4x4 Bus Etna Nord excursie

Linguaglossa | Vanaf morgen, 29 april, gaan de excursies bij Etna Nord weer tot een hoogte van 2900 meter op de Etna vulkaan. Tot vandaag ging de excursie tot 2600 meter, vanwege de sneeuw die deze winter gevallen is. Dankzij het werk van het onderhoudsbedrijf is de weg nu vrij en kunnen 4×4 bussen tot een hoogte van 2900 tot aan het observatorium komen!

Vulkaanactiviteit en de excursies

Vanwege de activiteit van de vulkaan zijn er nog steeds restricties van kracht voor zowel de zuid- als de noordzijde van de Etna. De maximumhoogte voor de noordzijde bedraagt momenteel 2900 meter en voor de zuidzijde 2750 meter.

Dus als je zo hoog mogelijk op de Etna wilt komen, moet je naar de noordkant van de vulkaan komen, bij Linguaglossa.

Het verschil tussen Etna Nord en Etna Sud

Als je de mogelijkheid hebt, raden we je aan beide kanten van de vulkaan te bezoeken. Etna Sud is zeer toeristisch, mede dankzij de aanwezigheid van de Etna-kabelbaan. Etna Nord (Piano Provenzana) is minder toeristisch, maar ook meer natuurlijk. Hier is het verschil tussen de twee excursies:

De excursie bij Etna Nord tot 2900 meter hoogte op de Etna vulkaan

Met comfortabele 4×4 bussen rijdt je van Piano Provenzana omhoog naar een hoogte van ongeveer 2850 meter, naar het observatorium van Pizzi Deneri. Al in de bus wordt je vergezeld door een vulkanologische gids. Tijdens de tocht naar boven vertelt hij je over de geschiedenis van de Etna. Aangekomen op een hoogte van 2850 meter, stap je uit de bus voor een kleine trekking van ongeveer 30 meter tot aan het uitzichtpunt. Van hieruit heb je een buitengewoon uitzicht op de kust, de Valle del Bove en het maanlandschap van de Etna vulkaan.

Etna Nord osservatorio excursie
Etna Nord top krater 2900 meter

Na deze stop keer je terug naar de 4×4 bus om af te dalen naar de kraters van 2002 op een hoogte van 2100 meter. Onder begeleiding van de gids maak je een kleine wandeling van ongeveer 20 minuten naar de rand van de kraters van deze grote uitbarsting die de toeristische trekpleister Piano Provenzana verwoestte. Na de trekking keer je terug naar de bus en stap je weer uit bij Piano Provenzana.

Kraters 2002

Prijs volwassenen: € 66,00 per persoon
Prijs kind: € 48,00 per persoon
Parkeerplaats: € 3,00 per dag

Reserveren? Excursie bus 4×4 Etna Noord tot 2900m

De excursie bij Etna Sud tot 2750 meter hoogte op de Etna vulkaan

De excursie begint vanaf Rifugio Sapienza met de kabelbaan tot op een hoogte van 2500 meter. Vanaf daar stap je in de 4×4 bus om de hoogte van 2750 meter te bereiken. Onder begeleiding van een gids ga je naar het uitkijkpunt met een prachtig uitzicht over de Bove vallei (Valle del Bove). Na dit bezoek stap je weer op de 4×4 bus om naar beneden te gaan naar de kabelbaan. Vanuit de kabelbaan en de 4×4 bus heb je mooie uitzichten op diverse oude kraters.

Excursie Etna Zuid 2750 meter

rijs volwassenen: € 68,00 per persoon
Prijs kind: € 50,00 per persoon
Parkeerplaats: € 6,00 per dag

Reserveren? Excursie kabelbaan + 4×4 bus tot 2750m
Onderwerpen binnen dit artikel


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.