Met de auto naar Sicilië

Van Nederland naar Sicilië met de auto

Sicilië ligt op ongeveer 2500 km van Nederland. Natuurlijk ligt dit eraan van waar in Nederland je vertrekt en naar waar je op Sicilië gaat rijden met de auto. Aangezien Sicilië een eiland is, moet je altijd een stuk met de auto op de boot. Hoe lang deze overtocht is verschilt per opstapplaats. Je kunt de veerboot nemen in Genova (Noord-Italië), in Napels (Midden-Italië), Salerno (Midden-Italië) en in Villa San Giovanni (Zuid-Italië, Calabrië).

In 4 dagen van Nederland naar Sicilië met de auto

Trek minimaal 4 reisdagen uit voor de autoreis van Nederland naar Sicilië. Gemiddeld zul je ongeveer 650 km per dag kunnen rijden en in 4 dagen kun je dan op het prachtige Italiaanse eiland zijn. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om er langer of korter over te doen en onderweg leuke stops te maken.

De volgende overtochten zijn mogelijk:

  • Genova – Palermo
  • Livorno – Palermo
  • Civitavecchia – Palermo
  • Civitavecchia – Termini Imerese
  • Napoli – Milazzo
  • Napoli – Palermo
  • Napoli – Termini Imerese
  • Salerno – Messina
  • Salerno – Palermo
  • Villa San Giovanni – Messina

Afhankelijk van hoeveel je in Italië wilt rijden en waar je op Sicilië wilt aankomen, kun jij je overtocht plannen. De meeste veerboten vertrekken aan het einde van de middag of in de avond, zodat je altijd een nacht op de boot doorbrengt.

Nave La superba Palermo - Genova
Nave Palermo - Genova bar

Internet & telefoon op de veerboot

Houd er rekening mee dat je op de veerboot geen verbinding hebt met je mobiele telefoon. Het advies is om je telefoon helemaal uit te zetten voor de gehele overtocht. Zodra je namelijk op zee bent, val je buiten het Europese netwerk. Dit betekent dus dat als je telefoon toch probeert verbinding te maken, je een enorm hoge telefoonrekening kunt krijgen! *

*Eigen ervaring: Ik heb mijn telefoon 10 minuten aan gehad, toen ik dacht dat we even ontvangst hadden. Ik had direct een extra kostenpost van € 40,00 op mijn telefoonrekening. Er zijn verhalen bekend van mensen die een rekening hadden van meer dan € 2000,00!

Overnachten op de veerboot

Je kunt op de boot overnachten. Je kunt kiezen voor een kamer met of zonder raam. En een kamer met 4 bedden (2 hoogslapers), of voor een suite met een tweepersoonsbed. De suite is de meest luxe kamer, al moet je hier niet echt luxe van verwachten. Je hebt een kamer met raam, een tweepersoonsbed en een badkamer zoals in een caravan.

Persoonlijk heb ik samen met mijn vriend en zoontje van 2 jaar gekozen voor een suite met raam. Wij zijn heel blij met deze keuze, aangezien we (door de covid richtlijnen) veel op de kamer verbleven. Mijn zoontje heeft zich heerlijk vermaakt in het raam, spelend met zijn garage en auto’s.

Mocht er een nog luxere optie zijn, dan zou ik daar een volgende keer zeker voor kiezen, ook al is het aan de prijs.

Terrazza nave Superba

Overtocht veerboot naar Sicilië boeken

Wil je kijken naar de diverse mogelijkheden om met de veerboot naar Sicilië te reizen? Gebruik onderstaande formulier en krijg alle mogelijke veerboten en tijden in 1 overzicht te zien!

Boek jouw overtocht:

Wat is er te doen op een veerboot?

Afhankelijk natuurlijk van de situatie met covid, kun je je prima vermaken op de veerboot. Er zijn meerdere bars en er is een restaurant waar je kunt eten. Voor de kinderen is er een speelruimte met blokken, tv en dergelijke (Tijdens covid helaas gesloten). Daarnaast is er een groot terras buiten waar je kunt rondwandelen of van de zon genieten. Hier zijn ook 2 zwembaden (ook gesloten wegens covid). Er zijn ook een paar winkeltjes op de boot aanwezig, maar verwacht niet dat je er echt kunt gaan winkelen.

Camera suite - Nave La Superba

Nieuws

Etna vulkaan én Stromboli tegelijk in uitbarsting

Etna en Stromboli in Eruptie: Spannende Ontwikkelingen en Beperkingen ---> Laatste updates onderaan!! 4 …

Nieuwe Stombolische Activiteit bij Centrale Topkrater van de Etna

25 juni 2024 | De Etna vulkaan, een van de meest actieve …

Aeroporto di Catania tijdelijk gesloten voor onderhoudswerkzaamheden in mei!

We willen je informeren over een belangrijke verandering met betrekking tot je …

Meer nieuws