Vakantie Sicilië

Wil je op vakantie naar Sicilië, dan zijn er diverse mogelijkheden. Je kunt je vakantie via een reisorganisatie boeken. Je boekt dan veelal een pakket met een vlucht en accommodatie. Echter is Sicilië ook heel goed zelf te boeken. Hieronder lees je meer over de mogelijkheden en onze tips.

Vakantie Sicilië via een reisorganisatie

Wil je onbezorgd op vakantie naar het Italiaanse eiland, dan kun je een vakantie boeken via een van de vele reisorganisaties. Het voordeel van een vakantie boeken via een reisorganisatie is dat je direct alles geregeld hebt. Dat betekent een vlucht vanuit Nederland naar Sicilië, een accommodatie, maar vaak ook de transfer van het vliegveld naar de accommodatie. Daarnaast heb je tijdens zo’n vakantie beschikking over Nederlandstalige reisleiders mocht er iets voorvallen.

Vakantie Sicilië zelf boeken

Je kunt ook heel goed zelf je vakantie naar Sicilië boeken. Je moet dan zelf de verschillende onderdelen van je vakantie vastleggen.

Vliegtickets voor vakantie naar Sicilië

Allereerst is het belangrijk om te bepalen naar welk gebied op het eiland jij op vakantie wilt. Op basis daarvan kun je zoeken naar een goede vlucht naar het dichtstbijzijnde vliegveld. Je kunt vanuit Nederland naar Sicilië vliegen op Catania, Palermo en Trapani.

Via Skyscanner kun je eenvoudig kijken met welke maatschappij en op welke data jij het goedkoopste naar Sicilië kunt vliegen. Als je dan je vliegticket geboekt hebt, kun je kijken naar een accommodatie voor deze periode.

Accommodatie vakantie Sicilië

Als je zelf je vakantie boekt, ben je ook flexibel in je accommodatie. Zo kun je ook kiezen om gedurende je vakantie te verblijven op 2 of meer verschillende locaties. Op die manier kun je ultiem genieten van al het moois wat Sicilië te bieden heeft. Vlieg je op Catania, dan kun je de gebieden in 3 delen indelen:

Must visit in regio Etna vulkaan:

Je kunt dan een accommodatie zoeken in Linguaglossa, Castiglione di Sicilia of aan zee bij Taormina of Giardini Naxos.

Etna krater

Must visit in regio Noto

Daarnaast is het leuk om het zuiden van Sicilië te bezoeken en kun je bijvoorbeeld Noto, Siracusa en Marzamemi combineren. Houd je van wandelen, dan kun je ook naar de Laghetti di Avola gaan. Onze tips:

Als je naar deze regio op vakantie wilt, dan adviseren wij om een accommodatie vlakbij Noto en/of Marzamemi te boeken. Wil je aan zee, kies dan voor de regio bij Marzamemi. Liever meer cultuur en stad? Kies dan voor Noto.

Uitzicht op Noto, Sicilië

Must visit regio Agrigento

Ga je nog verder naar het midden van Sicilië, dan kom je bij Agrigento en Scala dei Turchi. Als je in deze regio bent, dan moet je zeker een bezoek brengen aan:

  • Scala dei Turchi
  • Valle dei Templi

Het advies is om dan te overnachten in de regio Agrigento.

Scala dei Turchi - Agrigento Sicilië

Nieuws

Aeroporto di Catania tijdelijk gesloten voor onderhoudswerkzaamheden in mei!

We willen je informeren over een belangrijke verandering met betrekking tot je …

Etna vulkaan spuwt ringen

Linguaglossa | De majestueuze Etna vulkaan, gelegen op oosten van het prachtige …

Excursie Etna Nord 3000m weer van start!

Linguaglossa | Dit jaar is er in verhouding weinig sneeuw gevallen op …

Meer nieuws