Silvestri krater Kabelbaan Etna

Nicolosi | De kabelbaan bij Etna Zuid is een van de grote trekpleisters van de Etna vulkaan. Nu de zomer aangebroken is, en de temperaturen stijgen, worden de openingstijden verlengt.

De kabelbaan is normaal elke dag geopend vanaf 09.00 uur tot 16.00 uur. Nu, hoogzomer, zijn de openingstijden verruimd. De kabelbaan is vanaf vandaag, 18 juli geopend vanaf 09.15 uur tot 17.45 uur. Deze openingstijden blijven de gehele zomer gelden. De exacte datum waarop de openingstijden teruggaan naar ‘normaal’ is nog niet bekend.

Kabelbaan en 4×4 bus

De meest gekozen excursie bij Etna zuid is de combinatie van de kabelbaan met de 4×4 bus die je (wegens restricties van de vulkaan) tot 2750 meter hoogte brengt. Met de kabelbaan ga je vanaf Rifugio Sapienza naar 2500 meter hoogte. Het lijkt dat je daarna ‘maar’ 2750 meter hoogte gaat, maar dit is zeker 4 a 5 km rijden met de 4×4 bussen over de onverharde lava wegen.

Uitzicht op de Valle del Bove

Op 2750 meter hoogte ga je, onder begeleiding van een vulkaangids, naar een panoramisch uitzichtpunt lopen. Vanaf hier heb je uitzicht op de Valle del Bove en zie je ook de actieve topkrater roken. Je hebt hier tijd voor het maken van foto’s en je krijgt uitleg van de gids. Daarna keer je terug naar de 4×4 bus en ga je terug richting de kabelbaan.

Excursie Etna Zuid
Valle del Bove - Etna Sud

Korte wandeling naar de krater van 2001

Op de terugweg, op 2600 meter hoogte ongeveer, stop je bij de krater van 2001. Als je wilt kun je hier uitstappen met de vulkaangids en deze krater omhoog lopen. Dit is een wat pittigere wandeling van ongeveer 20 minuutjes omhoog. Maar eenmaal boven is dit het zeker waard! Ook hier word je begeleid door de vulkaangids. Je kunt een rondje rond de kratermond lopen en daarna loop je zelf weer naar beneden naar de kabelbaan. Met de kabelbaan keer je vervolgens weer terug naar het plein met de souvenirs winkeltjes en restaurants op 1900 meter hoogte. Deze excursie duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur in totaal.

Piano del Lago krater 2001 - Etna Zuid
Uitzicht Piano del lago krater 2001

Elke dag mogelijk vanaf 09.15 uur

Deze excursie is elke dag te boeken en gaat non-stop door. Je kunt starten vanaf 09.15 uur in de ochtend. De laatste complete excursie start rond 15.30 uur. Ga je later, dan zal de terugweg helemaal met de bus naar 1900 meter zijn, omdat de kabelbaan om 17.45 uur sluit.

Meer info?

Via Etnasicilie.nl kun je deze excursie eenvoudig reserveren. Mét je reservering heb je als enorm groot voordeel dat je niet in de rij hoeft te staan bij de kassa. Dit kan je soms al tot 30 minuten wachten in de brandende zon schelen! Daarnaast betaal je niets vooruit met de reservering en ook niets extra’s. Ook geldt er een speciale kinderprijs wanneer je vooraf reserveert die aan de kassa enkel geldt voor kinderen tot 10 jaar. Kortom:

✓ Skip-the-line ticket
✓ Géén vooruitbetaling
✓ Géén extra kosten
✓ Speciale kinderprijs
✓ Nederlandse tips & advies per mail

Als je je afvraagt hoe ik dit dan kan doen… Heel simpel: ik houd van mijn werk en van deze plek. Het is mijn doel om mensen zo eerlijk mogelijk advies te geven, zodat iedereen de beste ervaring op Sicilië heeft. Hoe ik geld verdien? Als jullie reserveren, dan ontvangen jullie van mij een mail met tips en alle details met een voucher. Deze voucher moeten jullie aan de kassa laten zien (om bijv. de rij voorbij te lopen). Alleen als jullie de voucher laten zien en zij deze registreren, dan betalen ze mij een vergoeding voor mijn uitgevoerde werk. Kortom, het kost jullie niets extra’s, maar levert jullie alleen extra voordeel op!

Reserveren kan hier:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.