Auto huren op Sicilië

Wanneer je naar Sicilië op vakantie gaat is het huren van een auto een must. Met een huurauto kun jij je goed verplaatsen en kun je echt alle pracht van het eiland ontdekken.

Waarom een auto huren op Sicilië?

Veel bezienswaardigheden en trekpleisters zijn enkel bereikbaar met de auto. Het openbaar vervoer op Sicilië is helaas beperkt en brengt je vaak niet op de gewenste tijdstippen op de juiste locatie.

Wil je bijvoorbeeld een excursie naar de top van de Etna vulkaan maken, dan moet je al om 09.00 uur op de vulkaan aanwezig zijn. Met het openbaar vervoer red je dit niet. Een alternatief is natuurlijk een taxi, maar een taxi is behoorlijk kostbaar!

Waar een auto huren op Sicilië?

Het is het goedkoopste om een auto te huren vanaf het vliegveld bij aankomst en hem hier ook weer inleveren. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een auto te huren voor 1 dag of 2 dagen.

Het advies is wel om altijd een all-risk verzekering bij je autohuur te nemen. Dit kost misschien wat extra, maar je rijdt dan wel onbezorgd rond op Sicilië. Je hoeft je niet druk te maken over slecht weer, het parkeren en het rijgedrag van de Italianen.

Welke verhuurmaatschappijen zijn goed op Sicilië?

Dit is natuurlijk altijd erg persoonlijk, maar het is verstandig om altijd goed te informeren naar de ervaringen van anderen. Zelf heb ik een auto gehuurd via Centauro op Sicilië vanaf het vliegveld van Catania. Ik heb hier een all-risk verzekering bij gedaan. De auto was nieuw en schoon en de service ook prima. Hun bureau zit op loopafstand (10 minuten) van de gate.

Een andere verhuurmaatschappij die veelvuldig aangeraden wordt is Sunnycars. Het voordeel van deze verhuurmaatschappij is dat er altijd een all-inclusive verzekering bij zit, zo zijn er geen verborgen kosten! En ze bieden 24/7 persoonlijke ondersteuning. Kortom, zo kun je zorgeloos autorijden op Sicilië.

Zelf boek ik een auto altijd via Holidaycars.nl omdat ik hier het beste overzicht krijg van prijzen en de voorwaarden per verhuurder. Tevens zie je hier de goedkoopste prijzen voor het huren van een auto in Sicilië.

Is autorijden op Sicilië gevaarlijk?

Ook dit is natuurlijk erg persoonlijk, maar ikzelf vind het autorijden op Sicilië niet gevaarlijker dan bijvoorbeeld in Amsterdam. Het is enkel in de steden wat drukker, zoals in Palermo en Catania en hier is het goed opletten wanneer je rijdt. Kom je buiten de stad dan is het prima rijden. De wegen zijn over het algemeen goed begaanbaar en het valt enorm mee met de drukte.

Rijd je op navigatie, kijk dan altijd vooraf waar de navigatie je langs stuurt. Het komt voor dat de navigatie je namelijk via binnendoor wegen stuurt, omdat dit een kortere (snellere) route zou moeten zijn. Dit is vaak echter niet het geval. Kies ervoor om gebruik te maken van de ‘normale’ hoofdwegen om ergens naartoe te gaan en autorijden op Sicilië is niet anders dan in Nederland!

Met de auto naar de Etna vulkaan

Je kunt zelf goed met de auto naar de Etna vulkaan rijden. De Etna vulkaan heeft 2 zijdes: Etna Zuid en Etna Nord. De wegen naar beide kanten zijn goed te rijden. Er zijn haarspeldbochten, maar deze zijn goed overzichtelijk en er zijn géén grote afgronden naast de weg. Kortom, je kunt prima zelf de Etna vulkaan oprijden en ontdekken! En het voordeel is dat je onderweg kunt stoppen om te genieten van de prachtige natuur, iets wat niet kan als je met het openbaar vervoer of met de taxi gaat.

Nieuws

Aeroporto di Catania tijdelijk gesloten voor onderhoudswerkzaamheden in mei!

We willen je informeren over een belangrijke verandering met betrekking tot je …

Etna vulkaan spuwt ringen

Linguaglossa | De majestueuze Etna vulkaan, gelegen op oosten van het prachtige …

Excursie Etna Nord 3000m weer van start!

Linguaglossa | Dit jaar is er in verhouding weinig sneeuw gevallen op …

Meer nieuws