Aci Trezza

Aci Trezza dankt haar naam aan de betoverende gigantische rotsen die uit de zee oprijzen op slechts enkele meters van de kust.

De faraglioni van Aci Trezza

Deze gigantische rotsen, op z’n Italiaans ‘faraglioni’ genaamd, zijn ook hoofdrolspelers in de beroemde klassieke literatuur ‘de Odyssee’. In deze mythe wordt verteld dat Odysseus erin slaagt om te ontsnappen aan de Cyclopen. Polyphemus werd daarom zo woedend, dat hij enorme keien in de zee gooiden in een poging om de boot waarop de mannen van Odysseus zaten te laten zinken. Deze rotsen zijn nu dé trekpleister van Aci Trezza.

Faraglioni - Aci Trezza Sicilië

Maak een wandeling langs de promenade van Aci Trezza en bewonder de ‘faraglioni’ vanuit elke hoek. Elke hoek lijkt weer mooier dan de vorige. Met de haven van de stad op de voorgrond, met de oude vissersbootjes, krijgt je een nog meer betoverend uitzicht.

Daarnaast is de stad ook het toneel in de roman ‘I Malavoglia’ van Giovanni Verga en in de film ‘La terra trema’ van Luchino Visconti.

Ligging Aci Trezza

De stad kijkt uit op de golf van Acitrezza in de Ionische zee. Aci Trezza ligt op ongeveer 9 km van Catania en op zo’n 40 km van de Etna vulkaan.

Vanuit de promenade kijk je uit op de ‘faraglioni’ en op het Cyclopen eiland, een klein archipel van Sicilië. Hier begonnen de eerste Etneïsche uitbarstingen voordat deze zich naar het westen verplaatsen. Door deze uitbarstingen bestaat Aci Trezza uit brede lavabanken.

Nieuws

Hittegolf op Sicilië: 7 tips!

Sicilië | Het quick stijgt boven de 30 en zelfs 40 graden …

Giro d'Italia 2022 op Sicilië

Catania | Morgen, 6 mei, start de Giro d'Italia 2022. De eerste …

Tot 2900 meter op de Etna vulkaan bij Etna Nord!

Linguaglossa | Vanaf morgen, 29 april, gaan de excursies bij Etna Nord …

Meer nieuws