Veerboot Genova – Palermo

Veerboot Genua – Palermo

Als je de oversteek naar Sicilië wilt maken in Genova, dan kun je rekening houden met 1 overnachting vanuit Nederland. Afhankelijk van hoeveel (en welke route) je wilt rijden is Freiburg of Stuttgart een goede locatie voor de eerste overnachting. De volgende dag kun je dan doorrijden vanaf daar naar de haven van Genova waar de veerboot in de avond vertrekt.

In het laagseizoen vertrekt de boot om 23.00 uur vanaf de haven van Genova naar Palermo. In het hoogseizoen om 21.00 uur. De overtocht zelf duurt in totaal ongeveer 20,5 uur, maar dit is altijd afhankelijk van het weer. Bij deze tijd is het afvaren en aanmeren en op en van de boot rijden niet meegerekend. Trek hier gerust 2 uur extra voor uit.

Details veerboot Genua – Palermo

  • Vertrektijd Genova – Palermo laagseizoen: 23.00 uur
  • Vertrektijd Genova – Palermo hoogseizoen: 21.00 uur
  • Duur overtocht: 20,5 uur

Adres GNV boot Genova – Palermo

Ponte Biagio Assereto
16126 Genova GE

Zoek jouw overtocht met Directferries:

Aankomst Palermo met de boot

Aangezien je dus ’s avonds laat aankomt in Palermo, is het advies dan ook om daar een overnachting te boeken. Kies voor een accommodatie met een 24-check-in optie en geef aan dat je op de boot zit, zodat ze weten dat je een variabele aankomsttijd hebt. Je hebt op de veerboot namelijk geen ontvangst met je telefoon!

De volgende dag kun je dan doorreizen naar het stuk Sicilië wat jij wilt gaan bezoeken. Voor deze reis heb je dus in totaal 2 overnachtingen in een accommodatie en 1 op de veerboot.

Overnachting tips

Zoals aangegeven adviseren wij een overnachting halverwege Nederland en Genua. Freiburg of Stuttgart is een goede locatie. Hieronder enkele tips voor accommodaties dichtbij de snelweg, zodat je niet teveel tijd verliest!

Nieuws

Excursie Etna Nord 3000m weer van start!

Linguaglossa | Dit jaar is er in verhouding weinig sneeuw gevallen op …

Brand vliegveld Catania, vliegveld gesloten tot 19 juli

Catania 17 juli 2023 | Angst op het internationale vliegveld Vincenzo Bellini …

5x de Hitte ontvluchten op Sicilië

Sicilië | Na 1,5 maand regen, is er nu een periode van …

Meer nieuws