Noto

Noto is een van de mooiste en belangrijkste baroksteden van Italië. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een ware bezienswaardigheid. Kenmerkend voor de gebouwen in de stad is de gelige kleur van de stenen. Dit gesteente wordt tufsteen genoemd.

De gebouwen in de stad zijn een echte bezienswaardigheid, zowel overdag, als ’s avonds wanneer ze prachtig verlicht worden. Loop dan zeker door de twee hoofdstraten van de stad: Corso Vittorio Emanuele en de Corso Cavour. In het centrum van de stad vind je de kathedraal, het stadshuis (Palazzo Ducezio) en het centrale plein (Piazza Municipio).

Kathedraal van Noto

De stad ligt aan de oostzijde van van het eiland Sicilië, aan de voet van de Ibleïche bergen en telt ongeveer 24.006 inwoners. Syracuse ligt op 31 km afstand. De gemeente Noto is de grootste provincie van Sicilië en de 4de van Italië.

Hoe is de naam Noto ontstaan?

De naam Noto is gegeven door de Arabieren en nadat zij veroverd werden, bleef deze naam behouden en werd Noto de definitieve naam van de stad. De Arabieren kozen voor de naam “Noto” om haar schoonheid en waarde aan te geven. Noto komt van het Italiaanse woord ‘notare’ wat zoiets als ‘opmerken’ betekent. Je kunt zeggen dat de Arabieren hiermee wilden zeggen: “zie haar”.

Uitzicht op de stad Noto

Infiorata di Noto

Dit is een van de meest bijzondere evenementen van de stad die elke 3de zondag van mei gehouden wordt. De straat ‘via Nicolaci’ wordt dan helemaal vol gezet met een tapijt van bloemen die een afbeelding voorstellen. Elk jaar staat een ander thema centraal.

 

 

Nieuws

Etna vulkaan uitgebarsten na meer dan 1 jaar

Linguaglossa | In de avond, op donderdag 23 augustus 2018, is de Etna …

Zomer uitverkoop 2018 begint 1 juli op Sicilië

Sicilië | De zomer uitverkoop begint op Sicilië eerder dan in de …

Giro d'Italia 2018 op Sicilië

Catania | Gisteren was het de eerste dag van de Giro d'Italia …

Meer nieuws