Paardrijden op de Etna

5 / 5bekijk alle beoordelingen
 • 100% tevredenheid garantie
 • Dé Sicilië specialist
 • Géén vooruitbetaling
Start tour:
Dagelijks
Duur tour:
1,5 uur - 8 uur
Kosten:
V.a. € 30,00 p.p.
Excursie aanvragen

Paardrijden aan de voet van de Etna vulkaan

Afhankelijk van hoe goed jij kunt paardrijden kun je kiezen voor verschillende paardrijden excursies op de Etna vulkaan. De korte tour duurt 1,5 uur en de langste is een hele dag paardrijden. In het hoogseizoen (juli & augustus) vertrekken de excursies vanaf de Etna vulkaan, bij Rifugio Ragabo. Buiten het hoogseizoen om starten de excursies in het dorp Linguaglossa, aan de voet van de vulkaan.

Vertrek vanaf de Ranch in Linguaglossa
Panoramische route, aangepast op jouw ervaring
Geschikt voor beginners & gevorderen

Wat zie je tijdens de excursie:

Paardrijden 1,5 uur (€ 30,00 p.p.)
Deze tocht is geschikt voor beginnende ruiters en kinderen. Vertrek je vanaf Linguaglossa dan ga je in de bergen rond het dorp rijden. Je komt bijvoorbeeld langs Gaggi en Calatabiano waarna je weer terugkeert naar Linguaglossa. Onderweg stop je op een panoramisch punt om foto’s te maken. Je kijkt uit op de Etna vulkaan.

Paardrijden Etna Linguaglossa
Paardrijden vanaf Linguaglossa

Vertrek je vanaf Rifugio Ragabo, dan maak je een ronde door Pineta Ragabo, het groene hart van de Etna vulkaan, waarbij je over oude lavapaden rijdt. Onderweg kom je langs oude lavastromen.

Paardrijden 2,5 uur (€ 60,00 p.p.)
Een beetje ervaring met paardrijden? Dan kun je voor een excursie kiezen van bijvoorbeeld 2,5 uur. Afhankelijk van je kunnen wordt er een leuke route op de Etna vulkaan of richting de Castiglione di Sicilia bepaald.

Paardrijden 4,5 uur ( € 100,00 p.p.)
Ben jij een ervaren ruiter, dan kun je kiezen voor een halve dag paardrijden. Deze excursie duurt ongeveer 4,5 uur. Wanneer het paardrijden vertrekt vanaf de Ranch in Linguaglossa kun je of richting Castiglione di Sicilia gaan, of richting de Etna Vulkaan, naar Monte Crismo.

Start je vanaf Rifugio Ragabo in de zomermaanden, dan kun je richting Piano Provenzana gaan naar 1800 meter hoogte, waar je op de lava van 2002 kunt paardrijden richting de kraters van 2002. Ook is het in overleg mogelijk om bijvoorbeeld richting de Monti Sartorius te gaan of langs de Grotta delle Palumbe of Grotta del Corruccio.

Een broodje en wat drinken is inclusief bij deze excursie. (Een picknick-lunch)

Paardrijden Etna Nord - Piano Provenzana

Paardrijden 7,5 uur (€ 150,00 p.p.)
Ook deze excursie is enkel voor ervaren ruiters. Kies je voor een hele dag, dan kun je in overleg met de Ranch bepalen welke kant je op wilt. Zo kun je verschillende stukken van Etna Nord ontdekken en richting Piano Provenzana (1800 meter hoogte) gaan en de kraters van de uitbarsting van 2002 bezoeken. Ook bij deze excursie is een broodje en wat drinken inclusief.

Talen

De gids spreekt Italiaans en ook basis Engels.

Paardrijden specificaties

 • Vertrek: in overleg
 • Aanwezig: 10 minuten voor vertrek
 • Duur: vanaf 1,5 uur tot een hele dag
 • Zien: afhankelijk van de route en lengte
 • Doen: tijdens de tocht kan er gestopt worden voor het maken van enkele foto’s
 • Periode: het hele jaar door (ook met sneeuw!)

Alleen in de maanden juli en augustus vertrekt het paardrijden vanaf de Etna vulkaan. In de andere maanden zijn de paarden op de Ranch in Linguaglossa en vertrekken de excursies vanaf de Ranch.

Inclusief

De genoemde prijzen voor de paardrijden excursie zijn inclusief het “huren van het paard”, de gids, het gebruik van het materiaal voor het paardrijden, een verzekering en eventueel de lunch indien aangegeven bij de excursie (picknick).

Voorwaarden

 • Minimaal 2 deelnemers per excursie
 • De route wordt aangepast aan de ruiter(s) en ervaring van de gehele groep
 • De paarden kunnen zowel met Engels als Amerikaans zadel bereden worden

Kledingadvies

Jeans of leggings worden geadviseerd. Draag daarnaast sportschoenen (absoluut geen hakken!). De organisatie zorgt voor een cap.

Excursie aanvragen

Talen die door de gidsen worden gesproken

 • Engels
 • Italiaans

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling
5,0 / 5
Beoordelingsoverzicht
De excursie
5,0 / 5
Service Etna Sicilië
5,0 / 5
Prijs/kwaliteit
5,0 / 5
“Onvergetelijke ervaring! Absolute aanrader! ”

Vanochtend 4.5 uur paardgereden met mijn moeder en 2 begeleiders. 2 ontzettend vriendelijke Italiaanse begeleiders. Heerlijk geluncht onderweg naar boven en genoten van het uitzicht toen we over de Etna heen reden. Hele mooie, goed verzorgde paarden. Absolute aanrader dus! Ook erg goede communicatie voor-af!

6 oktober 2022 – Lilly uit Nederland
“Super leuk ritje te paard”

Echt een leuke ervaring, paardrijden in de mooie omgeving in de buurt van de Etna. Zeer vriendelijke mensen en goed geregeld. Makkelijk app-contact met Anniek en meteen kunnen boeken! Zeker een aanrader.

30 april 2022 – Miranda uit Nederland
“Superleuke buitenrit in de bergen rondom de Etna”

Wij (onze dochters van 13 & 12 en ik, alledrie met paardrijdervaring) hebben - onder begeleiding van Sabrina - een fantastische paardrijdtocht gemaakt in de bergen rondom de Etna. We hebben de Montalbiano te paard beklommen en zijn door rivierbeddingen gereden, steile bergpaadjes beklommen en zijn door een olijfbomenbos gereden, vaak in stap, soms in draf en een enkele keer on galop. En ondertussen zagen wij prachtige vergezichten van Taormina, de valliei en de zee, stranden en Giardini Naxos. Echt een aanrader!

28 april 2022 – Dana uit Nederland
“Fantastische rit, met schitterend uitzicht”

Dag tevoren via deze site geboekt. Heel snel geregeld en duidelijke instructies. We vertrokken vanaf een grote, toch beetje verborgen, ranch. Warme ontvangst, vriendelijke mensen. De anderhalf uur durende tocht was voor mij, als beginner, uitstekend te doen. Halverwege een subliem uitzicht op Etna en de Middellandse Zee. Absolute aanrader.

24 februari 2022 – Paul uit Nederland
“Bijzondere ervaring ”

Wij hadden gekozen om 2,5 uur de excursie te doen, dit was super leuk en het echt waard. Je komt extreem mooie plekken tegen waaronder van de Etna. De service was super goed en hielpen ons goed met diverse tips voor het paardrijden. Het was een hele positieve bijzondere ervaring, die we niet zullen vergeten.

9 augustus 2021 – Isabella uit Nederland
“Prachtige wandeling op maat! ”

Geweldige ervaring in prachtige omgeving. Als onervaren ruiters door de bij momenten uitdagende tocht heen geloodst. Naast de tocht hebben wij tevens een quadtour geboekt via etnasicilie.nl Communicatie op voorhand evenals begeleiding aldaar 5* 100% aan te bevelen!

19 juli 2021 – Desmond uit Nederland
“Prachtige wandeling op maat! ”

Geweldige ervaring in prachtige omgeving. Als onervaren ruiters door de bij momenten uitdagende tocht heen geloodst. Naast de tocht hebben wij tevens een quadtour geboekt via etnasicilie.nl Communicatie op voorhand evenals begeleiding aldaar 5* 100% aan te bevelen!

19 juli 2021 – Desmond uit Nederland
v.a. € 30,00 p.p.
Paardrijden op de Etna

Excursie aanvragen

We nemen binnen 1 uur contact met je op!

Geen vooruitbetaling
De betaling vindt plaats op de dag van de excursie.

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden voor de behandeling van mijn persoonsgegevens

Advies nodig of vragen? Ik help je graag met het kiezen van de juiste excursie!

Elke dag bereikbaar van 09.00 uur - 21.00 uur
(ook op zondag!)

Anniek:

(+31) 06-23370594
anniek@etnasicilie.nl

ANVR

Gecertificeerd reisleider