Nicolosi

Nicolosi, Etna Zuid

Nicolosi ligt aan de zuidzijde van de Etna. Vanuit hier vertrekken diverse excursies naar de Etna vulkaan. Je kunt ook zelf verder de Etna op rijden naar Rifugio Sapienza, op een hoogte van 1923 meter. Vanuit hier kun je naar de top van de Etna wandelen of een excursie ondernemen naar de top.

Kabelbaan Etna Zuid

In de winter, wanneer er sneeuw gevallen is, is het mogelijk om op de hellingen bij Nicolosi te skiën.

Geschiedenis Nicolosi

In de 12de eeuw werd het klooster San Nicolà gebouwd. De plaats Nicolosi vormde zich hier omheen. In het verleden is Nicolosi diverse malen verwoest door uitbarstingen van de Etna vulkaan en aardbevingen. In 1886 stopte de lavastroom vlak voor het dorp. De bewoners geloven dat de aartsbisschop St. Agatha van Catania de lavastroom tegenhield en het dorp behoed heeft voor verwoesting.

Tijdens de uitbarsting van 1983, welke 131 dagen duurde, werd de toeristische plaats zwaar beschadigd. Zo werd de kabelbaan verwoest en diverse restaurants en commerciële activiteiten tussen het dorp Nicolosi en Sapienza. De lava kwam tot stilstand op een hoogte van 1100m tussen Monte San Leo en Monte Rinazzi. Deze ‘stop’ is beroemd, omdat hier voor de eerste keer ter wereld geprobeerd is een lavastroom te laten afbuigen. De explosie zorgde voor ongeveer 100 miljoen kubieke meter lavamateriaal.

Te doen vanuit Nicolosi

Kabelbaan Etna

Nicolosi is een van de bestemmingen waar je als toerist geweest moet zijn wanneer je de Etna gaat bezoeken. Vanuit hier vertrekt (Sapienza) de panoramische kabelbaan naar een hoogte van 2500 meter. En vanwaar je vervolgens naar de top van de vulkaan kunt. Je kunt te voet naar de top van de vulkaan met een gids of met een 4×4 bus excursie. Reserveer de excursie naar de top van de Etna vulkaan op tijd, want vol=vol!

Kabelbaan Etna Sud - Nicolosi

Skiën op de Etna

Ook in de winter is Nicolosi een gewilde bestemming. Je kunt hier prachtig skiën op de hellingen van de Etna vulkaan. Er is een gondellift, een stoeltjeslift en er zijn 3 skiliften tot een hoogte van 2505 meter. Dit is het meest zuidelijk gelegen skistation van Zuid-Italië.

Nieuws

Etna vulkaan én Stromboli tegelijk in uitbarsting

Etna en Stromboli in Eruptie: Spannende Ontwikkelingen en Beperkingen ---> Laatste updates onderaan!! 4 …

Nieuwe Stombolische Activiteit bij Centrale Topkrater van de Etna

25 juni 2024 | De Etna vulkaan, een van de meest actieve …

Aeroporto di Catania tijdelijk gesloten voor onderhoudswerkzaamheden in mei!

We willen je informeren over een belangrijke verandering met betrekking tot je …

Meer nieuws