Bus 4x4 Sneeuw Etna Nord

Linguaglossa | Dit jaar is er in verhouding weinig sneeuw gevallen op de Etna vulkaan. Een drama voor de wintersportliefhebbers, want op de Etna vulkaan kun je skiën, maar een ‘geluk’ voor anderen. Doordat er zoveel minder sneeuw gevallen is, betekent dit dat de Etna excursies met de 4×4 bus naar bijna 3000m hoogte op de Etna vulkaan weer opgestart zijn! (Normaal beginnen deze excursies pas vanaf april!)

De excursie met de 4×4 bus naar bijna 3000m

De excursie met de 4×4 bus naar bijna 3000 meter hoogte is een volwaardig alternatief voor de bekende excursie bij Etna Zuid met de kabelbaan en 4×4 bus naar 2900 meter hoogte. Ik zal je eerst even kort toelichten wat de excursie bij Etna Nord inhoudt, en dan ingaan op de verschillen.

Je start vanaf Piano Provenzana – Etna Nord, op 1800 meter hoogte. Je kunt hier zelf naartoe rijden met de auto. Heb je geen auto, dan is een pick-up ook mogelijk vanaf Giardini Naxos, Taormina of Letojanni (en straks ook vanaf Castiglione di Sicilia en Linguaglossa).

Op Piano Provenzana stap je aan boord van de robuuste 4×4 off-road bus. Vanaf het startpunt heb je al een vulkaangids aan boord. De gids vertelt je dus al onderweg van alles over de Etna vulkaan en wat je onderweg ziet. Zo rijden we langs een hotel bedolven onder de lava, verschillende oude kraters om uiteindelijk de eerste stop op 2920 meter hoogte te maken.

Etna vulkaan toerist sneeuw
Etna vulkaan krater 1809 4x4 bus
Etna vulkaan sneeuw 2900m

Hier stap je uit met de vulkaan gids en loop je naar een panoramisch uitzichtpunt bij het Osservatorium Pizzi Deneri. Je kijkt uit over de zee, ziet Taormina liggen en staat op een veilige afstand oog in oog met de rokende topkrater van de Etna vulkaan. Ook kijk je uit over de Valle del Bove en het unieke maanlandschap van de Etna vulkaan en diverse oude kraters. De vulkaangids zal je ook hier weer van alles vertellen. Deze stop duurt ongeveer 30-40 minuten.

Daarna stap je weer aan boord van de 4×4 bus en rijd je naar ongeveer 2100 meter hoogte. Hier stap je weer uit en loop je naar de kraters van 2002 met de vulkaangids. Dit zijn dé kraters van de laatste grote uitbarsting van de Etna vulkaan. Na deze stop en wandeling van in totaal ongeveer 30 minuten, keer je terug naar de 4×4 bus. De bus brengt je weer terug naar Piano Provenzana.

Specificaties excursie met 4×4 bus:

  • Duur excursie: ongeveer 2,5 uur
  • Prijs volwassenen: € 69,00 per persoon
  • Prijs kinderen 4-12 jaar: € 50,00 per persoon
  • Prijs kinderen 0-3 jaar: gratis (bij ouders/ verzorgers op schoot)

Je kunt kiezen uit verschillende starttijden:

  • 09.30 uur
  • 10.30 uur
  • 12.00 uur
  • 13.30 uur
  • 15.30 uur
  • 17.00/18.00 uur (2 uur voor zonsondergang)

De excursie met zonsondergang kan vanaf mei t/m half oktober ongeveer en kost € 75,00 per persoon.

LET OP: Reserveren noodzakelijk!! (Zonder reservering is er de kans dat je er niemand vindt, vooral in het laagseizoen. In het hoogseizoen heb je de kans dat je geen plaats hebt, want vol=vol!)

Verschil Etna Nord en Etna Zuid?

Laat ik voorop stellen dat beide kanten van de Etna vulkaan zeer zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Ze zijn beiden compleet verschillend!

Etna Zuid heeft als groot voordeel dat het meer faciliteiten biedt en de kabelbaan heeft. Vaak zien kinderen dit al als een attractie. Hierdoor is Etna Zuid dan ook extreem toeristisch. Je kunt hier in de zomer en op zondagen bijvoorbeeld over de koppen lopen. (Boek dus echt altijd je Etna kabelbaan skip-the-line-ticket!!)

Etna Noord daarentegen is veel natuurlijker en meer robuust. Je ziet hier heel goed wat de uitbarsting voor invloed op de natuur heeft gehad waardoor je een prachtig contrast ziet tussen de zwarte lava en het groen van de natuur. Etna Noord is daarnaast echt veel minder toeristisch en je vindt hier wat minder faciliteiten.

Als laatste kun je nog kijken naar je rij afstand. Etna Zuid is dichterbij Siracusa, Noto en Catania. Etna Nord is dichterbij Messina, Cefalù, Taormina, Randazzo en Linguaglossa.

Heb je zelf geen auto, dan kun je kijken of een pick-up mogelijk is. Voor Etna Zuid betekent dit vaak een excursie waarbij je niet zo hoog gaat, dus dat raad ik af. Je kunt dan beter zelf een auto huren, of de AST bus nemen vanaf Catania. Voor Etna Nord is een pick-up mogelijk zoals eerder beschreven. Er is helaas (nog) geen openbaarvervoer naar Etna Noord – Piano Provenzana.

Bus 4x4 funivia Etna kabelbaan
Etna Zuid
Afdaling 4x4 bus op de Etna vulkaan
Etna Noord

Boeken of meer informatie?

Hier vind je nog een keer de links naar de diverse excursies die hier genoemd zijn:

Mocht je graag advies op maat wensen? Geen enkel probleem! Stuur even een berichtje via de mail of op Whatsapp, en ik geef je graag (geheel vrijblijvend) advies!

-xx-

Anniek
Onderwerpen binnen dit artikel


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *