Coronavirus Sicilie

Wat moet je weten over het coronavirus als je naar Sicilië op vakantie gaat? Hier lees je de laatste richtlijnen en tips waar jij rekening mee moet houden. Maar in het algemeen gelden op Sicilië dezelfde regels als in de rest van Italië: houd afstand en vermijd drukke plaatsen. Gebruik in het openbaar altijd een mondkapje.

Laatste update: 17 juni 2020

Registratie als je naar Sicilië op vakantie gaat

Van 8 juni t/m 30 september geldt er een speciaal register voor mensen die niet op Sicilië wonen of een verblijf hebben (residenza). Dit kan via de website “siciliasicura“.

Mondmasker op Sicilië

Dit betekent dat je verplicht bent om altijd een mondmasker bij je te hebben. Deze dien je op te doen als je een winkel naar binnen wilt, of als je met met meerdere mensen in het openbaar bent die niet tot jouw huishouden behoren.

Overigens mag je naast een mondmasker ook een sjaal of iets anders gebruiken om je mond en neus te bedekken. Kinderen tot 6 jaar hoeven geen mondkapje te gebruiken. (Ouder dan 6 jaar dus wel)

Restaurants op Sicilië & coronavirus

De meeste restaurants zijn inmiddels weer open. In restaurants geldt de regel dat je met mondkapje naar binnen gaat. Als je aan tafel zit mag je deze af doen. Moet je naar het toilet, of ga je betalen, dan moet je weer een mondkapje dragen.

In de restaurants zijn nu minder tafels beschikbaar, omdat de regel geldt van minimaal 1 meter afstand. Dit betekent dat reserveren nu zeker aan te raden is, omdat er minder plek is.

Excursies Sicilië & coronavirus

Ook de excursies worden langzaam aan weer georganiseerd. Wel zijn excursies nu in kleinere groepen, waardoor er minder plek is.

Overigens kan niet alles opgestart worden, omdat in het algemeen de regel geldt dat je altijd 1 meter afstand moet houden van een ander persoon. Deze regel geldt ook tijdens excursies, met uitzondering voor mensen van hetzelfde huishouden of geliefden.

Het advies is voor excursies deze ook op voorhand te reserveren. Zo ben je zeker van een plek! Bekijk hier de excursies rond de Etna vulkaan.

Winkelen Sicilië & coronavirus

De winkels zijn ook weer geopend. Afhankelijk van de grootte van een winkel, mogen er maar een x aantal personen naar binnen. Dit betekent dat het kan voorkomen dat je even moet wachten voordat je een winkel in kunt.

Daarnaast is het verplicht om een mondmasker te dragen wanneer je een winkel in gaat. Winkels zelf hebben vaak desinfectiemiddel staan waarmee je je handen kunt reinigen.

Openbaarvervoer Sicilië & coronavirus

Het openbaarvervoer rijdt gewoon. Wel is ook hier het dragen van een mondmasker verplicht.

 

Heb jij een specifieke vraag? Reageer hieronder en wij zullen jouw vraag z.s.m. beantwoorden!
Onderwerpen binnen dit artikel


Reacties op dit bericht

    1. Je moet op dit moment altijd een mondkapje bij je hebben. Maar als je op het strand ligt, met je eigen gezin/huishouden, hoef je deze niet op. Overigens wordt het mondkapje op Sicilië inmiddels door bijna niemand meer gedragen… enkel nog als je een winkel/restaurant in gaat. In Lombardije zijn de regels strenger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *