Paardrijden op de Etna

5 / 5bekijk alle beoordelingen
 • 100% tevredenheid garantie
 • Dé Sicilië specialist
 • Géén vooruitbetaling
Start tour:
Dagelijks
Duur tour:
1,5 uur - 8 uur
Kosten:
V.a. € 30,00 p.p.
Excursie aanvragen

Wat zie je tijdens de excursie:

Afhankelijk van hoe goed jij kunt paardrijden kun je kiezen voor verschillende paardrijden excursies op de Etna vulkaan. De korte tour duurt 1,5 uur en de langste is een hele dag paardrijden. In het hoogseizoen (juli & augustus) vertrekken de excursies vanaf de Etna vulkaan, bij Rifugio Ragabo. Buiten het hoogseizoen om starten de excursies in het dorp Linguaglossa, aan de voet van de vulkaan.

Paardrijden 1,5 uur (€ 30,00 p.p.)
Deze tocht is geschikt voor beginnende ruiters en kinderen. Vertrek je vanaf Linguaglossa dan ga je in de bergen rond het dorp rijden. Je komt bijvoorbeeld langs Gaggi en Calatabiano waarna je weer terugkeert naar Linguaglossa. Onderweg stop je op een panoramisch punt om foto’s te maken. Je kijkt uit op de Etna vulkaan.

Paardrijden Etna Linguaglossa
Paardrijden vanaf Linguaglossa

Vertrek je vanaf Rifugio Ragabo, dan maak je een ronde door Pineta Ragabo, het groene hart van de Etna vulkaan, waarbij je over oude lavapaden rijdt. Onderweg kom je langs oude lavastromen.

Paardrijden 2,5 uur (€ 60,00 p.p.)
Een beetje ervaring met paardrijden? Dan kun je voor een excursie kiezen van bijvoorbeeld 2,5 uur. Afhankelijk van je kunnen wordt er een leuke route op de Etna vulkaan of richting de Castiglione di Sicilia bepaald.

Paardrijden 4/5 uur ( € 90,00 p.p.)
Ben jij een ervaren ruiter, dan kun je kiezen voor een halve dag paardrijden. Deze excursie duurt ongeveer 4,5 uur. Deze excursie kan in de bergen rond Linguaglossa en richting Castiglione di Sicilia, maar ook op de Etna vulkaan, afhankelijk van jouw wensen.

Start je vanaf Rifugio Ragabo in de zomermaanden, dan kun je richting Piano Provenzana gaan naar 1800 meter hoogte, waar je op de lava van 2002 kunt paardrijden richting de kraters van 2002. Ook is het in overleg mogelijk om bijvoorbeeld richting de Monti Sartorius te gaan of langs de Grotta delle Palumbe of Grotta del Corruccio. Een broodje en wat drinken is inclusief bij deze excursie.

Paardrijden Etna Nord - Piano Provenzana

Paardrijden 7/8 uur (€ 130,00 p.p.)
Ook deze excursie is enkel voor ervaren ruiters. Kies je voor een hele dag, dan kun je in overleg met de organisatie bepalen welke kant je op wilt. Zo kun je verschillende stukken van Etna Nord ontdekken en richting Piano Provenzana (1800 meter hoogte) gaan en de kraters van de uitbarsting van 2002 bezoeken. Ook bij deze excursie is een broodje en wat drinken inclusief.

Talen

De gids spreekt Italiaans en ook basis Engels.

Paardrijden specificaties

 • Vertrek: in overleg
 • Aanwezig: 10 minuten voor vertrek
 • Duur: vanaf 1,5 uur tot een hele dag
 • Zien: afhankelijk van de route en lengte
 • Doen: tijdens de tocht kan er gestopt worden voor het maken van enkele foto’s
 • Periode: het hele jaar door (ook met sneeuw!)

Inclusief

De genoemde prijzen voor de paardrijden excursie zijn inclusief het huren van het paard, de gids, het gebruik van het materiaal voor het paardrijden, een verzekering en eventueel de lunch indien aangegeven bij de excursie (picknick).

Voorwaarden

 • Minimaal 2 deelnemers per excursie
 • De route wordt aangepast aan de ruiter(s) en ervaring van de gehele groep
 • De paarden kunnen zowel met Engels als Amerikaans zadel bereden worden

Kledingadvies

Jeans of leggings worden geadviseerd. Draag daarnaast sportschoenen (absoluut geen hakken!). De organisatie zorgt voor een cap.

Excursie aanvragen

Talen die door de gidsen worden gesproken

 • Engels
 • Italiaans

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling
5,0 / 5
Beoordelingsoverzicht
De excursie
5,0 / 5
Service Etna Sicilië
5,0 / 5
Prijs/kwaliteit
5,0 / 5
“Bijzondere ervaring ”

Wij hadden gekozen om 2,5 uur de excursie te doen, dit was super leuk en het echt waard. Je komt extreem mooie plekken tegen waaronder van de Etna. De service was super goed en hielpen ons goed met diverse tips voor het paardrijden. Het was een hele positieve bijzondere ervaring, die we niet zullen vergeten.

9 augustus 2021 – Isabella uit Nederland
“Prachtige wandeling op maat! ”

Geweldige ervaring in prachtige omgeving. Als onervaren ruiters door de bij momenten uitdagende tocht heen geloodst. Naast de tocht hebben wij tevens een quadtour geboekt via etnasicilie.nl Communicatie op voorhand evenals begeleiding aldaar 5* 100% aan te bevelen!

19 juli 2021 – Desmond uit Nederland
“Prachtige wandeling op maat! ”

Geweldige ervaring in prachtige omgeving. Als onervaren ruiters door de bij momenten uitdagende tocht heen geloodst. Naast de tocht hebben wij tevens een quadtour geboekt via etnasicilie.nl Communicatie op voorhand evenals begeleiding aldaar 5* 100% aan te bevelen!

19 juli 2021 – Desmond uit Nederland
v.a. € 30,00 p.p.

Excursie aanvragen

We nemen binnen 1 uur contact met je op!

Geen vooruitbetaling
De betaling vindt plaats op de dag van de excursie.

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden voor de behandeling van mijn persoonsgegevens

Advies nodig of vragen? Ik help je graag met het kiezen van de juiste excursie!

Elke dag bereikbaar van 09.00 uur - 21.00 uur
(ook op zondag!)

Anniek:

(+31) 06-23370594
anniek@etnasicilie.nl

ANVR

Gecertificeerd reisleider