Etna Zuid | Op donderdag 30 mei 2019 is de Etna vulkaan opnieuw uitgebarsten. De uitbarsting begon rond 03.30 uur in de nacht. Twee uur later openden twee sub-terminale breuken. Momenteel zijn er 2 lavastromen.

Duur uitbarsting Etna vulkaan

De uitbarsting kan een paar dagen duren, maar ook enkele maanden. De lavastromen bevinden zich bij de zuidoostelijke krater en bij de noordoostelijke flank van de zuidoostelijke krater.

Locatie lavastromen

De lavastromen bevinden zich dicht bij de top van de Etna vulkaan. Hierdoor vormen ze op dit moment geen gevaar voor de steden en mensen die rondom de vulkaan wonen. Wel wordt er strenger gekeken naar het aantal toeristen die naar het gebied komt in verband met de veiligheid.

De Etna uitbarsting zien

Wil jij de uitbarsting zelf zien? Je kunt met een excursie naar de top van de Etna vulkaan. Tijdens deze excursie zul je de lava/ uitbarsting (vanaf een afstand) kunnen zien. Momenteel kun je tot een maximale hoogte van 2800 meter wegens de activiteit van de vulkaan. Je kunt deze excursie hier direct boeken (vol=vol!!):

Etna excursie top krater – met de kabelbaan

Naar de top van de Etna vulkaan kan op dit moment enkel via Etna Zuid en dit mag enkel onder begeleiding van een professionele vulkaangids.

Wel kun je zelf (zonder gids) naar Etna Zuid rijden en hier de kabelbaan omhoog nemen. Echter zul je vanaf hier de uitbarsting niet zien…

Daarnaast kun je op een heldere avond de top van de vulkaan verlicht zien door de uitbarsting, zoals je ook op onderstaande foto van Salvatore Lo Giudice kunt zien.

Uitbarsting Etna Vulkaan 30/05/2019
© Salvatore Lo Giudice

Bron foto’s: Salvatore Lo Giudice
Onderwerpen binnen dit artikel


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.