Vliegen naar Sicilië

Als je Sicilië wilt ontdekken, kun je het beste vliegen naar Sicilië. Het is natuurlijk ook mogelijk om met de auto te komen, echter ben je dan lang onderweg vanuit Nederland.

Wanneer je de Etna vulkaan en haar omgeving wilt ontdekken kun je het beste vliegen op Catania. Ben je van plan om rond te reizen op het eiland, dan kun je natuurlijk ook voor een van de andere vliegvelden kiezen. Het is ongeveer 3 uur vliegen van Nederland naar Sicilië.

Vliegvelden Sicilië

Op Sicilië zijn vier vliegvelden:

  • Catania (CTA)
  • Palermo (PMO)
  • Trapani (TPS)
  • Comiso (CIY)

Vliegen naar Catania

Het vliegveld van Catania wordt op z’n Italiaans: ‘Aeroporto di Catania – Fontanarosso – Vincenzo Bellini’ genoemd. Het is het grootste vliegveld van Sicilië en ligt ongeveer 7 km buiten de stad. Vliegveld Catania is een ideale uitvalsbasis voor een vakantie naar het oosten van het eiland. Populaire bestemmingen als Taormina, Siracusa en natuurlijk de Etna vulkaan liggen hier in de buurt.

Welke maatschappijen vliegen naar Sicilië?

Vanuit Nederland kun je vanuit Amsterdam Schiphol, Eindhoven en Maastricht naar Catania vliegen. Vanaf Amsterdam vliegen de volgende vliegtuigmaatschappijen op Catania: KLM, Transavia, EasyJet en Corendon. Vanuit Eindhoven kun je met Ryanair naar Catania vliegen en vanuit Maastricht vlieg je met Corendon naar Catania.

Als je vanaf Schiphol vliegt, kun je je auto goedkoop parkeren op P3 van Schiphol.

Vliegen naar Sicilië - Catania - Etna vulkaan

Vliegen naar Palermo

Het vliegveld van Palermo wordt op z’n Italiaans ‘Falcone – Borsellino’ genoemd. Dit vliegveld ligt op ongeveer 28 km afstand van de stad op het noord-westelijke deel van Sicilië. Vliegveld Palermo is een goede uitvalsbasis voor een vakantie naar San Vito Lo Capo, Scopello en Cefalù.

Je kunt enkel vanuit Rotterdam naar Palermo vliegen vanuit Nederland. Je vliegt dan met Transavia.

Vliegen naar Trapani

Vliegveld Trapani kan vergeleken worden met vliegveld Eindhoven in Nederland. Vanuit Nederland kun je vanaf Amsterdam Schiphol naar Trapani vliegen. Je vliegt dan met Corendon. Dit vliegveld ligt op ongeveer 16 km van Trapani, in het westen van Sicilië.

Trapani is een goede uitvalsbasis voor een vakantie naar het westen en noord-westen van Sicilië.

Vliegen naar Comiso

Comiso is het nieuwste en kleinste vliegveld van Sicilië. Vanuit Nederland zijn er (nog) geen vluchten op dit vliegveld.

Goedkoop vliegen naar Sicilië

Wil je goedkoop naar het prachtige Italiaanse eiland vliegen? Dan moet je gemiddeld zo’n 3 maanden van tevoren boeken. Gemiddeld genomen zijn de tickets dan het goedkoopst.
Je kunt de verschillende prijzen van de verschillende maatschappijen eenvoudig vergelijken via Skyscanner.

In plaats van een specifieke datum te kiezen, kun je hier een hele maand kiezen. Je krijgt dan in één kalenderoverzicht de beste prijzen per dag te zien. Zo zie je direct welke dag of dagen je die maand goedkoop kunt vliegen naar Sicilië.

Selecteer jouw voorkeur vlucht hieronder en weet direct wanneer jij het goedkoopste kunt vliegen:

Vervoer vanaf het vliegveld

Van het vliegveld kun je een bus nemen naar diverse plaatsen. Ook kun je kiezen voor een taxi. Weet echter dat de taxiprijzen vrij hoog zijn. Het is vaak veel voordeliger om zelf een auto te huren. Daarmee ben je ook nog eens een stuk mobieler tijdens je vakantie op Sicilië!

Nieuws

Etna vulkaan én Stromboli tegelijk in uitbarsting

Etna en Stromboli in Eruptie: Spannende Ontwikkelingen en Beperkingen ---> Laatste updates onderaan!! 4 …

Nieuwe Stombolische Activiteit bij Centrale Topkrater van de Etna

25 juni 2024 | De Etna vulkaan, een van de meest actieve …

Aeroporto di Catania tijdelijk gesloten voor onderhoudswerkzaamheden in mei!

We willen je informeren over een belangrijke verandering met betrekking tot je …

Meer nieuws