Savoca

Savoca, The Godfather dorpje op Sicilië

Savoca is een van de bekendste dorpjes van Sicilië, dankzij de trilogie Godfather. Het dorp ligt op een rotsachtige heuvel op 300 meter boven zee. In het dorp Savoca kun je diverse locaties bezoeken die als scene gediend hebben in de bekende Godfather films, zoals de bar waar Michael Corleone om de hand van de dochter van de baas komt vragen. Deze bar ziet er nu nog exact zo uit als in de film. Ook vind je in Savoca het kerkje waar de bruiloft wordt gefilmd.

Bar Vitelli Savoca
Bar Vitelli Palazzo Trimarchio

Als je het kerkje wilt bezoeken wordt er om een kleine bijdrage gevraagd. Dit geld wordt gebruikt voor de restauratie en het onderhoud van de monumenten in het dorp. Het dorp zelf heeft een klein oud middeleeuws centrum met vele kerken. Sinds 2008 is het dorp opgenomen op de lijst met de meest mooie dorpen van Italië.

Must visits in Savoca

Savoca is vele kerken rijk, echter zijn niet allen in goed staat. De meest bekende kerk is de Sint Nicolaskerk. Deze kerk is compleet gerestaureerd en deed ook dienst in de Godfather film.

  • Bar Vitelli
  • Sint Nicolaskerk
  • Sint Michael kerk
  • Kapucijnenklooster
  • XIV-eeuwse stadspoort
  • Resten van de gevangenis

Wanneer je naar Savoca gaat is een stop bij Bar Vitelli een must. De bar bevindt zich op de begane grond van Palazzo Trimarchi. Het gebouw is aan het einde van de 17e en het begin van de 18e eeuw gebouwd door de familie Trimarchi. Op het pleintje voor de bar heeft de kunstenaar Nino Ucchino zijn werk “Tribute to F.F. Coppola” tentoongesteld.

Na een bezoek aan Savoca kun je doorrijden naar Forza d’Agro. Dit stadje ligt vlakbij Taormina en wordt gekenmerkt door haar smalle straatjes waar geen auto’s mogen komen. Ook vind je hier de ruïne van een Normandisch kasteel. Ook Forza d’Agro werd beroemd door scènes uit The Godfather. Zo is bijvoorbeeld de scène met de begrafenisstoet van de vader van Vito Corleone na zijn moord.

Nieuws

Alertheidniveau Etna vulkaan verhoogd

Etna | Sinds 18 mei is de activiteit van een van de …

Magische zonsondergang na slecht weer

Etna Nord | Het voor- en najaar op Sicilië wordt soms gekenmerkt …

4x4 Bus Etna Nord in TOP GEAR!

De Etna vulkaan op met de Torsus Praetorian, dat kan bij Etna …

Meer nieuws