Giro d'italia

Catania | Morgen, 6 mei, start de Giro d’Italia 2022. De eerste 3 etappes vindt plaats Hongarije, waarbij het startsein in Budapest gegeven wordt. De 4de en 5de etappe worden op Sicilië gereden, waarbij ook de Etna vulkaan onderdeel is.

4de Etappe Giro d’Italia: Avola – Etna Zuid

Op 10 mei wordt de 4de etappe van de Giro d’Italia 2022 gereden van Avola naar Etna Zuid / Rifugio Sapienza. Dit is een etappe van 172 km. De wielrenners vertrekken rond 12,25 uur vanuit Avola. Vanuit hier rijden ze via o.a. Noto naar Paternò. De verwachting is dat de eerste wielrenners rond 15.44 uur in Paternò zullen zijn. Vanuit Paternò gaan ze door naar Biancavilla waarna ze de Etna vulkaan op fietsen. Rond 16.50 uur worden de renners verwacht op Etna Zuid – Nicolosi, bij Rifugio Sapienza.

5de Etappe Giro d’Italia: Catania – Messina

De dag later, op 11 mei, wordt de 5de etappe gereden van de Giro. Deze dag starten de renners in Catania en finishen ze in Messina. Het startsein wordt om 11.30 uur gegeven in Catania. Daarna gaan de renners via de plaatsen Acireale, Giarre en Fiumefreddo di Sicilia richting Francavilla di Sicilia (langs de Gole dell’Alcantara). Via Portella Mandrazzi rijden ze richting Milazzo om vervolgens rond 15.47 uur te finishen in Messina.

Naar de Etna vulkaan op 10 mei?

Wil je 10 mei de Etna vulkaan bezoeken? Dan zijn er 3 opties:

Houd er wel rekening mee dat het erg druk zal zijn bij Rifugio Sapienza (Etna Sud) omdat hier de aankomst is. Stukken zullen afgesloten zijn en er zullen vele wagens van de renners e.d. staan. Als je naar Etna Zuid wilt om een excursie te doen, dan is het advies dus om een dag eerder of later te gaan.

Maar natuurlijk is het wel een unieke kans om de Giro d’Italia op de Etna vulkaan te bekijken! En dat is natuurlijk al een hele belevenis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.