Trekking Etna kraters 2002 | 3 uur

4,8 / 5bekijk alle beoordelingen
 • 100% tevredenheid garantie
 • Dé Sicilië specialist
 • Géén vooruitbetaling
Start tour:
Dagelijks om 09.00 uur
Duur tour:
3 uur
Kosten:
€ 30,- p.p. (kinderen <12 jaar € 20,00)
Excursie aanvragen

Wandeling naar de kraters van 2002 op de Etna vulkaan

Houd je van wandelen en wil je de Etna vulkaan echt zelf ervaren? Kies dan voor deze fantastische wandeling onder begeleiding van een professionele vulkaangids naar de kraters van de uitbarsting van 2002. De wandeling is goed te doen voor toeristen en duurt in totaal ongeveer 3 uur. Het gevoel wanneer je op de kratermond staat, met de top van de Etna vulkaan die op je neerkijkt, is onbeschrijfelijk!

Wat zie je tijdens de excursie:

De wandeling start op de onverharde weg bij Piano Provenzana. Vanaf hier ga je met de vulkaangids richting de Etna kraters van 2002 wandelen. Na een kilometer kruis je de breuk van de uitbarsting van 27 oktober 2002 op het pad van “Monte Nero – Timpa Rossa”. Tijdens de wandeling zie je vele vulkanische morfologieën die ontstaan zijn door de diverse uitbarstingen aan de noordzijde van de Etna.

In het bijzonder wordt er stil gestaan bij de uitbarstingen van 10 september 1911 en die van 17 juni 1923 die de stad Linguaglossa bedreigden.

Je bezoekt de bijzondere morfo-vulkanische structuren welke ‘Hornitos’ genoemd worden (Spaans voor ‘kleine oven’) waarna je verder klimt langs de pyroclastische kegels van de uitbarsting van 2002. Je komt uit op een hoogte van 2100 meter, aan de rand van de kraters van 2002

Anniek bij de Etna kraters van 2002

Gidsen & talen

De wandeling wordt begeleid door opgeleide vulkaangidsen. Deze gidsen spreken Italiaans, Engels & Frans en zullen je tijdens de wandeling het een en ander over de vulkaan en kraters vertellen. Geef bij je aanvraag aan welke taal jouw voorkeur heeft, zodat wij hier qua indeling rekening mee kunnen houden.

Wandeling specificaties

 • Lengte: 4,5 km
 • Duur: 3 uur
 • Hoogte startpunt: 1800 meter
 • Hoogste punt: 2100 meter
 • Hoogteverschil: 300 meter
 • Moeilijkheidsgraad: Goed te doen voor toeristen

De wandeling zelf start om 09.00 uur. Echter dien je er om 08.45 uur te zijn. Dan kun je kennismaken met de vulkaangids en krijg je een briefing. Je uitrusting wordt gecontroleerd en eventueel kun je nog schoenen en/of een jas huren.

Je kunt de auto op Piano Provenzana parkeren. Dit is betaald parkeren. Een parkeerwachter rijdt hier rond. De kosten voor het parkeren zijn voor een gewone auto € 3,00 per dag.

In de winter (wanneer er sneeuw ligt) wordt deze wandeling met sneeuwschoenen gedaan. Deze sneeuwschoenen (sneeuwrackets) kun je voor € 10,00 huren. 

Vereisten

Het is verplicht om tijdens de wandeling goede wandelschoenen te dragen. Deze zijn eventueel ook te huur via de vulkaangidsen. Daarnaast dien je laagjes kleding te dragen en een jas (is ook te huur) mee te nemen. Het weer kan namelijk snel veranderen in de bergen. Het huren van bergschoenen en/of een jas kost € 5,00.

Ook dien je minimaal 1,5 L water mee te nemen en zorg voor een kleine versnapering.

Excursie aanvragen

Talen die door de gidsen worden gesproken

 • Engels
 • Frans
 • Italiaans

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling
4,8 / 5
Beoordelingsoverzicht
De excursie
5,0 / 5
Service Etna Sicilië
5,0 / 5
Prijs/kwaliteit
4,5 / 5
“Een supertocht, leerzaam en goed georganiseerd!”

Per toeval zijn we in contact gekomen met Anniek die ons veel wist te vertellen over de mogelijkheden om de Etna te beklimmen. Belangeloos heeft zij voor ons de tocht geregeld en adviezen gegeven voor een overnachting. We verbleven in het Refugio Ragabo. Prachtig gelegen ( helaas vreselijk harde bedden!) Via de app kregen we al vooraf een enthousiast berichtje van Vincenzo. Bewondering voor deze geweldige service. We hebben genoten van een hele inspirerende wandeling op sneeuwschoenen op de noordkant van de Etna. Begeleid door Vincenzo, die vol passie ons veel heeft verteld en heel enthousiast en vrolijk met ons de wandeling heeft gemaakt. Een onvergetelijke tocht en….veel geleerd!

1 maart 2022 – Lidewijn& Co uit Nederland
“Adembenemend! ”

Prachtige ervaring, inspirerende gids, grenzen verleggen! Benieuwd naar een Etna zomer expeditie ?

12 februari 2022 – Pieter uit Nederland
“ Interessante Etna tour o.l.v. vulcanoloog”

Etna tour vanaf de noordkant naar 2 kraters o.l.v. een enthousiaste vulcanloog. Super interessant en leerzaam. Ook voor onze 2 kinderen van 13 &16 heel erg gaaf om zo de Etna te beleven. Op de Noordkant beleef je de rust en de natuur heel erg goed. Wel goed kleden want het kan flink koud waaien.

1 mei 2019 – Brigit uit Nederland
“Excursie met een dubbele plus dankzij reisleider”

Uitstekend en op maat

24 juli 2018 – Ruud&Berthie uit Nederland
€ 30,00 p.p.
Trekking Etna kraters 2002

Excursie aanvragen

We nemen binnen 1 uur contact met je op!

Geen vooruitbetaling
De betaling vindt plaats op de dag van de excursie.

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden voor de behandeling van mijn persoonsgegevens

Advies nodig of vragen? Ik help je graag met het kiezen van de juiste excursie!

Elke dag bereikbaar van 09.00 uur - 21.00 uur
(ook op zondag!)

Anniek:

(+31) 06-23370594
anniek@etnasicilie.nl

ANVR

Gecertificeerd reisleider