Trekking Etna kraters 2002 | 3 uur

4,9 / 5bekijk alle beoordelingen
 • 100% tevredenheid garantie
 • Dé Sicilië specialist
 • Géén vooruitbetaling
Start tour:
10.30 uur of 16.30 uur
Duur tour:
3 uur
Kosten:
€ 30,- p.p. (kinderen <12 jaar € 20,00)
Excursie aanvragen

Wandeling naar de kraters van 2002 op de Etna vulkaan

Houd je van wandelen en wil je de Etna vulkaan echt zelf ervaren? Kies dan voor deze fantastische wandeling onder begeleiding van een professionele vulkaangids naar de kraters van de uitbarsting van 2002. De wandeling is goed te doen voor toeristen en duurt in totaal ongeveer 3 uur. Het gevoel wanneer je op de kratermond staat, met de top van de Etna vulkaan die op je neerkijkt, is onbeschrijfelijk!

Inclusief ervaren gids die altijd Italiaans én Engels spreekt
Inclusief lopen over de kratermond van de kraters van 2002
Inclusief fracturen van 1911 en 1923 & hornitos

Wat zie je tijdens de excursie:

De wandeling start op de onverharde weg bij Piano Provenzana. Vanaf hier ga je met de vulkaangids richting de Etna kraters van 2002 wandelen. Na een kilometer kruis je de breuk van de uitbarsting van 27 oktober 2002 op het pad van “Monte Nero – Timpa Rossa”. Tijdens de wandeling zie je vele vulkanische morfologieën die ontstaan zijn door de diverse uitbarstingen aan de noordzijde van de Etna.

Kraters 2002 Etna vulkaan trekking
Kraters 2002 wandeling kinderen

In het bijzonder wordt er stil gestaan bij de uitbarstingen van 10 september 1911 en die van 17 juni 1923 die de stad Linguaglossa bedreigden.

Je bezoekt de bijzondere morfo-vulkanische structuren welke ‘Hornitos’ genoemd worden (Spaans voor ‘kleine oven’) waarna je verder klimt langs de pyroclastische kegels van de uitbarsting van 2002. Je komt uit op een hoogte van 2100 meter, aan de rand van de kraters van 2002

Anniek bij de Etna kraters van 2002
Etna kraters 2002 wandeling vulkaan
Afdaling kraters 2002

Prijs excursie naar de kraters van 2002

De trekking naar de kraters van 2002 kost € 30,00 per persoon. De excursie gaat door met een minimale deelname van 6 personen. De groep bestaat vaak maximaal uit 15 personen met de vulkaangids.

Je kunt de trekking naar de kraters van 2002 op de dag van de excursie direct aan de gids betalen. We vragen geen vooruitbetaling, omdat we op basis van vertrouwen werken. We vertrouwen erop dat je komt als je reserveert en jij kunt ons vertrouwen dat de gids voor je klaar staat als je boekt!

Inclusief
Trekking naar de kraters van 2002
Fracturen van 1911 en 1923
Hornitos
Professionele vulkaangids
Verzekering in geval van ongevallen (door de vulkaangidsen)

Exclusief
X Eten en drinken
X Wandelstokken
X Wandelschoenen (te huur bij de souvenirwinkels)
X Jas (te huur bij de souvenirwinkels)
X Fooi voor de gids (niet verplicht)
X Sneeuwschoenen / ciaspole (in de winter – alleen met sneeuw mogelijk)

In de winter (wanneer er sneeuw ligt) wordt deze wandeling met sneeuwschoenen gedaan. Deze sneeuwschoenen (sneeuwrackets) kun je voor € 10,00 huren. 

Parkeren Piano Provenzana
Op Piano Provenzana – Etna Nord is voldoende parkeergelegenheid. Het is hier betaald parkeren in de blauwe vakken. De parkeerwachter rijdt rond in zijn auto. Parkeren met een gewone auto kost € 3,00 per auto per dag.

Geen nood als je de parkeerwachter niet ziet. Je kunt je auto parkeren en hij laat dan een bon achter op je auto. Als je weg wilt gaan, zoek hem dan even op met je auto met de bon en betaal deze. Dan wordt de bon verscheurd en heb je geen openstaande schuld meer!

Gidsen & talen

De wandeling wordt begeleid door opgeleide vulkaangidsen. Deze gidsen spreken Italiaans, Engels & Frans en zullen je tijdens de wandeling het een en ander over de vulkaan en kraters vertellen. Geef bij je aanvraag aan welke taal jouw voorkeur heeft, zodat wij hier qua indeling rekening mee kunnen houden.

Wandeling specificaties

 • Lengte: 4,5 km
 • Duur: 3 uur
 • Hoogte startpunt: 1800 meter
 • Hoogste punt: 2100 meter
 • Hoogteverschil: 300 meter
 • Moeilijkheidsgraad: Goed te doen voor toeristen

Starttijd

De wandeling zelf start om 10.30 uur of om 16.30 uur. Echter dien je er om 10.15 uur of 16.15 uur te zijn. Dan kun je kennismaken met de vulkaangids en krijg je een briefing. Je uitrusting wordt gecontroleerd en eventueel kun je nog schoenen en/of een jas huren.

 • Starttijd: 10.30 uur
 • Starttijd: 16.30 uur

Voor deze excursie vragen ze een minimale deelname van in totaal 6 personen. Geef bij je aanvraag jouw voorkeur qua dag en tijdstip aan. Kun je meerdere dagen, laat het ons weten, zo kunnen we je makkelijker en sneller inplannen!

Vereisten

Wandelschoenen
Het is verplicht om tijdens de wandeling goede wandelschoenen te dragen. Deze zijn eventueel ook te huur via de vulkaangidsen. Het huren van bergschoenen kost € 5,00 per paar.

Kleding
Daarnaast dien je laagjes kleding te dragen en een jas (is ook te huur) mee te nemen. Het weer kan namelijk snel veranderen in de bergen. Is het warm, denk dan ook aan en pet en zonnebril. En vergeet de zonnebrand niet.

Cibo e bevande
Eten of drinken is niet inbegrepen. Neem dus water mee als je iets wilt drinken tijdens of na de tour. Je kunt iets kopen in een van de bars in Piano Provenzana, of in het dorp voordat je de Etna oprijdt. Het advies is altijd minimaal 1,5 liter water meenemen. En denk op warme dagen bijvoorbeeld aan Gatorade. Qua snacks adviseren we nootjes, of een broodje (iets hartigs en iets zoets).

Restricties

Deze trekking wordt afgeraden aan:

 • Zwangeren na hun 3de maand
 • Kinderen van 0-5 jaar
 • Personen met rugproblemen
 • Personen met knieproblemen

Excursie aanvragen

Talen die door de gidsen worden gesproken

 • Engels
 • Frans
 • Italiaans

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling
4,9 / 5
Beoordelingsoverzicht
De excursie
5,0 / 5
Service Etna Sicilië
5,0 / 5
Prijs/kwaliteit
4,6 / 5
“Uitstekend ”

Super leuke excursie voor een dagdeel. Goed ontvangst, en een leuke gids, interessante feiten over de vulkaan en regio, met humor verteld. De informatie die voor de excursie verstrekt word is uitstekend, de aanbeveling voor een restaurant in de regio om te lunchen was ook zeer geslaagd. Complimenten aan het team

9 april 2024 – Tim uit Nederland
“Een supertocht, leerzaam en goed georganiseerd!”

Per toeval zijn we in contact gekomen met Anniek die ons veel wist te vertellen over de mogelijkheden om de Etna te beklimmen. Belangeloos heeft zij voor ons de tocht geregeld en adviezen gegeven voor een overnachting. We verbleven in het Refugio Ragabo. Prachtig gelegen ( helaas vreselijk harde bedden!) Via de app kregen we al vooraf een enthousiast berichtje van Vincenzo. Bewondering voor deze geweldige service. We hebben genoten van een hele inspirerende wandeling op sneeuwschoenen op de noordkant van de Etna. Begeleid door Vincenzo, die vol passie ons veel heeft verteld en heel enthousiast en vrolijk met ons de wandeling heeft gemaakt. Een onvergetelijke tocht en….veel geleerd!

1 maart 2022 – Lidewijn& Co uit Nederland
“Adembenemend! ”

Prachtige ervaring, inspirerende gids, grenzen verleggen! Benieuwd naar een Etna zomer expeditie ?

12 februari 2022 – Pieter uit Nederland
“ Interessante Etna tour o.l.v. vulcanoloog”

Etna tour vanaf de noordkant naar 2 kraters o.l.v. een enthousiaste vulcanloog. Super interessant en leerzaam. Ook voor onze 2 kinderen van 13 &16 heel erg gaaf om zo de Etna te beleven. Op de Noordkant beleef je de rust en de natuur heel erg goed. Wel goed kleden want het kan flink koud waaien.

1 mei 2019 – Brigit uit Nederland
“Excursie met een dubbele plus dankzij reisleider”

Uitstekend en op maat

24 juli 2018 – Ruud&Berthie uit Nederland
€ 30,00 p.p.
Trekking Etna kraters 2002

Excursie aanvragen

We nemen binnen 1 uur contact met je op!

Geen vooruitbetaling
De betaling vindt plaats op de dag van de excursie.

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden voor de behandeling van mijn persoonsgegevens

Advies nodig of vragen? Ik help je graag met het kiezen van de juiste excursie!

Elke dag bereikbaar van 09.00 uur - 21.00 uur
(ook op zondag!)

Anniek:

(+31) 06-23370594
anniek@etnasicilie.nl

ANVR

Gecertificeerd reisleider