Zonsondergang woilkenspel Etna vulkaan 2900m

Etna Nord | Het voor- en najaar op Sicilië wordt soms gekenmerkt door wisselvallig weer. De ochtend is het weer vaak nog goed en helder en in de loop van de middag komt er dan bewolking op vanuit het zuiden waardoor de Etna vulkaan opeens helemaal in de wolken gehuld is.

Na regen (en onweer) komt zonneschijn!

Het weer kan dan flink omslaan opeens en zorgen voor enorme regen- en onweersbuien. Heb je dan een avondexcursie naar de Etna vulkaan geboekt, dan baal je wel even… Maar dat is meestal niet nodig! Zoals wij weten dat bewolking altijd in de loop van de ochtend opkomt, weten we ook dat het meestal in de avond weer opklaart! Hieronder een viertal foto’s van het weer rond de Etna vulkaan (gemaakt vanaf Linguaglossa) tussen 15.30 uur en 17.00 uur op 23 augustus 2022:

15.27 uur
16.04 uur
16.14 uur
16.43 uur

Het kan dan voorkomen dat je bijvoorbeeld boven de wolken staat op 2900 meter op de Etna vulkaan, of dat je echt een hele magische zonsondergang ziet, waarbij het zonlicht speelt met de bijzondere stapelwolken. Natuurlijk kan niemand het weer ‘bestellen’ en altijd zo’n magisch lichtspel beloven, maar geloof ons, in 90% van de gevallen is dit hoe het weer zich rond de Etna vulkaan gedraagt.

En nu wil je natuurlijk ook foto’s zien van hoe zo’n magische zonsondergang op 2900 meter op de Etna vulkaan dan is… Dankzij de prachtige foto’s van Guido Bukkems, een van onze klanten, kunnen wij jullie deze echt prachtige foto’s tonen:

Zonsondergang Etna vulkaan augustus 2900m
Etna lava love zonsondergang
Zonsondergang woilkenspel Etna vulkaan 2900m

Zelf een magische zonsondergang meemaken?

De excursie op de Etna vulkaan met zonsondergang is mogelijk vanaf half mei t/m september, afhankelijk van het moment van de zonsondergang en natuurlijk het weer. Zelf heb ik (Anniek) hem inmiddels 2x gedaan en ik moet eerlijk zeggen, het gaat niét vervelen. Persoonlijk vind ik dit de beste excursie om de Etna vulkaan te bezoeken.

Je ziet namelijk de vulkaan nog bij daglicht, je doet een trekking naar de kraters van 2002 mét vulkaangids, waarbij je over de kratermond loopt van deze krater. Je gaat naar 2900 meter hoogte op de Etna vulkaan waarbij je een adembenemend maanlandschap ziet met vele oude kraters. Je hebt vanaf hier uitzicht op Taormina, de hele kust en Catania en je ziet de topkrater prachtig naast je roken. En dan… dan ook nog die magische zonsondergang…

P.s. op de foto’s berust copyright. Het is niet toegestaan om zonder toestemming de foto’s te delen, gebruiken of bewerken. Dus wil je zelf zulke foto’s hebben? Boek dan de excursie! 😉
Onderwerpen binnen dit artikel


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *