Noto

Noto is een van de mooiste en belangrijkste baroksteden van Italië. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een ware bezienswaardigheid. Kenmerkend voor de gebouwen in de stad is de gelige kleur van de stenen. Dit gesteente wordt tufsteen genoemd.

Bezienswaardigheden in Noto

Panorama uitzicht over Noto

De gebouwen in de stad zijn een echte bezienswaardigheid, zowel overdag, als ’s avonds wanneer ze prachtig verlicht worden. Loop dan zeker door de twee hoofdstraten van de stad: Corso Vittorio Emanuele en de Corso Cavour. In het centrum van de stad vind je de kathedraal, het stadshuis (Palazzo Ducezio) en het centrale plein (Piazza Municipio).

Details van de stad Noto

De stad ligt aan de oostzijde van van het eiland Sicilië, aan de voet van de Ibleïche bergen en telt ongeveer 24.006 inwoners. Syracuse ligt op 31 km afstand en de Etna vulkaan op 140 km afstand. De gemeente Noto is de grootste provincie van Sicilië en de 4de van Italië.

Uitzicht over Noto

Hoe is de naam ontstaan?

De naam is gegeven door de Arabieren en nadat zij veroverd werden, bleef deze naam behouden en werd Noto de definitieve naam van de stad. De Arabieren kozen voor de naam “Noto” om haar schoonheid en waarde aan te geven. Noto komt van het Italiaanse woord ‘notare’ wat zoiets als ‘opmerken’ betekent. Je kunt zeggen dat de Arabieren hiermee wilden zeggen: “zie haar”.

Uitzicht op de stad Noto

Infiorata di Noto

De infiorata di Noto is een van de meest bijzondere evenementen van de stad die elke 3de zondag van mei gehouden wordt. De straat ‘via Nicolaci’ wordt dan helemaal vol gezet met een tapijt van bloemen die een afbeelding voorstellen. Elk jaar staat een ander thema centraal.

De stad is gedurende deze dagen druk bezocht en erg gewild. Wil jij de stad rond deze periode bezoeken, zorg dan dat je ruim van tevoren een accommodatie boekt. Bekijk hier accommodaties in Noto.

Infiorata Noto Sicilië

Nieuws

Aeroporto di Catania tijdelijk gesloten voor onderhoudswerkzaamheden in mei!

We willen je informeren over een belangrijke verandering met betrekking tot je …

Etna vulkaan spuwt ringen

Linguaglossa | De majestueuze Etna vulkaan, gelegen op oosten van het prachtige …

Excursie Etna Nord 3000m weer van start!

Linguaglossa | Dit jaar is er in verhouding weinig sneeuw gevallen op …

Meer nieuws