Kookcursus Sicilië – Cooking class

4,8 / 5bekijk alle beoordelingen
 • 100% tevredenheid garantie
 • Dé Sicilië specialist
 • Géén vooruitbetaling
Start tour:
Dagelijks op reservering
Duur tour:
Ongeveer 3 uur
Kosten:
Vanaf € 70,00 p.p.
Excursie aanvragen

Siciliaans leren koken? Dit is jouw kans!

Altijd al een keer een echte Italiaanse kookcursus willen doen? Dit is je kans om deel te nemen aan een van de beste kookcursussen van Sicilië! Tijdens deze kookcursus ga je 3 verschillende typische lokale gerechten maken, die je natuurlijk daarna ook zelf gaat opeten! De kookcursus Sicilië wordt gegeven door lokale ‘mama’s of door de professionele echte Siciliaanse kok. Wil jij de geheimen van de Siciliaanse keuken leren?

Wat ga je doen tijdens de kookcursus Sicilië – Cooking class?

Je wordt ontvangen door de lokale mama’s of de professionele kok. Samen met hun ga je eerst de tuin in, om zoek naar de lokale verse groente. Dit is het eerste ingrediënt voor de kookcursus Sicilië. Daarna ontvang je 3 recepten die je tijdens deze workshop gaat maken. De ingrediënten kunnen variëren op basis van beschikbaarheid en seizoen. Maar als basis wordt er altijd gebruik gemaakt van verse echte ingrediënten.

Kookcursus Sicilië - Cooking Class arancini

De 3 recepten van de kookcursus Sicilië

1. Arancino al finocchietto con pesto di pomodori pecchi e tuma

De mama’s laten je de bereiding zien van dit typische Siciliaanse gerecht. Het start met het koken van de rijst, waarna je, samen met de mamma’s, zelf gaat proberen een Siciliaanse arancino te maken!

2. Maccheroni al sugo di suino nero di Nebrodi

Daarna volgt de verse, lokale pasta. De mama’s laten de techniek en dosering zien om zelf de Siciliaanse pasta te maken. Een soort breinaalden worden gebruikt voor het rollen van de pasta.

3. Tortelle ricotta e pistacchio

Je ontvangt dan de juiste benodigdheden voor het maken van het toetje. En natuurlijk leggen de mama’s weer uit hoe je dit Siciliaanse toetje moet maken.

Na het meehelpen en maken van de bovenstaande gerechten, is het tijd om te genieten. Met z’n allen gaan we aan tafel en gaan we de gerechten proeven. Bij de maaltijd krijg je een heerlijke Etna DOC wijn geserveerd. Ook krijg je water (met en zonder prik) en een dessertwijn!

De hele experience duurt ongeveer 3 uur.

Certificaat van deelname

Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat door de mama’s of de professionele Siciliaanse kok. Ook worden er foto’s gemaakt ter herinnering. Het schort dat je aan het begin van de kookles ontvangt, mag je houden!

Kookcursus Sicilië workshop - Cooking Class pasta

Begeleiding en talen

De kookcursus kan gegeven worden in de volgende talen:

 • Italiaans
 • Engels
 • Frans
 • Spaans

Geef bij je aanvraag de voorkeur voor de taal aan!

Prijs & beschikbaarheid

De prijs van de kookcursus Sicilië hangt af van het aantal deelnemers. Het advies is om de kookcursus zo vroeg mogelijk aan te vragen, maar zeker minimaal 3 dagen van tevoren. Zo is een goede voorbereiding mogelijk! Bij een lastminute aanvraag kunnen we helaas geen beschikbaarheid garanderen.

 • € 75,00 per persoon (4-7 deelnemers)
 • € 70,00 per persoon (8-12 deelnemers)

De kookcursus is ook mogelijk met minder dan 4 deelnemers. In dat geval geldt het minimale tarief van € 300,00. Dit bedrag wordt dan verdeelt tussen de deelnemers.

Geef bij je aanvraag aan op welke dagen je kunt, zodat we kunnen kijken naar de beste beschikbare dag!

Inclusief is:

Wandeling in de tuin naar verse ingrediënten
3 Lokale Siciliaanse recepten
Begeleiding door Siciliaanse mama’s of een professionele Siciliaanse kok
Het koken én eten van de zelf gemaakte gerechten
Wijn & water tijdens het eten
Kookschort
Foto’s ter herinnering

Exclusief is:

X Fooi voor de kok/ mama’s (niet verplicht)

Voor deze bijzondere ervaring geldt vol=vol! Let op dat de kookcursus Sicilië enorm snel volgeboekt is. Boek dus ruim op tijd, zodat jij ook terug van vakantie in Nederland weer kunt genieten van deze heerlijke Siciliaanse gerechten!

Locatie & tijden

De kookcursus Sicilië – Cooking class is in de plaats Rovitello – Castiglione di Sicilia. Dit is ongeveer 30 km vanaf Taormina en 48 km vanaf Catania rijden.

De kookcursus kan op 2 verschillende momenten. Dit is altijd op basis van beschikbaarheid. Natuurlijk kun je bij je aanvraag jouw voorkeur aangeven.

 • Van 10.30 – 14.00 uur ongeveer (inclusief lunch)
 • Van 16.00 – 19.30 uur ongeveer (inclusief diner)

Restricties

De kookcursus is enkel geschikt voor volwassenen. Er geldt dus een minimum leeftijd van 18 jaar.

Excursie aanvragen

Talen die door de gidsen worden gesproken

 • Engels
 • Frans
 • Italiaans
 • Spaans

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling
4,8 / 5
Beoordelingsoverzicht
De excursie
5,0 / 5
Service Etna Sicilië
5,0 / 5
Prijs/kwaliteit
4,5 / 5
“Gastromusica”

Vandaag van 10.30uur tot 15.30uur de kookworkshop gehad met het gezin van 6 personen. De locatie was erg mooi. We hadden een 'mama' verwacht in een authentieke Siciliaanse keuken, maar het was meer een Masterchef opstelling met chique aankleding waarbij de kok de maitre van het restaurant is (en ook een musicus)! Maar dat was prima! Erg genoten van de kok. Hij nam ons mee in de Siciliaanse keuken én zijn passie voor muziek. Het ontbrak ons aan niets. Goed ontvangst met kopje koffie en watertje met een lokale lekkernij. Weer goed geregeld Anniek. Nogmaals dank voor de herinneringen.

11 augustus 2023 – Rob uit Nederland
“Cucina siciliana con passione”

Wat een geweldige ervaring! De enthousiaste Siciliaanse chef-kok en tevens sopraan Giseppe leert je de geheimen van de Siciliaanse keuken. Met verse ingrediënten maak je een aantal heerlijke gerechten en ondertussen zingt de chef de nummers van Pavarotti! Uiteraard drink je een glaasje Spumante tijdens het kokkerellen en eet je na afloop van de workshop je eigen bereide gerechten met een bijpassend glas wijn. Wij kijken er nu al naar uit om de recepten thuis te proberen!

9 augustus 2023 – Helen uit Nederland
Vanaf € 70,00 p.p.
Kookcursus Sicilië - Cooking class

Excursie aanvragen

We nemen binnen 1 uur contact met je op!

Geen vooruitbetaling
De betaling vindt plaats op de dag van de excursie.

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden voor de behandeling van mijn persoonsgegevens

Advies nodig of vragen? Ik help je graag met het kiezen van de juiste excursie!

Elke dag bereikbaar van 09.00 uur - 21.00 uur
(ook op zondag!)

Anniek:

(+31) 06-23370594
anniek@etnasicilie.nl

ANVR

Gecertificeerd reisleider