Giro d'italia

Linguaglossa | Maar liefst 3 etappe’s worden op Sicilië gereden tijdens de Giro d’Italia 2020. De tour begint op 9 mei in Boedapest en eindigt op 31 mei in Milaan. Van 12 t/m 14 mei worden etappe’s op Sicilië gereden, waarbij de wielrenners op 13 mei 2020 de Etna beklimmen.

Giro d’Italia 2020: de Etappes op Sicilië

De eerste Siciliaanse etappe is op dinsdag 12 mei. Dit is de 4de etappe van de Giro en deze gaat van Monreale naar Agrigento en is 136 km lang.

De dag erna wordt de 5de etappe van de Giro d’Italia gereden die eindigt op de Etna vulkaan. Dit zal de eerste echte test worden tijdens de Giro en belooft dus een spannende rit te worden. De etappe start in Enna en eindigt op Piano Provenzana, bij Etna Nord. De etappe duurt 150 km met de finish op 1800 meter hoogte op de Etna vulkaan.

De laatste etappe op Sicilië wordt op 14 mei gereden. Deze vertrekt vanaf Catania en de finish is in Villafranca Tirrena en duurt 138 km.

De Giro d’Italia op Sicilië kijken

Wil je de Giro d’Italia live kijken op Sicilië? Dan is de etappe op de Etna vulkaan dé aanrader. Dit beloofd namelijk een spannende rit te worden. De finish is op 1800 meter hoogte, op Piano Provenzana. Wil je hier kijken, dan zul je vroegtijdig omhoog moeten rijden, omdat deze weg dan vanaf Linguaglossa afgesloten wordt.

Wil jij gedurende deze dagen op vakantie naar deze regio, dan is het advies om zeer vroegtijdig te boeken. Vele accommodaties zullen bezet zijn door fans van de wielersport. Bekijk hier hotels en B&B in Linguaglossa.

Onze accommodatie tips voor de Giro d’Italia in Linguaglossa:

Advies nodig voor jouw verblijf in Linguaglossa? Stuur ons gerust een berichtje via Whatsapp: 06-23370594 (Anniek – gecertificeerd reisleidster)
Onderwerpen binnen dit artikel


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.