Quad tour Etna Zuid – 2 uur

 • 100% tevredenheid garantie
 • Dé Sicilië specialist
 • Géén vooruitbetaling
Start tour:
10.00, 12.00, 14.00 of 16.00 Uur
Duur tour:
2 Uur
Kosten:
Vanaf € 100,00 per quad (Er kunnen 2 personen op 1 quad)
Excursie aanvragen

Wil jij dé combinatie van ontdekken en avontuur? Stap op 1900 meter hoogte op een stoere quad en ontdek de Etna vulkaan. De Quad tour Etna Zuid duurt ongeveer 2 uur en start vanaf Rifugio Sapienza en is elke dag, het hele jaar door, mogelijk!

Beschrijving Quad tour Etna Zuid – 2 uur

De quadtour start vanaf Rifugio Sapienza – Etna Zuid (Sud) en duurt ongeveer 2 uur. Tijdens de tocht rijd je langs een oude lavastroom, en zie je oude kraters van verre; tijdens de quadtour bezoek ook een lavagrot.

We laten je ook de typische gebouwen van de regio zien, die te vergelijken zijn met de nuraghi in Sardinië of de trulli in Puglia. We dalen af door het brembos van de Etna, langs oude lavastromen en door bijzondere maanlandschappen van lava.

We steken een droge rivierbedding over en doorkruisen een dennenbos op de Etna vulkaan. Je ervaart je in een unieke omgeving met een prachtig contrast tussen het groen van de natuur en het zwart van de lava. Na de afdaling in de vallei keren we terug naar het beginpunt op 1900 meter bij de Rifugio Sapienza – Etna Sud.

Tour met quad over lava Etna Zuid
Excursie quad Etna Zuid vulkaan
Quad tour Etna Zuid

Tijden en beschikbaarheid

De quad tour is dagelijks beschikbaar op reservering, zelfs in de winter met sneeuw! Voor de Quad tour Etna Zuid bepalen we samen de starttijd. Dat kan in de ochtend zijn, maar ook in de middag of bij zonsondergang (tegen meerprijs). Je kunt meestal zelf een tijd kiezen:

 • Vertrek 10.00 uur
 • Vertrek 12.00 uur
 • Vertrek 14.00 uur
 • Vertrek 16.00 uur
 • Vertrek 18.00 uur

Je moet 15 minuten voor het begin van de tour aanwezig zijn. De duur van de tour is in totaal ongeveer 2 uur.

Geef in je reserveringsaanvraag de voorkeurstijd aan waarop je wilt quad rijden!

Prijs Quad tour Etna Zuid – 2 uur

De 2 uur durende Quad tour van de Etna Sud kost € 100,00 per quad. Er kunnen 2 personen op 1 quad.

Voor € 130,00 per quad ontvang je echter het VIP pakket. Dit betekent dat je extra aandacht krijgt tijdens de tour, een fotoshoot (foto’s tegen betaling), een video van de tour (gratis!) en een snackpack met water, een sapje en een snackje.

Je kunt op de dag van de tour betalen, rechtstreeks aan de gids. We vragen geen vooruitbetaling. Want we werken op basis van vertrouwen. Wij vertrouwen erop dat je komt nadat je hebt geboekt, en jij vertrouwt erop dat wij een quad klaar hebben staan nadat je hebt geboekt!

Inclusief
2 uur durende quad tour
Assistentie van de gids
Stop voor een paar mooie foto’s
Gebruik van een helm én haarnetje
Bezoek lavagrot
Verzekering
Fotoshoot (alleen met het VIP-pakket)
Video van jouw tour (alleen met het VIP-pakket)
Snackpack met water, sapje en snack (alleen met het VIP-pakket)

Exclusief
X
Drinken en eten
X Fooi voor de gids (niet verplicht)

Wil je de tour mét zonsondergang en pizza doen? Lees dan hier meer over de quad tour met zonsondergang bij Etna Zuid.

Etna vulkaan quad tour Etna Zuid

Restricties, voorwaarden en tips

Restricties

 • De route is ook geschikt voor beginners!
 • Niet geschikt voor zwangere vrouwen
 • Niet geschikt voor kinderen onder de 6 jaar
 • Voor het rijden van een quad moet je een geldig rijbewijs B hebben

Kleding
Comfortabele kleding wordt aanbevolen. Dichte schoenen, zoals sportschoenen, moeten worden gedragen. Je mag niet op slippers op de quad rijden. Neem altijd een jasje of hoodie mee, want in het bos en op de Etna kan het kouder worden! We raden je ook aan een (zonne) bril mee te nemen voor het rijden ivm eventueel opwaaiend stof.

Eten en drinken
Er is geen eten of drinken inbegrepen (behalve bij de zonsondergang excursie). Neem dus een flesje water mee als je tijdens of na de tocht iets wilt drinken. Je kunt natuurlijk ook iets kopen in een van de bars op Etna Sud.

Gidsen & talen

De tour wordt begeleid door ervaren gidsen. Zij spreken Italiaans en Engels en zullen je tijdens de tour meer vertellen over de Etna vulkaan, de uitbarstingen en de omgeving.

Specificaties tour

 • Start tour: 10.00, 12.00, 14.00 of 16.00 uur
 • Duur tour: 2 uur quad rijden
 • Startpunt: Rifugio Sapienza – Etna Sud
 • Eindpunt: Rifugio Sapienza – Etna Sud
 • Prijs: € 100,00 per quad (er kunnen 2 personen op 1 quad) (Of € 130,00 per quad met het VIP-pakket)

Je moet altijd 15 minuten voor aanvang aanwezig zijn.

Geef bij je reservering aanvraag aan welke starttijd jij wenst!

De quads

De tour wordt gereden op 4×4 CF moto quads. Dit zijn automatische quads. De organisatie zorgt daarnaast ook voor een helm en haarnetje. De tours worden gegeven met respect voor de natuur én met in acht name van de grootst mogelijke veiligheid. Je rijdt namelijk wel in een Nationaal Park.

Quad tour Etna Zuid

Kleding advies

Neem altijd een jasje mee. Het kan soms wat frisser zijn wanneer je op de quad rijdt. Daarnaast is het advies om dichte schoenen te dragen. Dit kunnen goede sportschoenen zijn, of bergschoenen. Neem ook een (zonne)bril mee. Dit voorkomt dat je opwaait stof van andere quads in je ogen krijgt. Wil je onderweg dingen meenemen, zorg dan dat je een rugzak(je) meeneemt.

Let op dat je vies kunt worden tijdens het quad rijden door opwaaiend stof van het off-road rijden. Draag dus geen nieuwe kleding.

Vereisten

 • Voor het rijden van een quad is een minimale leeftijd van 18 jaar en het B-rijbewijs vereist.
 • Kinderen kunnen achterop als passagier. Het advies voor kinderen is een minimale leeftijd van 6 jaar.
 • Quad rijden (of als passagier meegaan) is niet toegestaan bij een zwangerschap.

Op de dag van de excursie moet jij je rijbewijs bij je hebben. Voor het rijden op een quad gelden dezelfde regels als voor het rijden in een auto. Dit betekent dus ook geen alcohol.

Er mogen maximaal 2 personen op 1 quad. De prijs voor de excursie is per quad en verschilt niet als je alleen op een quad gaat, of met 2 personen.

Veelgestelde vragen

Is de excursie mogelijk tijdens een uitbarsting?

Ja, tot nu toe wel. Wel is het natuurlijk altijd kijken wat de uitbarsting doet en hoe de wind staat (ivm lava regen). In 2021 zijn er meer dan 50 uitbarstingen van de vulkaan geweest. De excursies zijn altijd doorgegaan. De uitbarstingen zijn op 3300 meter hoogte. De tour gaat tot maximaal 1900 meter hoogte. Bij gevaar zullen de excursies natuurlijk geannuleerd worden en/of gestopt worden.

Is het quad rijden moeilijk?

Nee, het quad rijden is niet moeilijk. De quads zijn automatisch. Je geeft gas met je een knop bij je duim. En je remt met je voet en/of met je handrem aan het stuur. Belangrijk is om gewoon recht op de quad te blijven zitten. Je hoeft niet mee te buigen zoals men dat met motorrijden doet. We zien dan ook vaak dat sommige vrouwen beter quad rijden dan motorrijdende mannen! 😉 Overigens legt de gids je voor vertrek uit hoe de quad werkt.

Wat gebeurt er bij slecht weer?

Als het slecht weer is, of te bewolkt voor een zonsondergang, dan wordt de quad tour met zonsondergang geannuleerd. Bij je boeking krijg je alle contactgegevens. Heb je op de dag van de excursie twijfels over het weer, stuur de organisatie even een appje en je weet direct waar je aan toe bent. Wel is het zo dat het weer op de Etna vulkaan niet goed te voorspellen is. Daarom is het vaak pas op de dag zelf bekend of een tour wel of niet door kan gaan. De organisatie doet er in principe alles aan om een tour altijd door te laten gaan!

Mocht je tour door slecht weer geannuleerd worden, dan doen we altijd onze uiterste best om je tour te verplaatsen, zodat je nog op een andere dag deze fantastische Etna quad tour kunt doen. Het advies is dan ook om de excursie zo vroeg mogelijk in je vakantie te boeken.

Excursie aanvragen

Talen die door de gidsen worden gesproken

 • Engels
 • Italiaans
V.a. € 100,00 per quad
Quad tour Etna Zuid - 2 uur

Excursie aanvragen

We nemen binnen 1 uur contact met je op!

Geen vooruitbetaling
De betaling vindt plaats op de dag van de excursie.

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden voor de behandeling van mijn persoonsgegevens

Advies nodig of vragen? Ik help je graag met het kiezen van de juiste excursie!

Elke dag bereikbaar van 09.00 uur - 21.00 uur
(ook op zondag!)

Anniek:

(+31) 06-23370594
anniek@etnasicilie.nl

ANVR

Gecertificeerd reisleider