Klimaat Sicilië

Sicilië heeft een Mediterraans klimaat en dat betekent warme, droge zomers. ’s Winters is de temperatuur mild, maar valt er weer meer neerslag. Hieronder zie je een tabel met de maximum, minimum en gemiddelde temperaturen op het eiland.

Klimaat Sicilië - weer tabel Sicilië

Het weer en de temperaturen zijn wel heel erg afhankelijk van waar je op het eiland verblijft. Zo is het op de Etna vulkaan altijd een stuk frisser dan aan zee!

Zomer op Sicilië

In de zomer kun je genieten van een heerlijk warm klimaat op het Zuid-Italiaanse eiland. De gemiddelde temperatuur op Sicilië ligt in juli en augustus rond de 30°C, maar kijk niet raar op naar uitschieters richting de 40°C! Deze uitschieters ontstaan door de ‘Sirocco’, de hete woestijnwind, die vanuit Noord-Afrika overwaait naar Sicilië.

De zee heeft in de zomer een temperatuur van ongeveer 25°C en is daarmee heerlijk om in te zwemmen of om even wat verfrissing te zoeken op een warme zomerse dag.

Juli is gemiddeld de maand met de minste neerslag (1 dag per maand), gevolgd door juni en augustus met 2 dagen per maand. En je hebt in de zomermaanden maar liefst 11 zonuren per dag. Dit maakt Sicilië dan ook een fantastische bestemming voor een zonvakantie.

Klimaat Sicilië in de zomer

De zomer is samen met het voor- en najaar de perfecte tijd van het jaar voor een zonvakantie naar Sicilië. Van april t/m oktober zul je ook zo goed als alle excursies kunnen doen en kun je dus optimaal van je tijd op het eiland genieten.

Wil jij in de het voor-, najaar of de zomer naar Sicilië? Bekijk hier accommodaties voor de diverse regio’s op Sicilië:

Winter op Sicilië

’s Winters is de temperatuur mild, maar valt er in verhouding wel meer neerslag. Afhankelijk van waar je op Sicilië op vakantie gaat, kan je zelfs sneeuw krijgen. Zo is de Etna vulkaan in de winter bedekt met een laag sneeuw en kun je hier (met voldoende sneeuw) zelfs op skiën!

In het naseizoen kun je vaak nog prima in zee zwemmen, omdat deze maar langzaam afkoelt. In de winter is de watertemperatuur zo’n 15 graden in januari.

Klimaat Sicilië in de winter

Wil je in de winter naar Sicilië op vakantie dan kun je kiezen voor een wintersportvakantie, door naar de Etna te gaan, of voor een nazomer zonvakantie. De zee is waarschijnlijk te koud om in te zwemmen, maar soms kun je nog heerlijk genieten van een dag aan zee. Vervelen doe jij je zeker niet in de winter, breng een bezoek aan Noto, Siracusa en Taormina.

Nieuws

Etna vulkaan al 6 maanden extreem actief

Linguaglossa | De Etna vulkaan is sinds het begin van dit jaar …

Etna vulkaan weer uitgebarsten, Sicilië kleurt rood!

Linguaglossa | De Etna is al een aantal weken onrustig. Regelmatig spuwt …

Prince Charming tv opnames Sicilië

Vanavond (16 december 2020) komt de allereerste aflevering van Prince Charming op …

Meer nieuws