Benvenuti Piano Provenzana

5 tips voor Sicilië in de winter!

Ga je in de winter naar Sicilië? Ook dan is het eiland prachtig om te bezoeken. In de winter kan er sneeuw op de Etna vulkaan liggen. Ligt er genoeg sneeuw, dan kun je op de vulkaan skiën bij Piano Provenzana. Dit is een unieke belevenis, want waar komen de elementen van sneeuw, vuur (lava) en zee zo dicht bij elkaar? Ligt er niet voldoende sneeuw, ook dan kun je nog diverse excursies doen. Lees hier wat je in de winter op Sicilië bij de Etna vulkaan kunt doen:

1. Skiën op de Etna vulkaan

Wanneer er voldoende sneeuw ligt, kun je op de Etna vulkaan skiën. Dit kan zowel bij Etna Sud als bij Etna Nord, maar je hebt de grootste kans bij Etna Nord. Of je kunt skiën is enorm afhankelijk van het weer. Met een goed seizoen kun je ongeveer vanaf de kerst periode tot maart skiën.

Er zijn 4 skipistes bij Etna Nord. Een blauwe piste en 3 rode pistes. Een skipas kost € 35,00 p.p. (seizoen 2021-2022). Je kunt bij de skipistes materiaal huren. Het huren van kleding is niet mogelijk sinds corona. Je zult dus zelf moeten zorgen voor je wintersportkleding.

Wil je weten welke pistes open zijn? Kijk dan op de website van Piano Provenzana (Italiaans).

2. Paardrijden bij de Etna vulkaan

Paardrijden kan het hele jaar door. In de zomer (enkel hoogzomer) vertrekt de excursie vanaf de Etna, maar in alle andere maanden vertrekken de paardrijtochten vanaf de Ranch in Linguaglossa. Afhankelijk van de duur van de tocht ga je dan naar de Monti della Valle dell’Alcantara vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de Etna vulkaan bij mooi weer.

Je rijdt door de bergen in echt typische Italiaanse landschappen. De uitzichten zijn weergaloos en het paardrijden laat je ontspannen en de prachtige Siciliaanse omgeving op een nieuwe manier beleven. Een paardrijtocht van 1,5 uur (meest geboekt) kost € 30,00 per persoon en is elke dag op reservering mogelijk.

Paardrijden op/ bij de Etna vulkaan

Paardrijden Etna vulkaan

3. Ciaspolata kraters 2002

Terug naar de sneeuw en naar de Etna vulkaan. Houd je van een beetje wandelen en ligt er sneeuw op de vulkaan? Dan kun je een ciaspolata doen naar de kraters van 2002. Je loopt dan onder begeleiding van een professionele vulkaangids met sneeuwschoenen naar de kraters van 2002. Ligt er geen sneeuw, dan kun je deze excursie overigens ook doen, maar dan zonder sneeuwschoenen natuurlijk.

De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur in totaal en vraagt een gezonde conditie. De wandeling zelf kost €30,00 per persoon en het huren van sneeuwschoenen kost € 10,00. Wil jij het contrast van de zwarte lava, oude kraters en witte sneeuw echt ervaren? Dan moet deze trekking zeker op jouw lijstje staan!

Trekking / ciaspolata kraters 2002

4. Catania & kerstmarkten

Catania is altijd mooi om te bezoeken. De stad heeft een rijke historie en unieke plekken. Een van de bekendste plekken is de vismarkt van Catania. In de winter kun je deze ook bezoeken. Kom je rond de kerstperiode, dan vind je ook nog diverse kleine kerstmarkten in de stad. Dit zorgt voor een extra leuke winterse sfeer!

Een kerstboom van lampjes, diverse kerststandjes en de kinderen kunnen bij de kerstman op bezoek! De kerstmarkt is er van 26 november t/m 31 december (2021). Je vindt er een bij de “Piazza Università” en een in “Via Minoriti” in Catania.

Catania

5. Taormina

Taormina is al adembenemend mooi van zichzelf, maar met de kerstperiode wordt deze stad omgetoverd tot een waar sprookje. De winkelstraat is prachtig verlicht met kerstverlichting en op de grote plein staat een grote mooie kerstboom en een feestelijke verlichte spreuk, een must-do foto momentje!

Je kunt in de winter ook het theater bezoeken vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de Etna vulkaan die met een beetje geluk bedekt is met sneeuw. Dit zorgt voor unieke foto’s met mooi weer: de blauwe zee, de groene bomen/ natuur in Taormina, het antieke theater met de besneeuwde Etna vulkaan op de achtergrond.

Taormina

Kerstboom Taormina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.