hoogte gaat. Vanaf hier start de excursie en ga je te voet verder. Je gaat eerst nog een stukje verder omhoog lopen naar zo’n 2900 meter in de buurt van Pizzi Deneri. Vanuit hier heb je een mooi uitzicht op de topkraters, ook als deze besluit te gaan uitbarsten!

Etna Nord top krater 2900 meter

Daarna start de afdaling. Onderweg loop je langs diverse oude kraters en breuken in de lava. Een ware ontdekkingstocht waarbij je de vulkaan op een unieke manier leert kennen samen met jouw vulkaangids. De afdaling gaat richting de breuk van de uitbarsting van 24 februari 1947. Daarna loop je tussen de diverse kraters van oude uitbarstingen, zoals die van 1809, 1874, 1897 en 1923. Daarna ga je naar de kraters van de meest recente grote uitbarsting aan de noordzijde van de Etna vulkaan, die van 2002.

Na het bezoek aan de spectaculaire kraters van de uitbarsting van 2002 loop je terug naar Piano Provenzana, het beginpunt van de excursie.

Specificaties excursie:

 • Starttijd: rond 08.00 uur
 • Totale wandeltijd: 4,5 uur
 • Aantal km: 6 km
 • Eindtijd: rond 13.30 uur
 • Moeilijkheid: **

Als je zwanger bent, last hebt van je knieën en/of rug, dan kun je deze wandeling niet doen. Kinderen mogen deelnemen, wij adviseren een minimale leeftijd van 8 jaar én een goede wandelconditie.

Gidsen & talen

De wandeling wordt begeleid door opgeleide vulkaangidsen. Deze gidsen spreken Italiaans, Engels & Frans en zullen je tijdens de wandeling het een en ander over de vulkaan en kraters vertellen. Geef bij je aanvraag aan welke taal jouw voorkeur heeft, zodat wij hier qua indeling rekening mee kunnen houden.

Vereisten

Het is verplicht om tijdens de wandeling goede wandelschoenen te dragen. Deze zijn eventueel ook te huur via de vulkaangidsen. Daarnaast dien je laagjes kleding te dragen en een jas (is ook te huur) mee te nemen. Het weer kan namelijk snel veranderen in de bergen. Ook dien je minimaal 1,5 L water mee te nemen.

Excursie aanvragen

Talen die door de gidsen worden gesproken

 • Engels
 • Frans
 • Italiaans
€ 85,00 p.p.
Etna Nord vulkaan trekking kraters

Excursie aanvragen

We nemen binnen 1 uur contact met je op!

Geen vooruitbetaling
De betaling vindt plaats op de dag van de excursie.

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden voor de behandeling van mijn persoonsgegevens

Advies nodig of vragen? Ik help je graag met het kiezen van de juiste excursie!

Elke dag bereikbaar van 09.00 uur - 21.00 uur
(ook op zondag!)

Anniek:

(+31) 06-23370594
anniek@etnasicilie.nl

ANVR

Gecertificeerd reisleider