Weer Etna vulkaan

Op de Etna vulkaan is het weer vaak heel anders dan bijvoorbeeld aan zee of in het binnenland van Sicilië. Ga je een excursie op de Etna vulkaan doen, informeer dan altijd goed naar het weer.

Als het aan zee bijvoorbeeld 25 graden is, dan is het op de Etna vulkaan, op een hoogte van 1800 meter, zo’n 18 graden maximaal. Houd naast een lagere temperatuur, ook rekening met meer wind op de vulkaan. Zowel Rifugio Sapienza, bij Etna Sud, als Piano Provenzana liggen op een hoogte van 1800 meter. Dat betekent dus dat wanneer je vanaf hier een excursie naar de top gaat doen, of naar een van de kraters, de temperatuur verder daalt! Zorg dat jij je hierop kleedt (een winterjas is te huur!).

Weer top Etna vulkaan

Op de top van de vulkaan kun je hoog zomers  een maximum temperatuur van 15 graden verwachten. Ga jij in het voor- of naseizoen naar de top van de vulkaan, houd dan zeker rekening met temperaturen rond de 5 graden. Aangezien je op een open vlakte loopt, en het veelal waait, kan het nog kouder aanvoelen.

Weer op de Etna vulkaan in de winter

In de winter ligt er sneeuw op de vulkaan. Een excursie naar de top is dan vaak niet meer mogelijk, omdat dit door de sneeuw niet meer toegestaan is. Je kunt dan nog wel de excursie naar de kraters van 2002 maken wanneer er niet teveel sneeuw ligt. Het alternatief met voldoende sneeuw? Skiën op de Etna vulkaan! Zeg nou zelf… waar kun je skiën op lava met uitzicht op zee? Dat kan dus op de Etna!

Kleding Etna vulkaan

Ga je een excursie op de Etna maken, houd dan altijd rekening met een koudere temperatuur en wind. Het advies is om je altijd in laagjes te kleden. Neem altijd een windjack mee en denk ook aan een sjaal, muts en soms zelfs handschoenen.

Wanneer je via Etnasicilie.nl een excursie naar de topkrater of naar de kraters van 2002 boekt, dan kun je via de gidsen ook een winterjas huren. Dit kost slechts € 5,00 per jas. Dus mocht deze niet meer in je koffer passen, dan kun je hem ook ter plaatse huren.

Nieuws

Etna vulkaan spuwt ringen

Linguaglossa | De majestueuze Etna vulkaan, gelegen op oosten van het prachtige …

Excursie Etna Nord 3000m weer van start!

Linguaglossa | Dit jaar is er in verhouding weinig sneeuw gevallen op …

Brand vliegveld Catania, vliegveld gesloten tot 19 juli

Catania 17 juli 2023 | Angst op het internationale vliegveld Vincenzo Bellini …

Meer nieuws