Forza d’Agrò

Forza d’Agrò: filmlocatie The Godfather

Forza d’Agrò is vooral bekend geworden dankzij verschillende scènes van de film The Godfather die hier opgenomen zijn. Voor alle 3 de delen van de film zijn scènes in het stadje opgenomen. In deel I wordt naar Forza d’Agrò gewezen, wanneer Michael Corleone en zijn twee lijfwachten in de heuvels wandelen en in de verte een pittoresk dorpje zien: ‘Corleone’.

In The Godfather Part II is de openingsscène opgenomen in Forza d’Agrò. De begrafenis van de vader van de jonge Vito Corleone wordt in de rivier gehouden, onder Forza d’Agrò. En Michael’s oudere broer wordt vermoord in deze scène, als hij in de heuvels gevonden wordt waar hij zich verborgen houdt. Ook de kerk komt tweemaal terug in de film.

Plein Forza d'Agro
Durezzesco poort - Forza d'Agro

In het derde deel van de Godfather film bezoekt Michael Corleone zijn vaders geboorteplaats samen met zijn ex-vrouw Kay. Ze bezoeken een bruiloft in dezelfde kerk en dansen samen op het plein. Ook laat Michael zijn ouderlijk huis in Forza d’Agrò (Corleone) zien.

Wil je het ouderlijk huis bezoeken? Loop dan het geplaveide steegje, links van de kerk, in. In dit steegje verdwijnt de jonge Vito Corleona verstopt in een kar achter een ezel (The Godfather Part II). Loop het steegje uit en verder beneden zie je het huis aan de rechterzijde. Dit deel van het stadje lijkt uit verwaarloosde oude huizen te bestaan, maar ze zijn juist vol karakter.

Bezienswaardigheden Forza d’Agrò

Forza d’Agrò is een prachtig oud stadje, op 420 meter hoogte boven de Ionische Zee, op korte rijafstand van Taormina. Het dorpje kent een rijke historie, cultuur en traditie. De stad wordt gedomineerd door het Middeleeuwse kasteel en de huizen die dicht op elkaar staan en smalle, autoloze straatjes.

Steegje Forza d'Agro
Uitzicht steegje Forza d'Agro

In het hart van het stadje ligt de Kathedraal SS Annunziata uit de 14e eeuw. Deze kathedraal werd in 1648 volledig verwoest door een aardbeving en is in 1700 volledig herbouwd. Iets onder de kathedraal ligt de Triade kerk ‘Chiesa della Triade’ met haar spectaculaire Durazzesco poort en aangrenzend het klooster ‘Convento degli Agostiniani’.

Vis eten in Forza d’Agrò

De restaurants van Forza d’Agrò staan bekend om hun heerlijke Italiaanse visgerechten. Na een bezoek aan het stadje is het advies dan ook om aan te schuiven in een van de restaurants van het stadje. Een aanrader is het restaurant ‘Il Padrino’ vanwaar je een prachtig uitzicht op zee hebt.

Hoe kom je er?

Forza d’Agrò ligt op ongeveer 30 minuten rijden vanaf Taormina. Volg de weg langs zee richting het noorden en sla links af richting Capo Sant’Alessio. Volg dan de weg met haarspeldbochten omhoog tot je in het stadje aankomt. Na (of voor) je een bezoek gebracht hebt aan het stadje kun je nog een bezoek brengen aan Savoca. Ook Savoca is gebruikt als scène voor de stad Corleone in The Godfather part I.

Nieuws

Aeroporto di Catania tijdelijk gesloten voor onderhoudswerkzaamheden in mei!

We willen je informeren over een belangrijke verandering met betrekking tot je …

Etna vulkaan spuwt ringen

Linguaglossa | De majestueuze Etna vulkaan, gelegen op oosten van het prachtige …

Excursie Etna Nord 3000m weer van start!

Linguaglossa | Dit jaar is er in verhouding weinig sneeuw gevallen op …

Meer nieuws